Familjen Annorlunda

Haha, var försiktig med vad du önskar dig…;)

Man kanske inte ska önska sig ( om än på mestadels skämt) att få åka till doktorn, för då kan det bli just så.

Nej, riktigt så illa är det inte, men jäklar vad jag gjorde illa underarmen idag när jag drog igång gräsklipparen….gång tre, eller möjligen fyra.  Det ilade till från handleden upp till överarmen, och en fet jäkla sträckning är ett faktum.

Men den startade!!

gräsklippare

Jag rensade bort lite barr, tankade den, och kollade till och med oljan…det var tomt :) Hm…kikade i garaget om jag kanske hade nån olja där, och hittade en flaska som jag ringde till pappa och frågade om jag kunde använda?

– Häll i den du, svarade han, och jag skvätte i lite, tänkte att det är bäst att inte skrämma slag på den, olja har den väl inte sett på många år ;) och sen kom Trixie så lägligt och höll inne handtagen så jag kunde ägna mig åt att enbart  dra i snöret.

En gång, två gånger, tre gånger, förtielva gånger….Ajjj det gör ont i både händer och fingrar och tekniken sitter inte riktig där efter en klippningsfri vinter :)

Men skam den som ger sig, jag fick igång den, och den brummade på så fint.

Ända tills jag klippte av min bästa och längsta förlängningssladd:(  Fan. Men efter några ryck i snöret så startade den igen, klippte lite och dog när jag kom in i kirskåls”odlingen” högst ofrivillig odling måste tilläggas.

Där hade jag ingen som kunde hålla in handtagen så jag drog med en hand i det där snöret, och det var då inte så bra. Nu har jag liksom ingen kraft i pekfingret,och tummen:) Haha, så när jag ska trycka av mobilen går det inte alls. Jaja, det ilar till och jag har ingen kraft men vafan, det som inte dödar härdar, och blir det sämre så vet jag ju vem jag ska ringa ;)

 

Efter att jag klippt gräsmattan var jag svettig som en gris, det är ju såhär att den här maskinen inte gör så mkt mer än just klipper gräset, den går tex inte framåt av sig själv, för den har glömt hur man gör, och den är bra mkt tyngre än en manuell  grej, så det är rätt så jobbigt att släpa runt med den, men det är fin motion :)

Corrinda ville att jag skulle vicka upp basketkorgen som legat under granen, så vi hjälptes åt med det, och då rann det en massa grisigt, rostigt vatten ur den, och ner i nacken…härligt.. och när vi skulle fylla den med vatten var det ju en stor spricka…ska se om det går att silikona , min nya sysselsättning…är det inte i duschen så kan det ju vara på basket korgar liksom.

Sen fick det vara nog och jag gick och duschade, vi skulle ju till kyrkan på Avslutningsfest.

 

Samlade ihop kidsen, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie. Novalie var redan där, eftersom de skulle öva lite innan., och packade en fikakorg. Åkte iväg, och kom en tio minuter innan själva gudstjänsten började.

Det är ju så här att jag inte är speciellt troende, men vi är i kyrkan för att de har så fantastisk verksamhet, och det ingår ju såklart lite guds ord då och då, och nån gudstjänst. Jag överlever:)  Jag kan känna att det är rätt trevligt att få en välsignelse då och då, det skadar inte.

Men frekventa besökare på gudstjänster är vi inte, utan det är några per termin, men det är rätt trevligt. Speciellt på de här som är anpassade för SMÅ och stora, och alltså är för familjer. Det är högt i tak, och barnen får både höras och synas. Underbart!

Efter att vi sjungit lite, Den blomstertid nu kommer bla…det är en psalm som alltid får det att tåras i mina ögon. Förr för att den är så vacker, och för att den ju sjungs den här årstiden, så förr var den bara lycka. Sen hade vi den på vårt bröllop, och nu är det ju en hel del sorg i den med, men jag älskar den ändå. Efter det så gick vi ut, i det fina vädret, och hade picknick, barnen kastade stövel ;) och gick en tipspromenad, och så småningom var det lådbilsrally:)

Novalie och hennes kompisar har byggt lådbilar under terminen, och nu var det dags att testa dem i ett race.

LådbilNovalie fick köra deras, och de andra två tjejerna i laget turades om att knuffa på. De vann :)

Det var ingen bil som kom i mål oskadd, den här tappade ryggstödet, och den som kom sist kom tjejerna bärandes på i flera delar. Haha, tydligen svårare än man tror att bygga hållbart, och de har såklart haft vuxenhjälp.

Kul hade de iaf, och det måste ligga mycket jobb bakom.

Jamie och Jordan ville åxå prova:


IMG_1436

 

Superkul!  Men jobbigt att knuffa på…tur jag hade lång kjol så jag inte ”kunde” haha,

På väg hem så pep bensinlampan, och det har den gjort ett tag nu, så jag åkte och tankade, och passade på att gå in på Ica och köpa frukost ,och middag….ravioli :) Hua, men barnen älskar det, och jublet i bilen blev stort:)

Jag stekte lax till dem som har bättre smak, dvs bara jag, övriga över 12 var inte hemma.

Robban och Corrinda var på bio med Janelle, Matilda och Joel ♥ och de hade haft det trevligt, ätit lite innan och sen  sett på film. Helt underbart att de gör saker ihop, trots att det är sex år mellan dem. Syskonkärlek tror jag minsann det kallas, och jag tycker det är fantastiskt.

 

De kom hem för ett tag sen, och då hade Janelle messat mig att hon satt dem på bussen, så jag skulle veta, och så ville hon ha ett mess från dem när de kom hem så hon inte behövde oroa sig ♥ Ordning och reda på den damen, och ett stort hjärta.

De var rätt trötta och det tog inte så lång tid innan de gick och lade sig.

Corrindas bandage på tån ramlade av, det blev blött tydligen, och fast vi hade stränga order om att INTE röra det förrän på tidigast tisdag så ser det jättefint ut. Hon lade om den själv och det blev så fint, annars är jag ju den som får vara förste omplåstrare på allt och alla, men hon har skills :)

 

Nu ska jag se klart på Blacklist och sen sova!

Imorgon har jag en tid hos naprapaten kl 13. Ni får gärna påminna mig :) Har nog ingen barnvakt dock..hm..jaja det löser sig, hoppas jag, annars får de följa med, man vet aldrig innan man provat om det funkar :)

Sen är det väl en del annat, vardagligt som ska rulla.

 

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ann

    En annan Ann :)Fina barn du har …och jag tycker
    du är helt fantastik som klarar av hela vardagen själv.
    Mina barn är utflugna sedan länge….men det var ju bara två :)

  2. Ann

    Jag blev singel i höstas och tycker det känns overkligt att han och jag någonsin har varit ihop, det är så svårt att föreställa sig det..! Kan du också känna så?

    Carola: Nej, jag tycker det känns som att han skulle kunna komma hem när som helst…Ibland hör jag hans buss utanför och tänker : Härligt han är hemma tidigt..;) och sekunden efter, Nämen vänta lite nu här..?.;) Men 25 år..gamla vanor är svåra att få bort. OM han sen skulle dyka upp skulle jag ju såklart inte känna det som det var i morse han åkte, men den där instinktiva känslan går inte att göra nåt åt.

  3. nettan

    Va härligt att det gått så bra med studierna, Grattis!

    Så kul att de har starka band dina barn, hoppas det håller i sig även som vuxna :-)

  4. Monika

    …och där försvann halva kommentaren? Nåja, det var inget viktigt, mer än att det känns vemodigt att det är avslutning där nästa vecka, och att det inte blir mer öf för oss sen då lilltjejen börjar på förskola i höst.

  5. Monika

    Jag går på öppna förskolan i kyrkan med min ettåring, både hon och jag stortrivs där. Vi sjunger ”Gud som haver barnen kär” på sångstunden, och nån gång i månaden är det vardagsgudstjänst för barn och vuxna. Jag är inte heller särskilt troende, men gillar allt annat i verksamheten, så lite Gud har jag inget emot

  6. catarina lundholm

    Hej Carola!
    Jag har satt en klämma som håller ihop dom båda handtagen på min klippare. Då kan jag dra i snöret med båda händerna, mycket lättare…. Sen behöver man inte starta om när man ska plocka bort grejer som är ivägen utan den står så snällt och puttrar på. Jag kan säga att det underlättar. Du gör ett fantastiskt jobb. Hoppas du får en bra sommar.
    Kram
    Catarina från världsarvet Gammelstad

  7. Linda

    Du är för härlig Carola! Med din livsinställning kommer man långt :). Gillar att du lyckas få till en balans i dina åsikter- som det här med gudstjänster. Man behöver inte ta ställning för eller emot, utan kan faktiskt tycka det är okej nånstans mittemellan!

    Härligt för dig att skolan är slut nu, och att du klarade av kursen. Är så jäklans impad av dig ska du veta. Nu ska jag hoppa in i mina tentor, och har fått lite go från dig!

    Ha en finfin måndag.

    Kram

Comments are closed.