Familjen Annorlunda

Doktorsdejt

Whihooo! Jag fattar ingenting men jag har nu suttit i flera timmar med nåt spännande program som heter Libre Office, och skapat knappar och tabeller och fan och hans moster:)

Nu har jag ett snyggt register på påhittade dvd filmer som jag dessutom vet vem som lånat, det ni ;)

Fattar inte hur det blir som det blir men det var rätt kul, jag ska på´t igen i morgon nu måste jag sova!

Men först, lite om dagen..

 

Uppe med tuppen (hehe, sju.noll.noll) och det är ju enklare att kliva upp när det är sol och fåglarna kvittrar, men jag hade haft svårt att somna, som vanligt. Nu i natt var det nog mest för att jag skulle upp på en bestämd tid. Men men:)

Sen gick jag och lade mig igen, och vaknade när pojkarna kvicknade till liv, då kom de båda två upp i sängen och så låg vi där och småpratade, och gosade, svårt att få en bättre start på dagen ♥

Jamie ville : Åka vagn. Åka till Ikea och åka till doktorn :)

Jag gjorde honom till viljes på ett av hans önskemål, nämligen att åka till doktorn.  Fast inte förrän på eftermiddagen, så hela dagen innan dess gjorde vi så lite som möjligt. Killarna cyklade, och jag satt och läste. Ute. Tills jag kom på att doktorn kanske inte gillade att man brände sig i solen så då gick jag in ;)

Haha, nä, så är det inte, men jag tycker det är högst amatörmässigt att bränna sig, och skäms ordentligt om jag råkar bli röd. Och jo, lite hade det ju varit fånigt att komma dit med illande röda axlar…

Lovelia kommer hem ensam på tisdagar eftersom Novalie går till en kompis och sen till gympa, och Trixie går till kyrkis och sen till gympa, så vi väntade in henne, och hon fick äta lite innan vi åkte iväg.

Vårdcentralen ligger precis i knutarna, och äntligen, ÄNTLIGEN har de gjort nåt åt parkeringstramset där!!

Förr skulle man betala i förskott, vilket ju är hopplöst när man ska till läkare, det kan ju ta en minut, och det kan ta hundra minuter eller mer. Sitter man och väntar på labbet tex, så är det kölappar, och nog kan man ju ge sig på att om man måste ut och stoppa i mer pengar så blir man uppropad, och så missar man och får vänta ännu längre…värdelöst.

Men nu får man stå gratis de första tre timmarna, om man trycker ut en biljett. Kanon!

Jag har bra tajming, brukar försöka vara några minuter före utsatt tid, men inte mer, för jag undviker gärna att sitta i väntrum, dels pga att barnen gärna stissar upp sig och ledsnar, och dels för att ..tja…men vafan, folk är ju liksom sjuka där…usch ;)

Kan man undvika smittohärdar så gör jag gärna det.

Ni vet ju att jag inte går till läkare i första taget, inte ens till Dr Dreamy, men nu bokade jag tider till Jamie, Corrinda och mig samtidigt, och den som bokade in oss tyckte det var bra att jag hade en egen tid tydligen, och eftersom ingen där kan veta att jag inte har barnvakt så var det ju klokt tänkt :)

Jag har ju en senknuta på axeln, den gör ont, och den sitter i vägen, precis under bh-bandet, och precis där man har axelremmen på en väska. Efter att ha googlat så fick jag fram att man helst inte gjorde nåt, men att det gick att punktera och suga ut ledvätska eller vad det nu var som är där, jag läste inte så noga, mer än att det gick:)

Så kom då Dr Dreamy och ropade upp mig, och konstaterade glatt att jag den här gången hade en annan skara barn med mig, innan han såg att Jamie var Jamie. Då frågade han om det gick bra med tungan:) Jag har ju några ungar att välja bland så jag kan ju visa upp en ny konstellation nästa gång ;)

Han klämde och kände lite, mkt varsamt, och vände och vred på armen, och så konstaterade han att det ju var som det stod på min rygg : What dosen´t kill you makes you stronger, för det var bara att vänta.

Fan, jag har ju väntat flera månader ju, jag vill ha bort den, men okey då, eftersom resultatet var tveksamt, det kunde bli bra och de kunde komma tillbaka, och en infektion alltid är en risk, så fine, jag väntar väl då.. till i höst typ ;)

Det är ju ändå inte så att jag längtar efter att få en fet nål instucken där och gröta runt….aouch. Vid närmare eftertanke kan jag nog vänta lite till. Men jag var ju lite fundersam till hur jag fick träna osv, och egentligen skulle väl den senan inte ansträngas tungt, men jag fick använda förnuftet, gör det ont – låt bli, med andra ord.

Hm, ja, man undrar ju lite varför de bokade en tid, de hade ju kunnat säga Avvakta, redan på mail:) men jag klagar kanske inte så där jättemycket;) Och det hade ju kunnat vara något annat, typ ett litet horn som man kan spetsa folk på;)

När han kikat klart på min axel, så frågade han hur det var med Corrindas tå, och om det gått bra att spela baksetcupen i helgen.Och jag blev imponerad, över att han kom ihåg hennes namn och åkomma, och att han skulle gett oss en op-tid men inte hunnit.Dessutom kom han ihåg när hon skulle spela basket i maj, för hon ville ha en tid efter det :) Gillar läkare som har koll på hela familjen, det är ju lite så jag tycker det ska funka. Han slog upp hennes journal och så bokade vi in en tid direkt, så nu blir det  den 16/5, mammas födelsedag, en fredag, alldeles perfekt då kan hon vila helgen:)

 

Ut från doktorn, Jamie ville inte visa tungan förresten, han fick några chanser;) och så passade vi på att köpa tandborstar på apoteket. Jag älskar deras helt ordinära utan några finesser alls, bara väldigt mjuka, och köper alltid på mig ett gäng när jag måste in dit av nån anledning.

Jamie ville gå tillbaka till doktorn…gahh, men han får ju passa på när han är där liksom, inte tjata när vi gått, så vi åkte hem, under ” Mamma!! Åkka, dooocccooooor!!” i baksätet ;)

När vi kom hem, och han insåg att doktorn var körd, ändrade han sig till Åkka Ikea???

I morgon Jamie, åker vi dit och dejtar din favvotjej :)

 

Patricia var hemma, så vi pratade lite, satt i solen och jäste, och sen middag, men innan dess hann jag sopa av hela garageuppfarten, det är högst otrevligt att gå barfota på asfalt med smågrus på….

Vi åt soppa, och sen var jag ute med kidsen och hoppade lite studsmatta i brist på annan motion idag, och det är ju så jobbigt, men kul. Men kallt om fötterna, så jag gick in snabbt, och barnen hakade på, de ville duscha.

Jamie är smutsigast av dem alla, men vägrar vatten, så han stod bredvid och hejade på medan Lovelia Jordan och Trixie blev avspolade:)

Sen kikade de på Äntligen hemma, och både Loppan och Jordan somnade i soffan, så de ligger där och trynar, och de får ligga kvar, de är så söta :)

Nu är det sovdags, och i natt lär huvudet snurra av olika databastermer…dessutom kan jag inte få programmet att prata svenska…men det var inga större problem att ha det på engelska, jag tycker annars att det inte är helt lättbegripligt när man inte kan något alls, att läsa instruktioner på svenska, med svenska datatermer, och sen ha engelskt program och termer..det blir lätt lite snurrigt i huvudet då;) Mer än vanligt alltså ;)

 

Nä, hörrni, sov gott!

Imorgon tror jag att ni ska få tävla lite :)

 

Natti natti ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.