Familjen Annorlunda

Utedag

Vilket väder, jag njuter!

Vi har varit utomhus mest hela dagen, förutom Lovelia och Robban som var på bio. Tingeling och piratfen:)

Syrran messade mig vid lunch och frågade om det inte var dags att ta tag i trädgården, hon är min arbetsledare mellan varven:) Jag behöver nån som står med piskan för att få ändan ur vagnen ;) Så dök hon upp med handskar i högsta hugg, och jag smet genast iväg i hennes bil för att skjutsa Robban och Lovelia till Filmstaden:)

” Känn dig fri att börja var du vill ”  ;) haha, och syrran fixade lite här och var medan jag körde bil. Perfekt uppdelning ju ;)

Robban och Corrinda har ju äntligen fått sina bankkort, och idag kunde han inviga sitt, och jag var nog mer nervös än vad han var för att det inte skulle funka.. eller vara svårt för honom att fatta…Jag följde med dem in och löste ut biljetterna, och sen lämnade jag dem där med varsin glass, så fick han köpa popcorn och sånt innan de gick in, och det gick ju såklart utmärkt. Jag säger ju att jag inte är nån hönsmamma, men sånt här tycker jag är jobbigt, när något eventuellt kan gå fel för dem och jag inte kan vara där och hjälpa till :) Det bottnar ju såklart i min egen osäkerhet på nya saker.

Längs med ån satt det massor av folk och njöt av solen, det är ett säkert vårtecken:)

Jag åkte hemåt, och vi plockade ner all julbelysning ute, som jag släckte i förrgår typ, för julen varar ända till påsk, iaf när det gäller mörker ute, och det blir så tråkigt när det är kolsvart i hela trädgården. Nu är det några månader bara så åker den upp igen :)

Sen har vi krattat lite, burit runt på lite sopor, ställt undan snöskyfflar, sopat, burit undan en stege, och fan ! de där jäkla plåtskivorna som ligger längs med kanten på pooltaket har blåst ner igen:(  De spikade vi upp förra våren, och våren innan….måste hitta på något bra nu! Tror att det är själva bjälken som de fäster i som måste stilas till på nåt vis, måste klura lite..Idag var det ingen sol där, så vi struntade i det :)

 

Jag hämtade ungarna igen, och det hade såklart gått bara bra, Robban tyckte ju att filmen kanske inte var den bästa han sett ;) men han var  en stor idol i Lovelias ögon,  och hon var överlycklig över att ha fått se den nu, och gillade den massor.

Vi stannade på Willys för att köpa korv, för vädret var för bra för att låta bli att grilla, och korv är liksom det enklaste att äta ute när vi inte har utemöblerna framme än:) Vi ville ju inte gå in och käka.

grilla korv

Köpte fel korv, varm korv i stället för grillkorv, så de sprack allihopa :) Det ser ju så förbannat äckligt ut, men ungarna åt ändå.

Jamie åt fyra korvar! Inga bröd, eller kanske ett, men fyra korvar..

Haha, när vi var till Dr Dreamy så sa jag att Jamie inte kunde dricka välling för tungan gjorde ont, och läkaren blev bekymrad en sekund och frågade om han fick i sig annan mat? Och jag satt där med en 20 kilo tung 2,5 åring i knät, med en rund tunna till mage och runda goa kinder, och bara skakade på huvudet och sa att han ju hade lite att ta av ;) och det har han ju verkligen…och nu kan han dricka sin välling igen♥ men nu får han bara en flaska när han ska sova, sen blir det ingen mer, och det verkar han köpa, han har inte ens vaknat och bett om en till :) Istället äter han fyra korvar på fem minuter…och massa annat. Han har alltid ätit bra, men ändå kompletterat upp med sin nattvälling och just det är ju inget jag saknar, men vällingen gillar jag:)

 

Vi satt ute och drack kaffe, och barnen började kratta, så jag lovade dem fem kronor för varje full hink med kottar, de krattade för glatta livet och hink efter hink fylldes, och min plånbok blev mer och mer tom ;) Innan det var färdigt hade de krattat ihop drygt en hundralapp! Gosh :) Men ack så skönt att slippa kratta själv. Jag sopade terassen sen när syrran åkt i stället. Det tar tid, men blir fint. Började ta bort massa grästuvor mellan plattorna men det han jag inte klart med, och vet inte om jag ska lägga ner så mkt mer fokus på, det är ju fint när det växer lite i skarvarna. Dock inte när hela plattan är gömd under gräs…

 

En sväng med Jamie i vagnen blev det åxå, han ville ut och åka vagn redan i morse, men inte förrän vid sju kom vi iväg. Jag lyfte fram den urgamla Briovagnen, och den rullar ju oförtrutet på:)

Jordan cyklade och tjejerna gick, vi tog bara den korta rundan längs med vår gata fast i skogen bakom, tar tio minuter att gå max, men kanske 20 med barn som ska upptäcka och plocka blommor, och klättra upp på  nån sten :)

Så småningom drog vi oss inåt, klockan var närmare 21, och det var fortfarande rätt varmt och skönt ute, och inga myggor, de kommer sen och förpestar. Jag gjorde ett inomhusröj, och Corrinda kom hem:) De kom på plats 9 av 15 i cupen.

Hon har haft det bara bra, men fått kliva upp 06.00 varje morgon, så i morgon ska hon få sova tills hon vaknar:)

 

På agendan står annars sol och lek, förhoppningsvis. Sista dagen av påsklovet. Vad är nästa lov nu då?? Första maj va? :)

Nix nu är det sovdags!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. My

  Läste att Jörgen i Älvdalen (familjen annorlunda) är singel, vilket drömpar ni skulle bli med alla ungarna. :D

  Carola: Jag tar inte illa upp, och jag fattar skämtet :) Jag har träffat Jörgen och han är en supertrevlig kille, men jag är inte ett dugg sugen på att flytta till Älvdalen ;)
  Tina fattar åxå att det är ett skämt, det är jag övertygad om :) Jag driver rätt hårt med mig själv mellan varven, och det är fullt medvetet och med en stor dos ironi och självinsikt, så att jag på nåt vis skulle ta illa vid mig av sånt här där det helt uppenbart är skrivet med glimten i ögat det finns inte :)
  Jag ringer Jörgen i morgon ;) eller….?

  1. Ida

   Men seriöst, hur schysst vore det att bli tillsammans med sin väninnas före detta man? Kan ju bara hoppas du skojar även om det inte var särskilt roligt skrivet. Kan tänka mig att du gillar att gotta dig i andras privatliv.

   Carola: det är lugnt, det var ju ett skämt :) Du får gärna skicka hit passande snyggingar och handymans om du har några på lager;)hehe

   1. My

    Det var ett skämt, lär nog i alla fall Carola som har humor förstå. ;) Jag vet inte hur nära väninnor de är iof men…. Carola behöver knappast ha seriösa äktenskapsmäklare här men skämt gällande och annan karl skrivet med glimten i ögat lär hon nog knappast ta illa upp över när hon själv skämtar om tex Mr Dreamy :)

  2. My

   Ironi är verkligen en bra egenskap att ta, humor kan lätta upp de svåraste stunderna emellanåt. :) Jag tycker verkligen synd om alla barn som får växa upp med humorlösa föräldrar…vilken mardröm.

   1. Ida

    Så jag är helt humorslös för att jag inte tyckte ditt sk. skämt var roligt? ”Ironi är verkligen en bra egenskap att ha”, varför måste du tala om det för mig? Retar det dig så att jag inte gillade det du skrev? Och vadå alla som har humorlösa föräldrar, varför överdriva så? Men kul att du själv uppskattar dina egna skämt…

    1. My

     Som du ser så svarade jag inte dig utan skrev generellt som svar till Carolas kommentar, jösses Amalia så stingslig du är över ingenting??

     1. Ida

      Tagga ner lite, vad är det med dig? Går till angrepp för ingenting. Herregud vad känslig man kan vara då.