Vem drog ner rullgardinen? – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Vem drog ner rullgardinen?

Jäklar vad trött jag blev? Kan ha något att göra med att hela dagen ägnats åt att äta kanske ;)?

Nä, det är ju inte sant, för dagen började alldeles för tidigt med att klockan ringde kvart i nio…ja men ni vet hur jag är ;) och det jäkliga var att precis hela huset, inklusive Jamie snusade gott, då var det surt att kliva upp, efter en sömnlös natt dessutom, där nämnde lille Jamie som låg i sängen bredvid mig, plötsligt ville ha väldigt mkt närhet och kröp ihop så nära han kunde komma intill mig ♥ Han ockuperade halva min kudde, och halva täcket, och lämnade ganska precis 35 centimeter ute på kanten till mig…och vi har ju alltså en hel dubbelsäng för oss själva, lillprinsen och jag :)

Hur som helst, det var cirkelfys klockan tio…så det var bara att gnugga sömnen ur ögonen, äta lite yoghurt och dricka kaffe och sen susa iväg.

greengateJa muggen är från Greengate, och supergod att dricka ur, speciellt perfekt passar den till en kopp nespresso med skummad mjölk:) Eller Tassimomaskinen :)

Tredje cirkelfyspasset på tre dagar, varav det innan detta var bara typ 17 timmars tidigare kändes ordentligt, det var tungt redan på uppvärmningen , men vi bet ihop, fuskade lite och körde på så gott vi kunde :)

Härlig start på dagen, men jag tror inte jag skulle kunna ha all min träning inbokad före lunch.

 

Hem och duscha, och så kom Maggan och Johan med en cykel vi fått av dem, och en snabb pratstund hann vi med innan vi var tvungna att göra oss i ordning för påskmiddag hos mamma och pappa. Vi måste se till att få en hel dag ihop snart! Maggan och jag träffades första dagen i gymnasiet och sen dess har vi varit vänner, och även om vi inte ses jätteofta så är de sådana där som man kan ringa mitt i natten om så behövs ♥

Som jag sagt förr, jag har inte många vänner, men de jag har….♥KÄRLEK♥

 

Jordans skjorta var ett enda skrynkel, så jag fick tillfälle att inviga min nya kompis…

Tefal

 

Hans skjorta strök jag på en galge, hängande, och det gick superbra, förutom att jag inte hade nåt bra ställe att hänga upp galgen  på, men tanken är att jag ska ställa den här nere i tvättstugan så det bara är att stryka när andan faller på :)

Jamies skjorta var ett jäkla helvete att stryka! Trots full ånga och hårt tryck så var skrynklorna kvar, och jag surade och gick och blötte ner hela skjortan, strök den torr med ånga och värme och tryck och skiten är fortfarande skrynklig…skitmärkligt material tydligen… Jag var tvungen att prova ett par jeans åxå, för att kolla om strykjärnet var kasst..men de blev fantastiska på två drag med järnet, så det var fel på skjortan helt klart :) Tefal strykjärn får hundra poäng av tio möjliga, det enda som möjligen är ett minus beroende på vilka strykvanor man har, är att det är tungt att flytta, eller inte tungt så men stort och meckigt, men jag brukar mer eller mindre alltid stå stationärt i tvättstugan så mig kvittar det. Jag älskar det!

Om det är någon som tror att jag stryker allt, så har ni fel, jag stryker så sällan som möjligt, men vissa saker kräver ju en sväng med pressjärnet, och då vill jag att det ska gå undan, järnet ska bli varmt i samma sekund som jag slår på det , och sen ska det vara klart helst innan jag börjat, och riktigt så bra är det ju inte, det viker inte heller tvätten efteråt;) men snudd på ;)

Det är avkopplande att stryka, och nu står det här i köket så jag ska roa mig med att stryka lite blusar i morgon.

Jamie i den nystrukna skjortan…och nyborstad i håret :)

jamieHan är så charmig, och underbar :) Dock åkte han ner lite i graderna senare under dagen…:/

 

Vi åkte iväg till mina föräldrar strax före 14.00, och möttes av syrran, Janelle och Simon. Min mobil hamnade i bilen så jag har inga bilder, jag trodde jag glömt den hemma, men jag ska se till så tjejerna fixar över några :)

Härligt påskbord, med lax i olika varianter, bla min favorit, bara ugnskokt med cremefraiche och örter på…så gott!

Och paté..med romsås, sardinrullar, ägg såklart, prinskorv och köttbullar, kycklingspett, massa ( äckliga ) sillar, Patricia fick en hundring av morfar om hon smakade en av varje sort av sillen, och jag tror de var fem olika…blä. Hon gjorde det, och vissa var ju nästan ok medan andra fick henne att grina illa;) Jag kan inte med sill, i någon form, och har aldrig kunnat. Iofs har jag för mig att mamma sagt att jag åt det som liten, men då åt jag så konstiga saker, det feta på julskinkan tex…alltså den vita snuskiga randen runt…fy farao. Enbart… ingen skinka;) Haha… urk.

Men nu är sill något jag inte äter, och det är väldigt icke-vuxet har jag insett. “Alla” vuxna älskar nämligen sill. I många år åt jag pliktskyldigast någon bit, men eftersom jag dessutom inte gillar kokt potatis ( nej inte ens färskpotatis) så var det jobbigt..  Blev man bjuden på sommarmat så var det ju ofta sill och potatis, och då fick jag vackert vara hungrig:)  Mamma och pappa har ju fattat, men jag tror inte att någon annan släkt begriper på riktigt att jag verkligen inte kan äta det. Nu är ju det problemet löst, eftersom vi inte direkt har nåt vettigt umgänge längre…men jag har alltid känt mig väldigt barnslig som inte äter det, men jag dricker å andra sidan kaffe så jag håvar ju in vuxenpoäng där:)

 

Efter maten var det påskäggsletning utomhus, solen strålade och det var underbart härligt på mamma och pappas baksida, och det gömdes ägg i olika omgångar. Först till alla barnen, sen till de två vuxna barnen ( syrran och mig…) och sen till Janelle och Simon, och sen hade de i sin tur ägg till oss vuxna så då fick syrran, mamma och pappa och jag leta :) Och ja, syrran fick leta ett eget från mig, och sen fick jag ett från henne, och det var liksom det snyggaste och coolaste ever!

påskägg

 

Innehållet gick inte heller av för hackor:

lindt choklad

 

Galet gott, och ja jag har såklart delat med mig till barnen :)

Förra påsken var de fem små till sin pappa och farmor på påskmiddag, och kom tillbaka med stora plastpåsar med godis, de fyra som var kvar hemma fick inget…mycket märkligt, och det var väldigt besvikna stora barn hemma då.  I år är det Corrinda som inte var med, hon har en basketcup över påsk, som alltid, men hennes ägg från mormor och morfar ligger säkert gömt i väntan på henne, och givetvis ett från påskharen som kom hit åxå :) Klart man ska ha påskägg även om man inte råkar vara på plats, man är väl familj ändå :)

Påskharen hemma var visst för lat för att fixa ägg, och använde sig av silkespapper i stället…inte det snyggaste jag gjort kanske, men jag hade faktiskt inte tio lika stora ägg kvar efter att jag skickat iväg ett gäng till mina föräldrar… tio, för Simon får såklart samma som mina egna barn.

påskknyten

 

Så var det dags för efterrätt,och den måste jag visa er sen, fantastisk underbart gott! Syrran bakar alltid efterrätter, och till idag var det en pavlovatårta med grädde, lemoncurd och jordgubbar, plus macroner…gott! Bild kommer så fort jag snott nån :)

Men här ramlade Jamie ner på popularitetsstegen, när plötsligt brandvarnaren gick igång… Någon sekunds tvekan, ingen fattade liksom varför den gick igång? men så for jag ut i köket och där minsann….alla plattor påslagna, plus ugnen, och givetvis stod mammas nya fina Tupperweresskål där på…eller det som var kvar av den…Jag fick fatt i den, och slängde ner den i diskhon , smältandes i långa trådar, hela botten var borta, den satt kvar i smält form på plattan…satan vad jag svor.

Kunde väl åtminstone varit en billig plastgrej och inte en 700krs grej… Livstidsgaranti går väl knappast att åberopa här va ;)?

Köket var ju fullt av tjock äcklig rök, och vi fick upp fönstren och dörrarna och på med fläkten och ut med ungarna, och så andas lite själva mellan varven hängandes ut genom fönstren… Det gick att skrapa ren spisen, tack och lov, men det luktade fortfarande illa, den där röken är ju inte att leka med alltså..

Jamie blev rädd, och förhoppningsvis så kopplar han lite vad han gjorde och vad som blev verkan därav…men han är ju rätt liten så det vete fan. Brandvarnaren funkade iaf…alltid bra att testa den ibland ;)

Kanske ska gå en sväng och trycka på mina med, men jag hatar det där vidriga ljudet..kanske får stoppa i öronploppar ;)

 

Vi åkte hemåt vid halv sju, och efter att ha fixat lite frågade jag ungarna om de ville ta en liten kvällspromenad, det var så härligt väder fortfarande, och de älskar att gå på promenix, och det var de med på. Jag satte Jamie i vagn, och insåg att Brio Singen måste bytas…han är alldeles för stor. Jag vill gärna ha vagn ett tag till, om inget annat för att packa i, och jag har en sittdel till en gammal Brio vagn, får väl köra den ett tag, även om det vore roligare med en ny fräsig sulky…men vafan jag har vagnar så det räcker…

Tyvärr ;)

vattentornVattentornet precis intill oss i solens sista strålar, där borde man bygga en solterass så slipper man alla träd som skuggar ;)

Vi plockade lite blåbärsris, och hemma sen så fick jag av plasten på de blommor jag köpte igår….jaja, man kan inte hinna allt;)

påskbukettWow vilket arrangemang….eller tja ;)

Lovelia valde klänning med omsorg i morse…:)

Tingeling

 

Och nu ikväll har jag äntligen bokat biljetter till Tingeling och Piratfen som hon missade när vi var på premiären, hon var ju sjuk, och jag har lovat henne att få se den. Jag har frågat Patricia förut om hon ville gå med henne, jag har ju sett den, och sååå bra var den inte att jag vill se den igen,;) och det skulle hon kunna tänka sig:) Nu vet jag inte om hon vill i morgon, hon är ute och svirar nu och kanske är seg då, så jag har en backup i Robban.

Tänk vilken syskonkärlek va? Att gå med sin lillasyrra på en töntig barnfilm :) Jag är stolt över att ha lyckats uppfostra mina barn till att bli så fina människor ♥

 

Nu har jag ätit massa choklad, och slökikat på sista Harry Potter, det var den eller Twilight, och precis nu var slutscenen när de äldre versionerna av Ron, Hermione och Harry lämnar av sina barn för för första gången för att åka till Hogwards… snyft. Fattar inte varför vissa saker är tårframkallande..

Harry Potter är en gammal kompis, vi började läsa första boken när Janelle var liten, typ lika gammal som Harry var då, så de har ju liksom följts åt genom hela sin uppväxt :)

 

Nu ska jag kolla runt lite och sen sova, det har äntligen blivit tyst i huset, så man kan slå igen sina ljusblå.

Natti natti :)

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annelie

  Hej Carola! Har en dotter som samlar på olika chokladfigurer och måste fråga var dem söta små lammen från lindt är köpta någonstans? Med vänlig hälsning, Annelie

  Carola: På nån Lindtbutik i Stockholm…fick de av syrran så jag vet inte mer:)

 2. monica

  Ljuvliga Carola!Önskar er en god fortsättning på påsken.
  Vill bara att du skall veta att du är en helt underbar person!
  Kram!!!!

  Carola: Stort stort tack <3<3

 3. Åsa

  Jag åt min första sillstjärt i julas 40 år gammal…mja, jag kan nog vänta lika många år till utan större saknad! Lider egentligen mer av att inte dricka öl i detta Ledinland ;)

  Vi märkliga typer får hålla ihop, här finns det alltid alternativ, och egentligen aldrig sill om det inte kommer sådana vi inte känns så väl, då hukar vi oss för pressen, väldigt billig mat i alla fall :-D

  Carola: Jag förstår dig, och jag tänker åxå vänta minst 40 år till innan jag äter en :)

 4. Karin

  Hej Carola!
  Hmm, inte många vuxenpoäng här då trots att jag är några år äldre än dig =P
  Jag gillar inte sill (jag åt också det när jag var liten), jag dricker inte kaffe (gillar inte smaken)
  jag tycker inte om lax, jag tycker inte om öl =\
  Fast jag gillar kokt potatis =)

  Jamen självklart så ger man väl varje unge påskgodis, alla eller ingen.
  Men den sidan av eran “släkt” verkar ju enkelt kunna “glömma” bort barnen…
  Tur det finns andra som älskar dom i vått och torrt ❤

  Vad heter ditt nya strykjärn? Det verkar helt suveränt.
  En fråga, konstig sån kanske, men kan man stryka åt alla håll och kanter med det?
  Alltså både framåt och bakåt och åt sidorna.
  Anledningen att jag frågar är, för jag köpte nyligen ett nytt, och med det kan man liksom bara stryka framåt och bakåt.
  Jätteknepigt, jag vill kunna stryka lite kors och tvärs när jag stryker.

  Kram från mig!

  Carola: Ja det är märkligt…jag förstår inte, men jag har bestämt mig för att skita i det, för min egen sinnesfrids skull :)
  Strykjärnet stryker åt alla håll och kanter, jag gör som du och stryker hit och dit och fram och tillbaka och så en sväng ditåt igen :) Tefal Pro Express total heter det :)