Familjen Annorlunda

Mera om båtar:)

Tack, för att ni säger bra saker om att åka båt! Egentligen så tror jag inte att jag är sjösjuk, utan att det var en kombo av olika faktorer som spelade in..men jag har ingen lust att chansa.

Däremot ska jag se till att ta med mig sällskap och barn och åka dagskryssning till Åland i sommar, välja en solig kavlugn dag, och övervinna min motvilja.

Grejen är åxå, att jag har jobbat ihop med en katastrofutbildad sjuksköterska som bara ruskade på huvudet och sa att efter sin utbildning åker hon inte stora båtar. Lite katastrof-fobi alltså ;) Men allvarligt, om man börjar tänka…Tänk om…båten sjunker, och det blir allmänt kaos, hur ska jag få med mig alla barnen? Vem är stor nog att klara sig själv? Och om de inte gör det då..? Hur ska jag få med alla barn ner i livbåten? Och tänk om Jamie ramlar, och jag tappar bort någon? Om Jordan blir rädd och gömmer sig? Nä fy..

Och tja, tänker man så, så är det bättre att stanna på land:)

Nu känns det ändå bra att jag tackat nej i helgen, för vädret är ju lite ostadigt, och det är dessutom andra saker som händer på hemmaplan som måste fixas, bla en kioskbemanning på basketen. Jag som har gruvligt dåligt samvete för den där basketen, och min obefintliga närvaro när det gäller allt där, behöver göra det som ställs på min lott :)

I den här familjen så har jag varit den av de två vuxna som varit, och ÄR, totalt ointresserad av sport, och lägg till det att jag  varit gravid, ammat och haft en liten bebis och en tvååring, plus fyraåring i massor av år, så det har legat på den manliga delen. Jag har glatt släppt den biten, eftersom i princip allt annat när det gäller barnen legat på mig.

Han har (haft?) intresset och eftersom basket innebär att sitta i sekretariatet och hålla koll på poäng osv, så känns det ju smart att åtminstone veta hur många halvlekar/perioder/set (vafan det nu är) som det är i basket..Jag har ingen aning :)

Jag har dessutom sett det som ett sätt att få honom och barnen att ha något gemensamt, det är alltså inte av ren lathet som jag backat, utan det ligger ett tänk bakom:)

Nu, ligger även detta på mig, föräldramöten och kioskbemanningar och inte minst skjutsningar ligger nu på mig. Skjutsa är vi väldigt förskonade från, tror att de med flit undviker att lägga in mig i körschemat ♥ och det är tur, eftersom jag ju då måste ha med minst tre, fyra kids, så min bil tar inte så många tjejer då. De gånger vi är uppsatta så har pappa och mamma skjutsat.De spelar sina flesta matcher i Stockholm, så det är ju långa resor och mycket tid, och med små barn vet man ju inte dagsformen förrän man vaknar, och den kan ju ändras snabbt.

Jag känner mig inte alls hemma i den världen, och alla de andra föräldrarna är ju vana sen tjejerna började spela när de var typ nio år eller så, så även om jag känner de andra vuxna så känner jag mig liksom utanför…äh, fel ord, men ni fattar va? :)
Och- det blir på nåt vis väldigt markant att han lämnat familjen..

Nåväl, jag får hjälp och det tackar jag alla för ♥ och sen kommer jag igen sen när Corrinda blir proffs i Californien, då jäklar kommer jag vara med jämt ;)

 

När det gäller min ickekolsyrade Loka, så mailade jag Loka, och fick en fin ursäkt och presentcheckar:) Pressbyrån i stan…ja, jag mailade båda ;) de tyckte att jag skulle komma in och hämta två nya? Skrutt.

Jag har nu mailat även om stenen, men inte fått svar. Och ska såklart kolla med helförsäkringen gällande Ipaden.

Jösses:)

Jamie

 

Igår letade jag en bild på Patricia på hennes instagram, och hittade den här supersöta Jamiegossen:)

Han är så rackarns go den här ungen, så även om han slänger Ipads i golvet, så älskar man honom innerligt, och som jag sagt många gånger förr, han och Patricia är bästisar ♥

Hans tunga är mycket bättre, men ser inte ut att läka riktigt rätt, han visar den snällt nu om man ber honom, och han kan fortfarande inte dricka välling i flaska, så han är ledsen varje kväll, och varje gång som Jordan får sin flaska provar han, men det gör ont. Jag har precis mailat och bett om en tid på Vårdcentralen för att någon ska titta på den. Antagligen får jag ingen tid inom nån vecka, så det blir typ 14 dagar och den ska läka på en vecka så både läkare och tandläkare. Jag hoppas att det kommer bli fint i slutändan!

 

Det är påsklov nästa vecka va? Eller är det veckan efter? Nä, nästa vecka väl… Jaja,:) Barnen undrar vad vi ska göra, och ja, förhoppningsvis så hittar vi på nåt kul :) Man kan ju hoppas att vädergudarna beslutar sig för sol, så blir det mycket roligare.

Idag har jag, Lovelia, småkillarna och Patricia uträttat massa ärenden. Jag hämtade upp henne efter skolan och så var vi in på Media markt för att fråga om ipaden – inga superbesked direkt:( och så tog vi Ö&B sen, jag vill ha ett likadant bord och bänkar som vi redan har. Låter ju knäppt , men när vi är i husvagnen så vill jag ha ett ute, och ett inne i förtältet, det är så trångt att det inte funkar med det bord vi har, vi ryms inte runt det. Ett sånt här vill jag ha ett till:

20130802-121620.jpgDet är så pass smalt att det skulle funka i förtältet, och längden är precis så man skulle komma runt det med lite besvär, och vips skulle vi kunna sitta inne och äta när det regnar;)

Ö&B hade inga:( Inte heller Rusta som var nästa stopp, där vi i stället bytte kolsyrepatronerna, och handlade lite skurhinkar och solsensorlyktor för fem kronor stycket, fula men funktionella. Även de till husvagnen.

Rusta har en lyktstolpe som går dels på solceller och dels på lågvolt, och en sån vill jag ha i trädgården hemma! Vi har en, men den är det generalknas i elcentralen, typ myrbo och sönderbrunna eltrådar. Jag öppnade luckan för att kika…och sen drog jag fem varv med silvertejp runt för några år sen ;) Där vill man inte stoppa in tassarna. Alternativet är att ta hit en elkille, och det blir liksom aldrig av..inte heller kommer det bli av att skaffa den från Rusta, den kostar typ 900kr och är säkert sådär halvdåligt lyse i:)

(utan att ha en egentlig aning, men solceller brukar ju vara rätt lite ljus i?)

Sen var det Ica för lite middag, och så hem. Patricia ställde sig och lagade mat, och jag såg konfunderad på klockan…Halv sex? Vart tog dagen vägen??

Middag, röja, tre barn badade, fixa med tvätt, titta på Tv med ett halvt öga. Trolljägarna på trean, som handlar om nätmobbing, och plötsligt kom Robban och satte sig med mig, och den killen har kloka åsikter och värderingar! Fortsätter han så kommer jag inte behöva oroa mig för att han kränker någon det minsta lilla♥

Nu har alla somnat, och jag ska krypa ner intill Jameson, han är för go, och vill ju att jag ska ligga och hålla om honom. Han kan vakna av att jag försöker dra undan min arm, och så lägger han tillbaka den där han vill ha den, oftast på blöjrumpan eller sidan av magen :) LillPlutt.

 

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Hej såg att Eko-hallen sålde sådana bord. Vet dock inte om ni har den butikskedjan i närheten.
  kramen!!

  Carola: Har inte hört talas om den, men får kika, tack!

 2. Sara

  Hej Carola!
  Har följd din blogg ett tag nu och såg er även i familjen annorlunda.
  Jag vill bara säga att jag tycker du är grym! Att vars ensamstående med alla barnen tycker jag är grymt, (speciellt när det är ofrivilligt) om du förstår vad jag menar. Eller jag menar att bli lämnad med alla barnen måste ha varit för jävligt rent ut sagt!
  Du verkar vara en super mamma! Jag får energi när jag läser din blogg…tack för det!
  Tack för att du finns!

  Carola: Tusen tusen tack!! <3

 3. Camilla hockeymamma

  Jag tycker att det är viktigt att man välkomnar föräldrar man inte sett så ofta eller nya,hur det än är så i bland byter man klubb eller det kommer någon ny och då är det viktigt att få med föräldrarna i gemenskapen.

  Carola: Det är absolut inte de andra föräldrarna, de är supertrevliga, det är min egen känsla av att inte fatta och begripa noll..

 4. Anna A

  Vi köpte ett likadant bord på Jula förra året och jag tror att även ÖB hade…

 5. Neta

  Dagstur på sommaren då blir det småbåtarna.
  Har dom fått in hela sommarsortimentet då? Den kanske kommer in igen. Ta in det du har annars o köp nåt annat att ha ute, där har du ju ingen platsbegränsning. Funkar väl med 2 lika bord och bänkar finns väl.
  Fast nu när jag skrev det kom jag på att så vore det väl bättre ha 2 bord i förtältet, det ena hopfällbart eller klaffbord du kan fälla ner eller ta bort sidorna på när ni ätit. Såg ett på Ikea 140 cm som kunde bli 260, tror inte det fanns bänkar till det men måste det vara lika?

Comments are closed.