Förbannad – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Förbannad

Eller kanske mera grinig och irriterad . Varför då då? Jo för att Hermods, där jag annars tycker att det mesta är toppen, inte har tillgång till ett bokförings program för Mac datorer. Inte heller har de någon som helst anpassning av Officepaketet för Mac…utan ALLT som står i studieguiderna, som alltså är det sätt vi lär oss saker, ibland med en lärobok, men i vissa kurser enbart med hjälp av den, utgår från en vanlig PC.

Det är inte samma kommandon rakt av från Pc och Mac, och jag blir fan tokig när jag ska försöka lära mig Excel och det står att man ska trycka F4….medan det på Mac är Alt 4…..hur faaaaaaan ska man veta det?

Jag får googla ihjäl mig:)

Jag blir skitirriterad, och så mailar man läraren …och det hjälper ju inte. Nu kan jag inte göra en fråga av tre på uppdraget för det behövs Vismas bokföringsprogram till…och det funkar inte på Macen…jag har redan gormat på supporten, men det hjälper ju inte.

Så det blir inget A i den här kursen, surt som fan när man inte kan påverka det.

Alltså är jag sur. Att jag sen är totalt skitusel på likviditetsbudgetar och skit det tillför ju bara en extra dos tjurighet ;)

 

Men förutom det är jag glad :)

Jag har fått träna med Martin, det gick inget bra, men var kul ändå ;) och eftersom jag avbokade igår, och i stället bara skulle “blunda lite” på soffan, och vaknade tre(!!) timmar senare, så känns det bra bara att få röra på sig. I tisdags åkte vi ju till Barnakuten med Jamie…så det blev bara två träningar denna vecka. Blir så ibland.

Jag är så trött. Att sova tre timmar mellan 15-18 hör inte till vanligheterna, och jag vet inte om det är efterdyningar från virusinfektionen eller kanske pollen..? Jag är inte allergisk, men har läst att då jobbar immunförsvaret på topp så här års för att ta hand om all pollen, med medförande trötthet…Låter ju vettigt.

Samtidigt så känner jag nånstans ändå hur det är på väg åt rätt håll, energin är på väg tillbaka…ta i trä ;)

 

Så här somnade Jordan igår kväll…det är hans senaste , att bara somna pang bom i soffan eller som här, på fotpallen..dessutom i ena hörnet.

JordanHan har inte slutat med sin förkärlek för tvättrådslappar, och det är en sån han pillrar på i bak på linningen av byxorna:)

Barnen är ju ute och leker mest hela dagarna när det är sånt här väder, och det tar ju såklart på krafterna.

Idag flippade jag och Robban upp den lilla studsmattan, som stått lutad mot ett träd, den stod fastklämd under en basketkorg under vår stora gran. Så fort de såg det kom de rusande..

StudsmattaOch sen började tjatet:

– Mamma, kan du inte sätta upp de andra (3!!) studsmattorna, den här är så liten!?

– När ska du sätta upp studsmattorna?

-Kan du sätta upp dem i morgon?

-På söndag??

-Efter middagen??

– Va ? Va ? Va?

:)

Jodå jag ska, men jag har tappat bort det lilla verktyget man drar fjädrarna med, och vägrar dra dem helt för hand, det har jag inte tillräckligt starka nypor för. Undrar om det finns att köpa på typ Biltema? Det är jättekonstigt att det är borta, för jag har alltid varit noga med att lägga det på rätt plats, men det finns ju en bunt troll som drar runt saker hur som helst.

Sen får man dra alla miljoner fjädrar, på tre stora studsmattor, och sen leva med värk i högerarmen några dagar ;)

Att ta fram studsmattor har inte legat på min lott, men hör till det minst jobbiga att göra själv. Värre är det med Mazdan…skitbilen fjantar sig;) Först startade den inte alls, så jag satte dit batteriladdaren…sen startade den som en klocka, men det lät konstigt när jag stängde av den…som en rem som inte slutade snurra direkt…jaja, messade pappa som kom dagen efter och skulle lyssna.

När jag stängde av bilen och tog ur nyckeln så fortsatte motorn snurra ;) Haha…pappa fick koppla loss batteriet för att få tyst på den. Jag hade garanterat stått där som ett fån fortfarande och funderat hur jag skulle få stopp.

SÅ nu måste jag ringa killarna på verkstaden

– Ja hej, om jag kommer ner till er exakt 15.00, kan du stå där och vänta då, för jag kan liksom inte stänga av motorn ;)

De kommer säkert bli superglada över att få en riktig bil att mecka med, istf nya rackare som man bara kopplar upp mot datorn…;)

Nu tänker jag inte lägga ner en förmögenhet på den, det är den inte värd, men jag måste ha något att övningsköra med tjejerna i.

 

När vi var på väg hem från träningen fick jag ett sms från Janelle:

 

Jamie sms

 

Jag fattade ju precis vad som avsågs, nämligen att de talade om att maten var snart klar, så de hoppades att jag var hemma snart ;) därav mina tummar till svar ;)

Däremot blev jag lite orolig över nästa sms, menade de på allvar att de skulle ta 366kr betalt för käket idag?

Haha, nä, det är ju såklart Jamie som lånat mobilen och knapprat lite :)

Han är, som väl de flesta småbarn med föräldrar/syskon som har nån form av smartphone, ipad edyl, jäkligt duktig på att hantera den. Han sveper mellan menyerna, och letar reda på det han vill spela, favoriten är Dumb ways to die:)

Det är en app där man spelar på så vis att man inte ska ramla ner på tågspåren och ramla i sitt eget kräk och sånt där charmigt…

Men han älskar låten, och den sitter som en smäck i skallen, om man hör den så går man ofelbart runt och nynnar på den resten av dagen :)

 

Jag funderar på att gå och sova, på rätt sida midnatt för en gång skull … men jag är ju som sagt trött. Men det tar emot, för då tappar jag ju massa timmar som jag annars hade kunnat plugga, röja köket fixa med tvätten och sånt där kul..Men vafan, det lär ju vänta. Inte pluggandet då förstås, men å andra sidan måste ju huvudet vara med när man ska klura ut hur faaaan man räknar ut momsen i excel…studieguiden förklarar det excellent…men jag har ju som sagt ingen PC, och det vill sig inte.

Jaja, jag ska googla reda på det. Imorgon:)

 

Snart är det påsklov, och då kanske man kan komma ikapp lite här hemma..eller så blir det bara ännu värre.

Nä, jag tar och hoppar i säng nu!!

Natti :)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Efedrin

  För att lyckas gå ned i vikt lättare kan Efedrin vara till stor hjälp. Viktigt att veta är att inget bantningsmedel fungerar helt av sig själv. Man måste kombinera det med klassisk bantning. Bantningspiller kan hjälpa dig att förlora vikt snabbare, men kan inte hjälpa dig att tappa vikt om du äter ohälsosam mat och inte motionerar eller tränar.

  Läs mer om Efedrin på http://www.apotek24.co.uk

  1. Maud

   Nu är du/ni ute o cyklar eller vad???? Tycker inte att Carola behöver banta och jag tycker inte att det här är rätta stället att annonsera på. FY PÅ ER!!!!!!

   1. Ida

    Varför gör du reklam för bantningsmedel på Carolas blogg? Det var det töntigaste jag läst på länge. Men jag vet att Carola inte tar åt sig av ditt trams.

 2. Ulrika

  Dumb ways to die hade vi också här hemma på paddan men fick ta bort det, det gick tyvärr killarna lite på huvudet med allt blod och kräk. Och då är de ändå 8 och 9 år…..

  Men håller med om att låten är lite catchig…

 3. Josephine

  Min mail funkar visst inte idag… Skickar ett mail till dig från makens mail, ifall du är intresserad av tips att lösa pc-problemet!

 4. Josephine

  Hej! Jag vet att man ska kunna ha någon typ av windowsfönster i en mac där man borde kunna göra allt som bara går att göra på en pc. Min make vet precis hur sånt funkar, så maila om du behöver hjälp med det!

  /Josephine