Träningsvärk…aouch – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Träningsvärk…aouch

Tänk att den där träningsvärken är en evig följeslagare!

Hur mkt man än tränar, så nog fasen hänger den med, och jag gillar det ju, men hur kan det vara så? Nu har jag inte tränat på en vecka, och var iväg igår, och vaknar idag helt stel och öm i hela kroppen :)

Hela baksidan…låren, rumpan, ryggen, axlarna….aaaaaj!  Hela armarna  – biceps, triceps, musklerna på underarmen vet jag inte vad de heter? Radialis kanske? Skit samma, för det gör ont i alla muskler i hela armen, från axeln ner till handlederna :)

 

Idag var det stressigt, Robban har tennis 14-15, och sen började cirkelfysen 15.30. Syrran fick mitt kort igår, så hon kunde dra det när hon kom, annars skulle jag aldrig hinna, och så klev jag in en minut i halv, bytte om och skuttade in i hallen med skorna i handen en minut över halv :) Pust.

Uppvärmningen var plågsam, det drog och värkte överallt, och eftersom banan var samma som igår, så var det åxå samma muskler som fick jobba, alltså de som gjorde som mest ont :) Haha, härligt!  Det märktes att jag dels varit sjuk, och dels hade ont, för jag orkade verkligen inte fullt ut, men lite fusk funkar.

Imorgon vila, och så på det igen på måndag :)

 

I morgon ska jag vara kulturell! Jag fick en inbjudan till Come Togheter. En föreställning där The Beatles musik för första gången iscensätts i en teaterkonsert….ska bli ytterst spännande!

Det är på Fyrishov, synd för Stadsteatern är ju väldigt mycket charmigare och mysigare, men det finns väl en anledning:)

Jag har inte tvärkoll på Beatles, men nog kan jag många av deras låtar, så det kommer säkert bli hur bra som helst.

 

Inte hann jag med att pyssla med Mazdan idag heller, jag vet inte hur jag tänkte där, det är ju saker som ska göras hela tiden…så jag får väl helt enkelt chansa på besiktningen…eller jag har ju veckan på mig :)

Veckan som kommer är full. Det är massor, men inget som verkar krocka, så än så länge ser det ljust ut, men måste ha barnvakt typ var och varannan dag:(

Först på tisdag när jag ska till naprapaten…ska ringa barnvaktsjouren (aka Mamma och pappa), sen onsdag är det både utvecklingssamtal med Robban på dagen, och så föräldramöte på kvällen, för typ alla klasser samtidigt.. Jag fattar faktiskt inte hur de tänker när de lägger det så? Det är ju fler än jag som har barn i flera klasser. Nu är det nån föreläsning som jag inte tänker gå på, handlar om att vara Schysst på nätet, och den är säkert bra, men jag har varit på flera sådana, och tycker att jag kan hoppa över den. Tror att de lägger sina möten antingen före eller efter, så eventuellt hinner jag gå på både Trixie och Novalies. Men jag är så politiskt okorrekt att det kan hända att jag skiter i båda:) Det skulle inte tas upp något specifikt , och då har jag annat att lägga min tid på. Jag har haft barn på den här skolan sen 2000, och har koll på det mesta runt om, och är det då inget speciellt i de olika klasserna så varför stressa och stöka med barnvakter?

 

På tisdag har jag examination i personaladministration åxå, så fort den är avklarad känner jag att jag kommer kunna tänka lite bättre, just nu fladdrar det för mkt LAS och jox i huvudet ;)

 

När jag skjutsade Robban till tennisen så är det en timme att fördriva, och det brukar jag göra på Gottsunda centrum. Idag skulle jag köpa nya underkläder. Whihooo, eller inte;) Det är ju skittråkigt, men man vill ju liksom inte ha rumpan bar. Passade på att köpa jeans till Jamie, som är en tjockis. Jo, men han är ju det, värsta stadiga biten ju :) Och när jeans i rätt pösig modell i strl 110 inte satt helt pösigt så….tja ;)  Jordan fick nya kalsonger, det tycker han är superkul, så ett par med Bilar, ett med Angry birds och ett med söta figurer i allmänhet blev det.  Snart är det dags för kortbyxor, och sen i höst så misstänker jag att det inte finns ett par långbyxor till nån av killarna…de har samma storlek mer eller mindre.

Jag ska göra ett ordentligt röj bland allas kläder, efter tisdagens examination. Vi har så fruktansvärt mkt kläder, och fick man bort bara en tredjedel skulle det vara enklare att stänga lådor och skåp. Och slippa tvätta hela tiden :)

Nu har jag iofs inte varit ner i tvättstugan på flera dagar, det lär se ut som kriget där….

 

Nu ska jag se film…men nån bild måste man ju ha, fast man inte kan ladda upp nya…det får bli en gammal!

Från 2010, och det är Lovelia, Trixie och Novalie:)

Första Canon sommar 10 054

 

Ha en fortsatt bra helg!!

 

Bye

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mormor

  Hej jag menar inget ont mot dig men lägg allt på hatthyllan och gå vidare (jag vet av egen erfarenhet ) allt negativt du har äter upp all din energi . Lägg ingen energi på din före detta man dra ett streck över detta. Detta kan göra han mer ont än vad det är i dag , ge han ingen publicitet alls . Kram du är jätte duktig som du är

 2. Viktoria

  Tänk att så många förutsätter att det är helt omöjligt att vara hemma med sina barn?! Man har ju faktiskt en inkomst när man studerar (även om låndelen ska betalas tillbaka på sikt) och om man väljer att ta en lägre inkomst för att stå upp för vad man tycker är viktigast så är det väl upp till var och en att ta det beslutet. Det är fritt fram för de flesta att börja plugga.

  Vi har sju barn och jag har varit hemma på heltid i 4 år nu, periodvis med föräldrapenning och annars utan. En period jobbade maken heltid, sedan har han varit sjukskriven och nu pluggar han. Det går runt och ingen behöver försaka någonting!
  Om jag jämför med hur det var när vi båda jobbade heltid förut så har vi nu 30.000:- mindre UT i månaden, en summa som man inte trodde sig kunna leva utan. Det var ju inte precis så att vi hade de pengarna ÖVER tidigare… men vi prioriterar och rättar oss efter inkomsten och om ni frågar mig så lever jag ett rikare liv nu än någonsin förr. Att det FUNGERAR sticker tydligen i mångas ögon.
  Det är nu barnen är små. Tids nog kommer det en dag då de har flyttat hemifrån och jag kan ut och resa, förverkliga mig själv och allt vad det är folk anser att man absolut måste göra.
  Jo, jag får frågor IRL också – allt från kommentarer på öppna förskolan om vår förmodade ekonomi till närgångna frågor om vårt sexliv (!) av främlingar på ICA Maxi… Man blir bara så trött ibland.

 3. Karin

  Heja heja dig! är själv hemmamamma o med i hemmaföräldrars nätverk. underbart att fler väljer att vara hemma med sina barn och inte bara följer strömmen! jag går heller inte och oroar mig för pensionen. vet många som dött veckorna efter dem gått i pension ..bättre leva här o nu! löjligt hur två heltidsarbetande föräldrar tror sig behöva 50 timmars barnomsorg idag. fånigt. gå in på hemmaföräldrar o läs pm tips om ni inte tror ni klarar vara hemma längre med era barn!o vi är inte alls nån last i samhället. hur många ggr tror ni min man behövt vabba? ja är ändå hemma!

 4. c

  Tycker så synd om dig Carola. Du får inte stressa sönder dig. Nu verkar du ju inte jaga upp dig så lätt. Men du får inte glömma bort dig själv. Barnens far måste inse sin roll även om han valt ett liv med en ny kvinna. Han kan lungt komma hem, vara barnvakt eller gå på föräldramöten. Hinner han åka till thailand borde han väl hinna med ett föräldramöte?

  Ang om Carola borde jobba eller inte är upp till henne. Tycker hon har gjort rätt klart för alla att hon tar pensionsproblemet senare. Att Perra försörjer dem är väl inte mer än rätt. Varför ska Carola välja bort det hon och antagligen också Perra tyckte eller tycker – att det bästa är att vara hem med sina barn till skolstart? Näe, ge inte Carola något mer att grubbla på. Tycker att hennes liv är fullt upp som det är.

 5. Maud

  Smålog lite när jag läste om Come Together. Lyssnade på ett program med musik från min ungdom, bland annat Hippy Hippy Shake o så nämner du att du nog inte har så bra koll på allt om Beatles, Fråga din mor… Det var ju när vi var i farten som dom var poppis o jag tror att vi borde nog kunna texterna till dom flesta av deras sånger Ha ha ha… För mej har dom varit mycket bra för jag har alltid använt dom i mina Engelska klasser här
  ,jättebra att lära sej att uttala orden bra. Från Svenska till Engelska är en sak och från Spanska till Engelska en helt annan sak… Sköt om dej och de dina! Ha en bra söndag.

 6. Ida

  Jag gillar inte heller att ha barnen på dagis och har förstått att det retar många, men varför måste alla göra på samma sätt? Jag tycker det är mycket bättre att kunna vara hemma med barnen så länge möjligheten finns. Dessutom tycker jag inte man ska lägga sig i andras ekonomi. Om Carola nu hade velat börja jobba och ha barnen på dagis så hade väl haft det. Inget som vi läsare måste ha en massa åsikter om.

  1. Maud

   Håller med dej Ida, DET är inget som vi ska lägga oss i. Carola har nog ett så stort ansvar att hon vet hur hon vill ha det på den sidan.

  2. My

   Det är få förunnat att kunna välja bort förskola och eget arbete under barnens första år, ekonomin styr…inte viljan.

   1. Ida

    Ja men om man nu har den möjligheten, varför skulle det vara fel? Tror nog att de flesta skulle kunna vara hemma betydligt längre men tror inte det är så många som vill det. De flesta vill nog börja jobba när barnen är några år, då handlar det ju ändå mest om viljan och inte enbart om ekonomin. Jag tror inte alls att det bara är ett fåtal personer som har möjligheten att vara hemma länge med sina barn. Vad är det som gör att vissa har den möjligheten då? Du låter lite bitter när du skriver att det handlar om ekonomin och inte viljan.

    1. Charlott

     Och nu är ju förutsättningarna ändrade för familjen. Viktigt och jobba in för kommande pension. Bidrag är inte pensionsgrundande, samt så bli folk som aldrig jobbar även nollklassad. Ej rätt till sjukpenning etc. Och då blir man hänvisad till försörjningsstöd. Men upp till alla å göra som dom vill. Detta är ingen kritik till Carola.

    2. My

     Jo självklart är jag bitter, tro du det om det känns bättre för dig. Om du tror att många föräldrar har råd att leva på enbart en lön så är det snarare du som behöver ta av dig skygglapparna. Framför allt ensamstående mammor har det extremt tufft ekonomiskt TROTS egen inkomst. Boendekostnaden i Sverige är tex bland de högsta i världen..om man inte bor i någon liten avlägsen by i ett hus man ärvt av sin gamla mormor.
     Jag har inte kommenterat bloggarens ekonomi men däremot åsikten om att alla har möjligheten att välja bort barnomsorg.

     1. Ida

      Nu är det upp till Carola om hon vill jobba eller vara hemma med sina barn, inget som vi läsare behöver tjafsa om. Du behöver inte tala om en massa självklarheter bara för att spela tuff. Alla gör som de vill oavsett vad ni tror eller tycker, finns uppenbarligen de som har råd och möjlighet att vara hemma, är det jobbigt att inse sanningen? Och ja du låter bitter men det är ju upp till dig.

     2. My

      Jo självklart berättar jag hur Carola ska leva sitt liv och självklart spelar jag tuff?? Tänk vad mycket man kan fantisera ihop av något som INTE skrivs…. Absurt!

      Önskar Carola och hennes barn det bästa liv de kan få men det hade ingenting med det jag skrev tidigare att göra då jag där belyste något helt annat.

 7. Nina

  Trodde våran skola var unik med den briljanta idèn att ha föräldramöte i alla klasser samtidigt, hajjar inte heller hur dom egentligen tänker?? Speciellt eftersom dom är så mån om att dom vill att vi föräldrar ska närvara vid dessa möten, det blir till att singla slant helt enkelt.

  1. My

   Denna “briljanta ide” bygger på att personalen inte får ihop sina arbetstimmar på annat sätt… Som förälder har man ju alltid möjlighet att under övrig tid boka enskild tid med lärarna vid behov och idag finns det ofta god info via hemsidor, mejl eller telefon om skolan fungerar som den ska. De föräldrar som verkligen behöver närvara kommer ändå aldrig på mötena…same as always.

 8. Charlott

  Godkväll! En hel del lediga jobb på AF hemsida som skulle passa dig. Utifrån det du studerar. Släng iväg lite ansökningar.Jag fattar inte riktigt hur du kan ha hus, bilar och försöja barnen utan att jobba. Vore väl skönt å tjäna egna pengar. Slippa vara fortsatt beroende av Perras inkomster. Vet du anser att dina barn skall slippa dagis. Men nu har ju förutsättningarna ändrats i familjen.

  Carola: shit! Att inte jag tänkt på det ;)?
  Jag har aldrig diskuterat ekonomi här förr, och jag kommer inte göra det nu heller. Du får helt enkelt fortsätta fundera på hur det går ihop :)