Inskickat! Thailand, träning och tandställning – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Inskickat! Thailand, träning och tandställning

Nu har jag precis skickat in alla uppdrag som ska vara inne senast midnatt, visst är jag bra? Med typ 20 minuter till godo, min klocka är 23.38:)

Jag är inte nöjd med dem, men har insett att jag nog aldrig är det, för det går alltid att göra det lite bättre, skriva det på ett lite annorlunda sätt så det ser snyggare ut, använda nån annan synonym, ta med lite mera info, eller dra bort något som känns onödigt…:)

Men till sist måste man liksom besluta sig för att nu jäklar är det bra! Och trycka på “skicka in uppdraget” knappen…bara för att sen få kalla fötter när fönstret ” Du är på väg att skicka in ett uppdrag, är du säker på att du är färdig. Gå gärna tillbaka och kika igenom det en gång till” dyker upp…men det brukar jag ignorera:) Och så kommer man på nåt man glömt….idag var det källförteckning på en fråga…gahhh.

Nu får vi se, och så återstår två examinationer, den ena på torsdag, den andra nästa tisdag.

Sen är det bara en kurs kvar! På den här omgången, men jag måste klura vidare på vad jag ska plugga sen :)

 

I fredags hade vi tacoskväll som vanligt, Janelle kom hem men utan Simon som jobbade. Han har fått jobb ute på Arlanda så det är ju en del restid, och väldigt oregelbundna tider, men jag tror att han trivs.

Janelle å sin sida jobbar just nu på Landings konditori, står och fixar i kallskänken och trivs jättebra, förutom när hon skär sig i fingrarna med de vassa knivarna…

Jag älskar att gå in på hennes blogg och läsa om när hon varit här:) Det är kärlek. http://janellewetterholm.blogg.se

När vi ätit så var Jamie i “bus mode” och det gick inte att ställa om honom. Det hade varit fint med en “off” knapp eller så, men det var bara bus som gällde…han sprang runt mig och gapskrattade när han rundade mig, jag satt på golvet och gjorde ungefär ingenting, men det var tydligen rysligt roligt. Varv på varv i hög fart, och jag fick inte resa mig, men till sist ville jag röja klart i köket för att kunna se på Tv en stund sen, och då fick han i uppdrag att dammsuga….

DammsugaDet ägnade han sig åt i säkert 10-15 minuter, och det var särdeles smutsigt under köksön. Det är det iofs alltid för det samlas där allt möjligt och inte bara dammråttor, och något okänt åkte in i dammsugaren men jag tänker inte dissekera påsen…det får vara.

Sen var han trött och enkel att lägga :)

 

Helgen har gått till att plugga, massor att skriva. Liten paus för att träna på lördagen, och idag för att åka till soptippen samt köpa skor till Corrinda. Patricia fick ett par hon med, så nu återstår bara resten..tjoho. Jag vet inte, men just skoinköp är alltid en stor källa till diskussioner. Jag vill att de ska ha skor som funkar, de vill ha dem med mest glitter och glamour  :)  Det är inte alltid det går hand i hand, men det löser sig alltid.

Nu vet jag inte riktigt hur de har det med skor, men jag har för mig att ingen fick några nya förra året utan kunde ha sina sen året  innan? Robban fick nya det vet jag, för hans var i trasor, men tjejerna är jag osäker på…Småkillarna behöver nog nya, jag samlar lite kraft först, så tar jag med hela bunten sen.

 

Jag kände när jag åkte till affären för att köpa pulvermos ( japp, vi äter inte hemgjort, det är inte gott, hihi) att jag var rysligt frusen, och lite yrslig, och när jag kom hem var jag snuvig och kände mig inte alls piggelin. Lite ipren för att kunna göra klart plugget, och så den där ColdZyme sprayen för att  försöka mota.. Ska jag bli sjuk så är den här veckan rätt tom, men inte helt fri, utvecklingssamtal med Robban tex, och kalas i helgen, och jag avstår helst. Föredrar helt klart att vara frisk:)

Det är mycket enklare så.

 

Den andra föräldern åkte till Thailand i torsdags, tillsammans med sin nya thaibrud, och ska stanna där i, håll i er – sex veckor.

Ni som läst här länge vet att han aldrig någonsin varit ledig så länge tillsammans med mig och barnen, det har nämligen varit helt omöjligt pga jobbet, men plötsligt så är det tydligen helt okey. Ja det svider, som fan. Men mest känner jag äckel. Inför honom, henne, flera andra vuxna personer och tja, det är kanske infantilt, men mot sylt;)

Just det ja, han var där med henne strax innan han stack härifrån förra januari åxå…. Ja, han ljög såklart om det och sa att han åkte själv, men sanningen kommer liksom alltid fram. Dessutom är jag inte helt blåst ;)

Man kan ju ängsligt undra när jag ska ha möjlighet till sådana utsvävningar?  Att bara åka iväg en kväll kräver liksom sin detaljplanering…

Om jag dessutom säger att han inte nämnt ett ljud om det till vare sig mig eller barnen…Han pratar iofs inte med mig, men att tala om att man lämnar landet i sex veckor kanske man bör göra ifall det händer något? Med honom, med mig eller med barnen? Gud förbjude de två sista ;)

Jaja, jag har blivit anklagad för att skriva elaka saker om honom här i bloggen, så då kan jag ju lika gärna pysa ut lite irritation då;)

Det är ju tvärtom, jag har skyddat honom allt för länge. För vad kan man undra? Dessutom är det inga elakheter mot honom, det är om mina känslor.

En vacker dag kommer Karma och kickar in, och tills dess…tja vad vet jag:) Life goes on antar jag.

 

I morse var det ett väldigt hyssjande och viskande i köket, och så kom barnen och sa att de hade en överraskning… och när man får sådana här små kärleksförklaringar i vardagen så vet jag att jag gör rätt.

Kärlek

Jag är säkert den tråkigaste personen i hela världen att göra frukost åt, för jag är ju så förbannat morgontrött…jag vill inte kliva upp, och jag vill inte vara social och jag vill bara dra täcket över huvudet och sova en liiiiten stund till, men jag vet ju hur glada och stolta de är, så det är liksom bara att masa sig upp och le glatt:) Men nog värmer det ända in i hjärterötterna när man väl gnuggat sömnen ur ögonen! De har sån koll, jag vill ha en speciell naturell yoghurt, med en speciell müsli varje morgon, inget annat, och sen pulverkaffe med mjölk och grädde….och det vet de exakt , så allt det står framme runt min plats, och så tända (batteri) ljus, och lite hjärtan och fjärilar och sånt gulligt ♥

Underbara ungar!

 

I morgon hoppas jag vakna pigg som en mört, och att det halsonda och snörvliga försvunnit under natten, och att den tendens till feber som jag anade tidigare idag blåser bort med de friska vindar som viner runt huset just nu…satan vad det blåser..!

Jag vill träna! Jag lyfte 40 kilo i marklyft i går, det brukar jag göra, men igår gick det lättare, och jag kunde ha ett helt annat tempo, iaf de första 30 sekunderna, de sista 15 var det TUNGT :) För ett tag sen så sa jag ju att jag var sur på att inte orka, att allt var skitjobbigt, och att jag då kompenserade med att ta tyngre vikter…och tja…det går finfint :)

Vissa varv minskar jag på vikten och ökar på tempot, och även det går bra, så det går väl åt rätt håll. Men det märks att det börjar bli varmt ute, för jösses vad svettigt det blir, mest på golvet och redskapen ..urk, folk droppar svett i stora sjöar, svinsnuskigt…men även att det blir för svettigt att hålla i stången, och man tappar greppet. 40 kilo är tungt, och då funkar det inte att det gliiider..

Vad gör man då ? Handskar? Men det ser så klumpigt ut? Tips??? Kanske måste prova..

 

Corrindas tandställning sitter på plats, men en tråd sticker rakt ut i kinden på henne, så hon måste dit i morgon så någon kan böja in den, hon har ju fått ett sår där, och fast hon fått vax att ha över om det skaver så funkar det inte på det här. Annars syns den inte, hon kan hålla igen munnen och även när hon pratar så är det knappt att den syns.

Hon har levt på risifrutti och formfranska, stackars liten, det gör så ont i  tänderna, spänner och värker, men det går ju över. Tills det är dags att spänna den ;) Jag får “hånas” för jag har åxå haft tandställning, och jag vet hur jäkligt det kan vara, men det kommer bli så fint när det är klart:)

 

Nu måste jag hoppa i säng!! Hörs :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennie

  Gemensam vårdnad betyder att båda föräldrarna tar ansvar för barnen.
  Men det betyder inte att dom ska bo varannan vecka/ lika mycket hos varje förälder.

  Min syster gick igenom en ‘liknande’ händelse.
  Hon blev ensam med tre barn när barnens far flyttade utomlands.
  Nu har han dock återkommit till Sverige och haft flera år och chanser på att ha sina barn.
  Han har valt att inte ha det.
  Domstol, socialen o familjerätten har varit inbland.
  Dom barnen frågar inte efter honom idag. Dom saknar honom inte o vill inte ha honom i sitt liv
  trots att han är deras ‘pappa’. Däremot är dom väldigt glada över attha en så fin mamma
  Som dom har.
  Det är till henne dom vänder sig i vått o torrt o alltid kan räkna med en hjälpande hand eller en kram.

  Carola, styrkekramar till dig!!
  Det ÄR mer än tufft.Dina barn har lyckan att ha en förälder som finns där för dom!

 2. lokismamma
  lokismamma

  Man behlver inte dela 50/50 vid gemensam vårdnad. Jag har det med min ena sons pappa och han har honom en helg i mån ovh betalar fullt underhåll….

 3. tove

  Jag läste att 80% av alla förhållande som inleds med att den ena är otrogen tar slut. Hur sant det är vet jag inte men det bygger på undersökningar som gjort.
  Och sen, hur kan man vilja bli tillsammans med någon som redan är i ett förhållande? Fine att man blir kär i en annan och allt det där men man avslutar fortfarande det gamla innan man börja det nya! Hur kan man lita på någon som blev tillsammans med en samtidigt som den inte gjort slut med den andra? Gör man det en gång gör man det fler gånger och nästa gång är det man själv som blir lämnad.
  Du är stark carola, och det är du som vinner på det i slutändan. Jag lovar! Om 5 år är det du som mår bäst av er två.

 4. Anette

  Håller med Ammi här ovan om att vad är det för kvinna som ens vill inleda ett förhållande med en man med nio barn och hustru där hemma? Ok, förstår om barnen är rätt stora och förstår även att man kan bli kär. Men skulle aldrig kunna leva med en man som ÖVERGER sina barn?! Då skulle mina känslor för den mannen svalna rätt fort, för det finns inget jag föraktar mer än människor som flyr undan sitt ansvar. Det FÅR man inte göra. Har man skaffat barn ska man vara där för dem. PUNKT!!

 5. Ammi

  Jag skulle nog vilja påstå att den nya kvinnan har visst ett ansvar när det kommer till hela situationen och barnen. Hon visste vad hon gav sig in på och med mannen kom 9 barn. Så fort jag blev sambo med min nya man så var jag tvungen att uppge hans inkomst och arbetstider till kommunen/förskolan för hans inkomst skulle minsann räknas till avgiften och han skulle hämta MINA barn när han slutade tidigare än jag. Han hade inte VALT att få barn, de följde med mig och det var för honom bara att acceptera att han nu hade både ekonomiskt(delvis) och praktiskt ansvar för tre barn. Från 0 till 3 barn på ett ögonblick. Däremot behövde aldrig barnens biologiska pappa ta något praktiskt ansvar. Han valde bort barnen och trots familjerätt och andra instanser så fanns det ingen/inget som kunde förmå/tvinga honom att ta barnen. Jag hade ingen avlastning, barnen hade ingen biologisk pappa, däremot en “plast” som var/är bättre än jag någonsin kunde drömma om. Om/när Carola träffar en ny man och blir sambo så kommer hans inkomster räknas in, bla minskar/försvinner bostadsbidrag, förskole/fritidsavgifter höjs och hans arbetstid måste anmälas till skola/förskola, om nu barnen skulle börja på något av dessa. Så det är fel att säga att inget ansvar ligger på den nya, för det gör det oavsett man vill eller inte. Dessutom är det fritt för alla att välja om man vill inleda en affär med en gift man/kvinna, men att säga att det endast är den giftes ansvar är lite naivt. “Jo men jag visste att han var gift och har 9 barn, men jag tänkte att jag gör inget fel…” Vem vill ens inleda något på det sättet, gör han så en gång, så kan han ju göra det fler gånger… Jag skulle inte ha någon respekt för en man eller kvinna heller, som inte visar respekt för sin familj, sina barn. Personligen så håller jag med Carola, jag kan INTE förstå varför man måste få någon annans fru/man när det finns “lediga”? Och om man nu blivit kär och inte kan hjälpa det, för sin egen skull bör man be den andre göra slut först och börja något nytt sen. En kärlekshistoria som börjar med svek kan ju aldrig sluta bra…

 6. Åsa

  Tycker du är så stark som tar hand om alla barn själv o att du alltid har gjort det.
  Du har all rätt i världen att skriva skit om honom det tycker i alla fall jag. Du har varit tyst så länge o i bland måste allt bara få komma ut.
  Träffar barnen honom något?
  Vad säger dom? Vill dom inte träffa sin pappa? Det är ju ändå pappa.

 7. Paula

  Nnågot som retar mig är att vissa tror att carola skulle neka honom umgänge. Varför hoppar han inte in o har barnen ?
  Man behöver inte vara Einstein för att förstå att han har noll intresse .

  Sedan så finns det något som heter att barn i en skilsmässa INTE ska blandas in i den nya, utan de måste få leva i det nya livet utan en förälder hemma i ett år, för att sedan sakta introduceras till den nya saken.
  Kan ni nog fråga vilken barnpsykolog som helst.

  Min fd svägerska agerar som perra , vidrigt rent ut sagt.

  Familjerätten kommer ju se hur mycket intresse han haft i barnen under detta år , förstår att han vill ha gemensam vårdnad, blir ju lite slantar han ska ut med annars. Men vad han missar är gemensam vårdnad betyder att man ska ta 50/50 i allt .

  Jag hejar på dig

  Hade också kallat henne för thaibruden
  Likadant som jag hade sagt blondinbella , asiaten, latinobrudem osv osv

 8. Mormor

  Hej snacka om på hopp , av Carola det är klart att hade pappan visat fram fötterna och velat vara delaktig i barnens liv så hade Carola varit lycklig , jag tycker att man får tänka sig för vad man skriver, varför anklaga när man inte vet kram Carola stå på dig i motvinden

 9. Inger

  Hur var man vad som är rasistiskt ? Finnar, Tattare, Rantahurrit, Lappar, Negrer, Laukkuryssar, Skåningar, Amerikanare osv
  “……….mörkhåriga kvinnor med långa kjolar”.

 10. Marie

  Heja Carola!
  All respekt till dig. Du gör ett hästjobb som roddar allt själv.
  Men jag säger bara KARMA
  What goes around comes around

 11. monica

  Vad ska man säga om hela situationen?
  Hur man än vänder och vrider sig så går det ju inte att komma ifrån att det är Perra som gör bort sig, att det är barnen som kommer i kläm och att det är Carola som drar det tyngsta lasset med vardagen, sveken och frågor om framtiden….Vill bara säga stå på dig Carola det är du som kommer gå vinnande ur det här även om det kanske inte känns så alla dagar.

  1. Anna

   Kunde inte ha sagt/skrivit det bättre själv än vad Monica skrev här ovan!!
   Och stå på dig Carola!

 12. Mormor

  Detta långa inlägg jag vet att Carola vet bäst hur hon ska berätta och hur hon ska vara med all juridiskt samtal med advokater m.m vad jag förstått så är inte han intresserad att ta hand om sina barn , jag tycker du gör ett påhopp om att anmäla Carola gör rasistiska skriverier inte rätt stå på dig Carola

 13. Therese

  Thai-brud, Thailand…liksom thai-kille, thai-mat, thaiboxning osv….varför anser ni att det är rasistiskt?

 14. jenny

  Det är dina känslor och det går att förstå MEN vad Pers nya kvinna har för nationalitet (eller religion) är helt ointressant!! Jag har läst rasistiska tillmälen om henne i kommentarerna tidigare (ibland med uttryck som är rasistiska och nedsättande för alla asiater) och tänkt att om Carola ej tar bort dem så anmäler jag direkt till bloggportalen. Jag har också tänkt att du kanske inte sett dem och heder till dig som inte skriver sån skit. Men nu gjorde du det tyvärr och det är inte ok. Hade det varit bättre om Per varit otrogen men en kristen svensk flerbarnsmamma från Kyrkis och åkt på semester i 6 veckor med henne och hennes barn istället för dig och era barn? Nej, varifrån hon kommer och vart de väljer att åka på semester är helt orelevant i sammanhanget. Du har all rätt att känna dig ledsen, arg och besviken på Per. Han lovade att vara dig trogen och tillsammans hade ni en stor familj med många barn. Per har trots det precis som alla andra vuxna människor rätt att ändra sig, det är väldigt tråkigt när det händer och kanske har han haft mycket mer skuldkänslor inför detta än vad någon av oss vet. Kanske och kanske inte. Men att bli kär i någon annan, att finna någon man älskar mer eller känner sig passa bättre ihop med är sånt som händer. Skilsmässor är inte ovanliga. Och i Sverige är vi fria att skilja oss trots att vi lovat att leva samman till döden skiljer oss åt. (En förmån som f.ö inte finns i alla världens länder) Otrohet och svek gör väldigt, väldigt ont. Det är dock något som också händer i vuxna relationer – hur illa vi än tycker om saken. Man kan tycka att man ska skilja sig först men kanske vill man vara jäkligt säker på att den nya är mer rätt innan man lämnar en stor familj och långt äktenskap. Det är ingen ursäkt men det kan vara en möjlig förklaring. Vi får inte höra Pers upplevelse – vi vet ingenting om han agerat utan samvete eller med enorma känslokval. Vi vet inte om han levde olycklig med dig i många år och stannade för barnens skull tills det brast inom honom eller om han var lycklig med dig och fick en livskris/”knäpp” som ledde till att han lämnade… vi vet ingenting alls. Men vi vet att det var han och ingen annan som svek sina löften mot dig och att du har rätt att känna ilska och sorg. Om du kunde älska denna man så är det inte konstigt att det finns fler som kan älska honom och bli kär i honom. I krig och kärlek är allt tillåtet sägs det och även om vi kan tycka en massa och moralisera över att vara tillsammans med en gift man innan han skiljt sig osv. så är det bara Per som hade ansvar att vara trogen mot dig och ingen annan. Det låter illa att han prioriterar semester nu när han inte gjort det med dig och barnen tidigare. Vi vet inget om hans motiv till detta. Men jag förstår verkligen att det känns hårt för dig, och säkert också för barnen. Skilja sig från sina barn får man inte göra. Även om varken polishämtingar eller påtvingade umgängen göres för pappor som skiter i sina barn när barnen vill ha kontakt så är det barnen som har rätt till kontakt med sina båda föräldrar. Det står t om. i lagtexten. Men om du vill främja en kontakt mellan barnen och Per så måste du ha en positiv inställning till Per och hans nya kvinna. Gilla läget helt enkelt inför dem för deras skull. I framtiden kommer garanterat umgängen ske mellan Per och barnen och de kommer med stor sannolikhet inkludera hans nya kvinna. Om dina barn agerar mot henne för att de känner med dig eller för att du förmedlat en negativ inställning om henne så kommer det uppstå problem med både Per och troligtvis familjerätten. Alla “fula” känslor måste man i din situation få känna. Vi är nog många som har likannde erfarenheter. Vi är många med fula skilsmässor i bagaget. Du får känna att du vill mörda honom, tortera dem båda två, kalla dem fula ord, aldrig mer äta sylt, bryta dig in på företaget och kissa i syltburkarna … det är helt ok att känna så under en period. Du måste antagligen även få ur dig dessa känslor och det kan du göra med dina närmsta vänner som du har förtroende för, en psykolog (verkligen att rekommendera att ha en fin och bra psykolog i det du går igenom ) eller en präst om du inte vill att något du säger riskerar komma fram i t ex. familjerätten. (psykologer måste bryta tystnadsplikten om de tillfrågas i en vårdnadsutredning inför domstolsförhandling och handlingarna från soc. blir offentliga när de hamnar i tingsrätten. ) Det är möjligt att detta kommer lösa sig gott mellan dig och Per för barnens skull. Att ni återupptar att vara ett föräldrateam och gör ert bästa för barnens skull och att umgängen och annat fungerar fint. Det är det bästa, om ni två kan enas utan inblandning av andra och det blir en harmniskt situation för barnen trots allt. MEN risken är att om det går till domstol , eller iaf. socialtjänstens familjerätt och har han en bra advokat så kan jag säga dig att du vill inte att det ska finnas negativa offentliga uttalanden från dig om honom och hans kvinna. Att du är besviken över att bli lämnad ja… men inte att han tappat allt vett och att hans nya kvinna är en “thaibrud” osv. Du kan ge dig fan på att han kommer säga att han inte träffat barnen pga dig och ditt agerande. Att du motverkat umgängena och att du talar illa om honom inför barnen för att du är en bitter övergiven kvinna som ger igen på detta vis. This is not my first rodeo Carola, jag skriver inte detta för att vara elak mot dig. Tvärtom – jag vet vilket helvete det kan vara. Det här kan om det går illa bara vara början på något mycket värre, som åratal av utdragen vårdnadstvis och you don`t want to go there…jag lovar dig. Jag önskar inget annat än att den här situationen löser sig fint för alla inblandade parter, helst utan inblandning av andra än de berörda, för allas men mest för barnens skull. Lycka till! Kram till dig och dina fina barn. Du är en bra mamma , du har en hel skattkista av barn, en fin familj och fina vänner, du kommer träffa en så mycket bättre kärlek i framtiden att du kommer undra hur DU kunde stanna så länge med Per och dra ett så tungt lass själv. Fortsätt fokusera på allt det fina du har i ditt liv och på den ljusa framtid du har. Det enda du behöver bry dig om angående Per är att trots allt få en fungerande kontakt angående barnen. Vad han gör i övrigt och med vem är inte längre relevant. Du har ditt liv att leva nu. Du behöver inte skydda Per men vi som läser här gör nog det, de flesta av oss, för att vi vill följa dig och barnen. Så har det alltid varit. Per har aldrig varit riktigt närvarande i denna blogg. Skriv det som händer men fortätt hålla en god ton som hedrar dig och ta andra känslor och ordval i kontakt med noga utvalda personer irl. Kram

  Carola: Hon ÄR thai. Vad är problemet? Jag är inte rasistisk för att jag nämner hennes nationalitet! Eller? Nej, fy, här i Sverige har vi ta mig sjutton nån hang-up på att man inte får säga att folk är från ett annat land för det anses fult…vad är då fult? Att VARA från ett annat land eftersom det i våra ögon är så hemskt att vi inte ens kan säga det, utan måste låtsas att personen är som “alla andra”,dvs svensk, eller att ha en annan nationalitet? Det ligger i DINA ögon om det blir rasistiskt eller ej, jag är ledsen att säga det men så är det! Att du tycker att det är mindre värt att vara från ett annat land, det är det som slår igenom när du reagerar på det, och det är det som du så hårt värjer dig ifrån genom att gå ut och tycka att det är fruktansvärt att man använder nationaliteten eftersom det liksom skyddar dina egna, i många fall omedvetna tankar.

  Om jag åker till Thailand blir jag garanterat omtalad som ickethai. Det är jag, och jag tycker inte det känns jobbigt! Om jag åker till ställen här i Uppsala där ungdomarna från olika nationaliteter och kulturer hänger blir jag kallad för Jävla svenne….då blir jag sur, det här är Sverige, och då känns det fel att bli anklagad som jävla svensk, faktiskt…Men åker jag till något av deras arabländer, så kan jag ta det.Minus jävla.Men svensk blir jag gärna kallad. Det här retar mig till vansinne.Man måste få vara stolt över sitt land, och att bli nämnd som thai/amerikan/finne/italienare/svensk är väl för bövelen inte fel, så länge det inte sägs på ett sätt som hånar personen för just det? Den dagen jag säger att hon är ett fnask enbart grundat på hennes nationalitet DÅ är jag rasistisk och dessutom fördomsfull i mitt uttalande, men det gjorde jag inte.Men hon är thai. Mirka är finne, och ingen jäkel tycker att det är rasistiskt. Jag skulle kunna nämna henne vid namn åxå…men väljer att kalla henne för något som i mina ögon är ungefär lika hemskt som att säga punkbrud,kommunalarbetare eller miljöaktivist.

  Sluta vara så rädda för att säga saker vid deras rätta namn,och sluta tycka att det är hemskt att vara från ett annat land. Jag är svensk,jag är född här och jag är stolt över det. Mest troligt är det så folk över lag känner, de är stolta över sitt land och sitt ursprung…tills de kommer hit, där vi inte ens får säga att folk är thai…

  Gahh. Som du skriver vet ni inget, och du har poäng i mycket, men samtidigt..vad tror du att jag står just nu? I frid och fröjd eller med ena foten i domstolarnas värld? Och du….jag kommer aldrig i helvete att låtsas att jag är positiv till henne när jag inte är det. Att låtsas inför barnen gör jag inte, varför skulle jag? De förtjänar sanningen lika väl som alla andra.Och hur trovärdig är man om man låtsas vara helt ok med att pappa lämnat mig för den där andra..? Nej, vad fan ska jag göra det för? Det är inte henne barnen ska träffa. Jag har inget att dölja, allt jag sagt är sant, inte bara från mitt perspektiv, så även att hon är en thaibrud ;) så inte ens den bäste av advokater kan vända det mot mig. Däremot kan de göra andra saker baserat på sina lagar som jag inte är speciellt intresserad av, så det är ju därför jag inte skriver mer än jag gör.

  1. Jossan

   När du nu skriver så “rätt och riktigt” om allt hur en “riktig” skilsmässa bör gå till, VARFÖR förstöra det med att hota med att anmäla att ordet “thaibrud” används?! Hela din “fina” utläggning om allt faller platt efter det fullständigt korkade uttalandet. Kalla det ” USA-bruden, finskbruden etc” utan att någon som du skulle reagera. Men så fort det handlar om Asienfödda personer så tar en del det, som du, som en skymf. Mycket märkligt. Det jag dessutom reagerar över är ditt användande av just PER, mig veterligen så nämns han bara här i bloggen som Perra, är du möjligtvis bekant med honom eftersom du väljer att använda det namnet?
   Det jag vill få fram med mitt svar på din insändare är, att trots att du skriver mycket bra om vissa saker, faller det platt som sagt i och med dina oerhört dumma åsikter på det jag nämnt.

   1. Amanda

    Eh,så de som kallar honom Perra känner honom inte eller vadå? Fattar inte riktigt ditt resonemang där.
    Han lär ju liksom heta Per,så det är nog helt enkelt därför Jenny skrev det?!

  2. Cattis

   Bra skrivet, även jag har vid flera tillfällen påpekat att hans nya kvinnas nationalitet är helt ointressant. Fördomarnas fula ansikte lyser genom många kommentarer. Det är HAN som har brutit sitt äktenskapslöfte och sviker sina barn genom vissa handlingar… Också äckligt trött att se detta nedvärderande av hans nya kärlek utifrån hennes ursprung.

   Carola: Fast du hade inte blivit lika irriterad om jag skrivit “hans italienska” eller hur? Eller ” Hans nya från South Carolina”…däremot hade du reagerat illa om jag skrev ” Lettiska, estländska och som nu: thai”
   Tänk efter hur du har det egentligen med dina fördomar. Det är mycket hos dig de sitter. Och mot VILKA nationaliteter! Hon är thai, vad du än tycker om det. Fattar inte grejen att hänga upp sig på det?
   Jag tycker faktiskt dessutom att HON har en ganska så stor del i det här, hon visste mkt väl att han har nio barn och var gift, men valde trots det att klampa vidare. Sådana tjejer har jag noll respekt för oavsett nationalitet!

   1. Cattis

    Nu tänkte jag inte så mycket på just din formulering idag utan på alla kommentarer om kvinnans ursprung i tidigare kommentarer. Jag tycker visserligen att ordet “brud” efter inte låter trevligt vara sig man skriver svennebrud, finnbrud, iranierbrud, kinesbrud eller något annat liknande…

    Hon har del i detta men det är helt och hållet ditt ex som bär ansvaret.
    Önskar er allt gott, har själv gått igenom en “skitig” skilsmässa så nog vet jag vilka känslor man går igenom men för att orka gå vidare så måste man lägga det bakom sig till sist och inse att man varken får svar på alla frågor eller kan vrida tillbaka klockan och göra något annorlunda.

   2. Louise

    Håller helt med Carola,HON (den nya)har stort ansvar i situationen och inte heller jag har någon som helst respekt för den typen av tjej!Jag är uppfostrad att veta skillnad mellan rätt och fel och att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad..Karma kommer slå tillbaka förr eller senare.Stor styrkekram till dig Carola

  3. Maria

   När det gäller Carolas och Pers skilsmässa så var det här bannemej den bästa läsarkommentaren hittills.

  4. Yvette

   Men snälla !! Det finns ju inte ens på kartan att ” Mr Thailover ” (Nej jag är inte rasist !) skulle kräva vårdnad av barnen ,han är nog väldigt nöjd just nu med att inte behöva ha en massa barn omkring sig !
   Varför tror ni att han jobbade så mycket och sällan var hemmma……

   Låt honom vara ,som man bäddar får man ligga ….så som någon här sa: 6 veckor med hennes familj i Thailand kommer nog inte att vara så kul.

  5. Maria

   ” med ena foten i domstolarnas värld? ” och ” Däremot kan de göra andra saker baserat på sina lagar som jag inte är speciellt intresserad av ”

   De här två citaten ihop med det andra du skrev får mig att tro att du vill ha ensam vårdnad om barnen och att Per ska få så lite umgänge med barnen som möjligt.
   Om det är det du strider för riskerar du att snart befinna dig i den situationen att det stora anklagande fingret riktas mot dig.
   Att använda barnen som slagträ vid en skilsmässa är något bland det mest idiotiska man kan göra, och barnen brukar vara dom som drabbas värst något som många psykologer och advokater har berättat om.

   Carola: Nej!!! Vafan tror du om mig? Men när den ena parten inte pratar direkt med den andra utan ska ha mellanhänder så blir det så. Jag skulle aldrig neka umgänge det är tvärtom! Ingen kan anklaga mig för att göra fel, och så småningom kan du gå och begära ut domstolsförhandlingar om du är nyfiken. Som jag har sagt så gör jag allt rätt, helt by the book , och det säger jag inte för att det låter bra. Det är så. Från början till slut.

 15. camilla hockeymamma

  Trist och tråkig stämning blir det när man hyr ut hjärnan till torkvind!
  jag gissar att de som kan har försökt att prata med honom utan större framgång.

 16. Susanne

  Gud vilka gulliga barn du har som fixar så fin frukost! Det är kärlek!!!

  Ja vad ska man säga om ditt ex mer än karma is a bitch! Man avslutar inte ett förhållande så och man skiter inte i sina barn framförallt. Jäkla idiot! Även den han är tillsammans med nu skulle ju dra öronen åt sig, för vem vill att någon behandlar sina barn på det sättet!? Men av egen erfarenhet så vet jag att Thailändare bara tänker på sig själva och på pengar, pengar och pengar.

  Men som sagt, du är vinnaren hur eller hur. Snygg, smart och snäll verkar du vara! Borde inte vara några problem för dig att hitta en bra man sen när du har läkt dig själv.

  Sen håller jag med alla som skriver om din header, byt den eller släng en syltkruka över hans nylle.

  Kram

 17. Caroline

  Finaste Carola, du har ALL rätt i världen att få ur dig alla känslor och tankar. Det är rent ut sagt skit det han har gjort mot dig. Man skaffar barn TILLSAMMANS. Men av någon anledning så tror vissa föräldrar att det är okej att bara dra och lämna den andra med allt. Jag har aldrig förstått det och kommer aldrig att förstå. Men du får i alla fall äran att se dina barn växa upp och bilda en fantastiskt fin relation med dem. Han väljer bort det. Och tyvärr så får barnen lida för det också. Men du vinner på det i längden, även de dagar då det är tufft och du bara vill lämna allt, så får du komma ihåg att det är DU som får den frukosten som är skapad av deras kärlek. Inte han.

 18. Neta

  Kan inte låta bli att tänka på bilden som figurerar på facebook just nu, hur en elefant står framför en naken man och säger “Äter du med den lilla?” “Nej” säger mannen, “Jag tänker med den”

 19. Neta

  Det här är din blogg Carola och du skriver vad du vill om vem du vill så länge det är sant och inte handlar om förtal. Att du berättar om Perras beteende är ett sätt för dig att få ur dig det och få bekräftelse på hur ini h-e fel det är. Fortsätt skriva och bry dig inte ett smack om vad som tycks om det.

  Jag tycker helt ärligt att vuxna föräldrar som inte tar sitt ansvar för barn o så lättvindligt bara kan lämna allt är kriminella och ska behandlas som sådana.
  Det borde vara straffbart enligt lagen och kunna ge fängelse i extremfall, och det är det här. Det ska kunna liknas vid OCH ÄR barnmisshandel.

  Jag säger också som nån annan att kärlek tar slut och man hittar en ny det händer ju hela tiden och är ingen “Big deal” egentligen. Men man sköter det inte så här.
  Det är inte heller ens fel att ett förhållande tar slut, men det är ju privat och angår ingen annan. Men man avslutar schysst och man tar sitt ansvar och man gör rätt för sig.

  Jag fick väldigt ont i magen när jag läste att han drar i 6 veckor utan att ens meddela dig. Vad är det för fel på karln? Jag tycker inte det är ett dugg konstigt att du är bitter, snarare förvånad över hur bra du ändå klarar det.

  Visst är det du som är vinnaren och visst gör han bort sig för tid och evighet och förhoppningsvis vänder barnen honom ryggen. Men va hjälper det när du sitter där och vänder på slantarna med 9 barn och det ena eländet efter det andra händer med hus o bilar. Eller när man ser hur familjer runt om gör saker och man är enbo med barn. Det är ju tur att du har någorlunda vuxna barn du kan dela privata saker med, syster och föräldrar. Men jag har en känsla av att det inte alltid räcker.

  Men du skriver ju att du har kontakt med farfar och hans bror, vad gör dom? Vore det min brorsa skulle jag banka vett i honom om det behövdes. Och den farmor som sitter där och vet om vad sonen gör. Hur kan man bara “inte agera” jag har själv en son på snart 40 som har barn och skulle han göra nåt liknande vore han inte min son längre. Visst att dom är vuxna och myndiga men mamma är man för det 24/7 så länge man finns och lägga sig i i ett sånt här extremt fall, det måste man göra.

  Förstår att du i vissa stunder önskar du blivit änka istället, din sits vore då en helt annan och du hade haft en helt annan rätt att sörja.

 20. Inger

  Blir sittandes men förvåningens finger i häpnades mun. Hur tänktes det nu då?
  Kanske Krukan, förlåt Syltkrukan tänker etablera sig i nåt låglöneland ?

 21. J

  Jag känner igen hela situationen. Min mosters man och mina kusiners pappa drog iväg till Sri Lanka över sin födelsedag. Väl hemma igen ringer telefonen och en kvinna i luren presenter sig som hans tjej, på knacklig engelska,inför min moster. Min moster körde ut han ur huset och sen dess har han haft, få se.. ca 6 tjejer från div olika länder som han även gift sig med. Han har alltid haft möjlighet att umgås med sina barn, men se det valde han bort och så här 6 år senare är det Han som sitter där ensam. Inte någon av deras barn har någon som helst kontakt med sin far. De har valt bort den minsta lilla kontakt som han har tagit med dem (oftast har han kommit när han behöver hjälp med något!!). Nu är dottern gravid, och hon har valt att inte berätta för honom. Så Karma, det kommer igen. Det är Du som sitter med vinstlotten. Du kommer ha dina barn resten av ditt liv. Du kommer få följa deras glädje och utveckling och det är Du som kommer få se dina barnbarn växa upp. Inte han.
  Kramkram!!

  1. Cattis

   Om de gifter sig eller inte nu när skilsmässan är klar har väl ingenting med saken att göra, detta handlar ju nu enbart om en pappas relation till sina barn.

    1. Cattis

     ??? Skriver faktum, livet går vidare och idag handlar det ju om barnen. När skilsmässan är ett faktum så är det bådas lagliga rätt att gå vidare i kärlekslivet OCH ta ansvar för sina barn.

 22. Anna J

  Apropå Bagheera-outleten utanför Avesta, så kan man aldrig riktigt veta vad som finns inne. Vi har stannat där några gånger när vi har kört förbi. Ibland har vi gjort jättebra fynd, ibland har det vi behövt inte funnits alls. Inte ens i fel storlek. Jag skulle inte köra dit från Uppsala på ren chansning, men om man passerar är det ett väldigt bra ställe att stanna på!
  Jag förstår din besvikelse gällande exmaken. Kärlek kan ta slut, det kan hända vem som helst. Men det är märkligt att helt plötsligt ha tid med sånt han aldrig kunnat göra förr (i detta fall ta en längre ledighet). Och det är väldigt märkligt att bryta kontakten med sina barn.
  Kram!

 23. Mormor

  Hej att han behandlar sina barn på detta vis är skam på torra land , men man kan ju inte tvinga honom att ha sina barn , men man kan ju hoppas på att farmor och farfar ställer upp om dessa finns , hade jag varit som du så radera bort honom från din hjärna (det är säkert svårt men för att du ska må bättre måste du nog intala dig själv att. Han inte är värd att lägga några tankar på honom ) hur har dina barn tagit detta då ?? Han är en svikare

 24. jenny

  Ta bort honom från ert kort på bloggen!!!!!!!!
  Han förtjänar inte att sitta där…
  Varma kramar på dig

 25. Denise

  Inte för jag blev glad över att läsa det där med att han åker iväg 6 veckor utan barnen och inte kunnat vara ledig någon gång innan med barnen. Men jag kände mig mindre ensam, min far (jag är dock 23år) åkte iväg med sin nya serbiska fru i 4 månader till Serbien. Och det är samma där, han har aldrig kunnat vara ledig med barnen.

  Kram på er!

 26. Svandis

  Fy fan säger jag bara.

  Att inte kunna ta ledigt med sin familj/sina barn – för att senare göra en helomvändning och ta hela 6 veckor ledigt! Nej, det är inte okej någonstans!

  Jag tycker du gör rätt som slutar skydda honom nu. Han förtjänar inte det, han har inte tagit hänsyn någonstans på vägen.

  Jag funderar ut sätt för att underlätta för dig o dina barn, med mina små medel. Mössor inför nästa vinter?

  Kommer ni till Öland så kan ni få bo hos mig, vi packar in oss i min lägenhet.

  Stor kram till dig.

 27. Elin A

  Måste verkligen ha slått slint i huvudet på ditt ex. Jag förstår verkligen inte hur man kan göra så som han gör, missar ju sina barns uppväxt. Och det är för jäkligt med människor som går bakom ryggen på sin fru/man och har en älskarinna/älskare, ja all kärlek i ett äktenskap kan ta slut och man kanske inte älskar sin partner som man gjort tidigare, men se då till att göra slut med den först innan man inleder något med någon annan.
  Carola du är helt fantastisk som fixar och har sig med dina barn, att du hinner plugga och träna som du gör. Stor kram till dig och jag hoppas också att karma hinner i kapp någon/några!

 28. Maria

  Ett tips från en som också hade tandställning en gång i tiden.
  Ge Corrinda Alvedon eller motsvarande de första två tre dagarna efter att tandställningen har reglerats om, det hjälper mycket och gör det lättare att äta. Och vara glad.

  Vad det gäller att resa så kan du ju nu när ni är skilda lämna över barnskocken till honom och själv sticka i väg på en resa, det FINNS fördelar med att vara frånskild det gäller bara att se och använda dem.
  Nu kanske du anser det helt naturvidrigt att lämna över ansvaret för barnen till honom ens en helg, men barnen är faktiskt hans lika mycket som dina… och kanske hans nya relation skulle må bra av att prövas mot en vardag med ett helt koppel ungar. ( evil )

  1. Anna

   Hon kan väl inte lämna barnen till en som inte vill? Även om hon skulle ha “rätt” till det.
   Förlåt att jag låter arg! Men det är jag också, fast på “pappan”! Grrrr….

   Förresten Carola!
   Han kommer aldrig stå ut i 6v i Thailand med henne.

    1. Amanda

     Hur kul är det för barnen att vara hos någon som kanske inte vill ha dem där?! Mysig stämning…..verkligen.

    2. Sofiaa

     Bara för att han är pappa betyder ju inte det att han är klok i huvudet! Jag skulle inte lämna barn till nån som så tydligt visar att de inte betyder mer, att en ny kvinna är viktigare och att han lämnar allt ansvar till Carola. Åka utomlands i 6veckor utan att säga något, säger ju en hel del om engagemanget i barnen? Om hon lämnade barnen där och han skiter i dem, hur bra är det då? och vad tycker barnen?

 29. Amanda

  Man lider verkligen med dig,Perra har ju absolut betett sig vidrigt och han sviker verkligen sina barn:-(
  MEN det faktum att han hittat en ny kärlek är väl egentligen inget fel? Det kan ju hända vem som helst. Tydligen trivdes han inte i sitt äktenskap,och det kan man inte klandra honom för. Sådant händer. Du hade väl inte velat att han hade fortsatt att leva ihop med dig och mått dåligt? Och ja man kan ju absolut tycka att han kunde ha försökt,men det kanske var precis det han gjorde? Han kanske har mått dåligt i ert äktenskap i flera år,men ändå stannat kvar.

  Så när det gäller skilsmässan och det att han hittat en ny kvinna är det egentligen inget fel med….det kan som sagt hända precis vem som helst.

  När det gäller barnen och hur han har skött allt,så är det såklart fel och väldigt vidrigt,så där tänker jag såklart inte försvara honom!! Där är jag på din sida Carola. Och vi vet ju inte allt,kanske har han varit ännu vidrigare än vad vi vet om.

  1. Louise

   Men nog i helvete avslutar man en relation innan man startar en ny?!Och är man förälder sätter man alltid barnen först.punkt!

   1. Amanda

    Den äckliga och sorgliga sanningen kanske är att han egentligen inte ville ha så många barn:-(
    Men ja du har helt rätt,man avslutar en relation innan man börjar en ny.

    1. Ida

     Nu tycker jag inte vi ska börja med en massa spekulationer ang. saker som vi inte har en aning om. Vi måste ändå tänka på att visa respekt för Carola och hennes barn.

    2. Petra

     Som man, i Sverige, idag behöver man inte skaffa barn om man inte vill! Det är ju inte så att han har varit inlåst i en grotta under huset och inte kunnat bestämma själv…
     O att vara olycklig i ett äktenskap…det kan man ju vara. Men man behöver ju inte bete sig som ett rubbat ollon för det. Eller?!

     1. Amanda

      Nej man ska absolut inte bete sig som ett rubbat ollon,hur han har skött det hela försvarar jag inte!!!

    3. Camilla

     Nä han kanske inte ville ha så många barn??? Men då skaffar man flera , nya med den nya flamman istället då?????
     Att ” skaffa” barn är ju typ som kläder…. När man tröttnar på dom så skaffar man nya!!!! In med nytt bara!!!

   2. Lilla jag

    Tyvärr tänker inte alla så….mitt ex gjorde det inte…och det var och är tufft trots det gått 4 år.

 30. Stina

  HEJ
  TIPS ang träning och svettiga händer…

  Jag själv lider otroligt mycket att svett vid träning och speciellt händer.

  Under en längre tid har jag haft speciella träningshandskar. Men har nu insett att de hjälper inte så bra. Blir klumpigt i handen, jag har små händer och har svårt att grepar vid ex marklyft.
  Härom dagen testa jag flytande kalk av min kära granne. UNDERBART! Enkelt att använda och man får mycket bra grep.

  Mvh Stina

  1. Martina

   Jaa det röstar jag med på, värre gris får man leta efter, svinigt beteende av Perra. Heja Carola!!

 31. Tjejmorsan

  Vet du vad vännen… Du ÄR alldeles för snäll skulle jag säga!!!

  När tar han barnen??? När får du vila???

  Jag tycker du kan åka hem till “dem” och lassa in barnen och komma med mig till Cypern ett par veckor :)
  Kan vi gott unna oss :)

  Kram

 32. Jenny

  Vi som läser din blogg regelbundet vet vem som tar mest ansvar och har gjort hela tiden över barnen, Du klarar dig, du är stark, barnen lider jag med som inte har någon närvarande pappa jag kan inte fatta att som förälder inte vill ta sitt ansvar Fy fan rent ut sagt grrrrr.
  Hoppas att en dag när han vaknar upp (om han någonsin gör det) att barnen talar om för honom hur dom känner hoppas hoppas att det svider riktigt ordentligt hos honom. Många styrke kramar till er alla.

 33. Anette

  Hej! Ja, jag som läst här länge kommer ju nog ihåg hur mycket du varit ensam med barnen redan innan han lämnade er. Hur mycket ansvar det verkade att DU tog ensam. Och nu har han liksom tid att sticka till Thailand i sex veckor?? ok…

  Ja, det är ju mest synd om barnen egentligen som inte har nån pappa som verkar bry sig. Småkillarna som inte kommer att få nån relation till sin far och så dom äldre då förstås också, som också skulle behöva en fadersfigur i livet.

  Ja suck… Men jag tror också att han kommer att ‘få tillbaka’ på något vis ännu. Kan inte vara lätt att bli gammal sen och börja tänka på vad man gjort.

  Allt gott till dig och kramar :).

 34. Ida

  Vet att många påpekat det men du borde ju absolut byta bild, så det bara är du och dina fina barn. Förstår inte alls hur han bara kan strunta i sina barn och bete sig sådär. Klart att du har rätt att känna dig både arg och besviken, du behöver absolut inte försvara hur du känner. Vilka otroligt gulliga barn du har, blir så imponerad över hur du får allt att gå runt på egen hand. Det är ju din blogg och då är det ju bara du som kan bestämma vad du ska skriva eller inte, lite konstigt hur en del kan tycka att du snackar skit och hänger ut barnens pappa på bloggen för jag tycker det är precis tvärtom.

 35. johanna

  Måste bara säga att jag beundrar dig för att du klarar av den här svåra situationen så bra. Det är både jobbigt och en sorg för dig med allt som har hänt. Du ska absolut inte lyssna på nättrollen som säger att du hänger ut honom!! Det kan man verkligen inte säga att du gör, tvärtom. Kämpa på och en vacker dag kommer du komma ut på andra sidan det här jobbiga och då kommer du vara både starkare och lyckligare.
  Dina barn kan vara stolta över att ha en sån förebild till mamma!

 36. Lola (Carola)

  Oj oj Carola …

  Du är helt klart vinnaren i längden, men men herregud (!!) vad han missar pappan!

  Kan inte begripa att allt annat blev oviktigt!

  Självklart får Du “pysa” här hos oss <3

  Styrkekramar till världens bästa o starkaste mamma!

 37. Agnes

  Tycker du är så grym Carola!!!

  Snälla, byta bilden på bloggen. Blir så jävla förbannad varje gång jag ser honom. Förstår inte hur man kan göra så mot sin familj, och sina barn.

  Hemskt!

 38. Ida

  Vilket äckel han är Perra! Hur kan man offra sina barn bara sådär?!!!? Men barn är intelligenta så det kommer inte vara så lätt att bygga upp det förtroendet igen. Och små killarna, vet de ens vilken deras pappa är?
  Nej skit ska skit ha!!!
  Du är fantastisk!

 39. Ewi

  Tips ang skor… Om du råkar ha vägarna förbi Avesta någon gång, så finns det en fantastisk Bagheera outlet butik precis invid motorvägen som passerar stan från Uppsala norrut. Det är i ett shoppingcenter med en gigantisk Dalahäst precis invid vägen.

  Hursomhelst, de har ju naturligtvis DYRA saker också, men en del av deras butik är försäljning av skor och kläder som det blivit något litet “fel” på, t.ex. att en tvättlapp hamnat fel väg, någon sömn blivit lite “osnygg” osv. Jag har hittat både jackor, termobyxor och ffa skor för billig peng genom åren. De har alltid mängder med skor. Vinterskorna brukar ligga runt 200kr paret, trots att det alltså är märkesskor med gore-tex liknande material, och vår/sommarskor/sandaler etc har jag hittat för allt mellan 100-400kr. Ni är ju väldigt många, så det kanske lönar sig att ta den där bensinpengen (är ca 100km från Uppsala)? Jag tänkte mest på de hiskeligt dyra skorna som jag råkar på t.ex. i Gränby, där 2-åringens vår/höstgängor kan gå loss på 600-800 spänn…

 40. Nina

  Ja hörrödu mycket märkligt beteende av ditt ex, hans nys donna och de “andra”, förstår att det är oerhört tungt för dig Carola och jag kommer inte att skriva att du är stark och någon värsta superwomen..du har inget val eller hur?
  Men som jag skrivit förr, det är du som är vinnaren..ett av flera bevisen för det fick du till frukost :-)
  Du har världens finaste ungar, och du gör ett jävligt bra jobb som ensamstående förälder.
  Kram till dig.