Familjen Annorlunda

Irene Huss

Ibland är de inte snabba alltså… Jag satt och tittade på Irene Huss på tv, och efter ganska precis en och en halv timme, så gick de in med en remsa där de beklagade att textningen inte fungerade..

Nä, jag hade liksom  märkt det, och funderat på om det verkligen var meningen att man som tittare skulle fatta vad de pratade om när det var ett främmande språk, oklart vilket.. Det var långa konversationer, och det hade varit ytterst trevligt för förståelsen att ha fått det textat :) Nu behöver man ju inte ha full koll på en deckare som man slökollar på så det funkade ju ändå.

 

Melodifestivalen är slut! Tack.

Och vad hände med alla bra låtar? Jag tycker Sannas är jättefin, och skittråkig.  Nä, jag orkar inte med den, det är fan aldrig ”min” låt som vinner ;) I år hade jag…eh, ingen, som favorit ;) så det är svårt att vinna då..haha.

Ungarna somnade, så de tyckte visst inte det var så spännande.. Nu var det under den tråkiga jury röstningen från Europa som jag inte riktigt fattar mig på…känns som att iaf jag skulle rösta på en skitlåt om jag fick välja vilken låt ett annat land skulle skicka? Eller?

För att öka chansen för mitt eget land?  :)

Jaja, skitsamma, det är slut. Och nästa lördag kommer det inte finnas nåt att se på TV ändå, hihi.

 

Novalies gympatävling då!

Den heter UPPSALAJAKTEN och inget annat, jag har kallat den för Vår jakten överallt…sorry, men jag längtar väl efter våren så att det infiltrerar sig i allt:)

Jodå, det gick bra, tjejerna var duktiga, men de fick inga medaljer.

 

Nu kan det hända att jag var på ett onödigt grinigt humör idag…:)

Vi skulle åka halv ett och hämta upp Jenny och barnen på vägen, och i hallen när jag känner efter så jag har mobil, kort och bilnycklar med mig i fickorna, där de alltid ligger….så…eh? Vart fan är min korthållare? Letade en gång till i fickorna, sen i handväskan, och sen funderade jag på när jag hade den sist… I går kväll, när jag gick in på Willys efter träningen och köpte cola till ungarna…hade jag tappat den? Nej.. Jag tappar inte saker. Inte heller lägger jag ifrån mig dem. Kanske en ficktjuv? Ja kanske, men det var liksom ingen i närheten.

Vart fan är den!?  Jaja, ingen tid att leta efter den direkt nu, vi hade ju en viktig tid att passa, så ut med ungars i bilen, och åka mot Jenny. Ringde Robban på vägen och bad honom leta.

Förklarade att det var extremt viktigt att den kom tillrätta, och helst innan jag spärrade kortet. Jag har ett kort. Om jag spärrar det så tar det några dagar att få ett nytt, och tja…jag har alla pengar på det kortet. Jo, nog kan man lösa det, jag kan föra över pengar till Patricia så får hon ta ut dem osv…men jag ville helst inte krångla. Samtidigt ville jag ju fan inte att nån skulle shoppa upp mina stålar!

Hämtade upp Jenny och kidsen och susade till Fyrishov, parkerade och Novalie och V sprang in och vi packade ur övriga och gick till ett café och fikade. Där var jag ett extremt tråkigt sällskap för jag satt och förde över pengar från det konto som var kopplat till kortet, till det andra, eller så morrade jag åt Jamie att sitta still;)

Jag är stresstålig, men sånt här gillar jag inte. Det handlar om att äta eller bli äten liksom ;)

På väg tillbaka slog det mig att vi inte betalat parkeringen!! Det bara ramlade ur minnet, på oss båda, och vi stressade till bilen och förväntade oss en p-bot dessutom, men lite tur hade vi idag iaf, för det hade de inte hunnit…! Ha!

Jenny fick den höga äran, för jag hade ju inget kort ;)

Sen satt vi där i hallen och kikade på barnen som tävlade, i dryga två timmar. Det är nog ingen förälder som sitter där och tycker det är kul, mer än de tre minuter ens egen unge är uppe :) Men vi sitter där, det är väl ändå ett bevis på kärlek väl ;)

UppsalajaktenJamie satt inte direkt så här stilla hela tiden…men när han gjorde det så njöt Janelle lite av att kramas med lillebror ♥

Gymnastik är svårt att begripa sig på. Jag har egentligen ingen aning om vad som är rätt eller fel. Janelle har ju varit gymnast själv plus att hon varit ledare, så hon fattar ju lite mer. Därav vet jag åxå att våra tjejer var lika duktiga som andra trupper..

Men, eftersom man liksom inte har ett enda hum om hur det går, eller står till så är det trist att se på. I fotboll, basket, hockey osv, så är det ju rätt lätt…flest mål/poäng vinner :)

Och det är massa grupper som gör exakt samma sak, i två timmar. Det är lite hjulningar/kullerbyttor på matta, lite hopp på plint och ett fristående program där några har ett eget, andra har samma…så ja, det är enformigt. Bara byte av barn på planen..;)

När det är slut är alla väldigt snabba därifrån :)

Missförstå mig inte nu, jag sitter gärna där för barnens skull!! Men jag måste inte tycka att det är kul :)

Jag passade på att ringa Willys för att kolla om de möjligen fått in min korthållare….men nix.

Mina tankar snurrade ju rätt mkt runt det, och funderade på vad som hänt.

Robban hade inte hittat det, men han är inte så jäkla bra på att leta så det säger egentligen inget, jag ville hem för att själv leta!

 

På väg hem var det snabbt in på Ica för att köpa billys och gorbys, klockan var alldeles för mkt för att börja laga mat, och jag hade lite kontanter. Sista biten i bilen så talade jag om för barnen att när vi kom hem skulle alla leta efter min rosa plånbok med kort i. Annars fick de ingen mat ;) ( Nädå, det sista sa jag inte )

I hallen letade jag i  stövlarna som stod under min jacka, och sen lade jag mig på knä och kikade under skohyllan, såg en handduk(?) och halade fram den och …jippie!!! Där låg den! Alla korten kvar, och jag hade inte spärrat!

Pust. DEN lyckan.

Men Robban och leta….frågade honom hur han kunnat missa den? Och fick svaret: Men jag letade ju inte på golvet…

Nä självklart inte. Hur tänkte jag då :)

 

Han ville ha skjuts ner på stan, och efter att vi ätit lyxmiddag fick han det, och fick låna Corrindas busskort för att fylla på det så han kunde komma hem igen.

Med risk för att bara gnälla idag, men det är förbannat besvärligt att åka buss i dag alltså. Man kan ju inte betala med kontanter, vilket jag kan fatta på sätt och vis. Men jag vill inte ha barnens mobiler kopplade till mitt konto så de kan betala med sms….inte heller har de bankkort, de ska få, men jag har inte haft möjlighet att fixa det än, bara att få två tonåringar som går på olika skolor till banken samtidigt innan de stänger….gahh. Dessutom behövs en jäkla fullmakt från den andra föräldern, och det har jag efter mkt om och men fått, och efter att ha legat i lådan länge och väl är den nu borta. Jippie, jag är ju verkligen jättesugen på att be om en ny… Jag väntar på att den ska dyka upp.;)

Att köpa busskort som man fyller på är ju bra, men när de är tomma så är det ju samma visa, man måste ta sig till affären för att göra det… Nä fy. Jag vill ha som vi hade när jag gick i skolan, att ungarnas skolbusskort räcker hela terminen, varenda dag, dygnet runt, lov som skoldag, helg som vardag. Jag tror dessutom att det gynnar bussåkandet i framtiden, att det blir et förstahandsval. Nu blir det bara krångligt så fort de ska åka buss.

Och jag vill kunna betala enstaka resor med kontanter, så är det bara. Jag vet att chaufförerna blir rånade ibland, men det blir bensinmackar åxå och de tar cash.

Struntsamma, jag vet att jag är gnällig idag, det är all stress över att ha tappat bort mina kort…

 

I morgon då!!

Då ska vi upp till Stordammen och grilla korv med Novalies klass. Jag har bakat pizzabullar, för första gången, och de blev ju skitgoda! Jag kommer äta upp alla om inte barnen gillar dem, och de såg väldigt misstänksamma ut ;)

Jag är lat, så jag kommer att ta bilen så långt det går i morgon, det är en bra bit att promenera från bommen åxå, så jag får motion ändå. Killarna är tunga, de väger ju 20 kilo i var, och vagnen är rätt tung den med, säkert tio kilo, så det blir 50kg att dra…

Ingen av de behöver egentligen åka vagn, men eftersom den ena rymmer och den andra får ont i benen så tycker jag det är rätt behändigt att ha med den, speciellt om man kan få killarna att gå mellan varven och det gör de oftast bredvilligt. Då funkar vagnen som packåsna:)

Det blir väl jag och de fem små, jag har inte fått några klara svar av tvillingarna, men misstänker att de inte vill, men de kan förvåna. Jag tänker inte packa med massa överdragskläder osv, det är en damm där…men de får lov att inte plurra…:)

Ett ombyte ska med, men inget mer. Sen kommer allt att lukta lägereld:)

Det kommer nog bli mysigt!

Sen är det födelsedagskalas på eftermiddagen, som blir fint det med.

Och om jag ska orka kliva upp och tänka två rediga tankar ihop, som att inte glömma ta med kaffe tex! och korv och korvbröd, saft…så lär jag hoppa i säng:) Fastnade framför Den perfekta stormen…och fast jag sett den väldigt många gånger så hoppas jag och tror att DEN HÄR gången så klarar de sig! Det gör de aldrig…och jag blir lika ledsen varenda gång.

 

Nä, hörrni! Dags att sluta svamla :

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Det gäller att vara lite snabbare själv istället! Jag kunde inte textTV sidan för Kanal 5 så jag Googlade. Det är 199. Fungerade utmärkt!

  2. C

    Svar till Neta: Nix, sms-biljetter dras inte längre på räkning/kontantkort, man måste registrera ett betalkort det dras på. Inte alls lika smidigt, men tror det har nåt med pengatvätt/överföring av svarta pengar att göra (?). Nya regler sen kanske ett halvår tillbaka.

  3. Neta

    Men vad är det för problem med bussen om dom har mobiler? Det kommer ju på räkningen eller dras på konatantkortet, kan väl inte bli enklare.
    Jag tycker det är kanon, dessutom åker dom ju billigare om dom betalar med sms.

  4. Ida

    Jag tycker det var många bra bidrag i årets melodifestival. Men visst blir det lite tjatigt med alla dessa deltävlingar.

  5. Jenny

    http://www.ul.se/Biljetter/Priser-och-biljetter-fran-1-april/Prislista/

    Kontantköpt årsbiljett 7 500 kr
    30-dagar UL student/ungdom 550 kr
    Övriga biljetter ungdom Pris Giltighet
    10-resor ungdomsbiljett en zon (kund väljer inom vilken zon 1-4) 120 kr
    10-resor ungdomsbiljett fem zoner 200 kr
    Fritidsbiljett 290 kr 30-dagar
    Sommarlovsbiljett 740 kr Jun-aug

    Till en början laddar du kortet hos våra försäljningsombud, på UL Center eller i de nya biljettautomaterna. I framtiden kommer du även att kunna ladda ditt kort själv på ul.se.
    Under 2014 kommer det

    Carola: Ja jag vet, men jag vill ju kunna betala enstaka resor kontant :) Det är skitmeckigt att ha framförhållning, och dessutom är korten alltid tomma när de behövs, det är ju ett gäng ungar som åker på dem :)

  6. Cattis

    Har ni inte häften med bussbiljetter i Uppsala?, här i Västerås har de samma pris som sms-biljetter och ör smidiga att ha liggandes i en byrålåda och tas av vid behov. :)

Comments are closed.