Familjen Annorlunda

Mello på lördag då…

Jag är tudelad i det här med melodifestivalens sjutusen deltävlingar…nu har jag inte suttit vid Tv:n och lyssnat mer än vid Andra chansen, men jag kan inte säga att jag har någon favorit… Jag kommer såklart att se den, det hör till, och den som är nu på lördag är ju DEN melodifestivalen:)Den som räknas liksom :) Alla de andra är ju bara en jäkla transportsträcka hit.

Jag tror på Yohio.

Barnen älskade Alcazars entré, och det är ju vår fina bloggkollega Lina så dem håller jag såklart en tumme för :)

Sen har jag inte så stor koll på vilka som är med.. Jag vet att Jordan älskar Linus Svenningson, han sjunger Kära bröder för full hals hela dagarna, och satt med tårar i ögonen när han trodde att Linus åkt ut förra veckan, och det glädjestrålande leendet när han fattade att han gick vidare var underbart :)

Eftersom jag inte suttit och kikat blir det nog lite spännande ändå . Vi ska väl ladda upp med något efter barnens önskemål…vad vet jag inte än, men troligtvis chips , godis och läsk. Det är ju lördag :)

Men alltså namnet…MELLO… Fyfan så fult, så töntigt, så fjolligt ;)  Och jag är ändå rätt så bra på att hitta på egna ord på saker och ting, fåniga förkortningar osv, men Mello…. Det låter som en glass:)

– Ska du ha en Mello?

– Vad finns det för smaker?

– Jo, det finns jordgubbsmello, citronmello och päronmello

– Ja då tar jag en av varje tack;)

Jag ska se Schlagerfestivalen jag. Eller vad det nu hette förr, innan mello-tiden ;) Kanske ska jag äta en vaniljmello till ;)

 

Jahapp, dagen idag då.

Torsdag, Jag har äntligen hamnat i fas på veckan, efter att ha varit en dag före hela tiden av nån anledning, men idag kändes det som torsdag.

Trixie skulle ha friluftsdag och åka skridskor, de får lunch från skolan om de vill, men det är pastasallad och det gillar de inte, så då måste jag skicka med nåt. Och vad? Det är den ständiga frågan?  Vad ger ni era ungar i matsäck?

Jag ledsnade efter att ha gett några förslag till henne som ratades och snäste lite trött: Jamen då får du ta mackor och varm choklad!

Och Trixie lyste upp i ett stort smajl : Jaaaa!!

När jag var liten var det liksom alltid mackor och varm choklad på utflykt, men det har av nån anledning blivit att man måste ha värsta Michelinstjärnmärkta matsäcken med sig…?

Hon var överlycklig över sin macka och choklad, och ett hårdkokt ägg :)

 

Skjutsade Jordan till kyrkis. Min motorvärmare, eller urtaget har blivit konstigt, och igår var sladden alldeles bränd, så nu vågar jag inte ha motorvärmaren i…måste se om man kan byta sånt??? Kanske kan fråga mina barns farbror, han är duktig på bilar, och bygga grejor osv:)  Pappa trodde att det var meckigt , men skulle kika på det.

 

Mamma och pappa kom hit strax efter tio och passade mina boys, och syrran kom och hämtade upp mig för träning med Walle:)

Efter två stationer var jag slut i armarna. Efter tre så tänkte jag gå hem ;)

Herregud vad det kommer kännas i morgon. Walle har ofta rätt enkla basövningar, men de är sjukt jobbiga. Så avslutar han med en bonus, som kan vara det jobbigaste jag någonsin gjort. Första gången han förklarade vad vi skulle göra tyckte jag det lätt skitlätt…men det fick jag ju äta upp direkt.

Det handlar om att göra vanliga knäböj. Fyra stycken, och sen sätta sig på huk och vänta medan ens kompis gör fyra stycken, och så turas man om. Det är vidrigt jobbigt, för det blir mjölksyra i benen som man aldrig får bort… Gosh!

Efter det så är det ruscher, från ena kortsidan till den andra….och tja…det är jobbigt :)

Hem igen, och äta lite, innan vi duschade och åkte iväg till Thuns , nåt klädvaruhus här utanför Uppsala, där de har lite av varje. Tanken var att hitta nåt glammigt till Finest Awards och den kunde jag ju glömma ;)

Äsch, jag funderar på att återanvända min Kristallengala outfit, det kan man väl? Det är ju fyra år sen så den borde vara preskriberad nu :)

 

På väg hem kroknade vi allihopa, syrran, jag , Jordan och Jamie, den senare somnade. Jag hade kunnat somna om det inte var så att jag körde ;)

Resten av dagen gick i siraps tecken, och vid sjutiden somnade jag i fåtöljen en stund, tur det så jag orkade se på Robinson -vad hände sen, och Blacklist:)

Givetvis är jag pigg nu… Men ska hoppa i säng ändå .

 

Bilderna som inte ville komma in igår…Min fickparkering:)

fickparkeraJa det är stor plats framför, men inte så mkt bakom, och jag vet att det inte är imponerande för folk som kan det här, men jag kan inte ;)

 

Det goda fikat syrran kom med, tårtan var nån citrusvariant och hur fräsch som helst.

tårta

 

Barnen gillar inte tårta så där himla mkt så hon hade köpt munkar och mumsmums åxå:)

 

 

 

tårta

 

I morgon är det tacos. Jag hoppas att Janelle och Simon kommer, och jag läste på hennes blogg att hon siktade på det, och hoppas då att hon kan komma så jag hinner träna :) *blinkblink*

Annars får jag lösa det på annat vis, i nuläget har jag inte ens en plats utan är reserv, men förutsätter att jag kommer få en.

Innan det måste jag köpa nya svarta tights och linne till Novalie som hon kan ha på lördagens tävling. Småkillarna och jag borde hinna det, jag skulle vilja ta en sväng inne på stan, men tror att det är att utmana ödet. De var hyfsat lugna idag på Thuns. Jordan går ju att resonera med ( alltså Muta) så han lovade att vara stilla och fin om han fick köpa en klubba sen, och sen satt han fint och kikade på film medan vi kikade på kläder.  Jamie var inte lika still, men för att vara han var det ändå helt ok.

 

Nu så, sängdags.

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lillys mamma

    alltså, ja har precis tagit körkort, började på körskola i nov förra året.. kört massa lektioner i stan (lilla gävle) och fickparkerat varje gång, med v70 förra året och nya xc70 i år.. parkerings varnare och back-kamera å allt.. pluss en lärare till hjälp… ja då är de superlätt..

    men nu i måndags fixa ja uppkörningen,å nu kör ja en gammal 240, å gissa om de vart svårt å parkera, väntar på att de ska pipa, men nix, de är ja som får titta och avgöra, och hur ja än försöker hamnar ja lite snett, även om ja hamnar innanför linjerna iaf..
    ja ska ut å träna, bor nära Furuvik så blir nog den parkeringen, för även vanliga parkering va lite svårt, just å hamna bra i mitten av rutan… men fy så läskigt de kan vara att köra ensam (eller med en 5åring i baksätet) men man är väl harigare efter man fått barn kan ja tro.. sen är ja i 8e månaden med andra barnet med, är glad att ja får plats bakom ratten samtidigt som ja faktiskt når till pedalerna.. haha.. men ingen kan stilla bakom mig.. haha.. bara går och funderar om vi inte behöver nå från affärn, eller om man kanske skulle åka dit.. eller dit.. vilken frihet!!
    speciellt efter denna graviditet, blödande föreliggande moderkaka, foglossning redan i v8, och kraftiga förvärkar och högt blodtryck..
    men nu är ja ju fri som en fågel när ja kan ta bilen… fick inte röra mig mkt alls tills moderkakan hade flyttat sig,vilket den hade i v25..

    Carola: Grattis!!!Ja det är en frihet med körkort, som man inte fattar innan man har det :) Kör försiktigt nu:)

    1. Lillys mamma

      TACK!!! ja, de är de verkligen.. vi bor lite off med så de underlättar enormt.. imorgon ska ja köra dottern till kyrkis så slipper henens pappa kliva upp efter en hel helgs nattjobbande och göra de.. gynnar fler än mig… men de är läskigt med, iaf i stan och köra in och backa ut genom smala grindhål (tex mina föräldrars) men de kan ju bara bli lättare sen när ja kan sitta bättre, nu kopplar ja med tårna för å få rum med magen… haha… 34cm sf i v31 tar lite plats.. å de är med ett barn.. hade iofs 41cm i v36 förra gången.. går bra att köra än, men håller mig i närheten för säkerhets skull, å svårt å koncentrera sig på körningen med massa förvärkar med..

  2. Maria SR

    du kan ju visst fickparkera!

    Att återanvända kläder ligger i tiden, om du trivs in din ”gamla” outfit ska du bära den med stolthet över att du inte bidrar till konsumtionshets.

  3. Monica Magnusson

    Har 4 barn och de har haft en favorit som matsäck i flera år. Fyll ett pitabröd med en röra av köpt potatissallad, bitar av rostbiff och rostad lök. Mina barn har gillat detta mycket, lätt att slå in i folie och mättande.

  4. Neta

    Oj det var länge sen jag var ut till Thuns, tyckte då att det blivit sämre där, inte så billigt längre och inte nå kläder som passade. Däremot hade dom snygga väskor då iaf. Och roliga köksgrejer.
    Själv var jag på GC idag och shoppade loss på Lagerhouse, nya underlägg, schabloner o lite annat nödvändigt.
    Klart att du kan ha blåsan om det var 4 år sen sist. :)

    Matsäck ja, när vi for runt på danstävlingar med våra hade vi ofta en paj, den går ju äta kall o jag gjorde små i engångsformar.
    Ibland hade vi kalla hamburgare, bredde bröden med dressing, tillbehören som boston o rostad lök limmades där o så hamburgaren o ketchup på den mellan då. La dom i kaffefilter, fast nu finns ju hamburgerpåsar att köpa såg jag idag.
    Piroger är bra och sen kan man göra köttfärsmuffins eller pizzabullar. Pizzabullarna gör jag av färdiga kit med tomatsås, inte så dyra, bara rulla ut, fylla med såsen ost o skinka eller va man nu vill ha, skära som kanelsnäckor o grädda i formar. Har de ofta på stranden också. Penslar med vatten innan gräddning o strör på oregano eller pizzakrydda.
    Varm dryck va alltid med på höat, vinter o vår. Choklad, nyponsoppa eller nåt. Varm saft har mina gillat också.

  5. nettan

    Tycker också det är svårt med matsäck…. Min dotters favorit är däremot just pastasallad, och det ska vara majs, isberg och paprika i. Tärnad stekt kyckling med massa curry och sen på med massa olivolja över alltihopa :)
    Brukar komplettera med en smoothie el. drickyoghurt, russinask eller någon kaka och om det är borta hela dagen en frukt eller grönsaksstavar.

    Sonen vill ha pannkaka, och så kompletterar jag med samma som för dottern.

    Ibland väljer dottern limpa med stekt ägg och bacon.
    När vi är iväg hela familjen på utflykt, oftast på sommaren och badar så varvar vi med pastasallad och äggmackor.

    Kom på nu att något som funkar bra är ”pastasallad” med ex fjärilspasta och köttbullar, då brukar jag ha i lite majs och ketchup och blanda runt allt. Det går hem hos båda barnen men framförallt sonen på 5,5 år.

    Vet att en del har med sig korv i termos och korvbröd. Men jag är lite tveksam till de varma vattnet och barn som ska fixa själva… Men man kanske bara kan ha i ljummet vatten utan att korven blir kall?

Comments are closed.