Piratfén :) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Piratfén :)

Det var trögt att kliva upp 8.00 i morse, efter att ha suttit uppe till halv två eller så, och ändå inte blivit färdig, de här grejerna tenderar ju till sist att bli pedantiska …man vill att allt ska vara exakt som man tänkt sig, och kan greja i en evighet för att fixa minsta lilla grej, powerpoints är kul att göra, men som sagt de tar tid. Jag fattar inte helt vad det är de vill ha fram heller…

Hur som helst, så kom vi upp ordentligt, alla som skulle med var friska, och tack och lov för det, Trixie har planerat hela veckan hur hon skulle se ut med sin klänning, det hade varit kris och panik om hon varit sjuk. Tingeling och piratfén var det vi skulle se :)

In med alla i bilen, syrran och Janelle skulle möta upp oss på stationen, och när jag tittade ut genom rutan så….WTF?

spricka i bilrutanSist jag körde så var där ingen spricka…

När vi åkte till Furuvik förra våren, så fick jag ett stenskott, och jag bokade en tid på carglass, men grejen var bara att jag skulle lämna in  bilen för att åtgärda plåtskadan vi fått på hela ena sidan, och sen dröjde det lite längre än jag trodde att få den klar där så jag missade den där tiden..men..i mitt huvud så var den ändå åtgärdad. Jag har ( nej, fel, inte jag, den andra vuxne som bodde här) fått två stenskott på den tidigare som jag fixat på Carglass, så jag vet ju hur det funkar. Men det blev alltså inte av..Dumt nog.

Jag noterade sen för någon vecka sen det där stenskottet igen så jag inser nu att det ju säkert börjat spricka då..och i morse var det en ca 2 dm lång spricka….!Rosa pilen är stenskottet, de två blå pilarna är där sprickan var när jag startade bilen, och de två röda pilarna visar hur långt det sprack upp medan jag körde in till stan….HU, det är läskigt när man ser sprickan kila över rutan!

Så nu lär jag väl byta den här då? Syrran bytte framruta på sin bil nyss, kostade 1500kr…och det kostar 100kr att laga stenskott så det känns ju rätt onödigt. Å andra sidan…jag kan väl skylla även det på att jag faktiskt haft tankarna på annat ;)

Eller får man köra så här med den? Jag såg ju på hemvägen att den fortfarande spricker, men inte lika fort, och det är ju inte ut i kanterna, men jag antar att det kanske inte är så smart att dra på det, de har säkert jourtid när den kraschar helt ;)

Så nu är det tre onda ting!

Tumlaren trasig….det går bara inte, så funkar det inte att spola rent filtret måste jag ha en ny…direkt.

Slamsugning —> utförd, billigt, not ;)

Och framrutan.

Att jag hittade en ond senknuta på översidan av axeln, den satt precis under bandet på skötväskan som jag bar idag, annars har jag inte så ofta väskan på axeln så den har kanske suttit där ett tag vad vet jag? men nu gjorde den ju skitont….det är väl bara en bonus på det hela va ;)?

Googlade såklart senknuta, och det verkar ju inte dödligt iaf, även om det såklart fanns gott om artiklar där det feldiagnosticerats och egentligen var nåt helt annat, men jag är inte (jätte)hypokondrisk så jag tror på en senknuta. Ska se om naprapaten kan säga nåt om det på tisdag när jag ska dit, annars bokar jag en läkartid, för där kan jag inte ha en knuta då kan jag inte bära nåt på axeln, och hur ska det gå :)

 

Hur som helst, vi kom på tåget till Stockholm:)

IMG_0212

 

Jamie kan ju inte sitta stilla, det är ju bara så, men han är ju 2,5 år gammal, och det vore väl faktiskt värre om han satt som ett ljus…:) Han fick nya brallor ( IGEN!!) igår, jag handlade på Coop och där på reasnurran som man ju alltid måste kika på , satt det några mjukisbrallor. Halva priset, plus ta 3 betala för 2, härligt. Det blev två par likadana sådana här, och ett par röda tunna jeansaktiga. Storlek 98-104 och de här var så stora i midjan att det var absolut tvunget att knyta banden, det brukar liksom aldrig hända på min lilla tunna :)

Novalie och Jordan

IMG_0214

Trixie ( min syrra…hihi) och Jamie.

IMG_0215

Fika från Pressbyrån, såklart. Jag gillar deras kaffe, men sörjer att vi inte hann köpa kaffe på det goda stället på Stockholm C när vi skull hem..

Trixie visar musklerna som Zarina, piratfén:)

IMG_0220

 

Tågresan gick utmärkt, och även att gå till Skandiabiografen på Drottninggatan. Även för små fötter, som brukar åka vagn, för att mamman är för bekväm och det är ett utmärkt sätt att hålla ordning på dem;)

Jordan gnäller iofs efter en stund att han är så trött i benen att han nästan inte orkar gå längre ;)

Vi blev mottagna av Alexander från Finest.se i dörren, trevligt att träffas :) och sen fotade.

Mirka, Fnulan och Anna, träffade jag på där inne, och vi fick rader på sista och näst sista raden, perfekt. Jag älskar att sitta längst bak, det var liksom där det var bäst att sitta när jag var ung;) men barnen fattar liksom inte grejen.. Men det är ju skitbra.

De hade ju små tvåsits soffor på bakersta raden åxå, hur mysigt som helst ju, jag och Jamie delade på en :)

Gofika :)  ( shit jag har ätit en miljon…minst..de var supergoda!)

IMG_0222

 

På varje stol låg en superfin anteckningsbok!!

IMG_0223

 

Kolla låset…så gullig :)

 

Jamie satt fint och åt kaka och såg på film…i ungefär tio minuter :)
IMG_0226

Framför oss satt det en älva :)

Tingeling och piratfénMen jag fick be älvan ta av sig vingarna för jag såg inget ;) (Det är Trixie)

Jamie har som sagt svårt att sitta still så han for upp och ner på stolen, satt i mitt knä och stod på golvet om vartannat, men det funkar bra att ha med honom, han var trött dessutom och för att inte riskera att somna så måste man ju röra på sig ;)

 

De andra barnen satt som ljus, och alla gillade filmen, även jag. Det är vackert med älvstoft som glittrar:)

( fö hade jag massa glitter i mitt avlopp, jag hade precis tvättat en glittrig klänning, så svart geggamoja med ett skimmer var det i mina avlopp, hihi)

Lovelia ska få gå på filmen hemma sen, jag vet inte om jag vill se den igen, men antingen det eller så kanske Patricia vill följa med henne, eller mormor och morfar kanske :)

Jag vet att hon komne älska den:)

 

När det var slut så samlade vi ihop vårt skräp, för sådana är vi:) tycker det är rätt oförskämt att bara lämna allt vid sin plats faktiskt…förstår inte alls varför det ska vara så svårt att ta med sig det till papperskorgen som finns vid utgången?

Vi gick på toa och sen mötte vi upp Mirka och Fnulan utanför, och gick till McDonalds, för en lunch/middag. Mina barn kan se sig i himlen efter middag ikväll nämligen, de får göra toast eller nåt ;)

Så trevligt, och man hinner verkligen prata ingående när man har massa barn med sig, haha, men det gör inget för vi får se till att ses snart igen!

 

Sen hem igen, det blev bråttom till tåget, orka vänta en timme om man kan slippa liksom, så vi skyndade oss på, och hann med, fast inget kaffe då…Jaja, man kan inte få allt, och det finns kaffe hemma :)

Svårt att sitta still killen:)

IMG_0235

Han har målat naglarna själv…syns på min vaxduk i köket..;)

Janelle, med Corrinda bredvid sig som inte syns….

IMG_0233

 

Så, nu ska jag göra den där powerpointen så man blir klar nångång, men först klä av killarna som kom in precis, de lär vara leriga…

Vi kanske hörs vidare :)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. charlott

  Stripigt babyhår,som aldrig klippts. Nejtack. Klipp honpm en
  gång. Så blir det tjockare å finare. HAR INGET EMOT LÅNGT HÅR PÅ KILLAR:)

  Carola: Haha, inget av mina barn har tunt fjösigt hår, och ingen av de är klippt som små, bara för att få tjock och fint hår.. Vet du, klipp dina egna barn i stället, och har du inga klipp din kille eller kompis eller så…men Jamie kommer vara långhårig :)

 2. Lina

  What???? Läste jag rätt att Charlott har åsikter om är Jamie ska klippas ??? Min son som också heter Jamie förresten och är 2,5 år ( född juni -11, så jag var först ;-)) har hockeyfrilla, alltså kort fram och på sidorna och göööör långt bak. Han är den enda av mina fyra barn som har haft lockar och så länge han inte lider av sin frisyr eller blir retad så tänker jag klippa honom så!Och till saken hör att han passar bra i det och är supersöt och tuff. Så lägg ner att killar SKA ha kort hår. Man får se ut och vara som man vill, bara man mår bra.
  All styrka till dig Carola, beundrar dig och älskar din blogg.

  Kram Lina

 3. Lotta

  Brukar inte kommentera, men nu måste jag…. undrar om folk går in för att vara elaka….De kan alltid gå tillbaka och läsa på ett inlägg du haft förut, om hur man är schysst! Har själv fyra barn, som varit med överallt, hur ska de annars kunna lära sej och få erfarenhet???Och hur kul skulle det vara om alla vore klippta i likadana frisyrer, eller ha senaste modet på sej. Näpp, kul med olikheter! Kram från en läsare sen länge tillbaka, som tycker att du är en kanonmorsa!

 4. Cattis

  Varför är din exman fortfarande med på headern här?, finns det en chans till återförening?

  Carola: Nej. Men bilden är fin, och jag har ingen annan…:)

 5. charlott

  Tips! Bättre din syster och eller Janelle är hemna med en aktiv 2åring. Tror inte han får ut så mycket utav och åka flera timnar för en bio. Och inte heller vuxna barn kanske…

  Carola: Det var en familjegrej, och då följer alla som kan med:) Gå på en kort barnfilm klarar han ju av, han hade stort utbyte filmen trots att han inte satt som ett ljus. Resan i sig var ju skitkul för en liten tvååring dessutom, vad skulle vara tråkigt med att åka tåg när man är liten?? Det tar typ 40 minuter så han blir ju inte uttråkad heller direkt. Och vad det gäller Janelle….herregud, om du bara visste, hon är den av barnen som älskar tecknat mest:)

  1. Petra

   Vilket supertips ;) Grejen är bara den att både det vuxna barnet och jag (systern) är svaga för tecknat :) Och att få åka tåg är väl värsta äventyret när man är 2,5år?! Att det sen är svårt att sitta still när man har myror i brallorna är väl inte så konstigt…

    1. Hanna

     Varför tror du att du har rätt att tala om för någon annan hur de ska ha sitt hår??? Tänk om nån kom fram till dig o sa; “Du Charlott, är väl dags att skaffa långt hår snart va?”. Nej, sköt dig själv o skit i andra. Stör det dig att en kille har långt hår så kan du sluta läsa bloggen alt sätta dig på din tidsmaskin tillbaka till början på 1900-talet där gamla förlegade könsroller dominerade. Tack för mej

    2. Petra

     Varför skulle han ha varit hemma? Om Carola anser att han ska följa med så är det väl hennes beslut? Eller? Samma sak med hans hår, vad är problemet? Ja, han är långhårig…so what?

  2. Jenny

   Så vid vilken ålder tycker du Charlott att barn i familjen ska få följa med på familjeutflykter? När de lärt sig att sitta stilla och vara tysta eller? Fy så tråkigt… :/
   Just en sån här grej vände sig väl ganska tydligt till hela familjen och att åka tåg är väl hur spännande som helst för en 2,5 åring.

  3. Nettan
   nettan

   Min son fyller snart 6 år och har konstant myror i brallan, men inte låter jag honom vara hemma eller skaffar barnvakt om vi andra i familjen ska gå på en familjefilm. Han har fått hänga med sen han var ca.2 år och vi märkt att han har intresse av att följa med.
   Hur ska han annars lära sig, och straffas för att man har svårt för att vara stilla är ju inte riktigt juste. En del barn har bara lite mera spring i benen, och är man på en barnbio eller liknande så tror jag att de flesta iallafall har någorlunda förståelse för det.
   Sen har Carola skrivit att hon föredrar att sitta längst upp, och det gör även jag när jag är på bio med baren. Behöver de resa sig upp, kanske byter plats så stör de inte någon bakom oss.

  4. Rebecca

   Haha, men åh! Vad är den här Charlott för någon knasboll? Avundsjukan lyser igenom. Om du inte kan vara snäll eller låta bli att skriva elakt är det nog bäst att du slutar läsa bloggar. Gå en promenad istället. Lite frisk luft blir man på bra humör av….

  5. Linn

   Håller helt med dig Charlotte…men du vet väl att Gratis är gott!

   Carola: Eh vad menar du nu?? Att jag inte gör saker med barnen om inte någon annan betalar eller? Och bara för att någon annan betalar så kan jag ta med Jamie? Eller exakt vad menar du? Vad fan är grejen med att min två och ett halvt år gamla son får följa med sin familj på en utflykt som riktar sig mot BARN???
   Varför ska han inte få följa med? För att du och Charlotte tycker att….ja vaddå?? Vad tycker ni är så fruktansvärt hemskt med det här? Jag begriper verkligen inte?!

   1. Linn

    Jo förstår du Carola att jag kan svara dig vad JAG menar… Eftersom du flera gånger i inlägget nämner att lillkillen har svårt att sitta still så kanske han hade mått bäst av att stanna hemma. Trots att det var en barnföreställning så passar det kanske inte alla barn. Plus att andra blir störda. Oj oj oj så många saker vi i vår familj ha fått avstå pga att barnen varit för små, det har varit försent eller för långt bort. Men det är väl så det är och skall vara under en tid när barnen är små. För en del funkar det och för andra inte. Och sedan det jag skrev att gratis är gott… Är det inte det då? Tror inte någon av er familjen annolunda mammorna hade släpat iväg ALLA barn på varje premiär om ni inte blev bjudna. Det hade ju jag gjort så klar också!

    Carola: Din ton är så otroligt snorkig, men jag hoppas jag har fel… Men han har alltid myror i brallan, ska han aldrig få följa med på något då??Hur ska han då lära sig? Han hade skitkul, och han störde ingen. Att ett barn står upp, längst bak i salongen, och klättrar lite upp och ner stör inte, om han inte inkräktar på grannen, och det gjorde han inte. Jag har avstått så otroligt mkt att du inte lär vara ens i närheten, och jag vet därmed både mina och barnens begränsningar. Jag avskyr barn som stör. både mina och andras, så är det bara, och då kan du vara tämligen säker på att jag håller mina i skinnet. Jag är heller inte främmande för att gå ut ur salongen om det behövs. Jamie var på exakt den plats han skulle vara:)

    1. Linn

     Du har rätt och jag var inte ens där och borde inte yttrat mig. Du vet bäst vad dina barn klarar av. Och jag är likadan super irriterad på störande barn och framförallt föräldrar som inte säger ifrån, Inte meningen att låta snorkig.. Sorry!

 6. Ann-CharlotteLarsson

  Våran torktumlare gick sönder nu i veckan. Den är 13år och jag trodde det var kört. Men det var remmen som hade gått av. Kostade bara ca 300kr att köpa en ny. Men då måste man vara lite händig och kunna byta den själv. Kram