I en doft av avlopp.. – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

I en doft av avlopp..

Jaha, som sagt, man ska liksom inte tro att saker kan få flyta på smidigt nån gång heller.

Jag vet inte om ni minns det, men för ganska precis ett år sen så hade jag totalt tvärstopp i köket. Jag var ensam, sen någon vecka  tillbaka, men det visste inte ni då,allt var kaos och till råga på allt så blev det stopp i avloppet. Plus att bilen fastnade på grindstolpen ungefär samtidigt… Jodå, livet hade varit bättre just då :)

Men genom att koka vatten och hälla i avloppet tillsammans med en halv flaska Yes, massa kaustiksoda, många timmar på knä under diskbänken och ett antal haranger som inte lämpar sig vare för text eller små barns öron, så lossnade det, och sen dess har det varit ganska bra på avloppsfronten. Några mindre stopp, men inte sådär.

Förrän idag. Jag hade ju mina misstankar igår om att det jag tryckte ur handfatet nere där det var stopp skulle orsaka ännu mer, men  trodde väl inte att det skulle gå så fort.. Men när rören är trånga redan och igensatta så det bra precis går igenom så räcker det ju kanske…

Efter att ha tränat så hoppade jag in i duschen , först krånglade jag med tumlaren som jävlas…jag måste låna pappas högtryckstvätt och blåsa rent filtret, det skulle jag gjort redan förra våren men då funkade den ju…kan vara så kul att den gett upp nu…..hoppas inte!

Jag tyckte att det luktade lite avlopp, så jag höll ett öga på golvet utanför, och det såg torrt ut…tills jag lagom fått i balsam i håret….då såg jag hur det rann ut på golvet. I tvättstugan kanske alla ni andra har kliniskt rent och snyggt men det har inte jag :)

Där är ena halvan till för ren tvätt, den jag ska vika när jag hinner, tvätt som inte har nånstans att ta vägen just då, och urvuxet som ska vidare nånstans osv. Andra halvan är smutstvätt, och ja…den svämmar alltid över så det ligger på golvet. Det är inte bra när det blir så här . Vis av tidigare översvämningar har jag numera tvätten i plastbackar…men det hjälper ju inte den tvätt som ligger utanför. Jag skuttade ur duschen och fick tag i en handduk till kroppen och en till håret, och sen slängde jag handdukar över vattnet och hoppades kunna styra det till den andra golvbrunnen, det gick sådär….och när det visade sig att den jäkeln åxå var igensatt så kände jag hopplösheten stiga.. Jag är inte tappad bakom en vagn när det kommer till sånt här, jag kan tycka att det är lite kul ibland, men aldrig när det är akut. Drog fram duschkabinen för att komma åt avloppet under, ner med nävarna och gräva upp massa äckligt tjockt svart grisigt sörjigt….haha, ja ni fattar…Nej inga handskar det är för mesar ;)

När det ändå inte hände ett skit, så drog jag på mig lite kläder och funderade en stund hur jag skulle gå vidare, och insåg att jag faktiskt vart tvungen att ringa efter hjälp. Jag hade provat gröta bort allt skit, med gummigrejen,och rensbandet…och inget hände.

Surt, men tvunget. Det är ett och ett halvt dygn kvar tills det är vardag, och jag har sjuka barn hemma som kräks av feber…eh…nä, jag kan inte vara utan avlopp! Jag måste kunna spola och tvätta. Det är bara så.

Ringde Ragn-sells, och blev kopplad till SOS alarm..killen där hade inga bra tips utan kopplade vidare till jouren i Uppsala, som ringde upp efter en liten stund.

Då hade vattnet sjunkit undan en aning. Jag insåg att jag hade kunnat få bort det här stoppet själv, men det hade tagit väldig massa tid och kraft och jag har skoluppgifter som ska in, sjuka ungar, bio i morgon och faktiskt…jag är trött. I kropp och själ.Jag orkar inte.Jag har inte tid.

Men ändå….jag tvekade, för det skulle gå loss på nånstans runt 7000kr…gahhh, typ hälften om jag väntade till måndag, men det tyckte han inte att det lät som att det var en bra idé. Och när Lovelia spolade på toa där uppe och vattnet steg och rann över nere i tvättstugan så bestämde jag mig. KOM HIT!

Han dök upp efter en timme ungefär, och kikade lite, och så gick han ut och öppnade brunnen vi har på gatan och började spola därifrån, och det var ju tur att vi hade locken på toaletterna stängda, för det sprutade ju upp vatten där, det lät i varenda avlopp och stänkte lite här och var.

Patricia som stod i badrummet och gjorde sig i ordning blev lite skrämd;) och det luktade inte rosor, utan stank avlopp…brrr.

Det tyckte killen var bra, för i hans värld är det ett bra tecken ;)

Han spolade på några omgångar och så kom han in och kikade, och det såg ju bra ut. Han sa att det hade kommit ut en jäkla massa jox så det var absolut nödvändigt att han kommit, om inte nu så inom en kort framtid, för det behövdes spolas rent.

Sen gick han ut igen och grejade, och körde med nån annan sak som lät annorlunda, och det förklarade han när han kom in igen att det var för att det hade minsann kommit ut en meter lång fettkorv….urk. Härligt värre ;) Nu hade han kört med nåt där inne i rören så det var tomt och rent, så rent att det bara var betong, så den glatta hinnan som blir av beläggningar och som får allt att glida igenom är borta, så nu måste vi spola massor av vatten närmsta tiden. Jag som insåg att vi förbrukat 100kubik mindre vatten förra året när jag läste av vattenmätaren får öka på den igen då  och spola på nu  :)

 

Så nu har vi rena avloppsrör:)

Och en tung doft av, inte honung ;) utan avlopp ligger över huset,men börjar så smått avta. Jag borde blivit såndär som jobbar med att spola rör….fan vad med pengar man sparat ;) Kanske ska plugga till det ? Jordan var rätt så lycklig över den STORA slambilen med blinkande lampor, och ingen granne kan ha missat att vi hade stopp i avloppen :)

Det allra bästa med just den här killen var att han hade fem barn själv, och hade full förståelse för att min tvättstuga såg ut som skit. Det är ju liksom så det blir, tyckte han, och för en gångs skull behövde jag inte känna mig värdelös som har så stökigt:)

Jag är ju en stökig människa, och det är inte så lätt att ändra på minsann, och dessvärre verkar det ju som barnen är lika stökiga de…de kunde väl fått mormors gener, där städande och ordning och reda bara kom av sig självt:)

 

När han åkt så skuttade jag ner i tvättstugan, tog hand om det värsta, in i duschen och skölja ur balsam och tvål, och sen upp i köket och äta efterrätt..

chokladpuddingGanska likt det jag grävt upp ur rören..hehe, men det är chokladpudding.

Sen har jag lämnat in ett uppdrag, gjort färdig en powerpoint och ska nu göra den andra…

 

Imorgon är det Tingeling och piratfen. Tanken är att vi åker tåg, jag hittar dåligt i Stockholm, och min buss är för hög för p-garagen och jag suger på att fickparkera, även om jag faktiskt övat lite på det nu på det sista :)

Tåg är dessutom trevligt:) Janelle, Corrinda, Novalie, Trixie, Jordan och Jamie, jag och syrran är det som är planerade att åka.

Stackars Lovelia får bli hemma med Robban och Patricia, men hon ska få gå på filmen här hemma i stan sen, med sin fina klänning på sig, och det tycker hon är ok. Hon har så hög feber att det inte ens känns jobbigt att missa.

Dessvärre vete sjutton om Robban är pigg, han verkade lite halvraspig för ett tag sen, men det visar sig. I värsta fall så kan syrran åka med tjejerna, eller så åker jag och hon är här…det är meckigt ibland :)

Ja, och nu ska jag alltså göra en powerpoint. Inte ett dugg motiverad, men det får gå ändå.

 

Ha det så bra nu!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. tina

  alltså alla applåder och all styrka till dig. Men den där så kallade mannan allstå, hur vore det om man tänkte igenom sin situation innan han träffar någon ny… usch önskar han all olycka (typ) :)

 2. Viveca

  Du är en stårk och fantastisk kvinna! Jag beundrar dig verkligen och älskar att läsa din blogg! Kram och styrka ♡♡♡

 3. Kristina Å.

  Tack för lunchsällskap! Man kan ju inte låta bli att skratta såsom du beskriver saker och ting men inte så himla roligt när man står där med “skiten” runt sig! Hoppas söndagen blir lugn :)

 4. Åsa

  Hej, jag har följt din blogg ett tag och liksom andra beundrar jag ditt sätt att hantera motgångar och kämpa vidare. Önskar att jag hade mer av den förmågan. Din inställning är fantastisk! Jag tror att du och jag har setts i samband med gemensam ungdomskompis på ett bröllop för en massa år sen. Du ser lika fräsch ut nu som då :). Förresten, du har väl sett till att få rot-avdrag för spolningen? Hälsningar, Åsa

  Carola: Tack:) Men nu blir jag ju nyfiken….vilken gemensam ungdomskompis?? Rot avdrag har jag inte tänkt på…får kolla det!!

  1. Malin

   Vi hade stopp i avloppen i julas och fick dyr-jour-spola dem på juldagen. Inte billigt. Vi kunde ta det på rot-avdrag iallafall, så det blev “bara” 4000 kr.
   Det var avloppskillen själv som sa att vi kunde ta det med rot-avdrag. Så det borde ju funka för dig också.

 5. Britt

  Fina Carola!
  Har aldrig kommenterat här förut, men jag vill att du ska veta att jag beundrar dig otroligt mycket. Att klara det du gör är helt fantastiskt.

  Din exman skulle jag bara vilja trycka upp mot en vägg och skrika i hans öra “SKÄRP DIG FÖR FAEN, VISA ATT DU ÄR EN MAN OCH PAPPA ISTÄLLET FÖR EN EGOTRIPPAD MUS”

  Hälsningar Britt, som är en tant på 62 år :)

 6. Magdalena

  Läser din blogg sedan flera år men har aldrig kommenterat. Känns lite konstigt, det där att skriva till någon man inte känner. Fast det gör ju du oxå ;-)
  Ville bara säga att du måste sluta lyssna på de som klagar på dig, i bloggen eller på annat sätt. Du gör ett fantastiskt jobb när du roddar runt din familj och ditt hem på egen hand. Att göra det själv när man dessutom önskade att man var två är inte absolut inte lätt, framför allt inte utan att bli bitter. Jag är helt säker på (och hoppas!) att du har sidor vi inte ser i bloggen, sidor du inte har lust att “göra offentliga”, men det du beskriver om ditt sätt att prata om barnens pappa är beundransvärt. Jobbar på socialtjänsten och ser alltför mycket av den varan, den enorma smutskastningen mot sin före detta partner. Hör inte det hos dig och det ska du vara stolt över! Du gör ett enormt jobb Carola, det ska ingen ta i från dig genom att snacka goja om din barnuppfostran eller smutstvättshögar eller vad de nu kan hitta på att kritisera. Du är bra!

 7. Viktoria

  Kära nån, vilken dag! Men du är helt otrolig på att först lösa allt krångel och sedan beskriva det så målande så man ser det framför sig. Jag hoppas verkligen att denna dag blir lugnare och att inte fler blir sjuka.
  Många kramar till dig

 8. Maria

  Himmel vilken kvinna du är!!
  Jag ska villigt erkänna att jag skrattade åt din utmålade historia men blir djupt imponerad över hur du klarar alla knepiga situationer på egen hand. Jag avundas dej.
  Även om det gör ont att packa ihop efter exet och att du saknar honom ibland (ofta) så måste jag få tycka att han inte är värd dej och du klarar dej så in i … bra på egen hand.
  Varmaste kramar till er och hoppas ni får en härlig söndag med Tingeling

 9. Christina

  Hej.
  Läste din blogg och fick en liten “flashback” . Hade stopp i avloppet under badkaret när jag kom hem från bb med yngsta barnet. Blev lämnad, för en annan kvinna , i 5:e månaden med 5:e barnet . Alltså ingen manlig figur inom räckhåll. Var att kavla upp armarna och rensa nån timme. Men men…..sånt som sker. Tycker du är beundransvärd och fram till det vänder så får vi faktiskt tycka att vi är lite duktiga och kämpa på. Kram / Christina