Familjen Annorlunda

Iphone uppdaterar sig…

Åh vad tråkigt det är att vänta på :) Jag vill ju gå och sova nu för jag blev sur på frågorna i Uppdraget i plugget…

Frågor som :

Hur viktig är lönen för en anställd? Diskutera hur viktig du tycker att lönen är, referera till boken och om du kanske läst en artikel eller reportage i ämnet. Ge dina egna synpunkter. Hur viktig är lönen för dig? 

Eller:

Du ska använda ett datasystem för löner och bokföring. Vilket program tror du att företaget använder? Varför?

Tja varför?? Hur fan ska jag veta det? Och lönen är väl skitviktig? Om man inte heter Paris Hilton eller Bill Gates kanske ;)

Nä fy farao vad less jag blir ibland , och så ska kan skriva en halv avhandling på sånt här, som är aptråkigt…Nä, då är powerpointen roligare..;)

 

Kyrkis idag med :) avslutas med såpbubbleblåsning.

såpbubblor

Sen var det hem och röja lite, fixa lite, slänga in en tvätt osv. Jamie sov en stund, jag pratade bort lite tid i telefonen, ungarna såg på Tv, och sen var de ute i omgångar. En alldeles vanlig dag med andra ord:) Förutom att de är hemma, sötnosarna.

När vi kom  hem från kyrkis stod en kasse utanför dörren med två Tingeling klänningar i:)

Vi är bjudna på premiär på söndag, och samtidigt fick vi två klänningar som de ville att tjejerna skulle ha på sig, och jag kan säga att de längtar till på söndag:

Tingeling och piratälvanNotera hur smart jag är som ställer de framför spegeln så de syns både framifrån och bakifrån, och jag är helt osynlig:)

De ska få lite andra kläder under tills dess. Ja, jag är inne på ditt rum Patricia, men du har en så bra spegel ;)

Fina tjejerna ♥ Novalie tycker att hon är för stor för sånt här, hon klär gärna ut sig, men att visa sig offentligt sen är inte lika kul…

I morgon ska vi se om vi kan dejta lite med Jenny och Vickan, jag hade planerat att åka till banken med tvillingarna men nu är ett viktigt papper borta….jag har fan letat i flera timmar efter det, och det finns inte? Jag lägger saker på lite olika ställen, men viktiga papper ligger antingen i skåpet i köket, vardagsrummet eller sovrummet, och jag har nu gått igenom alla de ställena minst tre gånger i var, och det finns inte? Jag blir tokig på riktigt snart tror jag, det är så märkligt att ingenting kan få ligga kvar där man lägger det.

Nåväl, det löser sig, men vi får väl skjuta lite på banken, igen…

( haha, och nu läste jag det igen… och det kan ju tolkas lite olika – antingen som jag menade, att vi får skjuta upp vårat besök, eller som att vi ska skjuta vilt inne på bankkontoret som andra rånare, och det ska vi absolut inte jag lovar ;) )

 

Nu ska jag borsta tänder, byta om till pyjamas och hoppa i säng. Jamie var ledsen förut, och det visade sig vara mask igen…det är så märkligt att vissa av barnen drabbas återkommande av det medan andra aldrig råkar ut för det. Nej, jag medicinerar inte hela familjen, just av den enkla anledningen att jag ju märkt med erfarenheten att det inte blir en epidemi, inte hos oss iaf.

En sur apotekare idiotförklarade mig i somras, självklart måste ju hela familjen behandlas??!! Men eftersom det inte är mer än just en unge i taget och med alldeles för lång tid mellan varven så gör jag som jag vill :)

Man missar liksom inte springmask, jag lovar. Det verkar fruktansvärt obehagligt. Jamie hatar dessutom att ta pillren, och flytande är inte att tänka på, här önskar jag mig en supp-variant!

Men, vissa saker måste man, och ta medicin tillhör det, och alltså tvångshåller jag, och stoppar i pillren och sprutar vatten i munnen med en doseringsspruta, allt medan han spottar, frustar och fräser, men till sist sväljer, och då är det ju bra igen.

Här tror jag på att göra det kort och koncist, det finns ingen anledning att dra ut på det genom att försöka förklara och övertala, det finns inte en chans att han sväljer piller frivilligt. Samma med sprutor och blodprov – håll fast, ge spruta, klart.

Minsta möjliga obehag. Oj som jag varit med om föräldrar som ska vara pedagogiska och förklarar och be sina barn om lov innan man som vårdpersonal får stickas eller vad det nu kan vara. Det funkar ALDRIG. Jo på lite större barn, men inte på tvååringar.

 

Och med det , så har min iphone uppdaterat sig, och jag kan gå och sova – hurra :)

Natti natti :)

 

Och rösta gärna vidare på FinestAwards! Glöm inte trycka på knappen SPARA längst ner, annars registreras inte era röster :)

 

Natti ♥

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Hej!
    Hamnade på din blogg av en slump, googlade lite på grund av min utbildning och det verkar som vi läser samma program?

    Jag läser till personaladministratör via hermods och reagerade precis likadant på detta uppdrag! Vilka fåniga frågor, och hur ska man veta vilket datasystem som är bäst?

    jaja, kul att se att nån läser samma utbildning, hoppas det leder till jobb sen oxå, är klar i juni.

  2. Paulina

    Håller verkligen med om att ge medicin. Vilket barn vill ta en äcklig flytande medicin? Förresten, haha, vi hade nog en sån också med närmare eftertanke, hon sög i sig det sista från sprutan efteråt och sa ”mums”, haha, tok-ungen!

    Men de andra mer ”normala” barnen som verkligen hatade det. Minsta möjliga show bara. Ungen i knät, spruta medicinen tillräckligt långt in för att undvika att den går att spotta ut, vara beredd med saftglas, sen en kram och du var JÄTTEDUKTIG, seså gå och lek. Just den delen av ”uppfostran” ska helst göras helt utan daltande. Där man ändå inte har ett val, det ska bara göras. Ingen av de fem har fått men eller ens kommer ihåg hur mycket de hatade penicillin :)

  3. Johanna

    Ni skriver att man ska krossa tabletterna och ge barnen. Men många tabletter skall inte krossas för då tar inte kroppen upp medicinen på rätt sätt och den blir verkningslös.

    1. Ulrika

      Jag har tolkat det som att tabletter är aldrig någon fara att krossa men kapslar ska man inte ta sönder för de ska smälta långsamt i magen.

  4. Nettan

    Vi behandlade hela familjen första 2 gångerna men sen har vi bara bara behandlat sonen som lyckas få mask lite titt som tätt, ingen annan blir smittad.
    Men vi fick tipset från apoteket att krossa tabletterna och blanda med sylt, så det har vi gjort och det har funkat jätte bra. Annars så är min son helt omöjlig att få i medicin, det är en riktig kamp så jag är glad att just det funkar med sylt.

  5. Kristina Å.

    Dessa små maskar! Två av mina tre barn hade ofta mask men inte sjutton behandlade jag alla. Inte heller bytte jag sängkläder varje gång, de sov alltid med trosor efter att de blev blöjfria. Nån gång fick jag själv och som sagt ett barn fick nästan aldrig mask.

    Om man nu har ett jobb så är väl lönen viktig och den vill man väl ska spegla vad man gör, vilken utbildning och/eller vilket ansvar man har. Har man inget jobb, är arbetslös eller ingen utbildning kanske man får tänka annorlunda för att över huvud taget komma in på arbetsmarknaden. Ett sätt att höja sin lön är att byta jobb, speciellt för kvinnor har jag läst. Själv var jag på samma jobb i nästan 25 år innan jag sökte och fick ett nytt.

    Lycka till med alla skoluppgifter!

  6. Ida

    Kan inte du berätta lite om vad det är du pluggar, vad du skulle vilja arbeta med i framtiden och hur du ser på att komma ut i arbetslivet igen efter mammaledigheten. Det känns som det är lite tabu att erkänna att man tycker det känns riktigt jobba att börja arbeta igen efter att hemma med sina barn. Mig skrämmer det väldigt mycket för jag trivs verkligen med att vara hemma och har ingen längtan alls att börja jobba igen.

  7. Kerstin

    Har hört från en apotekare att det är helt onödigt att behandla de som inte har mask.

    Carola: Då tänker jag hädanefter göra som jag gör med gott samvete då :)

  8. Viktoria

    Frågar man mig så är lönen inte så viktig :-) Hellre ett jobb man trivs med! Så länge man har tak över huvudet, mat på bordet osv så prioriterar jag hellre att må bra och vara tillfreds med tillvaron än att springa i ekorrhjulet för en högre lön. Men så har jag också jobbat för skitlön hela livet ;)

    Våra lokala apotek har slutat med flytande maskmedicin (har för mig att det kan missfärga tänderna för all framtid?) och tabletter är ju inte alltid så lätt att få i mindre barn. Av våra sju är det bara en som någonsin har fått mask (tvååringen som äter på ALLT när man är ute) och nej, jag behandlade inte heller övriga 8 familjemedlemmar.

  9. Sandra

    Jag tror att forskningen tyder på att inte lönen (alltså storleken på lönen) är den största motivationen för anställda. Det finns mycket annat som motiverar mer i längden än en löneförhöjning. Att ha meningsfulla arbetsuppgifter och att känna delaktighet tror jag ofta kan väga tyngre.

  10. Elin

    Vad pluggar du för något?

    Carola: På gymnasienivå, lite olika ämnen som i slutänden leder till titeln Administratör :)
    Företagsekonomi, administration, personaladministration, ledarskap och organisation, info och kommunikation och några fler…

    1. Ylva Berglund

      Googlade just på viktiga faktorer för anställda och hamnade här! Kul att du också pluggar samma ämne som jag, personaladministration på Hermods va? känner igen frågorna, som inte känns jättestimulerande att svara på, det är ju trots allt rätt så individuellt vad som är viktigt för var och en;)Lycka till med pluggandet

      Carola: Ja Hermods, och nej, skitkassa frågor :) Tack det samma:)

  11. Ulrika

    Det flytande smakar faktiskt inte så illa när det gäller Vermox. Och en tablett funkar ju fint att krossa och blanda, oftast ingen bismak. Sen håller jag med om att man inte ska blanda flytande, tex Kåvepenin, i välling. Sen vet du säkert att du ska upprepa behandlingen efter 2 veckor för att sätta in dödsstöten, samt tvätta sängkläder i över 60°. Lycka till.

  12. Ingela

    Helt rätt! De ska ju få i sig mediciner, bara att bita i det sura äpplet. Att blanda krossad medicin med sådant de tycker om kan vara dumt och förstöra det för alltid för de små. Tex att blanda med välling kan göra att de inte vill ha välling fortsättningsvis. Nej jag tror på ditt sätt Carola! Tar de inte medicinen ”frivilligt” eller med muta så är det tvång som gäller. Såg ännu en bild på Jamie på instagram, han är ju för go men tycker att han alltid har för små kläder på sig, dags att gå upp en eller två storlekar? ;-) Inget illa menat men ser bara lite obehagligt ut med för korta och tajta byxor och tröjor. Ha en fin torsdag!

    Carola: Haha, ja men han har ju lagom långa byxor, men ungen avskyr att ha brallor på överhuvudtaget, och de här korta är förpassade till pyamaslådan;) Man får vara glad om han alltså ens har byxor :)
    Men han har vuxit massor!!

  13. Linda

    Hej här är ett litet tips som funkade när mina grabbar skulle ta medicin krossa tabletten mellan två skedar häll på en klick sylt, glass, yoghurt eller något annat som Jamie gillar.
    Kram

  14. Anki

    Jag lovar, har röstat på dig varje dag hitentills ;-) Sov så gott för det hoppas jag att jag själv strax ska göra :-)
    Kramar från Skåneland

Comments are closed.