Familjen Annorlunda

Helgen på Scandic Anglais, Stureplan :)tillsammans med Loppi

Så var den då här, helgen med stor H :)

Loppi, bästa bloggportalen i världen, bjöd in sina toppbloggare till en härlig dag. Av 16 stycken kunde 8 komma :)

Jag och Mirka åkte tillsammans, hon hämtade upp mig vid halv två, jag stod redo i hallen och väntade med väskan packad:

resväskan redo

 

Jag ska sluta packa resväska. Jag släpar den fram och tillbaka, ställer den på hotellrummen, öppnar och tar fram tandborsten, nya underkläder och möjligen en ny tröja. Thats it. det ryms ju i min väska ju :) Jo, en mascara brukar få komma fram, och hårborsten i bästa fall, ibland blir det snodd och okammat ;)

Släpar tillbaka den hem, och så står den ouppackad i köket en vecka eller två, och när jag väl packat upp den står den kvar nån vecka (or) till innan den kommer tillbaka ner i pannrummet där den står. Onödigt, men ni vet….bra att ha saker;)

 

Nåväl, vi lämnade av tre av Mirkas tjejer till hennes syster, där de skulle hänga med sin kusin, och stoppade för en kaffe på macken innan vi susade vidare till Stockholm.

Vi skulle bo på Scandic Anglais och eftersom Mirka är utrustad med aningens bättre lokalsinne än mig, så hittade vi fram direkt, inga problem där inte:) Vi checkade in, träffade på Tina och Sarianne och släpade upp väskorna på rummet, och vilket härligt rum!

IMG_0021

 

Det här rummet kallas för Superior sleep, och sängarna hade jag, om det var möjligt, knölat ner i resväskan och snott med mig hem, för jäklar vad sköna de var! Ställbara i hårdhet, och jag ställde genast in så mjukt jag bara kunde få…jag kan inte få för mjukt underlag när det kommer till att sova.

IMG_0022

 

 

 

Scandic Anglais
Scandic Anglais

 

Faktum är att det fanns en sittgrupp åt det andra hållet, med TV där med, och en terass längs med hela rummet, som vette ner mot Stureplan , och på kvällen ställde de in en fin resesäng till Lilja, som var med oss.

Vi lämnade bara av väskorna innan vi åkte ner till Tina och Sarianne, och traskade iväg till Loppis högkvarter på Kungsgatan :)

Där blev vi så fint mottagna av Loppitjejerna, Charlotta är på semester i Dubai, (avis? noshitsherlock) men Kattis, Lisa, Theresa,och Viola var där, och deras husfotograf Petra.

Vi började med kaffe och bullar, och lite presentation av oss bloggare för varandra. Jag är rätt dålig på att läsa bloggar, jag har några jag susar igenom varje dag, några jag kikar in på nån gång i veckan och andra ibland, jag har varit inne på allas bloggar men det var fint att få ett ansikte IRL på dem.

Liniz , Matstugan, Spark i baken och Patricia nu vet jag vilka ni är :)

Extra kul tycker jag det är att Patricia har en dotter som heter Novalie, så det blir två av mina döttrars namn i samma familj:)

Alla tjejer är precis hur trevliga som helst! På riktigt. Jag pratade mycket med Tina, det var alldeles för länge sen som vi sågs, det var på Kristallengalan 2010, eftersom Familjen Annorlunda var nominerad i nån kategori då. Nä vi vann inte, tror att Hollywoodfruarna tog hem det:)

IMG_0027

 

När man hänger med andra bloggare är det kö till fotoobjekten:

 

champagne och jordgubbarOch man behöver inte skämmas när man halar fram mobilen och kör en selfie eller trycker upp den i nyllet på någon annan, alla bara finner sig, samlar ihop anletsdragen på en millisekund och fyrar av fotosmajlet ;)

Jag är löjligt dålig på både selfies och att fota andra..tycker det är lite pinsamt..men jag ska bättre mig, för jag anar att ni hemskt gärna vill ha ”dagens selfie” , haha. Alltså blir mina bilder såhär…. Ingen tittar in i kameran, och ingen vet att de blir fotade, och bilderna blir rätt kassa ;)

IMG_0037

 

Lilja kan man fota utan att det känns fånigt :

LiljaHon sov eller var vaken och satt snällt i någons famn och var bara gullig ♥

 

Hela gänget fick en sminkning av Loppis Viola, makeup artist och assistent, och sen fotades det bylinebilder av Petra, som sen tog gruppbilder på oss alla:

 

IMG_0052

 

Champagnen flödade..och jag är övertygad nu om att det är drycken för mig. Jag ska inga andra drycker hava :)
IMG_0038

En fantastisk goodiebag….

Loppi

Vi fick massa information om vad som komma ska på Loppi under året, och är ni nyfikna håller ni utkik, nu närmast kommer det vara ett Gravid och Baby event på Junibacken.

Jag och Mirka har lovat att springa Vårruset….jag som inte springer, men gå kan jag göra :) det kommer bli superkul!

En hel del matnyttig info om hur man sköter om sin blogg fick vi åxå, och så nya initiativet Schyssta baner, 

Schyssta bananer
Schyssta bananer

Klicka på länken för att läsa mer om det, jag kommer ta upp det här mer sen.,

 

Vi avrundade, och vi fyra som hade hotell raskade oss dit med de tunga goodiebagsen, och sen tillbaka till Marions Gastro Diner

 

IMG_0054

 

Så fint, i 50-talsstil, I´m a sucker for that…

Öl till maten….ja okey då, öl är fint det med, lägger till det på drinklistan då:)

IMG_0055

Det här kan ha varit en av de godaste hamburgare jag ätit i Sverige faktiskt, jösses!

IMG_0057

 

 

 

 

Skylten på toadörren talar sitt tydliga språk om att inte alla kör en drogfri tillvaro…Jag gillar att man ställer upp på Krogar mot knark! Knark är skit.

IMG_0058

 

Så när man ätit sig mätt  belåten så var det dags för bowling. Jag är dålig på det…hamnade i samma lag som Mirka och Patricia, och vi var nog rätt kassa allihopa:)

IMG_0059

 

 

Så när det gick lite bättre för mig så var jag snabb på att föreviga det….:)

Bowling

Och tur var väl det, för sen gick det utför, och även om jag lyckades vinna över mina lagkamrater, så blev slutsumman rätt usel, Tina vann stort över alla:)

 

När vi bowlat färdigt så skildes vi åt, tjejerna som inte sov på hotell åkte hem, och vi andra gick till hotellet och satte oss i baren. Mirka och Lilja gick upp på rummet.

Ja,men okey då….drinkar är gott det med, så jag låter bli att ha en drinklista, jag håller mig ändå mestadels till vatten och kaffe ;)

IMG_0067

Jag har hört att hotellbarer är det senaste…att det liksom är där det händer, och tja…inte vet jag, men jag tycker det är rätt kul att kika på bartendern när han grejar och fibblar med flaskor, och både jag och Sarianne satt där med imponerande blickar…nu gick det ju inte att prata så bra eftersom det ju såklart är hög musik…Jag kanske är gnällig men skulle verkligen önska att det var aningens lägre volym, för man vill ju prata med folk…inte bara skrika i varandras öron?

Nåväl, vi kilade upp på rummen rätt så fort, och där sov Lilja så gott redan, medan Mirka och jag kikade på en film och kollade våra goodiebags.

Jösses….

IMG_0071 IMG_0074 IMG_0076

 

Nya träningskläder från Rönisch smällde nog högst i min värld….Jag älskar träningskläder och de här shape-tightsen alltså…FANTASTISKA!

Hopprepet kommer användas flitigt, vi har precis börjat köra det på Friskis på passen med Olle, och det är skitjobbigt :)

 

När filmen var slut kröp vi ner i de fina sängarna, och sen….tja inte somnade jag i alla fall:)

Jag hade ingen anledning att vara vaken, för Lilja sov som en stock hela natten, och även om det stökades från Stureplan så var det absolut inget som störde så länge fönstren var stängda, och det var de ju. Men jag kan ju inte sova så bra för tillfället.. Men till sist kvartade även jag in, och blev väckt av Mirka som var hungrig på morgonen.

Lilja var på samma strålande humör:

IMG_0079

Mina barn sover ju inte ens hela nätter nu, så jag har missat en bit där:)

Frukost!!! Jag älskar hotellfrukost! Vi kom ner strax efter Tina och Sarianne och satte oss vid dem, och sen åt vi, och pratade. åt och pratade. Åt och pratade.

IMG_0080

 

IMG_0081

 

Scandic

Till sist fick det inte plats mer och vi gick tillbaka till rummen för att packa ihop, och sen en snabb sväng ner till Sturegallerian. Lantlollorna har ju inte varit där så vi var tvungna att kika, och det gick ju superbra eftersom det inte var öppet, ;) mer än kafé och badet…men det var ju inte aktuellt riktigt , så vi gick tillbaka, checkade ut, sa adjö till Sarianne och Tina och åkte hem.

Mirka vevade ner sin ruta för att betala p-garaget, och jag pratade på om min ruta som ju inte är pålitlig, och att jag numera inte törs veva ner den….och givetvis fick hon sen inte upp rutan…!

Vi försökte pilla och bända och greja, men det hände absolut inget, så det var ju bara att köra…i regn och rusk med rutan helt nere…

Hemma hos Mirkas syster fick vi lite plast för rutan så det iaf inte regnade in på stackars Mirka…

BilrutaEn liiiten glugg så hon kunde se backspegeln:)

Det är långt hem när man fryser om örat, och jag hoppas att du inte fick nackspärr!

Väl hemma sen så hade någon av Peter eller Daniel, gått ut till bilen, tagit bort plasten, tryckt på knappen och ….tadaaaa rutan gled upp!

Så jäkla konstigt, och surt, men ändå tur för framtida bilfärder:)

 

Jag har haft en fantastisk helg, tillsammans med fina tjejer, tusen tack!!!

 

Hemma väntade mina egna fina tjejer och killar ♥

Janelle som varit barnvakt har lagt upp ett knäppt klipp på Jamie på sin blogg kika där, han är knasig den ungen :)

Det hade gått bra förutom att Jamie inte velat sova….han kan vara rätt rörlig på nätterna, och fast han sover så stör han, och är man inte van blir det såklart svårt att sova. Men hon är inte avskräckt på något vis, utan tycker fortfarande om sin familj :)

Simon som skulle upp och jobba tyckte nog att Jamie var rätt dryg, med all rätt…men jag hoppas att han fick sova nästa natt i stället :)

Tusen tusen tack Janelle!

 

Nu har jag suttit i hundra år med det här inlägget, så nu får det vara klart! Jag återkommer i morgon :)

Natti natti :)

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena

    Om ni har åsikter om Tina, varför frågar ni inte Tina direkt på hennes blogg ist för här.
    Eller vågar ni inte det ?

  2. Anette

    Ääh, inte ska vi väl döma Tina… Tror inte hon har det lätt. Finns inga jobb i Älvdalen, vad ska hon göra då? Bättre då att hon försöker jobba på annan ort, få stabilare ekonomi, ordning på livet osv. Hon vill ju ändå va med sina barn, det lyser ju igenom, men praktiskt är det väl omöjligt. Jag tycker inte alls hennes blogg är tråkig, men uppdateras väl alltför sällan.

    1. Cattis

      Kan ju vara så att många även kommer ihåg vad hon skrev i bloggen som nyskild och nyförälskad….. Det är annat läge idag.

  3. Nina

    Förresten Amanda, Ida och Lotta ta och klicka på länken som Carola har här på sidan ”Schyssta bananer”.
    Kram på er alla tre :-)

      1. Nina

        Hackar och klagar jag på folk? Nej kära Ida jag ogillar skvallerkärringar, mobbing och förtal.
        Man får inte ut något utav att sitta och vädra sina åsikter om folk som ni har gjort..pröva att bara skriva snälla saker på nätet istället för en massa elakheter så får du (ni) se hur bra det kommer att kännas i hjärtat efteråt.

  4. nettan

    Vilken härlig helg, lyx att få dessa tillfällen att ladda batterierna och umgås med andra härliga bloggare. Men måste ju säga att jag blev lite avis på de snygga träningskläderna ;-)

  5. Anette

    Carola, var har du köpt din axelväska, den beigefärgade med dödsskalle på?

    Carola:Göteborg…jag vet inte vad butiken hette tyvärr…

    1. Pinglan

      Accent eller Wasséns?

      Carola_: Väskan?? Nä….nån butik jag aldrig hört talas om…minns inte…funderar så det knakar :)

      1. Pinglan

        Om du kommer på vart butiken låg så kanske jag kan klura ut det, om Anette fortfarande är intresserad dvs haha

  6. Kristina Å.

    Verkar ha varit en helt fantastisk helg! Så mysigt med ett gäng tjejer som träffas och pratar om allt och ingenting. God mat och dryck gör ju inget alls! Om cirka två veckor ska jag själv träffa några klasskompisar från gymnasietiden, vi har fortsatt ha kontakt fastän det är mer än 30 år sen vi gick ut gymnasiet, så himla härligt! Det är inte så ofta vi ses men när vi ses är det som att man inte varit ifrån varandra och kan babbla på allt och ingenting.

  7. Lotta

    Konstigt att Tina fortfarande åker runt på mammaträffar/ event. Hon är iofs mamma men verkar ha överlåtit föräldrarrollen helt till Jörgen. Verkar vara viktigare med nya killar och deras liv, barn och vardag.Perra har också lämnat sina barn.

    Carola: Visst är det extremt konstigt att en mamma gör det som papporna normalt gör?? Och att pappan tar hand om barnen….De gör det som är bäst för dem, och för barnen, och det beror ju till allra största delen på att Tina inte har något jobb och att det inte direkt växer jobb på träden i Älvdalen.

    1. Amanda

      Håller med dig Lotta,och att Tina tydligen räknas som toppbloggare på loppi är ju lite av ett skämt!:-( Tråkigare blogg får man leta efter.

      1. Ida

        Måste tyvärr säga att jag håller med dig. Tinas blogg är ju riktigt tråkig och dessutom är det kass uppdatering. Det märks tydligt att hon tröttnade på att vara hemma med barnen och att hon istället vill satsa på sig själv, sin utbildning, träffa nya killar och festa med sina kompisar, känns inte så jättemoget.

        Carola: Låt bli att läs den…?

        1. Amanda

          Ja och sen är det lite tragiskt att hon tigger skjuts av grannar och andra när hon ska någonstans,och nångång hade hon inga pengar till mat så hennes morbror fick sätta in pengar åt henne. Förstår inte varför hon skriver sånt i bloggen,jag tycker det är pinsamt beteende att tigga skjuts av grannar och tigga pengar av diverse bekanta. Måste vara jättetråkigt för hennes barn att läsa hur deras mor beter sig:-(

          1. Nina

            Lotta allvarligt, att sitta och skriva skit om folk på det viset som du och de två andra gör det är ELAKT! Ni är nutidens skvallerkärringar som far omkring med skitsnack hit och dit utan att blinka och utan att tänka på att den ni svartmålar och skvallrar om kan ta jädrigt illa vid sig..det är ELAKT!!
            Har man inget snällt att säga är det bättre att vara tyst.

          2. Rut

            Jag tycker hennes blogg är ärlig och läser den gärna, hon skriver om sitt vardagsliv, inte bara om det som är rosenrött och trevligt, tycker Tinas blogg behövs som ett komplement till alla bloggare som bara skriver om det braiga, för så är det för de alldra flesta i livet, allt är inte bra jämt utan det är upp och nedgångar, och detta beskriver Tina så ärligt och bra! Stor igenkänningsfaktor där! ;)

            Kram på er allihopa från en som älskar Tinas blogg! ;)

        2. Ida

          Det har jag gjort för länge sedan. Det förstår jag ju själv att det bara är att strunta i den där tråkiga bloggen, inget som någon måste påpeka.

        3. Ida

          Ja den tråkiga bloggen kommer jag aldrig mer läsa, det är ett som är säkert. Tänk att jag redan själv fattat att det bara är att strunta i det.

    2. Cattis

      Håller med dig även jag…..sorgligt. Inte mycket bättre än att Perra blir den nya toppbloggarnas här, med sin nya kvinna och utan sina barn…. All heder till Jörgen som tar sitt fulla ansvar för barnen medans deras mor går från famn till famn. Svårt att undgå parallellerna mellan dessa båda familjer men med ombytta roller.

      Carola: Gå en vecka i Tinas skor säger jag bara. Jörgen och Tina gör tillsammans det som är bäst för deras barn, och att det i det här fallet är Jörgen som har de merparten av tiden beror ju faktiskt på att han är den med fast arbete och tillräckligt stort boende. Det finns inte en parallell mellan våra familjer, de har dialog och kommunikation och barnens bästa framför ögonen…båda två.

      1. Ida

        Nina, vad exakt är det som är så elakt menar du? Tål du inte att folk säger som det är? Läs bloggen själv så förstår du.

        1. Nina

          Till att börja med Ida så läser jag Tinas blogg och för det andra så undrar jag vad du och dom andra egentligen får ut av att skriva sådant skitsnack som ni gör? Tina verkar vara en jättego tjej som inte förtjänar något av era elakheter. Ta dig en funderare, tycker du att det är rätt att sitta och skriva om en annan människa på det viset ni gör? Sätt dig in i situationen att några skulle diskuterar dig på någons blogg på det här viset, hur skulle det kännas? Inte så bra va?!
          Som jag skrev i svaret till Lotta: har man inget snällt att säga så ska man vara tyst.

          1. Ida

            Nina, känns det bra nu när du fått klaga på oss andra och visa hur förstående du är och att du minsann aldrig snackar skit? Vad är det som ger dig rätten att tala om för mig vad jag ska tycka eller inte? Du får nog lära dig att acceptera att alla tycker olika. Blir så trött på sådana som du som komma med pekfingrar och skälla på andras åsikter.

          2. Cattis

            Värt att tänka på även när det gäller alla åsikter om Perra (som de flesta säkert inte känner) på nätet, ser i sak ingen som helst skillnad. Må den felfrie kasta första stenen, Bode väl gälla även där i så fall…

      2. Ida

        Ja men det är ju klart att Carola måste visa att hon står på Tinas sida. Vore ju konstigt annars. Att det ska vara så himla känsligt att säga som det är och att våga stå för det.

        1. therese

          och så undrar folk varför mobbning ökar i skola och samhälle. Har man inget gott att säga är det bättre att vara tyst. Finns ett uttryck som heter Lashon hara – den onda tungan. Sprider jag skit så kan jag påverka andra att tycka illa om någon. Ganska onödigt. Postiv förstärkning kan ju vara ngt att prova på eller som sagt tycka och tänka för sig själv på sin kammare utan att skriva ut det i någon annans virtuella space.

  8. mettemy

    Tack : ) Nu fick jag nåt kul att läsa på nattpasset. Det där med sovande bebisar har nog i vissa fall samband med flaskmatning, mina sov inte hela nätter medan jag ammade men min systers tre som flaskmatats har sovit hela nätter från några månader bara så visst finns det fördelar med flaskmatning åxå:)Men gud va söt hon är Lilja jag får verkligen jobba hårt mot mitt bebissug när jag ser såna bilder!

Comments are closed.