Familjen Annorlunda

Nu så!

Jag har bokat tid hos en naprapat!!  Nej, inte i morgon, eller ens nästa vecka, men typ 10 februari.

Snåljåpen i mig slog till, och jag gillade det där med att landstinget subventionerar, så du som sa att du går i Samariterhemmets källare – tack! Du får skäll om det gör ont ;) Nädå, skojar bara.

Anledningen att det blev ett tag framåt var ju att de inte hade lediga tider för nybesök för snåljåpar , hehe, men vafan jag har gått och dragit på det i flera år ( läs ;säkert 20) så då kan jag vänta några dagar till. 150kr ska det kosta, och det gillar jag.

Gillar lite mindre att det är ont om parkeringar där i närheten om man inte kan fickparkera…men det löser sig!

 

Sen har jag äntligen fått göra examinationen i Ledarskap och Organisation…äntligen kan jag få glömma allt det, det var stentrist, och jag somnade ju när jag skulle läsa de miljoners orden i boken som var tråkig redan innan man öppnade den, ni vet hur det är ibland..

Jag hade tid idag kl. 14.00 och hann iväg innan och träna cirkelfys med Walle kl 11.00. Pappa och mamma ryckte ut som barnvakter, tusen tack♥. Walle har inte haft pass på två år, men nu är han tillbaka, och det gillas skarpt, han är skitbra. Gapar och skriker på en, pushar och peppar och är alltid glad. Man blir glad av att se honom :)

Finns nog ingen ledare som kör så slut på en åxå….och när man känner blodsmaken i munnen och att det är hög puls hela passet, man kommer inte ens ner i puls under den ynka minutens vila mellan varv två och tre…då känner man sig väldigt nöjd efteråt. Om än skakig ;)

Hemma riggade jag upp datorn, och så körde examinationen igång, bara frågor jag kände att jag hade hyfsad koll på, tack för den, men jag tycker det är svårt att få fram det jag vill.

Slutbetyget blev ett C, så nu är det två¨C och två B…. Jag siktar på B i båda de andra ämnena jag läser nu  – Administration 2 och Personaladministration…så får vi se hur det blir…det är iaf roligt, inte så man somnar ;)

 

Tjejerna kom hem från skolan, och blev så glada när jag frågade om de ville med och handla mat…de har tjatat i flera veckor på att få följa med, men eftersom jag ofta passar på när de är i skolan har det inte blivit av.

Nu hade jag Jamie, Trixie och Lovelia med mig, och det var tre filurer som skulle hjälpas åt att scanna:)

Jag råkade fråga  ” Vad vill ni ha till middag idag då??”  när vi stod framför korvdisken.

Big mistake ;) för nu fick jag vackert steka falukorv OCH hotdogs och koka makaroner till…Jag gillar inte korv så där värst mycket, vi äter det ibland för att variera och för att ungarna tycker om det, men eftersom det alltid handlades hem massor av korv förut så är jag extremt less på det. Nu valde jag nogsamt ut den korv med mest kött i i alla fall, men stekte massa ägg till, och så åt jag mer ägg och sallad än korv ;)

IMG_9960Inte gott.

Jag har världens envisaste huvudvärk, försvinner den åxå den 10/2 tro? Tills dess fortsätter jag med sjuksköterskans ordination på två alvedeon och en ipren, och det funkar ju sådär…Men vissa stunder är det rätt ok iaf, man får väl vara nöjd med det.

Lite värmekudde på onda stela axlar är skönt, och så har jag en bunt ungar som gärna masserar….Jamie är skitbra! Med de små händerna tar han tag och masserar superskönt över de spända nackmusklerna som går ut åt axlarna, och det är bara synd att han har uthållighet som den apa på speed han är, för det är fyra knådningar och sen iväg ;)

Han tog hand om disken idag…

IMG_9961

Den där stolen alltså….eller någon av de stora köksstolarna..Gahhh, de står alltid i vägen för mig. Alltid. ALLTID. Jag skjutsar iväg dem, mot bordet eller in på lekrummet, men de dras tillbaka som om de vore magnetiska:)

Han gillar att stå så här och greja med vattnet, och så länge man har lite koll och tjoar på honom ibland så funkar det.

 

Fjant och Fjomp :) ♥

IMG_9967

Nån som noterar något med Jamie???

IMG_9966Inte den smutsiga munnen;) utan att ungen plötsligt fått lugg?

I fredags när jag kom från träningen till det dukade tacosbordet så frågade Janelle om jag klippt honom, och jag svarade sanningsenligt NIX.

– Men någon har gjort det i alla fall….?

Jomen visst, Patricia har varit där med saxen, och klippte av en eller två testar. Det blev inte så mycket Gustav Wasa som jag befarade :)

 

Imorgon ska alla skolbarn vara lediga. Vi ska på möte. Spännande not, bara väldigt onödigt. Men bara att finna sig i även det, och barnen mutas med lunch på Ikea efteråt, så känns det som en rolig utflykt:)

Jag fick presentkort på Ikea i julklapp, det jag ville ha var slut, men kanske finns det imorgon…?

Jag ska ha ett stort dubbeltäcke till dubbelsängen, och ett lika stort påslakan. Känns så ensamt att ha ena sidan bäddad och bädda upp den andra… Även om Jamie ofta ligger bredvid mig och trynar:) Han snott dessutom mitt täcke, fast han har ett helt eget, för han ska ligga så nära som det bara går, och då måste han in under mitt. Bättre med ett stort då tänker jag, och så blir det mkt snyggare när man bäddar:)

Jag har tre av deras absolut billigaste dubbeltäcken, kostar typ en hundring och funkar bara att göra snygga bäddningar med, för de är svettiga som tusan att sova under, det är väl äkta syntet;) Men det är rackarns snyggt att bädda med många olika påslakan, ser ut precis som i skylten ;)

Så det kanske det blir. Och om inget annat är det slut på nödvändigheter som presentpapper och sånt där. Kanske en ny blomma i stället för alla stackars julstjärnor som åkt i soporna.

Sen cirkelfys igen, med Martin… Fy satan det kommer inte bli kul alltså. Walles pass är stentufft, och Martins är lika tufft det…och så dagarna efter varandra :) Kommer kännas bra hela helgen sen…..( ont ont ont)

 

Nu ska jag gå och hänga upp mina träningskläder så de hinner torka till i morgon! Jag fick ett specialtvättmedel i julklapp av syrran, som ska ta bort dålig lukt, och det har jag använt nu så vi får se hur det funkar.

Träningskläder är ju sådär trista att efter ett tag så är de inte helt fräscha. Man tvättar, och de luktar gott, eller ingenting egentligen eftersom de inte ska ha sköljmedel…så tar man på sig dem och känner sig fräsch som en nyponros. Gör två knäböj på uppvärmningen och så luktar de illa igen..innan man ens börjar svettas ordentligt… Värdelöst.

Det finns massa olika husmorsknep, ha ättika i sköljvattnet tex…men jag vet inte jag om det hjälper… Det är ju inte de billigaste kläder man har  så det funkar ju inte att köpa nya hela tiden heller, och det är ju inget fel på funktionen.

Gahh, jag hoppas att det här tvättmedlet är ett underverk :)

Tror jag ska inviga mina nya träningsskor åxå i morgon. Mina är gamla, har nog haft dem i fyra år nu, och de börjar släppa i sulan… Jag hittade nya på rea, istället för 1200kr kostade de 200kr :)  Reebook, som alltid. Vissa skor passar liksom som handen i handsken och jag har hittills alltid älskat  Reebooks, mitt första par tror jag jag köpte i USA för …..hm…?….24 år sen??? Men vafan? Är det så länge sen jag var där? Petra – vi måste åka tillbaka snarast!! Damon i öknen kanske jobbar kvar ;)?

I alla fall, de skorna kastades i höstas! Då hade jag använt dem i många år, och sen snodde Janelle dem och efter henne Corrinda, och efter det var det soporna :) Men det var bara sulan som var kass, resten var slitet men ok. Jag vet att jag samtidigt köpte ett par svarta, som åxå användes flitigt, kanske ännu mer eftersom de var just svarta, de andra var vita, men de åkte nog i soporna för många år sen.

Mina nya ser ut såhär:

IMG_9969Jag förutsätter att vi kommer ha mycket kul ihop :)

Nu hänga tvätt, och sen plugga, det ska göras uppdrag minsann. Ett nästan klart, ett icke påbörjat , men natten är lång och mötet börjar inte förrän 9.30 i morgon ;)

 

Natti natti på er :)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ingela

    Jag gillar verkligen din blogg, Carola.
    Du skriver så bra :)
    Men en varning:
    Gå inte till den Naprapaten som är ansluten till Landstinget!
    Jag har varit där några gånger, för jag tyckte det lät billigt och bra.
    MEN de är tyvärr värdelösa!!! :(
    Vi är några som varit där och de tycker likadant.
    Tror inte de är färdigutbildade Naprapater.
    Den behandlingen känns flummig.
    Men de vann upphandlingen om Naprapatbehandling i Uppsala läns landsting pga de var så billiga.
    De riktiga Naprapaterna kunde inte gå ner så mycket i pris, för då är det inte seriöst.
    Jag går numera hos Uppsala Naprapatklinik.
    Där jobbar proffsen och du kan få en tid samma dag eller dagen efter.
    Det kostar visserligen 550 kr för en behandling.
    Men de kan sin sak!
    Lycka till och ta väl hand om dig och din underbara familj <3

  2. Sofie

    Att lägga kläderna i ättika innan tvätt fungerar, tom på vidriga fotbollsbenskydd. Stoppar du inte in kläderna direkt i maskinen lägg dom i frysen. Kläderna håller sig fräscha längre. Svetten fryser istället för att toka in i kläderna.

    Carola: Allvarligt?? I frysen? Fast jag har ändå inte plats där…hm… Men ättika då, hur gör man??
    En hink, vatten, ättika, i med kläderna en stund, tvätta?

  3. Ulrika

    Hoppas mötet gick bra och att du och barnen gick starka därifrån, för jag antar att det handlar om framtiden :-/

  4. Sara L

    Jag sökte upp läkare för migrän.
    Han tipsade om vanlig voltaren, funkar helt klart bäst på mig, prova!

    Carola: Det här är inte migrän, men det har jag ibland, och Janelle med, så jag ska köpa hem voltaren :) Tack!

  5. Linda

    Jordan alltså… den killen kommer ha mååånga tjejer trånandes efter sig. That’s for sure. Gud så fin han är och vilken snygg hunk han kommer bli som vuxen!

  6. sari Salonen

    Illaluktande träningskläder beror på ett äggviteämne. Det försvinner endast vid tvätt på 60 grader. Fick reda på det av en slump när jag handlade träningskläder sist. Och inget sköljmedel

  7. Johanna

    Usch, jag gillar inte heller korv. Men eftersom ungarna gillar det, och det går så snabbt att laga tillsammans med makaroner så får jag offra mig ibland. Fast det blir alltid en korv med hög kötthalt och inget billigt skit.

    1. Rut

      LILL-BABS FALUKORV. Säger jag bara ;) Prova den, otroligt god, det finns prinskorvar också , supergoda…..

  8. Eva

    Om inte din huvudvärk ger med sig så gå och testa ditt blodtryck , man kan få huvud-
    värk av för högt tryck. Så var det för mig och är ju enkelt att kolla, om man inte vill/ hinner besöka
    vårdcentral så har de flesta apotek numera den servicen.

    Eva i Sandviken

    Carola. Jag har lågt BT, sådär så jag inte kan resa mig upp för häftigt för då snurrar hela världen:) och den här huvudvärken kommer solklart från nacke och axlar, jag känner allt för väl igen den. Men tack :)

  9. Anna

    Det som gör att (tränings)kläderna luktar illa tror jag är dagens deodoranter. De innehåller aluminium som täpper till porerna för att man inte ska svettas. På något sätt gör det att kläderna luktar illa, vet att detta har varit på tapeten i media för ett tag sedan. I somras började jag med en kristalldeo (i roll-on) som är utan aluminium, köpt på hälsokosten, och jag tycker att det är skillnad med lukt i vanliga kläder. Nu har jag iofs inte provat på just träningskläder men min man som löptränar flera gånger i veckan tycker att det är bättre med deo utan aluminium. Nackdelen med den deon jag köper är att den kostar 55kr styck :-/ fast för mig är det lätt värt det för att slippa kläder som luktar illa. :-)

  10. Rut

    Nu måste jag ju tipsa om en GOD FALUKORV , gillar egentligen inte heller korv, blä, urkärnad, smakar oftast inte kött ivarjefall, men håll i er nu för här kommer tipset: LILL-BABS FALUKORV!!!!!!

    LILL-BABS FALUKORV är så himlarnas god, det finns LILL-BABS PRINSKORVAR också, tyvärr har de slutat att köpa in dessa i ”min” affär, ….men har ni tur så finns de där ni bor. Alltid om jag är och handlar och de har Babsans falukorv, så köper jag ett par och fryser in, de är lite dyrare än vanlig skit korv ;). …..(var bara tvungen…), men helt klart värda varenda krona. Rekommenderas verkligen!

    Köp LILL-BABS FALUKORV!

    (OBS att jag inte har något med detta företag att göra, men detta är dagens goda gärning för mig, så ni också kan ta del av denna gudomliga korv…..;))

  11. pia

    Lycka till på mötet. Fasen vad du skriver bra man vill bara läsa mer o mer =)
    Såg dig o barnen på City Gross i går, ni stod vid dom där tuggummi/godis maskinerna =)
    Men jag var ju för feg naturligtvis för att komma fram!
    Men nästa gång ska jag ta modet till mig =)
    Önskar dig o dina härliga barn en skön fredag. Kram

    Carola: Hm…och Trixie fick en utskällning för att hon började grina för att hon inte fick vrida runt vredet, när Lovelia var snäll och bjöd på tuggummi ;)
    Nästa gång ! :)

  12. Anna J

    Hoppas mötet blir bra!
    Parkering i närheten av Samariterhemmet… Om du inte kommer in i p-garaget precis bredvid (hette Grimhild förr, det kanske fortfarande heter det) så är det bara en kort promenad från Centralgaraget (bakom stationen) eller parkeringsplatsen nedanför Islandsfallet nere vid ån. Ingen fickparkering på dessa ställen. :-)

  13. Anna

    Mot huvudvärk testa napraxen el två ipren och en koffeintablett just nu sitter ni på möte och jag önskar av hela mitt hjärta att allt blir bra nu varma kramar

  14. Jenny

    Naprapatbesöket gör säkert sitt för att bota huvudvärken. Min har blivit lindrigare sen jag var på massage innan jul, så det handlar säkert om spända muskler. Började få daglig huvudvärk runt jul 2012, men börjar det som sagt att släppa greppet. Jag börjar fundera på om huvudvärken uppkom pga kroppen började förstå att den var sjuk. Är nog troligen så.

  15. Ulrika

    Varför inget sköljmedel i träningskläder, har jag missat något :-/
    Lycka till på mötet….

    1. Rut

      Gissar att sköljmedel förstör det som träningskläderna är impregnerade med…..

      Har jag rätt?

      1. Loppan

        Sabbar ”andningsfunktionen” dvs att materialet släpper ut svett. Strech förstörs också av sköljmedel även strechjeans. Galltvål är suveränt mot lukten tillika allehanda barnrelaterade fläckar.

  16. Jessica

    Hej!
    Jag fick tipset på att lindra huvudvärk
    genom att ta ett hett fotbad med 1tsk chili el cayennepeppar i. Kanske det kan hjälpa dig.
    Tack för en toppen blogg :-D

  17. Sussi

    P-garaget vid Samariten finns det alltid platser i! Eller kommer du inte in med bussen?

    Carola: Den är precis på gränsen till alla p-garage och jag vågar inte chansa….vore ytterst jobbigt att ha en cabbad ww buss ;)

  18. Ida

    Du är verkligen superduktig på att skriva och formulera dig, det känns alltid äkta med mycket humor. Tycker det är imponerande att du orkar med både studier och träning när du har så stor familj med allt vad det innebär.

  19. Michaela Lejonberg

    Hej Carola!
    Du skriver så underbart! Vardagligt, allvarligt med oftast en gnutta humor med i det hela! Ytterst sällan trist att läsa hos dig!
    Jag är med i en utmaning där man får olika frågeställningar eller uppdrag att skriva om i bloggen! Idag skulle man länka folk/företag som gör sig bra i sociala medier! Kunde inte låta bli att länk dig! Hoppas de e ok!

    http://www.familjenlejonberghjorth.se/2014/01/031-lanka-till-en-person-foretag-som-du-tycker-skoter-sig-bra-i-sociala-medier/

    Ha det gott önskar jag dig och hela familjen!!
    Kram Michaela

  20. judomorsan

    Tips till träningskläderna är den där rosa runda burken… Oxy action eller vad den heter…. Den med extra hygiene iaf. Funkar kanon på lukten! Första gången lade jag kläderna i blöt en stund, sedan räcker det med en halv skopa i tillägg till det vanliga tvättmedlet och hela familjens träningskläder doftar rosor :) Typ!

  21. Lene

    Hmmm….

    Ett dubbeltäcke från IKEA?
    Om snåljåpen skulle slå till igen så har jag ett dubbeltäcke ”MYSA STJÄRNA” 240*220 som du kan få om du vill ha. Tror jag har 3 påslakanset som du kan ta också.
    Antar att du ser min mail.
    Och jag bor på andra sidan Uppsala från dig sett.

Comments are closed.