Vad hände sen? – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Vad hände sen?

Loppi har gjort små intervjuer med mig och Tina, om vad som hände efter Familjen Annorlunda, och det kan ni läsa om här:

http://loppi.se/carola-wetterholm-min-man-har-lamnat-mig-med-nio-barn/

Tinas story finns där åxå:)

Sen lite kommentarer om era kommentarer.

Ha en sak klar för er: De ord jag skriver här, är noga genomtänkta. Jag vänder och vrider på dem så att de inte ska missförstås och misstolkas, men eftersom alla är olika så görs det ändå, alla väljer vad de vill läsa in i dem. Jag har inget att vinna på att skriva osanningar, så ni kan lita på att det som sägs här, om ALLT, är sanning, ord som jag står för vartenda ett. Jag är en okomplicerad människa som inte riktigt begriper mig på att intrigera och baktala, skulle jag försöka mig på det skulle jag garanterat falla i den gropen själv ;) och det verkar så jobbig;)

Mot mina barn är jag inget annat än ärlig, i den mån det går talar jag om sanningen, och så fan heller att jag ljuger för dem,  i längden sårar en lögn väldigt mycket mer än en sanning, så är det bara. Jag går givetvis inte all-in på allt, men de får sanningen.

Nu har jag inte hela sanningen, utan mest en massa frågor,så det är extremt svårt i det här fallet. De frågar saker jag själv undrar, och mitt svar är då ett enkelt: Jag vet inte.

Jag har heller inte gått till pressen och fläkt ut mig, som ni vill påskina. De har alldeles själva nosat upp det, och sen vet ni alla hur de använder det, och jag hade såklart föredragit att det var en gulligare orsak som gjorde att vi var intressanta, men nu är det som det är.

Om jag en sekund trodde att det JAG gör skadar barnen skulle jag emigrera till ett land där det alltid var vinter, som straff;) men jag är väldigt övertygad om att jag faktiskt gör så rätt jag bara kan.

Sen kan ni tro vad ni vill, insinuera vad ni vill och tycka vad ni vill, för jag vet att det jag gör kan jag stå för. Rakt av.

 

Och med det sagt, så ska jag nu berätta för er att jag är mycket nöjd med min shopping idag:)

Robban, som växer som ogräs just nu, uppåt bara, behövde nya träningsbyxor, så efter att jag släppt av honom på tennisen (i för korta byxor) så åkte jag till Gottsunda. In på Kappahl först, och där hittade jag hyfsade träningsbrallor, för 149kr. Jag tänkte att de är bättre än inga, och hängde dem över armen, och såg mig om.

Halva priset på all REA….hm? Jo men titta här?

Novalie, Trixie, Lovelia och Jordan fick varsitt par jeans. En tröja till mig hängde visst där med…:)

Så in på Lindex, för de hade ju åxå halva reapriset, och där hittade jag jeans till Jamie åxå, och så två tröjor.

Totalsumman på det hela blev ca 600kr:)  Sex par byxor och tre tröjor – 600kr. Det är rätt så okey:)

IMG_9926

Novalie är smal som en sytråd, så det är tur att det finns sådana där resårer som man kan ta in själv i midjan på byxorna..

IMG_9928

Det behövs dock inte på den här gossen…

IMG_9925

Jamie väger 19 kg. Han är 2 och ett halvt år gammal…  Jordan är fyra år och väger 20 kg.

Jag lovar att det är förbannat tungt att bära på den här klumpen, och samtidigt är det ju mysigt, så nog bär jag allt :)

De här lyften upp och ner på skötbordet ( eller ner från köksbordet….) är jättetunga för handlederna..Kanske måsta börja ha mina handledsskydd även i vardagen inte bara när jag tränar;)

Den här ungen är kompakt. Inte tjock, mer än sådär småbarnsrund, men kompakt. Tung.

:)

Jordan och Jamie är nästan lika långa och nästan lika tunga, men Jordan är väldigt mycket roligare att prata med :)

IMG_9930Han är klok som en bok, och har kluriga små funderingar på det mesta.

Ibland har jag inte tid att lyssna på honom, och då blir han irriterad och ber mig : Lyssna på mig då , mamma :)

Sen pratar han om saker och förklarar på ett klockrent vis. Han har ett stort ordförråd, och kan ord som jag inte vet var de kommer ifrån, “vattenskoter” tex… Ibland ramlar det ut ganska fula ord åxå, och de är jag ju tyvärr medskyldig till, men de är ändå bara vanliga svordomar, inga könsord eller nedlåtande kränkningar, så det får vara okey. Jag har perioder när jag nästan inte svär alls, men sen ploppar de ut i var och varannan mening ibland. Sen underlättar inte vissa låtar direkt…i somras sjöng Jordan: För vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra…. ;)

 

Och till nåt helt annat….Har ni sett Volvoreklamen???

Med Zlatan?  Jag tror jag dör lite vad snygg den var!  Jag såg hela först, det var visst världspremiär för den minsann, och sen har den rullat i en nerklippt variant hela kvällen, och jag misstycker inte, för den var som sagt snygg.

Inte bara Zlatan som såg bra ut, utan hela reklamen var väldigt stilig. Och sättet han läser nationalsången på….jäklar.

Jag är stolt över att vara svensk  så är det bara. Även om jag gärna vill byta land hundra gånger om året, för att jag fryser och vill ha sol och värme, så är det ändå mitt fosterland.

 

Nej hu vad klockan är mycket! Jag har bett min pappa om hjälp i morgon, det var vår tur att skjutsa till basketmatch, och jag har inte så lätt att göra det…det blir många långa timmar borta i en baskethall. Ibland är det med läktare och grejor och då funkar det att ha med barnen, men ibland är det en gympasal, och lycka till med att ha mina vilda killar sittandes still längs med kanten…nix det funkar inte. Det har funkat med alla de andra barnen, men de här två huliganerna är annorlunda ;)

Pappa ställer upp och kör, och det är jag evigt tacksam för.♥  Han och mamma tycker det är kul att kika på hennes matcher åxå, och det gör jag med, men jag hinner aldrig :( Det är alltid massa annat som ska roddas, så jag är så glad att de kan åka med ibland, så hon får någon som är där och tittar extra mkt på henne.

De spelar nästan alla sina matcher i Stockholm, och det är meckigt, det tar tid, och jag har ändå knappt några platser över i min bil eftersom jag lär ta med alla de små;)

Ja det är bortförklaringar till en viss del, men jag är nu åxå så att jag faktiskt inte tycker att det är jag som förälder som spelar basket utan det är Corrinda. Behöver det skjutsas så gör jag det, eller försöker hitta någon annan lösning som med pappa, behöver det bakas, så bakar jag. Men att ställa om hela vårt liv efter hennes matcher har jag ingen lust med.

Jag vet att de flesta andra föräldrarna gör det, och här kan det kanske vara en “fördel” att ha ett eller två barn, man kan vara en förälder på varje barns aktivitet, men i ärlighetens namn hade jag inte varit med Corrinda även om jag bara haft henne.

Jag är allergisk mot sport ;)  det är väl sanningen helt enkelt. Jag är totalt ointresserad av det. Det finns ingenting i det som lockar mig. Jo, träna själv är kul, men inte att titta på när andra gör det.

Jag försöker ändå stötta och peppa de ungar som vill ägna sig åt det, och jag lovar att den dagen Corrinda spelar i NBA så ska jag kika på varenda match :) Spelar Robban i Davies Cup ska jag åxå kolla;) men tills dess….;)

 

Jaja, nu måste jag hoppa i säng:)

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anette

  Även kvinnor kan drabbas av kriser, som kommentar till Sofia här ovan :). Jag krisar också själv, är dryga 40 år, men skulle ändå bara aldrig överge min man och mina barn! Aldrig!! Även om vi skulle skilja oss så skulle jag ändå vilja förklara varför det blev som det blev… Det är man ju skyldig tycker jag efter alla år… Och barnen kan man inte skilja sig från!

  Tycker inte du Carola alls smutskastat Perra, tvärtom har du ju hållit tand för tunga under en lång tid! Vi läsare förstod ju först ingenting, och fast vi började ana nåt så skrev du ju aldrig nåt skit om honom ändå! Kämpa på. :) H. en trogen läsare

  1. Rut

   Man kan visst skilja sig från barnen, hade själv en pappa som inte var närvarande vid min uppväxt, så visst går det! Det kanske inte är det rätta att göra, men fullt möjligt! Finns familjer där barken mamman eller pappan är förmögna att ta hand om sina barn……

 2. Sofia

  Även det här “Det är aldrig ens fel att två träter”. Det uttrycket har jag aldrig förstått. Det finns visst det situationer där det enbart är den enes fel. Folk som tycker det är väldigt roligt att bråka t ex och det enda “offret” gör är att försvara sig eller gör ingenting alls och personen fortsätter ändå. Där det är bråk från det ena hållet bara och den andra får stå ut bara. Det finns folk som börjar bråka eller bete sig som idioter helt utan anledning. Där det beror på dom själva, deras problem. Så det där har jag aldrig förstått. Som om den andre ska ta skulden för att det är fel på den som bråkar. Fruktansvärt kan jag tycka att folk tar för givet att det är så, att det är bådas fel. Det behöver det inte vara.

  Du ska inte alls det ägna dig åt någon “självkritik” Carola bara för han blev som han blev. Du har säkert varit bra på alla sätt och vis. Man får inte glömma bort att män är män. Det är 30-årskriser och 40-årskriser och 50-årskriser och frestelser som inte kan motstås och gud vet allt. Det har ingenting med dig att göra.

 3. Sofia

  Du är så starkt!! Blir irriterad när jag läser “Kärleken kan ta slut” som många skriver. Hur kan man skriva nåt sånt. Hon fick ju aldrig veta att kärleken hade tagit slut! Och hon fick inte veta på FLERA ÅR att kärleken hade tagit slut! Om jag förstått saken rätt. Han har gjort fel BÅDE med henne och med barnen alltså.

 4. Anki

  Som jag har skrivet vid ett flertal gånger så är du otroligt stark Carola och hade hoppats att jag hade haft en gnutta av din ork och förmåga att räcka till för många.
  Så fortsätt att va dig själv och strunta i vad de som är negativa skriver, vilket jag tror du gör oxå. Jag kommer i alla fall att fortsätta följa dig i din härliga blogg som jag nu har gjort väldigt länge.
  Många kramar från mig i Skåneland

 5. Karin

  Du är en sån imponerande människa, barnen har tur som har en mamma som du!

  Jag har heller aldrig läst om någon smutskastning på bloggen. Jag tycker att du har skrivit väldigt sakligt och hållit dej till fakta. Hade det var jag som skrivit om detta hade känslorna tagit över det är jag övertygad om. Nä du Carola, du kan stå rakryggad och det hoppas jag att du gör!
  Kraam

 6. Christina

  Hej Carola! Jag har läst din blogg i många år och tycker att du skriver sååå bra :) Jag brukar inte läsa kommentarerna, för jag blir så arg, besviken och ledsen på folk, jag förstår inte hur man kan skriva så elaka saker som en del gör. Nu gjorde jag ett undantag och läste kommentarerna under dina senaste inlägg, och ångrar mig igen. Jag fattar inte att du orkar läsa alla spydiga insinuationer, konstiga frågor!!! kommentarer från människor som skriver som om att dom har rätt att tala om för dig vad du ska göra, tycka och känna??! Och dessutom vet dom att det aldrig är ens fel att två träter??? What the fuck liksom!!! Varför skulle det inte kunna vara det?? Även om kärleken har dött från hans sida, som många skrivit, vad har det med hyfs och sunt förnuft att göra?? Man uppför sig väl för det, och visar respekt… Jag tycker att du är otroligt stark som orkar fortsätta skriva din blogg och berätta om dina känslor så öppet, och jag skulle önska att alla som bara skriver idioti självraderades så att du slapp läsa det :( Jag förstår att du vill läsa kommentarerna, för dom flesta verkar ju vara vettiga iaf :) Och jag tycker att du svarar dom elaka så bra, men jag skulle som sagt önska att dom inte fanns, för jag tycker inte att någon har rätt att skriva så fult till någon annan. Ingen behöver komma dragandes med att alla har rätt till sina åsikter blablabla, för det handlar inte ett skit om det, och det tror jag att alla vet, innerst inne iaf, annars är det ju bara att beklaga… Är det så att man stör sig så på Carolas blogg så är lösningen enkel: man slutar läsa! Man postar inte en text med en massa “sanningar”, man själv har kommit på, och lösningar på problemet, och kritik och Gud vet allt!! Nu blev det här jättelångt, och det kommer säkert en massa ilskna personer som ska “rätta” mig ;) men jag tycker ni kan skita i det, för jag har skrivit det här till dig, Carola, och jag hoppas verkligen att du förstår vad jag menar med allt svammel :) Jag tycker att du är modig som har en så självutlämnande blogg, och jag kommer självklart fortsätta följa dig, och jag önskar dig lycka till med allt, och jag hoppas att vi snart får läsa att du aldrig har mått bättre och att rättvisa har skipats!! Många kramar till dig!! :)

 7. Lisbeth

  Man slutar inte förundras över en del människors arroganta syn på andra och deras sätt att (utan någon personlig kännedom, vetskap och kunskap om personen vars blogg de läser) ta sig friheten att fullständig göra ner bloggförfattaren.
  Det är skrämmande att människor är så själviska och utan någon som helst förmåga att se hur mycket de skadar den de hoppar på. Och de barn de påstår sig värna om..

  Ni som är upprörda över vad Carola skriver – läs inte bloggen helt enkelt. Ni är lätta att känna igen, även ni som är anonyma eller använder olika namn. Meningsuppbyggnaden är ju hela tiden den samma, stavfelen och grammatiken likadant. Det är så tydligt att ni bara är ute för att skada och/eller framhålla er själva. Man brukar kalla sådana människor energitjuvar..

  Carola, vi känner inte varandra men ändå beundrar jag dig mycket för ditt sätt att balansera dina, barnens och släktens rätt att vara privat med läsarnas önskan att veta allt.
  Det måste ha varit jättejobbigt det senaste året, och du är grym som klarat det.
  Det är en fröjd för ögat att läsa svaren du ger dem som ganska elakt och kortsynt häver ur sig vad jag tycker är rena dumheter. Eldiga, förbannade men ändå artiga svar – bra gjort!

  Stå på dig, tjejen!

  Kram

  1. Anna

   Bra skrivet! Äntligen nån som kunde uttrycka sig ordentligt!
   Min idé: vi struntar i de dåliga kommentarerna! Så får de ha sin konstiga syn själva.

   Det verkar mest som att de som kritiserar här, är de som själva har en skilsmässa bakom sig. På ngt sätt med olika mycket skuldkänslor i.
   Säkert har många hittat hit till bloggen nu, sen detta kom ut i media, av ren nyfikenhet. De har nog inte hängt med i bloggen tidigare. Då får de ju inte helheten.
   Vi skiter i deras kommentarer. Så fokuserar vi på det som är positivt!!!

 8. Lillisen

  Åh jag har också en sån där gosig liten klump, 2,5 blev han i november och väger 20 kg! Lite längre än medel men vart sitter alla dessa kilo egentligen?!?, en gåta :) Men sååå gosiga dem är i denna ålder och dem växer väl i sitt “skinn” tids nog! Inte läst så många inlägg en men det är din blogg och du väljer vad som skrivs! Dem som inte gillar det har valet att sluta läsa!

 9. Sharp

  Tänk att det kan vara så olika, min 2,5-åring väger 11 kg. Ja, hon är liten men det är definitivt inget fel på energin där heller så det är kul att se att det kan skilja så pass mkt ändå.

 10. Anneli

  Hej!
  För det första tycker jag att Carola har en underbar blogg, gillar den skarpt. Vaknar jag på natten när lillan gnäller, går jag ofta in på denna blogg, för att se om det skrivits något nytt.
  Det här med skilsmässa är aldrig något enkelt.
  Jag fick grepp om det när jag var nästan 8 år.
  Nu hade inte min pappa varit så särskilt närvarande i vår uppväxt, de äldsta var 18 och minstingen 4. Men han betedde sig som ett svin, ex. När han hämtade saker i garaget stod min lillebror och vinkade i fönstret, lycklig över att se pappa. Han brydda sig inte om sin son, när han inte vinkade tillbaka blev han ledsen. Pappa fortsatte att nonchalant hämta saker. Det hela bevittnades av min mor och hans egen mamma. Sen att han skuldsatt allt,villa, sommarstugan och deras egna företag gjorde inte saken bättre. Att vi barn fick leva i ovisshet om var vi skulle bo, fick flytta och byta skola. Mamma som blev arbetslös och enda utvägen blev att leva på sociala. Ingen har någon som helst kontakt med pappa idag. Män kan förändras, ja kvinnor också. Jag förstår Carola så väl och tycker verkligen att du har skött det på BÄSTA sätt.
  Jag tycker alla som spekulerar och tycker Carola gör fel kan lägga ner att kommentera med en massa dumt. Jag är övertygad om att Carola kommer att förklara så gott hon kan för barnen och de kommer att bilda sig en egen uppfattning av allt och kommer kanske att ställa sin pappa mot väggen där han får förklara sitt beteende. När mina föräldrar skildes pratade mamma aldrig illa om honom, det var först när vi själva förstod mer och ställde frågor som vi fick svar och att han sen fortsatte att bete sig illa, straffas han av idag. Ingen kontakt med sina barn och några syskon har också vänt ryggen till honom.
  Stå på dig Carola och ta hand om dig och barnen. Kram

 11. Carina

  Du är en supermamma som lyckas med att ro allt själv,och jag hoppas verkligen inte du slutar blogga,jag skulle då verkligen sakna dig. Tänk om det hade varit Carola som gått ut genom dörren och lämnat allt,då hade nog alla tyckt så synd om den där “Perra”,så stå på dig Carola du gör ett jättejobb,bry dig inte om det negativa som sägs:-)

 12. Mormor

  Hej Carola du gör helt rätt , du har även stora barn vill de träffa sin pappa kan de ju göra det själv utan mammans hjälp , vi vet ju inte hur mycket Carola gjort gör att barnen ska få träffa sin pappa och det har vi inte med att göra , låt Carola sköra detta själv och det klarar hon säkert galant verkar väldigt på läst , man kan aldrig tvinga någon att ta hand om sina barn , du är en jätte duktig mamma som klarar alla dina barn . Eloge för detta

 13. Neta

  Jag älskar den där finurliga klurigheten i vissa åldrar, den börjar i 2-årsåldern när dom ser det logiska i vissa saker och pratar efter det ex. “ljusa lampan”. Sen är dom ju så där mysigt kluriga ett par år.

  Det är klart att du inte ska sitta på en match du inte har någon behållning av, får man bara jaga barn ser man ju ändå inget av matchen. Man kan ju visa sitt intresse för sitt barn ändå genom att fråga hur det gått o be dom berätta om matchen. Tycker inte du ska ha dåligt samvete för det, o tror inte du har det heller.

  Har missat volvoreklamen men det kan ju bero på att jag numera somnar hela tiden framför TVn :D

  Jag tycker också att du visst kan fortsätta uttrycka dig som du vill och känner i bloggen, den är ju din och du skriver vad du vill. Din ventil att få ur dig saker och det behöver du säkert nu.

  Men jag hoppas att du inte säger idiot och pappa i samma mening till dina barn. För även om det är din åsikt och han verkligen är en sån så är det ingenting du ska föra över på dom.
  Det är dig han gjort illa och så klart i viss mån dom också MEN eftersom du/vi inte har hans version och vet hur han tänker och känner för dom är det ju dumt att förstöra något i deras framtida relation.
  Han kan ju må hur dåligt som helst och längta ihjäl sig efter dom men kanske hindras av ditt sätt och din ilska det vet ju ingen. Du är egoistisk just nu (och jag klandrar dig inte) stark och du är bestämd, du håller benhårt på dina åsikter och principer det kan vi läsa mellan raderna här.
  Men det finns andra känslor och åsikter, kanske även i din närhet. Barn funderar mycket men är också väldigt lojala om dom ser en förälder ledsen och säger kanske inte så mycket just till dig.
  Tänk framåt, dina barn har en pappa och en mamma det kan ingen ändra på. Det är viktigt att dom får ha en bra relation, utan att behöva känna att mamma är snäll som ändrar ett kalas för pappa vill träffa oss trots att hon är arg på honom.
  Dina känslor och din ilska är totalt orelevant i relationen mellan barnen o Perra, du ska varken påverka eller hindra den men så klart att det är han som ska ta kontakten.
  Därför ska du heller inte “säga som det är” för det påverkar fel också, funderar dom över något så låt dom ringa och fråga honom direkt i stället. Men gå själv ut ur rummet medans det samtalet pågår för det är mallan dom och angår inte dig.

 14. Loppan

  Vad man vill hålla för sig själv och vad man berättar öppet är en gränsdragning var och en gör. Oavsett om det gäller barnens klädsmak, hur ofta men tvättar håret, hur mycket pengar man lägger på mat, huruvida man haft löss i familjen eller om en skilsmässa. Det finns oändligt med bloggar och oändligt med olika gränser. Läsare har inte med det att göra, det är inte vårt val, vi vet inte vilka diskutioner som förts med anhöriga om vad som skrivs och vad som utlämnats. Jag utgår i från att samtal förs då barn som inte vill vara med på bild inte är det. Vi läsare kan kommentera positiv el negativt utifrån det bloggare skriver men vi ska inte tala om hur andra ska sköta sitt jobb. Åtminstone talar jag sällan om för busschauffören vilken väg han ska köra eller sköterskan vilka prov hon ska ta. Att Carola så milt som hon ändå gör talar om att hon inte är ok med att en pappa drar utan förklaring är sunt tycker jag. Det är viktigt för barnen att se att hon vågar ta ställning, vågar stå upp för dem och säga att de vore värda en förklaring och att det som sker är märkligt och inget föräldrar brukar ägna sig åt. Kom inte och säg att hon smutskastar honom för det har hon verkligen inte gjort.

 15. Ida

  Du är otroligt inspirerande. Tycker du är så duktig som håller igång med träningen. Jag gillar själv att träna men ibland är det svårt att hitta motivation och se till att verkligen komma iväg. Du verkar ha sådan härlig inställning och jag gillar att du alltid är ärlig och inte förskönar saker och ting, allt du skriver känns äkta och på riktigt.

 16. Karin

  Alla är olika och jag tycker inte att en skilsmässa är något som andra behover veta hur och varför om så därför förstår jag inte varför du tar upp det så ofta och särskilt vissa saker på bloggen. Jag tycker att det skulle ha räckt att du skrivit att ni ska skiljas och att det är privat och att du hoppas att alla respekterar att du inte kommer att säga mer än så. det handlar inte om att man inte har gjort fel eller inte har något att skämmas över. Jag tycker det handlar om personlig integritet och att värna om de som står en närmast. I mina ögon har du gjort fel när du under en längre tid antydde att han gjort en massa hemska saker (vilket ledde till spekulationer om att han var på ställen där det är mindre trevligt att vara) och när du hela tiden gav tjuvnyp till honom och delar av hans familj. Jag tycker att du kan stö över det. Jag förstår ärligt inte vad du får ut av att berätta om detta? Sympati. Håller med om några som skrivit att en skilsmässa aldrig är en persons fel och kanske var det så att den andra parten tycker att det var väldigt tydligt vad som var fel men brast i kommunikationen? Han har säkert gjort mycket dumt och han har sårat dig. Hjälper han dig alls t ex ekonomiskt? Jag som är väldigt ekonomiskt lagd och rätt nyskild undrar hur du har råd att bo i hus och försörja ett stort antal barn när du inte har arbetsinkomst? Jag jobbar 100 % och har en hög lön och inte så många barn och tycker att det är tufft.

  Carola: jag har inte antytt något, jag har sagt att jag inte kan berätta något och att det hela är sinnessjukt. Det är sanni gen och inte riktat mot honom.Jag har inte gett honom tjuvnyp , hur fasen läser ni? Tolkar exakt som ni vill helt uppenbart.efter sig själv dömer man andra blir då uppenbart ..
  Eftersom allt är konstigt har jag varit så mån jag kunnat om att inte säga något som sedan kan vändas mot mig.

  Jag tycker du ska räkna efter hur ofta jag tagit upp det här.. Det är inte så många gånger eller hur? Men jag lär väl för helvete få vara ärlig?
  Eller föredrar du att jag låtsas att allt är bra? Jag föredrar sanningen.
  Jag kan inte hans version och jag har heller inte spekulerat i den, så som tex du gör…
  Jag hade visst kunnat säga : vi ska skiljas. Punkt.
  Men det är inte riktigt så utan HAN skiljer sig från mig. Big difference !
  Dessutom … Som om ni nöjt er med det ;)?
  Hur jag än gör eller gjort så kommer en del av er att anse att jag gjort fel.
  Men jag gör så som är rätt för mig. Och för barnen. Det får du lov att köpa;)

  1. Ida

   Ekonomi är väl en högst privat sak och inget Carola har någon skyldighet att redogöra för. Förstår inte hur man kan vara så intresserad av hur någon annan klarar sig ekonomiskt, varken du, jag eller någon annan som läser bloggen har väl med det att göra? För mig känns det helt främmande att man ens funderar över en sådan sak. Det är väl jättebra att du är ekonomisk av dig men att fråga om Carola får hjälp med sin ekonomi tycker jag är lite fräckt. Det är ju helt upp till Carola vad hon väljer att berätta. Jag förstår mig faktiskt inte på ditt inlägg överhuvudtaget, känns som du säger emot dig själv väldigt mycket.

  2. Therese

   Oj vad du säger emot dig själv Karin när du själv frågar om ekonomi. Det är väl också isåfall en högst privat grej. Carola: jag tycker du skriver väl genomtänkt och snackar inte en massa skit om Perra. Men lite måste man ju få skriva om man vill, är ju faktiskt Carolas blogg och hon som avgör vad hon vill delge. Önskar dig all lycka!

   1. Karin

    Det tycker jag inte. Eftersom Carola har varit så öppen så undrade jag över vilka mirakelknep hon har för att få det gå runt. Om det inte är så att fd maken fortfarande försörjer familjen?

  3. Karin

   Min uppfattning är att du ger tjuvnyp relativt ofta, din är en annan. Jag ska inte fylla på sand och lägger ned spaden för att starta en konflikt här var inte min mening och fyller ingen funktion. Du får vara ärlig och det tror jag att du är. Sedan har vi olika uppfattning som så ofta människor har om vad man ska dela med sig av men det står ju var och en valfritt. Jag förstår dock inte vitsen med att göra det och att det skulle gagna någon. Som lagen ser ut så räcker det med att en person vill skiljas, visst kan man märka ord men strikt juridiskt så skiljer ni er även om det skulle vara fallet att endast en av er har skrivit på papper. Det krävs ju ingen ömsesidighet. Det viktigast är väl att du känner att du kan stå för vad du säger och gör och att du inte känner att det finns någon risk för att det biter dig i baken längre fram. Som sagt, det är inte en dans på rosor att vara ensamstående vare sig man själv valt det eller ej. Som jag skrev tidigare är jag otroligt fascinerad över att du kan försörja familjen. Du borde utbilda dig till budgetrådgivare. tror dock att du måste gå en kurs i excel först : ).

   1. Cecilia

    Karin, snacka om fula tjuvnyp! Vad sjutton får DU ut av att slå på någon som redan ligger?

    Gör det som du känner är bäst för dig och låt andra ta hand om sin situation så bra de kan.

    Carola – tycker din blogg är otroligt bra och uppskattar att du säger sanningen i den mån du kan. Jag har själv gått igenom en liknande situation som du och önskar att jag då haft en blogg att läsa om hur andra hanterar det som händer för det är sjukt tufft för alla inblandade!

    Kram C

 17. Viktoria

  Jag tycker nog att man som make & förälder har ett ansvar att tala om varför man gör som man gör. Gärna förvarna den man är gift med att man inte är lycklig/mår bra eller vad det nu kan vara innan man reser sig upp och går. Man överger inte heller barnen, oavsett hur jobbig man tycker att situationen är. I det här fallet så är ju inte alla barn så små, det är givet att de också undrar om de har gjort något fel och varför pappa inte vill ha dem i sitt liv längre.
  När en människa bara avslutar sitt gamla liv från en dag till en annan och totalt kapar alla banden till sin familj så är något väldigt fel och jag förstår absolut att den andre parten behöver få svar – för att kunna läka och gå vidare. Jag är övertygad om att man rannsakar sig själv både dag och natt!
  Det är knappast det att Carola är själv med barn och hus som är det svåra i den här situationen, eller ens att hon blev lämnad. Det finns gott om äktenskap som tar slut och det är knappast lätt eller roligt att gå igenom för någon. Men det finns också sämre varianter. Mycket sämre! Vilken situation just Carola befinner sig i kan ingen annan veta.

  Det finns lika många livsöden som människor och man kan inte bara döma grundat på sina egna erfarenheter.
  Sen att som Linda jämföra med sig själv (som faktiskt har en man som jag antar att hon trivs med samt delar liv och ekonomi med) blir ju bara konstigt.

  Jag är också övertygad om att Carola önskar att hon drog in storkosingen på att blogga men jag anar att så inte är fallet ;)

 18. monica

  Du är grymt bra carola! Jag älskar din blogg och din berättelse om ditt liv. Jag tycker inte att du smutskastar perra. Han har gjort sitt val och får ta konsekvenserna av det. Tur att barnen har dig……..
  Kram från västkustens största bon jovi fan

 19. sluggo

  Antingen har karln en 40-årskris eller så var han inte nöjd med livet, vad kan vi bara spekulera i ingen vet, inte ens Carola så det kan läggas ner. Ingens liv är den andres likt så jämförelser faller platt. Visst skiljer folk sig men man kan ju tycka att man pratar med sin partner om sina känslor och vad man vill med livet, att bara dra är ju skitfegt. önskar dig lycka i livet med alla dina fina barn.

 20. Linda

  Hej Carola,

  Det är alltid snyggt att ha en respektfull ton i diskussionen, eller hur?

  Du öppnade själv upp debatten och har ett visst ansvar som bloggare.
  Det är ju tack vare oss läsare du får de fördelar bloggen för med sig, eller hur? (Skattar du för de som vi andra?)

  Det var ju inte din situation som diskuterades. Utan hur ansvarsfulla föräldrar agerar vid en separation.

  Tycker du det är ok som mamma att kalla barnens pappa idiot i en offentlig blogg?

  Spelar mindre roll vad han gjort. Barnen har sin egen relation med honom, vill du försämra den?

  Är det en tävling i vilken mamma som har det värst? Du tycker att vi ska byta med dig för du har det så jobbigt.

  Okej! Är 42, sex biologiska plus 4 bonusbarn (tonåringar) via nye mannen. Mannen är militär, på utlandskommendering 75 % av året typ. Jag jobbar deltid som barnmorska (på mottagning).

  Jag byter gärna med vad tjänar det till?

  Min man “övergav” mig också för en annan kvinna, 6 år sedan. Men det var inte hela sanningen. Vi hade inget bra liv tillsammans. Jag ville ha barn han ställde upp, osv. Jag drev igenom mitt race, han ställde upp för husfridens skull.Vi hade sällan tid för varandra, barnen blev mitt liv. Han hamnade utanför.

  Jag hade stor del i våra problem. Hur är det med dig?
  Självkritik biter bra på bitterheten.

  Linda barnmorska 42 år

  Carola: lägg av. Direkt.
  Jag valde ordet Idiot eftersom han är en idiot. I förhållande till barnen allra mest! Det handlar inte om vem som har det värst.. ( trodde faktiskt du skämtade, det var extremt fånigt!) Men det är lätt att döma när man inte har alla fakta. Som du gör nu. Du har din story, den är inte lika som min.
  Hur gärna du än vill så är alla olika. Jag har varit väldigt mkt ensam under alla år pga hans arbete så just att vara ensam med barnen är inte jobbigt. Det som är jobbigt är allt skit runtomkring- alltså det som du inte vet nåt om.
  Ni märkte inte ens nåt här på bloggen att han var borta förrän efter ett drygt halvår då vissa tyckte det var konstigt att han aldrig nämndes.. Jag råddar allt själv, men gnäller inte speciellt mkt utan konstaterar bara fakta .
  Om du bara visste hur jag vänt och vridit på allt skulle du inte komma dragandes med att självkritik biter bra på bitterheten .. Du gjorde som du gjorde men återigen är det inte samma som vad jag gjort.
  Och till sist har jag INTE öppnat någon Debatt!!!
  Det är mitt liv det handlar om och just nu är det rätt stökigt . Jag har inte bjudit in till debatt hur man ska eller inte ska bete sig, de friheterna tar ni er själva.
  Men om jag ska blogga vidare kan jag liksom inte bara hoppa över det värsta jag varit med om någonsin och bara skriva glada saker. Jag har inte och jag kommer mest troligt inte att kunna berätta så mkt mer, men de inverkningar det får på mitt liv är liksom oundvikliga.

 21. Karin

  Hej Carola!
  Jag gillar också Zlatans volvoreklam, alltså den nästan trollbunde mig =P
  Sättet han läser nationalsången på, Själva filmen och sen när han slutligen sänker vapnet istället för att skjuta det ståtliga djuret. Jag fick nästan gåshud =)

  Nu nåt annat, oj vilket klipp du har gjort på kläderna =)
  Jag älskar verkligen att shoppa till halva reapriset, känner mig så jädrans nöjd när man bar gjort massa fina fynd för väldigt liten peng.

  Ha det så gott nu Carola
  Kram från mig

 22. Anna

  Vill säga att du är fantastisk! (men det vet du väl redan)
  Endel kanske klankar på det du skriver. Men vi allra flesta som är här och läser, gillar ju starkt dina värderingar m.m. Jag tror också på att vara ärlig till barnen.

  Fortsätt att vara du!
  —KRAM—