Familjen Annorlunda

En gång är ingen gång …;)

Två gånger är en vana;)

20140123-213912.jpg

Och nu förväntar jag mig att få vara med i Hänt Extra även nästa vecka;)
Allvarligt, de måste ha skvallertorka?

Och Lisa: tack än en gång för ditt montage, nu hamnade du i skvallerpressen ;)
Jag låter som en fjortis ju, haha… Som trånar efter Jon Bon Jovi :)
Förvisso sant ..;)

Men de har rätt i att jag inte förlorat vare sig livsgnista eller humor, den dagen gräver jag ner mig själv för fy så tråkigt det vore då!
Det de skriver är sanning , ni har redan läst det här , och jag kan och vill inte längre skydda honom
Jag önskar innerligt att det vore annorlunda, men jag tänker inte ljuga eller mörka för hans skull.

En liten fråga bara… Läs bildtexten och se hur många ni hittar ;)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Biggan

    Att bli lämnad är aldrig lätt, ännu svårare när det finns barn med i bilden. I detta fall många :-) Självklart har man rätt att lämna ett förhållande/äktenskap om inte känslorna finns eller man inte mår bra. MEN sen är det ju HUR man väljer att göra det. Att int förklara och bara dra och gör a det lätt för sig är inte ok. Lite respekt mot den andra partnern och framförallt till barnen. De drabbas också och många gånger värre än vi vuxna. Från att ena dagen ha haft båda sina föräldrar har de bara en som finns där för dom, tryggheten försvinner och de förstår ingenting. Det är inte lätt att bara ta upp och fortsätta som inget har hänt ett par år senare. Tro mig jag vet, mina barn har väldigt svårt att lita på sin far efter att han gjorde på liknande sätt. Vi är vuxna och har valt att skaffa barn, att vi sen inte kan leva ihop oavsett anledning ska inte drabba barnen. (om det inte finns anledning till fara för barnen givetvis)Som sagt man ska inte tvingas kvar i ett förhållande bara för att…MEN gör ett schysst och fint avslut för alla inblandade så är det lättare att gå vidare sen och kanske hitta en vänskap i framtiden. Lycka till med allt!

    Carola: Amen på det <3

  2. Petra

    Öööh, asså all heder åt…vaddå? En fegis som har lämnat sina barn utan anledning?! I mina öron är det inte hedervärt. Inte alls faktiskt! Och sen att tycka att det är fint att han inte har sagt något om saken….hallåååå?! Varför skulle han vilja berätta att han har svikit o bedragit? Att han har lämnat allt ansvar till den andra föräldern? Carola bedriver en blogg där hon delar med sig om sitt liv med sina många barn. I det livet ingår att pappan till barnen har flippat o stuckit. Varför skulle hon inte berätta om det? O skulle hon ljuga för att framställa den man som gör dem illa som någonting han inte är? En person som skadar sina barn är en skit! Simple as that!
    Heder? Heder åt honom? Heder åt den som skadar sina barn? Luktar ganska illa tycker jag!

  3. birgitta bengtsson

    All heder till dig Carola. Vilken skitstövel till pappa det är det sämsta jag någonsin läst eller hört.Detta att han inte träffar barnen har ju inte ett dugg med föräldrarna att göra.
    Du gör helt rätt som talar med barnen om sanningen.
    Sluta sen ni alla som kritiserar ni vet inte vad det handlar om och vet tydligen inte hur livet kan se ut i verkligheten.
    Kram till dig Carola
    Birgitta

  4. Lotta

    En liten fundering bara.. De som har kommenterat o klagat att Carola har fläkt ut sig är nog samma personer som skulle gnöla om att hon minsann inte berättar vad som händer o som snaskar efter VAD som föranlett separationen och med vem.. Alltså personer med så låg självkänsla att de måste trycka till andra för att hävda sig o må lite bättre= personer du inte ska bry dig om Carola.

  5. Elin

    Asså nu får ni väll fan ge er!!! Blir så jävla trött på alla moral kärringar som tror dom vet allt!! Asså jag tror Carola mår väldigt dåligt men hallå ingen vet hela sanningen!!!! Så innan ni skriver en kommentar där du/ni kan såra eller göra någon arg!! Kolla igenom kommentaren en sista gång innan ni skickar i väg den så slipper det bli missförstånd och att ni/du sårar nån!! Det var allt från mig!!
    PS: Carola jag tycker du är Grym och läser din blogg dagligen och skulle bli super glad över att få träffa dig tyvärr bor vi lite långt i från varandra!! Hälsa alla barnen och ta hand om dig och hoppas allt löser sig!
    Många styrke kramar! / Elin!

  6. Loppan

    Alltså, vad är detta för trams? Varför dessa kommentarer om att fläka ut sig och den negativa inställning till att Carola pratar om att Perra lämnat henne och barnen och inte vill ha kontakt. Hon antyder att saker sker som hon inte berättar om, ”sjuka saker”. Hon väljer alltså att inte smutskasta honom ens med sanningen. Det hon gör är att berätta kort att han drog, inte alltid med snälla ord och det visar ju att hon inte är ok med det. Och detta anses skada barnen? Att vara ärlig? Att ta ställning? Att våga erkänna att han drog, hon är skitledsen och han smiter? Det skulle inte kunna vara så att det är bra för barnen att hon visar att skit händer, var ärlig med det, våga visa vad du känner och hur du mår? Det är inte Carola utan läsare som dragit in påstående att han träffar en tjej från Thailand. Jag tycker det är starkt av Carola att våga stå upp för sig och barnen och berätta någon har hänt och jag mår dåligt och ändå vara så sparsam med detaljer som hon faktiskt är!

    Carola: Tack, de här orden värmde <3

  7. Anna

    Jag kan faktiskt hålla med om ” all heder åt Perra” här..inte att han lämnat sina barn såklart, allt det är bara sorgligt..men heder åt att han inte fläker ut sig i media för att berätta sin syn på det hela.
    Vi som läser, kan ju bara läsa en sida av saken..vad vet vi vad som har hänt? Jag reagerade redan för några år sedan på ett avsnitt av familjen annorlunda när Perra och Carola skulle ut och äta själva, och säger att de aldrig brukar göra det ” vi har inget behov av att vara själva”.. Det är ju sorgligt bara det..att inte känna att man vill umgås på tu man hand är nog första spiken i äktenskapskistan..jag vet hur det är att gå hemma med barn, har själv 6 stycken..och världen blir ganska liten av att gå och traska runt hemma och se ett ikeabesök som dagens höjdpunkt…jag tror på att arbeta, att skaffa en egen identitet inte bara leva för barnen, och då kan jag förstå..att man som man lätt attraheras av kvinnor i omgivningen, jag ursäktar inte att Perra lämnat barnen..men att hålla på och skriva eventuella diagnoser eller skriva ” idiot till karl” är lika illa det mot barnen, att se ens mamma smutskasta pappa offentligt är inte rättvist mot någon.
    Vad än han har gjort och sagt eller inte sagt så vinner man i längden på att hålla tyst..det räcker med att skriva att man ska skiljas, resten kan man hålla privat..och som några skrivit ” bojkotta syltkrukan” är ju ett lågvattenmärke så det bara stänker om det..
    Att vara hemma och rådda ungar,hem och allt annat är faktiskt inte svårt..det svåra är när man jobbar och ska fixa allt annat också, jag kan gärna gå i dina skor för i mina ögon så låter det väldigt mycket lugnare än i mina.
    Missförstå mig rätt nu, trist att han inte älskar dig längre..ännu tristare att han inte vill vara med barnen..men låt det lugna sig lite så tror jag nog att han kommer ta upp kontakten med barnen igen, eller de med honom när tiden är mogen och allt det argach besvikna lagt sig.

    Carola: så att jag fortfarande inte har nåt behov av att vara själv innebär alltså att jag snart kommer balla ur och lämna barnen jag med? För man måste enligt dig ha ett liv utanför barnen och hemmet? Du får gärna tycka att dina val för din egen del är de rätta för DIG men det är inte det samma som att de är det för någon annan. Vi hade inget behov av att åka iväg ensamma och äta mat nej, men vi var själva varenda kväll i tv soffan vilket inte är fel det heller.
    Det här är min blogg där jag skriver om mitt liv, då är det svårt att mörka att han är borta, eller hur? Sen har jag inte sagt något direkt elakt om honom här, om du läser noga. Jag kan inte heller hålla med om att det skulle vara lätt att attraheras av nån annan bara för att den ena är hemma… Tycker det är ett töntigt resonemang. Älskar man varandra så kan inte ens den vackraste komma i mellan oavsett vad man pysslar med på dagarna.
    Jag tror på att finnas hemma för barnen och du på att jobba. Inget är fel och inget rätt, vi väljer olika.
    Men… Jag har väl inte fläkt ut mig i media? Jag har bekräftat att han lämnat mig och jag sa: han reste sig och gick.
    Det är allt.
    Du vet ingenting .
    Jag blir rätt irriterad av kommentarer som dina faktiskt.
    Det här är min blogg och den handlar om mitt liv. Nu är mitt liv ett stort kaos och då kan du sluta läsa om du läser det som smutskastning.
    Jag lovar dig att jag inte ens börjat med det, och det är inte heller min avsikt!
    Men jag lär väl få skriva om mina känslor ?
    Vinner på att hålla tyst…? Jag har varit tyst i över ett år. Och jag har inte vunnit på det.

    1. My

      Jag tror också att han kommer försöka återuppta kontakten så fort skilsmässan är definitiv och den nya vardagen tar vid. Övertygad om att han i grund och botten älskar sina barn lika mycket som deras mor trots hans urusla sätt att ta sig ur äktenskapet för att den kärleken tog slut. Allt för många karlar är för fega och rakryggade för att kliva ur ett förhållande på ett respektfullt sätt tyvärr och ofta bygger de upp en ilska och aggression för att våga ta steget. :(

      Carola: vissa saker går inte att reparera , vad du än tror. Du kan vara övertygad bäst du vill för du vet inget, det gör ingen …Och när inte ens jag fattar då lär inte du göra det…

      1. Ida

        Jag tycker att ni som bara vill kritisera kan låta bli att kommentera. Tycker det är så trist och respektlöst med alla spekulationer. Vi läsare har egentligen ingen aning om vad som hänt, vi vet vad bara det som Carola själv berättat. Det låter väldigt jobbigt och tragiskt det som hänt. Eftersom detta är Carolas blogg så är det enbart hon som bestämmer vad som skrivs eller inte. Blir så trött på alla som tolkar saker och ting och tror att de har rätt att komma med diverse påhopp. Det blir så tråkig stämning av sådant. Ville bara få säga det.

        1. My

          Kritiserar knappast Carola, tycker enbart att allt detta är tragiskt med barnen som största offer och h o p p a s att det ordnar sig till det bästa för deras skull.

    1. Amanda

      Han kanske inte har något att säga? Det är säkert inte ”bara” så att han övergett familjen, han har ju säkert varit otrogen och gått bakom ryggen på Carola under en längre tid. Så ja, då lär han ju inte ha någon lust att säga något, för han har ju betett sig vidrigt……Carola har ju sagt att det är mkt värre än vad vi tror.

    2. Sofi

      Eller tvärtom..jag fattar inte hur någon kan kalla det han gör hedervärt?
      Han lämnade sin fru som han frivilligt skaffat nio ungar med, och lät Carola ta allt ansvar för att det ska funka?
      Han var otrogen. Han svek henne han svek barnen och genom att fortfarande inte ta något ansvar för något anser jag att hans svek fortsätter varje dag . Han reser utomlands med sin nya Thai tjej, han lever livet som singel medan hon får leva som ensamstående niobarnsmorsa… Är det nåt att ge all heder åt?
      Konstig inställning. Säger som Carola själv sa, gå en vecka i hennes skor och säg sen om det är All heder åt honom.
      Jag säger att han beter sig som ett äkta rövhål.
      Han har nio ungar som han skiter i… Det tycker jag är äckligt

      1. My

        Vad hans nya kvinna har för ursprung har väl Ingenting med saken att göra, fördomarna sipprar igenom ser jag.

        1. Sofi

          Eftersom han är en medelålders man som hämtat hem en thaibrud som så många andra män så är det ingen fördom bara ett konstaterande

          1. Pinglan

            Han har inte hämtat ”hem” någon. Tjejen är hans kollega sen en tid tillbaka. Ni vet att det finns thailändare även här i Sverige va?

        2. Anna

          Är det en fördom att skriva Thai-tjej? Om någon skriver/kallar mig för svensk-tjej så kallar inte jag det för fördom. ???
          Varför hakar DU upp dig på att hon är Thailändska? Spelar väl ingen roll? Någon har sett dem tillsammans och konstaterat att hon har thailändskt utseende. Inget mer med det.

          1. Sofi

            Pinglan är det sant?? Har svinet lämnat Carola för en Thai han jobbar med?? Fy så äckligt kan man inte ens lita på hans kollegor? Hur är hon tappad som inte säger nej till en gift farsa med nio kids? All heder åt henne med kanske som snodde åt sig en gift man hon inte hade på att göra?
            Nä fy det här luktar värre och värre och jag förstår att Carola inte vill säga mer, usch stackare

  8. Anna

    All heder åt dej Carola vi vet inte hur länge du har gått o varit tyst om detta tills det brast innan jul, det är inte varför dom skiljer sej som är problemet utan sättet att bara lämna sina barn!!

  9. Linda

    Det är aldrig bara den enes fel när två träter.

    Säkert hade mannen i familjen skäl att bryta upp. Men här får vi bara den ena partens syn på det hela. Inte särskilt trovärdigt.

    Carola helgonförklaras och tar på martyrglorian. Medan mannen idiotförklaras tsm sin släkt.
    I en blogg.

    Vuxenpoäng till honom som inte sjunker lika lågt.

    Varför tror du han lämnade dig? Ärligt?

    Lycka till!

    Carola: eh?? Vuxenpoäng?
    Snarare i andra änden av skalan;)

    Om du läser här normalt så ser du ju att jag och hans släkt umgås dessutom?
    Det här är Min blogg och givetvis blir det då från min sida, vill du veta hans får du prata med honom, och får du några svar kan du ju vidarebefordra dem till mig..
    Och din klyscha… Om du bara visste skulle du aldrig häva ur dig dylika dumheter.
    Jag är ingen martyr men jag är rätt bra som ensam råddar runt nio ungar, hus, gamla bilar , dåliga avlopp, trasiga grejor, katter och så vidare:)
    Vill du gå en vecka i mina skor så kan vi prata vidare sen ?

    1. Anna A

      Han har ju valt att inte kommentera till både media, sina barn och Carola. Det är fan INTE vuxenpoäng på att överge sina barn utan att förklara för dem VARFÖR…. Linda kanske är pseudonym för Perra……

      1. Ida

        Linda, vem är du egentligen? Det är ju pinsamt att läsa det du skriver. Kanske har du något som tynger dig som gör att du måste hacka på Carola. Nej du borde skämmas.

      2. My

        Varför skulle hon vara det? Poängen är att få här känner till deras privatliv och allt som rör detaljerna runt skilsmässan. There are always 2 sides of every story och med egen erfarenhet i bagaget och mycket rannsakande efteråt så vet i alla fall jag att det ör mycket jag skulle ha gjort annorlunda i förhållandet med facit i handen. Handlar inte om rätt eller fel, handlar om barns rättighet till båda sina föräldrar och förhoppningen är ju att Han ska komma ur sitt hjärnsläpp (gällande barnen) och börja ta sitt fulla ansvar. Vem vet, han kan ju faktiskt bestämma sig begära delat umgänge (varannanvecka) framöver. Det har hänt flera av mina väninnor som skilt sig, först verkade karlarna ointresserade men när skilsmässan var klar så gjorde de en 180 graders vändning och begärde 50% umgänge. Det ordnade sig till sist, hoppas att det gör så hör också, förtroendet är lågt idag men det går att reparera med HÅRT arbete.

        Jag väljer definitivt ingen sida förrutom barnens, de vuxna går alltid vidare på ett eller annat sätt mot något bättre. Ett äktenskap/förhållande förtjänar ju alltid 2 lyckliga människor.

  10. Monica

    Bra svar Carola. Fortfarande finns det tydligen människor som är tillräckligt naiva att tro på allt som skrivs i tidningarna och andra medier.

  11. Camilla

    Det är ju förjävligt att du har blivit lämnad och bedragen på ett respektlöst sätt. Har länge gillat din blogg men att se dig ge en intervju till den värsta skvallertidningen av dom alla SE och HÖR, det sänkte tyvärr dig i mina ögon. Din skilsmässa tycker jag är en privatsak som inte har på en offentligt blogg att göra överhuvudtaget. Den rör ju enbart er som familj.

    Carola: två fel: det är Hänt Extra och jag har inte gett en intervju, de har tagit allt härifrån bloggen. :)

  12. Ellinore Håkansson

    Jag tycker inte man kan lämna sin familj på de sättet om man gör de för man mår dåligt. Man kan inte lämna över sitt ansvar till den andra föräldern på de dära viset. Han har varit med och skapat barnen och får då ta hand om dom. Att må dåligt ( om det nu är det han gör) är ingen ursäkt till att svika på det viset. Hur ska man kunna förlåta sin förälder för att den bara stack..

  13. Lisa

    Jamen nu e jag ju fan känd;) men de kunde ju tagit med mitt montage också istället för den bilden då ’han’ va med. Bättre jon bon jovi o du vore med där med alla fina kids! Tycker om er, du är en riktig kämpe Carola och jag är glad över att ha din blogg i mitt liv :) kram Lisa -the montage Woman ;)

  14. sluggo

    Så himla rätt och bra skrivet av Lotta. Jag tror inte heller att han gått sönder i huvudet eller fått en psykos. En stor barnaskara sliter inte bara på föräldrarna det sliter på förhållandet också. Förmodligen har han drabbats av en ny kärlek och sina känslor är det svårt att trycka undan särskilt om man inte är lycklig innan. Tror också att han känner en stor skam för det som hänt och inte orkar ta kontakt med varken dig eller barnen just nu. Kan vara bra att säga till barnen att pappa inte mår så bra just nu men att du hoppas att han kommer att höra av sig igen när allt har lugnat ner sig. Att din värld har rasat förstår ju alla, men du ska se att du blir att må bättre ju längre tiden får gå, och det är ju en himla tur för barnen att de har en stark mamma som orkar med vardagen själv trots det som hänt.

    1. My

      Det tror jag också, den vanligaste orsaken. Förhoppningsvis kommer han till sans snart och tar sitt ansvar och börjar kämpa för att vinna tillbaka det förtroende som finns kvar hos barnen. Svårast med de äldsta men mindre barn har en förmåga att vilja se det goda i allt…tack och lov.

      1. sussan

        Ska Carola också lämna barnen för att hon mår dåligt? till vem ska hon lämna dem? nä det va det sämsta jag hört, hon ska inte behöva försvara sitt ex med att han mår dåligt även om han gör det, hon mår väl hundra ggr värre som bara blev lämnad med allt utan förklaring

        1. My

          Det var en konstig tolkning av det vi skrivit. Ännu en gång, orsak och ursäkt är INTE samma sak.

  15. Lotta

    Min dock ringa erfarenhet av separationer ( en ) är att mannen ( i mitt fall ) när han lämnar får sådan ångest fast den kan vara omedveten så för att trycka undan den gör han alltför att inte släppa fram den. Typ bara lämnar o går o förklarar sig inte ens. Det blir för tufft att konfrontera sig själv o tusen ggr lättare att låtsas som att den andra har gjort fel. Men detta har du säkert koll på själv. Jag ville bara skriva det eftersom ngn nämnde att han kanske fått en psykos. Och jag tror inte alls det är ovanligt att män gör så här. Ja för det är nog inte många kvinnor som bara skulle lämna allt o gå.. Jag tänkte så här när min man bara gick: vi har haft 20 fina o bra år och att han nu lämnar mig o barnen utan att ens kunna prata om det förstör ju inte de 20 fina åren. Och jag kan inte påverka vad han gör, bara ta hand om mina känslor och hur jag reagerar. Så jag är inte bitter eller arg ( längre ) eftersom jag inte vill att ngn ska kunna bestämma hur jag ska må. Hoppas att du har det bra trots allt. Och jag ska erkänna att det tog ungefär 2 år innan jag slutade säga till mina vänner att jag inte ens tänkte kissa på honom om han brann..men idag är jag stark idag mår jag bra!

  16. Johanna

    Pepp pepp till dig Carola :-)

    Ja att få vara med i Hänt Extra två veckor i rad är ju lite ”top of the line” Hihi Sen det där med antalet barn var tydligen inte så noga ;-)

    Massa kramar till dig

  17. Hanna

    He he ja vems är dem andra barnen på bilden… Å den var ju i te den nyaste bilden heller ;) he he ja det är ju kul att dem har nått å fylla sin tidning me… Massa styrkekramar till dig… Fattar inte hur du får ihop allt…. Kram

  18. Anette

    Tycker det var en jättecool artikel på nåt vis, den framställde DIG väldigt positivt tycker jag :). Och slutet är ju bara bäst, att Jon Bon Jovi får flytta in ;))).

  19. Elin

    Hahahah bästa alltså! Såklart är historian väldigt tråkig, beundrar sig som får det att fungera så bra som det verkar göra! Men dom där skvallerblaskerna…;)

  20. Svandis Ros

    Tycker det är roligt att de nämnde Bon Jovi i samband med din skilsmässa… DET är coolt ;)

    Hejar på dig :)

  21. Ida

    Dem som jobbar på Hänt Extra verkar vara rätt slarviga, de blandar ofta ihop namn och åldrar så det förvånar mig inte att de skrev fel antal. Lite trist dock att dem inte är mer noga. Man kan ju börja undra vad som egentligen hänt med barnens pappa, verkar väldigt märkligt hur man bara kan försvinna och även strunta i sina barn.

  22. Emlan

    Det är okej att gråta när man vill och hur mycket man vill :). Jag känner så igen mig i det du skriver i din blogg… Jag var inte heller den som grät inför andra, jag är ju en stark mamma men va mycket skönare det känns när det är okej att känna alla dessa känslor och få släppa lite på trycket med tårar och ilska ;). All styrka till dig !! Du är en fantastisk mamma !! Den bästa dina barn kan ha :). Kram från en singelmamma !! :)

  23. Nina

    Men på fullt allvar, han måste ju ha fått någon sorts psykos?
    Om man bara går ut och inte kommer tillbaks och inte träffar sina barn, vilket jag läser mellan raderna att han inte gör. Då måste det ju ha hänt något?
    I huvudet alltså?
    Man går ju inte och lägger sig på kvällen och vaknar dagen därpå och är ond…
    Man kan ju inte säga upp sig som förälder…

    Kram till dig!!

  24. Karin

    Hmm, vems är dom andra fyra barnen som är med på bilden då ;-)
    Skoja bara lite =P
    Kramar till dig!

Comments are closed.