Förlåt mig – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Förlåt mig

Det var inte min mening att vara tyst så länge efter det inte så happy happy , men dock jävligt sanna! inlägget, och jag hoppas innerligt att de berörda  läser era kommentarer och tar lite lärdom.

Jag läser såklart alla, och är så tacksam att ni är mina bloggläsare ♥

Jag har sagt det förr, men det tål att upprepas – ni lyfter mig. Ni ger mig styrka de dagar det känns skit, dvs de allra flesta dagar även om ni inte vet om det, eftersom jag inte velat säga något, av respekt mot idioten jag snart kan kalla ex-man.  Eftersom han dock inte visar/visat minsta lilla respekt för mig, utan gladeligen  trampat på mig, svikit och sårat mer än jag trodde var möjligt, gått  bakom ryggen på mig med både det ena och det andra under de sista två åren, så kanske det är slut på att hålla tyst? Det beror faktiskt helt på hur han tänker agera nu.

Be nice to me and I´ll be nice to you. Så som jag alltid är, jag är som sagt en jäkligt snäll människa, men med gränser.

26 år och nio barn var visst inte tillräckligt, utan man måste rulla bort och skaffa nytt när man blir 40+? ? Att sen inte erkänna det är ju fan patetiskt…

Jojo, skämmes ta mig fan. Båda två, och låt oss inte glömma farmor.

Släktfejden startades definitivt inte av mig.

 

Eftersom det här ska skötas på fulast möjliga sätt, (inte mitt val) så har jag nu läst igenom vad jag skrivit tusen gånger så det inte ska vara förtal eller påhopp, ( då använder man det mot mig) och det är det inte, däremot sanning.

Barnen är med mig 24/7, och ni vet allihopa att jag inte är en sådan som skulle neka dem sin pappa, resten får ni klura ut själva ;)

 

Hörrni, så är läget, som ni redan begripit, jag är lämnad ensam med nio barn. Det går bra, jag är inte den som lägger mig ner och dör, utan det är mer spotta i nävarna och beta av det som måste göras, och gör det med ett leende.

Bon Jovi har en schysst line som jag upprepat miljarders gånger: It might be painful to smile but it covers the scars.

Det är ett helvete, men det är bara att bita ihop. Alternativet finns inte, jag har inte fått något val.

Nu har jag sagt vad jag ville säga för den här gången. Sanningen är värre än något ni kan föreställa er, och jag tror jag skriver en bok, köper ni den då??  ;)

 

Vet ni, jag är bra på att blunda, vända andra kinden till och försöka göra det bästa av situationen, så därför mår barnen så bra de kan, de går först i mitt liv, nu och alltid. De vet det mesta, det är svårt att låtsas som att allt är ok när en bara plötsligt försvinner, som bortsopad från jordens yta.

I morgon ska vi fira in ett nytt år, det gör vi tillsammans med goda vänner, och jag hoppas innerligt att 2014 blir ett bättre år än både 12-13, som varit ett totalt helvete.

Fjorton är ett av mina lyckonummer, så jag har goda förhoppningar. Det kan bli värre, men för allas skull hoppas jag att det blir ett toppenår. En fet mångmiljonvinst skulle underlätta:)

 

Jag och mamman i familjen som kommer hit, har varit och handlat idag.

Åh  det är härligt att handla tillsammans med resten av Uppsala ;) kaos på parkeringen och jag utövar regeln “Störst går först” när jag ska ut med bussen ;) annars hade vi stått kvar där än.

Vi hade ingen klar meny när vi åkte dit, utan hittade på den efter vad vi hittade i butiken, så i morgon blir det Toast Skagen med färdig räkgegga från delikatessen, vi försökte få killen som jobbade där att tala om för oss allt vi skulle äta, men han hade så krångliga förslag : hälleflundra eller hummer. Skitgott båda två, men inget någon av oss lagat till förut….Så vi bestämde oss för helstekt lax med täcke av crème fraîche och romsås till, och pressad potatis.

Barnen får prinskorv och köttbullar och potatis, och en förrättssmörgås med ost och skinka på. De som vill får såklart lax åxå.

Jordan och Jamie gillar lax och olika röror jättemkt, och några av tjejerna med, men köttbullar smäller lite högre;)

Till det dricker vi champagne, och julmust, haha, ja vi är en samling vuxna som inte är sådär jätteintresserade av alkohol, och det är superskönt att vara bland likar :)

Efterrätt blir glass, grädde, bär, banan,maränger och chokladsås.

Massa chips och ost och kex har vi så vi kan mumsa vidare om vi inte är nöjda, och eftersom vi i alla år som vi firat ihop alltid har mat i överflöd kvar så det brukar bli en middag tillsammans dagen efter åxå, så räcker det nog gott och väl :)

 

I år struntar vi i raketer, det smälls så mycket runt omkring att vi får nog se ändå, och så köpte vi tomtebloss till barnen som de själva kan få elda upp. Raketer är obehagligt att hantera, dyrt, och miljöovänligt. Om än vackert!

 

Sen är det nyårsafton, och då fyller min pappa 70 år!

För första gången någonsin tror jag, ska jag inte åka dit och fira honom, för han och mamma har flytt landet, och firar i Thailand.

Ett tag funderade jag och syrran på att åka dit och hoppa fram bakom en palm och ropa Suprise!! men det föll redan på planeringsstadiet;) så vi har tagit lite snygga bilder på oss själva istället som vi ska posta till honom, han kommer bli så stolt över sina vackra döttrar , haha;) Jo ni ska få se, men han brukar kika in här så ni får dem senare.

Så vad gör man en nyårsdag då? Utan att dricka kaffe hos mamma och pappa? Tja, jag är så illa tvungen att sätta näsan i böckerna, för jag har två parallella kurser som det ska lämnas in stora uppgifter i, på typ lördag…och nej, jag har inte ens öppnat böckerna.

Risken finns att det blir aningens körigt, men jag har bara mig själv att skylla, eller.. det är fan svårt att få tid att plugga när alla andra är lediga och vill umgås:) Jag prioriterar så gärna mina vänner .

Men jag ska se Ivanhoe! Den gamla godingen, jag älskade den när jag var mindre, nu har jag inte sett den på massor av år, varför vet jag inte riktigt, men det är väl för att vi druckit kaffe kanske…? Nu tänkte jag passa på, och tar en paus i pluggandet för hans skull.  Ivanhoe…ojoj så vi har lekt riddare när vi var små… det är nåt visst med män i rustning och ladies i vackra klänningar :)

 

Ja men nu börjar det bli lite grusigt i ögonen, så det är väl bara att hoppa i säng då, för sista gången  detta skitår 2013, drömma sött och vakna pigg och glad:)

Jag önskar er alla ett Gott Nytt År!

Tack för att ni finns här, jag hoppas att ni alla får ett underbart 2014 ♥

fyr01

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. mercy lynch

  mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit frånskild i 2 månader efter att jag var gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. Hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tänkte att min make skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bodde i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter 1 (505) 900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavmästare gjorde en trollformel för mig som fungerade på 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrade att lämna tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att han försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. Det har gått fyra dagar nu och han vill ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. Han sa att han skulle dö och om jag inte skulle ta tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

 2. EVA

  Min fru hade en bi-lat mastektomi i oktober förra året. Jag började undersöka och läsa olika bloggar av kvinnor som har BC. Min forskning gav mig twitter där jag

  hittade många kvinnor med BC som har varit hjälp av Dr Kahuna. Min fru på denna punkt har helt förändrats och jag har bara Dr Kahuna tack för det. Vänligen kontakta honom

  via e-post om du har liknande problem
  kahunahelp@yahoo.com ring eller meddela honom på sin direktlinje +2348147400259

 3. LISA MICHAEL

  Hur jag fick min man tillbaka … Jag heter LISA. Jag bor i Kanada, och jag blev gift för fyra månader sedan.
  Min man och jag har levt ett mycket lyckligt och härligt liv. Så som tid
  fortsatte jag började märka denna konstiga attityd som min man var
  besitter. Han gick nu ut med andra tjejer, i den mån han
  Jag hämtade inte längre mina samtal, och han sov inte ens i
  hus längre. Jag blev förvirrad och visste inte vad jag skulle göra. Så blev jag
  orolig och strandsatt, som medför så många tankar i mitt sinne, för jag
  har aldrig upplevt någonting som detta tidigare i mitt liv.
   Så jag bestämde mig för att besöka en stavbräda för att se om han kan hjälpa mig. Så
  omedelbart gick jag till internet där jag såg ett fantastiskt vittnesbörd om a
  spell caster som förde någons ex-älskare tillbaka, så jag
  kontaktade honom omedelbart och jag förklarade för honom alla mina problem och han
  berättade för mig att det blir väldigt lätt för honom att lösa, jämföra med dem
  som han har gjort tidigare. Och han gav mig också ett bevis på att jag verkligen är säker
  av hans arbete, och han försäkrade mig om att min man kommer tillbaka till mig
  omedelbart är han igenom med stavningen. Och han berättade också att jag skulle sätta alla mina
  lita på honom, och jag lydde honom verkligen. Så det var 8:00 på nästa
  på morgonen när jag var på väg att jobba, när jag fick min mans telefonsamtal,
  och han berättade för mig att han kom hem, och han bad om ursäkt för mig och
  berättade för mig att han är mycket ledsen för smärtan som han har kostat mig. Och efter
  några timmar senare kom han verkligen hemma, och det var så vi fortsatte
  vårt äktenskap med mycket kärlek och lycka, och vår kärlek var nu starkare
  än hur det var förut.

   då berättade han också för mig att en gång mitt hjärta har blivit lust till mig
  att jag borde gå och berätta om sitt arbete här på internet. Höger
  nu är jag den lyckligaste kvinnan på jorden idag när jag skriver detta vittnesbörd,
  och jag vill verkligen tacka dig för att få tillbaka min man och för
  föra glädje och kärlek till min familj. Han kan också kasta andra stavar som,
  stava för att bli gravid,
  stavar för pengar,
  stava för att få jobb,
  botemedel mot hiv-hjälpmedel,
  säkerhetsförlopp,
  stavar för läkning av sjukdom,
  och så så många andra

  KONTAKTA HEM NU PÅ DENNA E-POST

  Tack så mycket för att du tar dig tid att läsa igenom
  ,e-post. kahunahelp@yahoo.com ring eller meddela honom på sin direktlinje +2348147400259

 4. VICKY

  Jag heter Miss Vicky och jag är från USA. Jag skriver detta
  vittnesmål att berätta för alla som behöver hjälp Oavsett om det är hjälp för
  kärlek, pengar eller något annat finns det bara en plats att gå för att få denna hjälp
  Det finns inget för stort de kan hjälpa dig med vad ditt problem är. jag
  hade kontaktat dem för att få lite hjälp orakeln var mycket förståelse i mina
  situation och mitt problem orakeln berättade för mig allt jag behövde göra för att få
  denna hjälp och vad som krävdes av mig var orakeln alltid där för att svara
  någon fråga jag hade och var alltid snabb att svara på mina frågor eller
  vilket problem jag hade. De kommer att vara där för dig varje steg på vägen och
  kommer att vara vid din sida så länge du behöver dem. Oraklet kommer att lösa
  några av dina problem och få ut det du förtjänar och vill ha. Om du
  vill ha din älskling tillbaka eller du behöver hjälp med någon annan situation allt du har
  att göra är att kontakta den här e-postadressen och be om hjälp. De är omtänksamma och
  förstå och hjälpa dig varje steg i vägen. Jag trodde aldrig på
  magi eller att det fanns någon som kunde hjälpa till tills jag kontaktade det här mailet
  kahunahelp@yahoo.com Om du behöver hjälp så är det e-postmeddelandet som ska kontaktas.

  Tack så mycket

 5. Allie Reyna

  Hej, jag är Allie Reyna, efter att ha varit i en relation med Anderson i åratal, bröt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskaster som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde på stavningsgjutningen. Jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att bli bra och lovade att min ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och överraskande på andra dagen , det var runt 16:45, min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände, att han ville att jag skulle återvända till honom, han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom, det var så vi började leva tillsammans glatt igen. Han hjälpte mig också att stoppa mitt hjärtproblem. Jag är så tacksam för att vara bland de människor som delar detta vittnesbörd. Du kan kontakta Dr. JARAKUN på denna e-postadress: doctorjarakuntemple@gmail.com

  Kontakta honom för följande och se det stora arbetet av Dr. JARAKUN

  (1) Om du vill ha din ex tillbaka
  (2) Om du söker ett jobb
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig
  (5) Om du vill ha ett barn
  (6) Du vill vara rik
  (7) du vill bli giftig
  (8) Ta bort sjukdom från din kropp
  (9) Business Spell
  (10) Ta tillbaka förlorad kärlek
    och mycket mer…

 6. Anna

  Det är tyvärr många många män som gör så här…de blir som förbytta om en yngre tjej visar intresse. De glömmer tom sina barn. Detta händer hela tiden. När jag såg att Perra hade anställt två thailändskor för några år sedan fick jag genast en obehagskänsla de är få män som kan motsåt en söt ung tjej, trots att de är gamla fula gubbar, är det vad som hände blev han ihop med en av dessa tjejer?

  Jag tror man ska vara försiktig med män, jag har aldrig litat på ddem, man ska aldrig offra sig för en man, utan vara noga med att leva sitt liv, ha egna vänner och intressen..

 7. Monica

  Brukar inte kommentera hos dig Carola men känner att jag måste.Det Pär valt talar ju för sig själv.Det säger mer om honom än om dig såklart.En kompis till mig sa för flera år sedan när hans fru lämnade honom för en ny och lite yngre partner.Efter ca 1 år ville hon komma tillbaka och det svar hon fick då var:”Man tar inte av finkläderna och hänger in dem i garderoben och kommer tillbaka efter 1 år och tror att det bara är att ta på dem igen”
  Ok han ÄR barnens far men ta då för tusan inte tillbaka honom igen.Men han kanske redan skaffat nytt på den fronten också/på gång.
  Barn förstår mer än man tror och drar egna slutsatser (ibland kanske helt fel)av det.Du har ju varit duktig på att vara tyst så länge men till slut så kommer det och då kan det hända att ett och annat barn får höra sånt de inte alltid vill höra. Men va fan du är ju bara människa, era fina barn klarar av om du skulle råka få nåt utbrott då och då.
  Carola det kan bara bli bättre nu.En liten tanke jag får med tanke på vad Pär arbetar med och att detta tydligen pågått en längre tid, har du koll på om han stoppat undan lite cash här och där.Planerat ett tag??!!!
  Om du vill kan du höra av dig på min mail.

 8. Karin i Norsborg

  Styrka till dig Carola! Man kommer ut stark “på andra sidan” av detta och mår mycket bättre, fast det känns hemskt nu! Du är en fantastisk person och mamma, glöm inte det! Jag har läst din blogg i flera år och aldrig skrivit något, men jag ville låta dig veta att jag och många andra tycker du är helt fantastisk!

 9. Marie Björnram

  Här kommer många styrke kramar till en beundransvärd kvinna!
  Hoppas det nya året blir bättre för dig och barnen!
  Lycka till med ” pluggandet” och uppgifterna som du ska lämna in!
  Gott nytt år =)

 10. caroline

  Hej Carola!
  Brukar inte kommentera här inne hos dig men ville bara säga att du verkar vara en helt enastående människa som drar detta lasset helt själv med 9 barn. Vilken styrka ! Kanske inte är till någon tröst just nu när allt är så jobbigt och tungt men tänk ändå vilken tur att du blev av med den där hemska människan till man. Försök att tänka att nu är du äntligen av med honom och på rätt spår igen med ditt liv. Lika snabbt som livet kan vända till det dåliga, lika snabbt kommer det att vända till något helt fantastiskt. Fortsätt att hålla humöret och glädjen uppe så kommer det att gå fortare än kvickt till att få en underbar tillvaro igen. Styrkekramar till dig från mig.

 11. Marie

  Fina Carola!

  Det gör mig ont att läsa att du&barnen blir så svikna, finns inte ord att beskriva den medkänsla jag har för er!

  Har alltid beundrat dig för att du verkar ha en sådan styrka och positiv energi, och när jag läser hur ni har det förstår jag än mer vilken fantastisk kvinna du är!

  Andra har redan skrivit det, men jag vill bara instämma i att det är tydligt vem som dragit nitlotten i det här och det är inte du!

  Många varma och stärkande kramar till dig& alla era fina barn! Du gör ett sådant fantastiskt jobb och jag beundrar dig massor:)!

 12. Neta

  Nej jag tänker varken köpa eller läsa den boken om den handlar om vad han gjort mot dig, det är er skit o ska så vara tycker jag. Skriver du däremot en bok om livet som ensam 9-barnsmamma köper jag den gärna.
  Och jag stöttar och uppmuntrar dig lika gärna.

 13. Johanna

  God fortsättning :-)

  Hoppas nyåret firades in på bästa sätt!!! Nu är det ditt år Carola :-D Bort med otrevligheter och dumheter och fram med dig och ditt nya härliga liv!

  Önskar dig det bästa för det är du verkligen värd ♥

  Tack för att du delar med dig!!!

  Du är fantastisk, glöm inte det

  Många kramar

 14. My

  Har Perra tidigare haft en bra relation med sina barn så är nog chansen stor att han kommer att få det framöver igen när skilsmässan är klar och ni båda kan blicka framåt och “slipper” ha med varandra att göra mer än vad som rör barnen rent praktiskt. Har han inte haft det tidigare heller så lär detta nog spegla hur framtiden kommer att bli..

  Efter regn kommer alltid solsken, hoppas att solen kommer att skina starkt på er alla under 2014.

 15. Karin

  Önskar dej ett riktigt gott nytt år! Må 2014 bli ett super år för dej och dina .
  Är så otroligt imponerad över hur du lyckas hålla huvudet ovanför vattenytan!
  Låt 2014 vara året då både rättvisa och karma hinner ikapp!

 16. Katie

  Ledsen jag blev att läsa hur jobbigt du har haft det den senaste tiden Carola <3 (eller ja, de sista par åren….)
  Vet inte vad jag skall säga… Men du har nio härliga ungar som älskar sin mamma mest i hela världen!
  Tänker på dig! Sänder dig all styrka och massor av varma kramar <3
  2014 är ett nytt år, nya möjligheter!!!
  Katie <3

 17. monica

  Ingen ide att vara snäll när man får skit tillbaka, rensa ut skiten(gubben)och kom upp till paradiset (Årsunda) till sommaren som en fri brud;)

 18. Linda

  Hur Perra kan göra så mot sina barn fattar jag inte!! Barnen är det viktigaste man har!! Skärpning Perra och farmor! Alla borde hjälpas åt med barnen i stället!! Tur barnen har dig Carola, vilken kvinna du är som fixar hem barn och studier så galant! Nu kan det bara bli bättre under 2014. Jag skulle köpa din bok direkt!!

 19. Cecilia

  kram på dig!!!
  Hoppas nu att du har en underbar kväll ihop med vänner å kan glömma det som varit under året!! Önskar dig ett underbart 2014 med massa skoj och glädje.
  Vist skulle jag köpa boken om du skriver en!
  Kram på dig <3 <3

 20. Villervalla

  Du kämpar för 10 personer, det är imponerande! Du borde skriva en bok, absolut :)

  Gott nytt år och hoppas nästa år blir mycket bättre!!
  Kram på dig på alla barnen :)

 21. Lene

  Men sluta plugga!!!!!! Sätt igång och skriv boken. Jag köper! Och låt aldrig någon någonsin höra illa dig. Kommer det någon så skrik högt så kommer vi alla och räddar dig. Kanske tom Ivanhoe!

 22. Anna Bill

  Jag önskar dig ett riktigt gott nytt 2014. Man har ju anat hur det är. Otroligt. Finner inga ord. Styrka ock KRAMAR!

 23. Karin

  Gott Nytt År Carola!
  Ge vart och ett av dina fina barn en kram från mig, och önska dom också ett Gott Nytt År!
  Jag hoppas av hela mitt hjärta att du och barnen får ett lungt och skönt 2014.
  Kramar från mig!

 24. Agnes Bohman

  Du är grym Carola! Trots att du och jag är väldigt olika.. Jag är en karriärsinriktad 25 åring så inspirerar du mig varje dag med dina blogginlägg. Och att du öppnar upp dig som om ditt privatliv. Du har hjälpt många som är i samma situation att inte känna sig ensamma. Fortsätt att kämpa, du är grym!

  / Agnes

 25. Elin A

  Gott nytt år till dig Carola och dina fina barn. Du borde vinna “årets mamma pris”. Jag hoppas att 2014 blir det bästa året på länge för er alla.
  Många varma kramar Elin

 26. Kicki

  jag tycker du är skitstark Carola!!!
  ingen som helst tvekan om att du gör ALLT för dina barn att och dom har tur som valde dig som mamma när dom skulle till världen!

  Känn dig inte tvingad att dela med dig sånt du inte vill här på bloggen bara för att vissa är nyfikna… :)

  Gott Nytt År till dig och dina fina ungar!!

 27. Britta

  KÄRKLEKSBOMBA CAROLA! Skrev lite högre upp men det kanske drunknar bland alla kommentarer :)

  Alla som vill och kan skickar en trisslott till Carola! Plötsligt händer det :)

 28. Tagesmorsa

  Jag ryser i hela kroppen mest av att du är en otroligt stark kvinna men även av sorgsenhet över hur enr en man/pappa 2013 kan bete sig som en skitstövel… Far åt pipsvängen som Ronja sa!
  Hoppas du får ett bra 2014, och lyckan kommer att komma åter till dig.. När du minst anar! Skriv en bok, jag kommer att köpa den!
  Stor kram Ulrika

 29. maria

  Hej!
  Att man vill dela på sig av olika anledning är väl okej, jag och mina barns far separerade -93. Men då kan man göra det på ett bra sätt, ärligt och utan “förtal”. Mina barn har alltid betytt allt och så också för sin far. Så vi såg till att det fungerade, gemensamma kalas och jular då de var små
  Även släkten på deras fars sida har jag kontakt med:)

  Tycker att dina barns farmor bär sig konstigt åt, hon borde väl kunna se att hennes son uppför sig väldigt illa gentemot dig och barnen.

  Önskar dig och dina fina barn Ett riktigt Gott Nytt År Kramar från Maria i Skåne

 30. Therese

  Du är en av dom mest fantastiska människor jag läser om. Ett hjärta av guld och så mycket klokhet och kärlek. Barnen kan verkligen skatta sig lyckliga som har dig och jag skulle innerligt önska att jag hade lite av dig i mig för du är så otroligt stark!!!
  Ett gott nytt 2014 till dig och barnen…. Det kan bara bli bättre :-)

   1. My

    Precis, vissa läsare här spårar ju ur helt i sitt sätt att “stötta” Carola. Privat är privat och ingenting annat!

 31. Ammi

  Jag var i en liknande situation för 15 år sedan. Det var visserligen jag som tog beslutet att skiljas, lämna en extremt dålig relation som började urarta. Jag flyttade och tog med mig barnen då maken inte ville prata/komma överens om något. Jag lämnade hus, bil och allt annat till honom, utom mina och barnens personliga saker. Jag började från 0. Han var inte nöjd med upplägget, han menade på att jag bröt äktenskapslöftet (han hade varit otrogen och våldsam mot mig). Han hämnades genom att inte ge mig “ledigt”, dvs han ville inte schemalägga några barnhelger eller dagishämtningar eller annat som hade med barnen att göra. Han unde ta dem korta stunder med 5 min varsel och jag gick med på det för jag ville att barnen skulle träffa sin pappa. Det spårade dock ur, han var elak mot barnen, skickade hen dem ensamma mitt i vintern utan att ha kollat om jag ens var hemma. Vi var på familjerätten för att få ordning på umgänget. Jag ville att vi skulle bestämma att pappan hämtar barnen på skola/dagis fredag varannan vecka. Barnen hade börjat fråga varför deras pappa aldrig hämtar… Familjerätten gick tyvärr på pappans linje där, han hade oregelbundna arbetstider och svårt att bestämma några tider i förväg. Jag försökte med att tänk om jag också hade det, hur skulle det bli då? Familjerätten sa då att jag hade gett upp alla lediga helger och egen tid när jag skaffade barn, det borde jag ha tänkt på innan. Och pappan flinade nöjt. Efter den dagen hade jag barnen i stort sett 24/7, jag bad honom aldrig om hjälp, men motsatte mig inte umgänge. Han levde ungkarlsliv och pratade skit om mig till alla, påstod att han inte fick träffa barnen. Han betalade inget underhåll, så jag fick gå via Fk. När barnen fyllde år kunde han föreslå att vi skulle lägga ihop våra pengar och köpa något fint. Eftersom han bodde lite längre bort skulle jag lägga ut och han skulle betala till mig sen. Jag gick på den niten säkert 5 gånger inan jag förstod att jag aldrig skulle få några pengar. När jag räffade min nuvarande sambo blev han skogstokig över att jag lät en främmande man komma i närheten av hans barn. Osv, osv… Nu har det gått 15 år, två av barnen har egna boenden och jobb, ett bor kvar hemma. De är fina, snälla, artiga, omtänksamma och alldeles normala unga vuxna. De vill inte ha med sin pappa att göra mer än av pliktkänsla och för att de tycker synd om honom. Han fanns aldrig där för dem när de behövde honom. Han vet inte vad de tycker om, han vet ingentig om sina barn. Barnen har nu börjat fråga mig om sin uppväxt, de kan kommentera saker som jag inte trodde att de hade förstått, bla presenterna och vem som betalade dem. Det sorgliga är att jag trodde att jag skulle få “min hämnd” när den här dagen kom, men jag känner bara sorg över en enfaldig människas idiotier och att jag valde honom som pappa till mina barn, de hade förtjänat så mycket bättre. Men vi har haft det bra barnen och jag, jag skulle inte välja annorlunda idag. Man klarar det man måste klara.
  Du verkar vara en stark kvinna Carola, bit ihop och ta en dag i taget. Prata med kompisar och ös allt du behöver ösa. Var försiktig med att ösa så barnen hör, det är ändå deras pappa. Barnen kommer att veta och förstå, de kommer att minnas vem som torkade spyor och rumpor, gick på deras avslutningar och lyssnade på dem, stöttade dem och tröstade dem. Perra gräver sin egen grop, han behöver ingen hjälp med det. Det kommer en vardag i det nya förhållandet också. Den dagen får han ta sig en funderare och förhoppningsvis kan han rädda något iaf. Var inte för snäll utan ta reda på dina rättigheter när det gäller underhåll, bo kvar i huset etc. Studera på distans kan du göra ända upp på högskolenivå (med CSN stöd), så det finns möjligheter för den som vill. Det finns en fond (FVO) där ensamstående kan söka pengar till barnens cyklar, semestrar och annat som är till nytta för barnen. Jag fick till en semester, en vän till en tvättmaskin och en annan fick pengar till snickare och materal för att bygga en mellanvägg så att barnen fick egna rum… Värt att prova. Även för andra ensamstående föräldrar :-)
  Lycka till med ditt nya liv Carola och Gott Nytt År!

 32. Miapia

  Hej Carola. Tillhör dom som kikar in på din blogg då och då (följer inte slaviskt längre pga fullt upp här i livet) och hade ingen aning om att du blivit ensam. Det var när jag “läste ikapp lite” som nånting kändes konstigt och nu har du ju bekräftat det hela. Vill bara säga att du är en stor förebild och en stark person som orkar dela med dej av detta. Vilken mardröm att inse att den man delat allt med visar sig vara nån helt annan… Lycka till i framtiden och jag önskar dej och barnen ett suveränt 2014! Stor virtuell kram! / miapia

 33. lisa

  Har läst din blogg under en lång tid och varje gång jag läser din blogg blir jag lika imponerad över vilken fantastisk och stark kvinna du verkar vara, och dessutom väldigt godhjärtad som vill allas bästa. Lider verkligen med dig och barnen att ni måste gå igenom en sådan här separation. Jag hoppas verkligen att du får en nystart och ett toppen år 2014. Gott nytt år till dig och barnen!!

 34. Åsa
  Åsa

  Åh vad jag känner med dig vännen!!!
  Hoppas du och barnen får ett riktigt bra -14
  Ärlighet håller längst. Det är det man vinner på.
  Många kramar Åsa

 35. Christin

  Antagligen skäms Perra ordentligt, även om han inte är villig att erkänna det. Det borde han i alla fall göra. Tyckte att han verka vara en kärleksfull och omtänksam pappa i familjen A. Men det är väl svårt för honom att umgås med barnen nu när han har sårat och “förstört” familjen. Försvarar honom inte på något sätt. Han borde ta lite tid för sig själv och fundera över sina val.

  Gott nytt år nu, Carola.

 36. Malin

  Brukar inte vara så flitig på att lämna avtryck här inne men nu är det verkligen på tiden. Tycker du är så jäkla stark, en riktig fighter! Jag kan inte på långa vägar förstå vad du och dina fina barn går igenom men jag önskar inget annat än att ni ska få vara lyckliga, precis som ni förtjänar. Jag önskar och hoppas att allt löser sig till det bästa för dig och dina barn, och att år 2014 blir en nystart för er alla ♥♥

 37. Anette

  Hej Carola! Vill skicka styrkekramar till dig!! Helt otroligt egentligen att en mänska som du levt med så länge och som man har många barn med bara flippar ur helt plötsligt?? Ja, jag kan förstå att man blir kär i en annan… Det händer, MEN håller med många andra här, att sina BARN lämnar man ju bara inte?! Det finns bättre sätt att lösa saker på. Sen farmor… typiskt sku jag säga att mannens mor tar hans parti, inte underligt alls, även om man skulle önska att mänskor sku vara mer rättvisa och i det här fallet att farmor skulle ge sitt stöd till sina 9 barnbarn i stället…

 38. Jenny, "Jema"

  Ja vad säger man…

  Det är nåt med 40-årskriser för män som jag aldrig kommer förstå. Jag har haft två… Bra att du är öppen mot barn och vänner med hur det är, för hålla allt inom sig och låtsas att allt är bra är INGEN bra ide, nånstans kommer det pysa ut och visa sig. Om jag träffar nån igen så ska jag försäkra mig om att han haft sin kris och är äldre eller kanske i 20-årsåldern så att jag hinner dö innan krisen

 39. Ulrika

  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År, Carola! Och skickar massor av styrkekramar. Hoppas så 2014 blir ett riktigt bra år för dig, efter dessa skitår. Kram

 40. Karin

  Jag förstår att det gör ont att bli lämnad och särskilt när man blir det på ett “fult” sätt. Jag delar helt din uppfattning om ljugande och annat. Helt oförsvarbart. Jag tycker dock att det är ett misstag att använda en blogg som du gör nu. En skilsmässa rör parterna iblandade och inga andra. Ett sätt att visa styrka är att bära huvudet högt, hålla på sin och barnens personliga integritet och bara vara tyst. Det handlar inte om att vara snäll utan om att visa styrka och stolthet. Oavsett vilken skit du får ta emot så står du över det. En ventil behöver man men det kan man få via vänner eller via psykolog.

  Släktfejden har inte några vinnare oavsett vem som startade den utan bara förlorare och vilka som är de största vet vi nog alla.

  När det gäller barnen så kan du vända och tänka på det positivt och vilken otrolig tur du har som har barnen 24/7. Känslan att behöva ha dem på annat håll hälften av tiden är otroligt jobbig och tar år att komma över. Med tanke på det liv som ni verkar leva så tror jag att det skulle vara mycket svårt för dig som har byggt upp livet runt just barnen och familjen. För dig tror jag att det är övervägande positivt att de bor hos dig på heltid även om jag förstår att det kan vara jobbigt. Även ekonomiskt blir det en stor omställning med 50 %. Jag vet inte hur er ekonomi ser ut men jag gissar att du inte ensam har det ekonomiska ansvaret idag och efter en bodelning och vid delad vårdnad och boende ska du ensam stå för alla fasta kostnader samt dela utgifterna för barnen. Det blir en väldigt stor omställning.

  Det är kanske ingen tröst nu men du är inte den första och inte heller den sista kvinnan eller mannen som detta händer. Du kommer att klara det för det finns inte något annat val. Tänk även att det var bra att du fick veta sanningen och att du inte kastar bort en dag till på någon som inte var värd det. Gott nytt 2014 till dig och till alla andra ensamma föräldrar. Det kommer att bli bättre.

  1. Therese

   Jag måste säga att jag beundrar Carola för att hon lyckats hålla tyst så länge. Det här har tydligen pågått i några år redan och förr eller senare kommer sanningen fram. Det är bättre att Carola är ärlig och säger som det är istället för att det bildas en massa rykten (vilket det säkerligen redan har gjorts). Tycker att Carola visat enorm styrka just eftersom hon väntat så länge. Men enough is enough! Varför ska hon skydda idioten till ex genom att tiga om hur han behandlar henne och barnen? Nej, han får banne mig stå för det han har gjort! Med lite tur kanske han får sig en tankeställare när han läser alla kommentarer.

   Carola, håll huvudet högt och ryggen rak! Du har absolut ingenting att skämmas för!

   1. Ida

    Nu tycker jag att vi enbart ska skriva positiva och stöttande ord till Carola. Det är helt upp till Carola vad hon väljer att skriva eller inte skriva. Inget som vi läsare behöver ifrågasätta. Hon har det nog jobbigt ändå och då är det väl bättre om vi som läser bloggen visar att vi stöttar henne istället.

 41. paula

  Om man nu inte kan stå för att man funnit en ny , inte kan stå för den man är “kär” i . Ja det säger sig självt?

  Snacka om 40 års kris

  Sedan att farmorn går tillbaka i skn utveckling och blir 14 år , ja tragiskt

  Hans förlust rakt igenom.

  Kram på er o gott nytt år !

 42. maria rantzow

  Gott nytt på er alla!! Hoppas verkligen för eran skull att 2014 blir ett mkt bättre år än vad detta året har varit! Många kramar till dig som är den starkaste (på alla sätt och vis) och din underbara goa familj. Jag ser fram emot dina blogg inlägg varje dag!!

 43. Linda

  Jag önskar dig med ett riktigt gott nytt år 2014!!! Jag tycker du är helt otroligt som fixar allt ensam! O jag tror dig verkligen när du skriver om att du är en snäll människa som ger både en o två chanser innan du dömer! Du verkar vara en genomsnäll o positiv person! Dina barn har tur som har dig som mamma! Hoppas allt ordnar sig till det bästa för dig o dina barn o vad gäller den andra så har jag inget att säga om han för jag fattar inte hur folk kan vara o tänka! Jag blir bara så jädra irriterad o ledsen på hur folk kan vara!

  Kram o gott nytt år!!

 44. Maria

  Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men något måste jag ju ändå säga…
  För det första så begriper jag mig inte på någon förälder som sviker sina barn på det sätt som Perra gjort och även andra gör (räcker ju att läsa några andra bloggar så får man svar på det också och det är inte bara pappor som beter sig så). Hur man helt plötsligt kan glömma bort att man är förälder och välja en annan väg, ett annat liv. Det går att säga upp sig från ett jobb, att avsluta en vänskap, att avsluta en relation men att överge sina barn, det GÅR faktiskt inte. DET GÅR INTE! Har man en gång blivit förälder/skaffat barn så är man det på LIVSTID! Barnen är de enda i livet som man har ett livslångt åtagande till! Finns inget annat val liksom. Sen innebär det inte att man bor på samma adress, man kan vara en mycket bra förälder och finnas för sina barn ändå, tro mig, jag vet! Har en vuxen son som vuxit upp med sin pappa.

  Min pappa svek mig när jag var 9 år, skaffade ny familj och bröt kontakten med mig och min syster. Efter hans skilsmässa tog han kontakt med mig igen, vi träffades lite pga att han skaffade en ny tjej som var mkt vettig. När det förhållandet tog slut så tog pappas kontakt slut igen. Sen har han kommit in i mitt liv några gånger till då jag haft hopp om att få tillbaka min pappa men han sviker mig gång på gång. Sedan 7 år (när han var bjuden på mitt bröllop men inte ens hörde av sig och tackade nej) så är han utesluten ur mitt liv för evigt. Han kommer inte in i mitt liv igen och sårar mig och mina barn mer. Mitt sista barn har han aldrig träffat (6 år nu) och syrrans 7 åriga tvillingar har han heller aldrig träffat. Så där sitter han nu, 73 år gammal med fyra vuxna barn och 10 barnbarn med knappt kontakt med någon av oss. Bitter, gammal och trött och där kan han sitta. Jag väntar på arvet… :S DET kan han ju ändå inte neka mig!

  Jag önskar ingen detta helvete till liv men tänkte om Perra eller hans “fans” läser detta så kanske man kan ta lärdom, att inte låta detta gå så långt!

  Så Perra vakna upp nu och se vad du har, 9 underbara barn som behöver sin pappa dagligen, som behöver träffa dig och ha en relation till dig! Och du och mamma Carola behöver också ha en relation till varandra. Det får faktiskt din nya kvinna acceptera. De 9 barnen finns och de kan inte bara försvinna!

  Carola! Du är en superwoman! Du fixar det här och verkar ha människor i din omgivning som verkar ha hjärnan i behåll och hjärtat på rätta stället! Utnyttja dem och sen en sak till, det är inte livsfarligt att sätta barnen på förskola :-P. Vet att du är emot det men du kanske måste omvärdera med de omständigheter du är satt i. Det kan vara bra om ni får lite andrum både du och barnen några timmar om dagen, om inte annat så kan du plugga i lugn och ro och ni kan få mer kvalitet när ni är tillsammans.

  Ha en trevlig nyårsafton och gott nytt år! <3<3<3

 45. Beryll

  Jag ser en vinnare i den här sorgliga historian :) Carola det här klarar du,det kan ta tid att läka , och svikaren vaknar nog en dag. Ha ett Gott slut på året och nästa år blir så mycket bättre.

 46. Anna

  Jaaa jag skulle absolut läsa din bok :) Här har vi 15år på nacken och 8 ungar. Hux flux dimper det ner anklagelser att han har gjort ditten o datten?!? Från 3 ur min omgivning och sen framkommer det att det faktiskt är personen i fråga det handlar om som har haft en SÅN stor sfär med är personen som ränner omkring i hela jävla byn jag lever i och påöste detta hmmm ok så länge det inte finns bevis ordentliga bevis så kör jag på som vanligt och mitt i drn här skiten då upptäcker jag att bebis nummer 9 är på väg så det är ju bara att tuta o köra. Skulle det dock komma minsta lila bevis då J**** blir det liv i luckan. Så därför blir jag oerhört stark av att läsa om dej och det du vill dela med dej av för jag jag ser att det går VARESEJ man vill eller ej få ihop vardagslivet med många barn. En kamp av helvete det har jag förstått MEN jg märker att det går. Tack för att du delar med dej. Massor av Kramar. Gott nytt år. Vi hoppas på att 2014 blir ett toppen år ❤️

 47. My

  Efter regnet kommer alltid solsken, hoppas att era barn kommer att få en bättre kontakt med sin pappa när han vaknar upp börjar tänka med mer än sin reptilhjärna (brukar bli så när nyhetens behag är över).
  Gott Nytt 2014!

 48. R

  Klart jag köper boken!
  Att bli förd bakom ljuset och få hjärtat utslitet och trampat på är aldrig en trevlig upplevelse men som sagt, det kan inte bli värre. När man gråtit, varit arg och sett sorgen i vitögat, samlat ihop sig och skaffat ett nytt liv som man själv rår över så blir det BRA. Jag lovar, det blir bra!
  Önskar Dig och barnen allt gott, alla år framöver!

 49. Ella

  Kan inte ens föreställa mej hur många ångestfyllda stunder du måste haft. Hur man än mår som människa ska man ha mat på bordet, värme i huset och räkningarna betalda. Det måste ha varit en hel del grunnande för dej de senaste åren för att ro i land allting ensam. Att sen lösa alla andra vardagsbekymmer samt fostra och ge trygghet till alla barnen…ja, du är makalös!! Vill se dej på Svenska Hjältegalan som pristagare nästa år!! :)) Hoppas du får ett riktigt kanon år!!
  Måste även skriva att dina föräldrar och din syster verkar vara underbara!

 50. Johanna

  Du är en kvinna av stål med ett hjärta av guld. Jag vet att du klarar dig, eftersom du har dina barn. Jag blir arg och förbannad om Perra-klanen som bara slår nedåt.
  Önskar dig och barnen ett gott nytt år! 2014 blir fantastiskt!

 51. Pia

  Jag är ju inte dum, jag har ögon att läsa med och öron att lyssna med-men jag häpnar! Häpnar och förfäras att man kan välja bort sina barn! Jag har mycket svårt att få in i huvudet att man gör så i första hand mot barnen så klart, men också mot sig själv?!? Slutar man funka i hjärnan? Blir det inte ett stort hål i själen när de man älskar mest försvinner? Att man slutar älska en annan vuxen-det köper jag men att man kan välja bort sina barn, de man älskar så det gör ont i själen?
  Jag får inte in det i huvudet.
  Carola-det finns så mycket jag kan säga om styrka och idioter-men andra säger det jag tänker och jag är fortfarande helt förbluffad över att han gått ifrån sina barn och att han inte självantänder av sorg och saknad.

 52. Britta

  SKA VI FÖRSÖKA HJÄLPA CAROLA? Som tack för bloggen och som ett roligt inslag i vardagen. Alla som vill och kan skickar en trisslott till Carola! Plötsligt händer det :)

  1. Hanna

   Trisslott kommer från mig! :)
   Hoppas 2014 blir ett fantastiskt år för dig och barnen Carola! Du är en enorm förebild, en stark kvinna! Skulle köpa boken direkt!

   1. Therese

    Bodelningen gäller från det datumet skilsmässopapprerna skickats in. Allt som händer efteråt har inget med bodelningen att göra. Skicka på! :)

  2. Loppan

   Vinsten kan alltid ligga outlöst i tex föräldrarnas bankfack till bodelningen är klar. Livet är fullt av möjligheter ;)

 53. Britta

  Önskar dig och barnen ett harmoniskt, roligt och kärleksfullt 2014! Och en lotterivinst såklart.

  Perra önskar jag… självinsikt och ett fett underhåll att betala!

 54. Ida

  Jag önskar dig och dina barn ett riktigt gott nytt år. Vi får hoppas att 2014 blir ett bra år på alla sätt och vis. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; skriv en bok, du är ju så bra på att formulera dig och du har ju massor att bidra med när det gäller allt som rör barn och familjeliv. Kram.

 55. Anna

  Bra för dig och barnen att du håller dig från att skriva massa skit. I slutänden blir bara barnen lidande. Hoppas pappan kommer på bättre tankar så att han inte förstör relationen med barnen, gissa om han kommer att ångra sig längre fram. Vad gäller dig tror jag att du kommer landa på fötterna starkare och lyckligare, även om det känns skit nu. Dyker säkert upp en riktigt sjysst rockkille också när du är redo för det. Gott nytt år!

 56. Nina

  Vift vift här är en till som skulle köpa din bok :) Nej men allvarligt talat Carola, du skriver så otroligt bra du borde verkligen försöka skriva en bok (eller flera).
  Önskar dig och familjen ett riktigt gott nytt år.

  Jo, angående skitstöveln så har han begått ett big mistake, han drog nitlotten och du fick vinstlotten.

  Stor kram

 57. Camilla

  Hej Carola!
  Önskar dej o barnen ett riktigt gott nytt år!!
  Har åxå varit ensam i 3 år med mina 6 barn, deras pappa
  tycker att den nya kvinnan är viktigare än barnen så
  de vill inte ens åka till honom längre. Det är jävligt jobbigt att
  ha allt ansvar själv, tur att barnen blir större o mer självgående för
  varje år som går :)

  Ha det så gott / Camilla

 58. Malin

  Vad skönt att “höra ifrån dig” igen.:) Har varit lite orolig för att du ev. skulle ha fått ta extra mkt skit efter ditt senaste inlägg, från dem du berättat om, och dragit dig för att skriva. Det kanske du har fått, det vet ju inte jag, men hoppas det inte förstås! Hoppas också att allt vänder och blir bättre under det kommande året. Beundrar dig som klarar av att plugga mitt i allt också! Det kan inte vara lätt. Önskar dig och dina fina barn en fin nyårsafton med era vänner!
  Kram Malin
  ( Jag skulle också köpa din bok! :))

 59. Therese

  Fina, underbara Carola! Du är verkligen en superkvinna! Det finns ingenting som du inte klarar av. Jag säger det än en gång, du gör det fantastiskt bra! Jag kommer definitivt att stå först i kön när din bok kommer ut. Funderar på samma sak själv, det finns mycket att skriva om. Önskar dig och dina fina barn ett riktigt gott nytt år! Håller med om att -12 och -13 varit skit, så nu tycker jag att vi helt sonika besämmer att 2014 ska bli super för oss alla. :) Styrkekramar! <3

 60. Anki

  Håller med dig, 2014 kan väl endå bara bli bättre? Själv hoppas jag oxå på den där stora vinsten för oj, vad den hade hjälp mig nu….
  Önskar dig o alla dina ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

  Kramar från Skåneland

 61. Susanne

  Det finns inga ord som kan trösta ibland. Har själv gått igenom skilsmässa med en skit till exman. Men som sagt man skiljer sig inte från barnen! Skärper han inte sig lär han bli ensam på ålderns höst… Tur du har stöd runt omkring dig för det underlättar allt! Jag hoppas med på ett bättre år och önskar dej detsamma! Styrkekramar <3

 62. yvonne malm

  Gott nytt år på er
  Det är en bra ide att skriva en bok för du är attans så duktig på att skriva, jag köper den.
  Du kommer att klara dig galant med tiden den stora förloraren är han som var med när barnen kom till,barn köper inte svek och förstår mer än man tror. Sköt om dig Yvonne

 63. carina Lindström

  nä men…e ja verkligen först, där ser man, en nattuggla till,ja de finns såna i Skåne me, ja har inte nio barn, bara fyra, o ett barnbarn, min man har inte lämnat mej men ibland önskar ja nästan de, men de önskar han säkert om mej också ibland, ja….ja tycker du gör helt rätt, nu, att skriva o avslöja mer o mer, sicken stövel du vatt gift me, så förfärligt omogen han e, du e stark som fixar allt men de e ju som du själv säger, du har inget alternativ, inget val, hoppas du får ett fantastiskt 2014!!!!