Familjen Annorlunda

Solen kom tillbaka ♥

IMG_8397

Det är fan inte klokt att man snart ska gå i ide och behöva klä på sig i en kvart för att gå ut och hämta posten…

Brrr..

Men tills det är dags att börja gnälla på RIKTIGT över kyla och skit, så håller jag truten så ni inte ledsnar redan nu , haha.

Jag ÄLSKAR att det är så härligt fint väder, och jag njuter av varenda sekund!!!

Alltså jagar jag solen med min solstol,den står lägre nu och då skymmer våra stora granar ( och grannens….mina är ju liksom enklare att stå ut med av nån konstig anledning, hihi ) och sitter en stund här, och en stund där.

Finns inte en chans att jag går in och grejar, aldrig i livet. Det väntar :)

Jamie älskar åxå att vara ute, och de här Wigglekarten är alla barns favoriter, även de större ungarnas ( ja ok då, jag missar inte ett tillfälle att köra den jag heller )

 

 

IMG_8399

 

 

I flera dagar, eller kanske tom veckor, så har jag tänkt klippa gräset, men det har ju varit så fuktigt, först av morgondagg och dimma, sen regnade det ju dygnet runt, och även om solen skiner så har den inte orkat torka upp det långa gräset, de där träden som skymmer igen då, men de tar ju sol och speciellt vår och höst ogillar jag dem. Högsommar är det ingen fara och inte på vintern heller för då är det ju inte sol öht typ ;)

Men igår så drog jag igång trotjänaren på tre hjul och muskeldrift, och pluggade in Bon Jovi i öronen för att slippa höra oljudet, och sen jäklar blev det klippa av :)

Nu är det fint igen, och kanske var det sista gången för i år? Lite långt gräs ska det ju vara över vintern.

 

Innan jag klippte gräset så var jag på utvecklingssamtal med Corrinda.

Det är alltid roligt att gå på sådana samtal, föräldramöten däremot är inte lika kul, och jag har faktiskt missat vartenda ett hittills i år, av olika anledningar, å andra sidan: Jag är helt nöjd med barnens skola och jag litar fullt ut på dem, jag känner lärarna och vi har haft barn där i 13 år…så det är liksom inget nytt som sägs;)

I ett av barnens klass så är det väldigt stökigt, men jag vet till 100% att det inte är mitt barn som stökar,( pratat med läraren) tvärtom blir hon störd av de här barnen, och där är det alltid massa , i mina ögon, oväsentligt tjatande från föräldrarnas sida. Om bara folk kunde inse att deras barn inte är små änglar, och kanske ta sitt föräldraansvar och säga till på skarpen så skulle det lösa mycket.

Jag har ingen lust att sitta där och höra hur de försöker rättfärdiga sina egna barns uppförande genom att skylla antingen på andra barn, eller på läraren…

Nu låter det ju som att jag är precis likadan och tror att mina ungar aldrig gör nåt fel, och det är helt fel, för jag är fullt medveten om att även mina kan vara skitungar:) men eftersom man får reda på det av läraren isf så får man väl för sjutton göra nåt åt det själv?

Nix, ” någon annan” kan väl se till att det blir lugn och ro..?

Och nu kommer jag få skit för det;)

För sakens skull ska jag åxå tillägga att vi ALLTID försöker gå på föräldramöten, det hör till, men de här som varit har det inte funkat. Jag har några kvar ;)

 

Hur som helst så var det inte det jag skulle prata om, utan Corrindas  utv samtal:)

Hon fick bara beröm, och det är ju som balsam för en mammas hjärta ♥ Hon är en bra kompis, duktig på lektionerna och alltid glad osv, bara positiva ord.

Jag åkte därifrån med ett stort leende och ett varmt hjärta :)

 

På väg hem svängde jag in på Röda korset för att kika om de hade nåt skrivbord. Jag är så sugen på att ha ett eget nämligen :)

Ett litet, smidigt, kanske en nätt sekretär är vad jag vill ha. Min farmor hade världens finaste sekretär, men den försvann till nån annan släkting, men den är liksom förebilden jag har i huvudet :)

Något med nån form av förvaring som inte ungarna kommer åt ska det vara isf. Det finns ingen plats att ställa det på, men sånt löser man om det rätta plötsligt hittar hit.

Det fanns inget där, och inget annat kul heller, så det blev Ö&B för lite chips och läsk när jag ända var i knutarna.

Det var ju liksom tacos igår, som vanligt.

Janelle hade messat att hon och Simon inte kunde komma, men så blev det ändå så att hon kom , och det är ju så himla härligt att få samla ihop familjen. Hon stannade kvar och kikade på Idol.

Vi har fått en inbjudan att gå på fredagsfinalen, så den 8 november sitter vi där och håller tummarna för någon, vem vet jag inte än.

 

När hon åkte hemåt satte jag mig med datorn och ett uppdrag i Kommunikation och Informationskursen, redigera en bild. När det var klart och jag skulle skicka in den, så kunde jag för mitt liv inte begripa hur jag skulle bifoga bilden….

Jag läste och funderade, kopierade, klistrade in….inget funkade. Innan jag till sist mailade min lärare och frågade så hade jag funderingar på om jag kanske skulle bli riktigt idiotförklarad;)

Men svaret idag visade att det faktiskt var fel på sidan , så jag var inte knäpp :)

 

Idag hade jag lovat Corrinda att köpa nya skor, hon har inga alls som funkar, allt klämmer på de stackars stortårna, så medan Robban spelade tennis åkte vi till Skopunkten och handlade.

Två par fick hon, ett par uggs och några andra schyssta, och hon blev nöjd och glad.

Hämta Robban, tillbaka till Ikea för att köpa lördagsgodis, de har ju börjat med lösgodis minsann:) och sen hem och byta barn.

Patricia skulle hämta sitt hår hos André, det där jäkla löshåret alltså ;)

Hon fick följa med och handla till middagen efter det  och valde hamburgare, jodå, det funkar, alla äter , och det är inga större protester. Efter middagen smet jag ner i tvättstugan och vek tvätt, så fick ungarna röja i köket, där kan man stå i fred, för det är liksom ingen som vill komma och störa för då åker de på jobb;)

 

 

Imorgon ska vi på galapremiär!!

 

IMG_8402

– Jamen jag är ju höjdrädd !!  hörde jag att det lilla flygplanet sa på en trailer, haha.

Jag älskar Bilar, så den här känns som att den kommer bli toppen :)

Huvudsponsor är dessutom SAS, vårt ”familjeföretag” haha, men pappa har jobbat där i evigheter, och syrran jobbar där nu, och jag vill jobba där jag med :) Det är nog min framtidsplan;) Jobba på SAS. I uniform kanske…eller nä förresten, det är inte min grej;)

Hur som helst, så blir det upp i morgon bitti för att åka till Stockholm, lite manfall på barn blev det av flera anledningar, basket, kalas, och Jamie får inte följa med…JAG vill ju se på filmen liksom ;)

 

Nu ska jag se Hur många lingon finns det i världen !

 

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mettemy

    Jag missade etr föräldramöte och blev då i min frånvaro utsedd som ansvarig och sammankallande för att fixa en aktivitet som skulle generera pengar till klasskassan så nu går jag på alla!

  2. Cecilia

    Tur att ni får gå på lite gratisevent så dom får göra något också. Annars hade dom väl inte fått gå på Gröna Lund och Furuvik. Det är alltid roigt att läsa din blogg!

    Carola: Fast vi har, och har alltid gjort massa saker med ungarna. Furuvik och Grönan har varit stående vartenda år sen 2000.

  3. Paulina

    Vi har också missat de flesta av föräldramöten i år, och resten har vi ”missat”. Av samma anledning som du, vi har gått på föräldramöten i 20 år och vet redan allt de kommer att säga. Kan liksom allt utantill. Helt seriöst skulle jag kunna hålla i dessa möten!

    Det räcker gott med alla utvecklingssamtal.

  4. Annelie

    Du skriver så trevligt så roligt att följa Er som familj, ha det så bra på filmen !!!!!!!!! Kram

  5. Anna

    Hej Carola!
    Jag gillar verkligen fin blogg, du skriver från hjärtat och det du vill skriva:)

    Jag jobbar själv inom skola, elevassistent, jag är hela tiden med eleven på rasterna och ser vad som händer. Många av de föräldrar som kontaktar mig/klassläraren skriver/säger tex han har varit dum mot mitt barn eller den eleven har slagit mitt barn, men de frågar aldrig vad barnet själv har gjort, utan deras barn är små änglar. Sångare förstår verkligen hur du menar. Jag vill inte verka anklaga dig om att Corrinda skulle vara en av de stökiga, för jag tror att du har pratat med henne och ni verkar köra med öppna kort hemma!

    Låter mysigt att gå och se filmen flygplan:)
    /Anna

  6. Anna A

    Shit va lik Jamie är sina storebröder på den bilden :)

    Flygplan låter som en rolig film (får väl vänta tills den kommer på DVD)!

Comments are closed.