Familjen Annorlunda

Oj då…

Fick en kommentar :

Skulle inte Corrinda kunna få en ny säker cykel istället för en 55 år gammal utan lyse? Beträffande huset tycker jag att du satsa på lite underhåll istället för att släcka bränder hela tiden. Men du kanske hellre vill lägga pengar på konserter, tatueringar och dina nöjen? Du har väl säkert träningskläder som skulle duga. Lycka till med studierna!!

Åh ibland vill jag förklara mig :)
Inte för nån annan anledning än att jag tycker det är kul.

Det finns en annan cykel som Corrinda använder ibland , men det här är en cykel med sjukt bra kvalité !
55 år gammal och inget annat fel än lyset, kom igen och visa mig nåt liknande ..?
Givetvis har hon lyse, om hon ids ta med det;)
Att vi meckade var ju för att om man får ordning på dynamon så är ju det så mkt bättre än att ha lysen som man tar av.
Det stjäls cyklar här i parti och minut .. Ungarna har blivit av med ett par nya och då känns det inte direkt kul att lägga pengar på nya.
Sen är de inte heller direkt försiktiga och omtänksamma med sina saker , så hellre en äldre cykel som de kan slänga lite med och som inte skriker Stjäl mig!
Där är mina tankar om nya cyklar :)

Huset sen då..ja visst är det att släcka bränder , men huset är från -66 och det är liksom så det är med gamla hus .
Våra avloppsstammar tex är gamla, och även ut i gatan , så även om jag byter ut allt vårt i huset så kvarstår problemen ändå för kommunens är gamla ..
Nog för att jag vill, men vi har ju liksom inte direkt pengar i överflöd .
En totalrenovering vore ju kanon, men det fortsätter jag drömma om:)
Du kan få mitt kontonummer om du vill bidra , haha ;)

Mina egna nöjen går före :)
Nä, självklart inte .. Men det jag lägger ut på mig själv är inte några enorma summor .
Konserterna jag gått på är väl det jag lagt pengar på,( typ 1700kr på knappt ett år..wow) men hela vistelsen i Göteborg var en present :)

Mina nöjen ?? Hm.. Vad syftar det på, det enda jag gjort ensam är att gå på konsert , allt annat är ju barnen med på.
Jo tatueringen såklart :)
Ja den var ren lyx, men jäklar så jag är värd den:)

Träningskläder… Det är ju välkänt bland de som tränar ofta och mkt att efter ett tag så blir kläderna liksom inte fräscha hur man än gör .. De luktar lite unket redan som nytvättade.. Därför behövs de ju bytas ut ibland . Jag tränar ofta i vanliga basis linnen från H&M för den delen:)
Men skorna är viktiga , och jag som har problem med hälarna vill gärna inte få ännu ondare. Som jag sa så avskyr jag att köpa nya, det är tråkigt att prova och svindyra .. Å andra sidan om man slår ut priset på hur ofta de används så blir de typ gratis i slutänden:)

Jag vet att jag inte behöver förklara mig eller försvara mig, men ibland känns det ändå så.
Allt jag gör är för barnens skull.
Och ibland gör jag saker för att jag är värd dem helt enkelt :)
I slutändan tillkommer även det ungarna för jag blir glad av det.
Jag har barnen 24/7, året om, så de gånger jag avviker från hemmet ensam för min alldeles egna personliga skull är ändock en bråkdel av tiden.

Japp, så det så :)
Och nu ska jag åka iväg igen :)

:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Kram Carola! Knep up the good work. Vad du kämpar. Glöm inte att be om hjälp å gör saker som du tycker är roliga. Annars orkar man inte med det som inte är så roligt ;)

  2. Helena

    Ja du ! Att folk orkar spekulera och fundera och skvallra om DITT liv Carola !
    Ligger säkert sömnlösa om nätterna och tänker på dina bekymmer !
    Men vill de hjälpa till så tar de faaan inte ett steg framåt utan snarare tre steg tillbaka…..
    Hoppas att hösten kommer med lite ro för dig och de dina ❤

  3. Carola Nyström

    Men snälla!! Du gör ett himla jobb, och strunta för allt i världen sånt här SKIT!!! Unna dej du, det är du ju värd!

  4. Hanna-4 barn,tvillingmor.

    Man slutar inte vara människa dagen man blir mamma! Jag ser ofta till att göra ngt för mig själv. Tex bio, restaurang, gå hem till en väninna, gå på kulturfestival osv. Med ofta menar jag ca en gång i veckan. Det ger mig energi och glädje! Många kvinnor offrar sig, medan männen odlar sina intressen. Inte jag. Jag njuter av livet ibland utan barn. En fruktansvärt dum kommentar. Om några veckor åker jag och EN av barnen på en weekend resa utomlands. Ngt jag gör, delar upp barnen, för lite specialtid med varje barn. Jag tycker du är underbar Carola och jag var glad när du var på konsert!

  5. Ella

    Du ska självklart roa dig som du tar hand om barnen. Kom ni inte iväg till Astrid Lindgren? Du har ju provat Universeum iallafall. Tur att du får lite gratisnöjen så barnen får göra något!

  6. Anna-Karin

    Söta, goa du!
    Förklara du om du har lust och ork, annars inte. Det är verkligen superkul att läsa om ert liv, och du är en sann inspirationskälla! Jag önskar er inget annat än gott i livet! Kram Anna-Karin

  7. Tina fyrabarnsmamma

    Du är min idol och förebild bry dig inte om dumma människor. Tänk allt gott du gör när du sparar och återvinner saker och kläder. Ditt engagemang gör att du kan ha många barn och vi alla andra blir dessutom rikare eftersom du spar miljön. Vi alla borde bli mer som du är :) Stor kram och fortsätt vara som du är nämligen bäst!

  8. Gullis

    Ja vad ska man säga… Vad det gäller cykeln är den säkerligen mycket bättre och säkrare än dagens moderna cyklar!! Och du Carola har full kontroll på vad du kan unna dig och barnen, sedan när det gäller huset dyker det alltid upp något som går sönder men så är det ju…Lycka Till med pluggandet och att du inte bara är Mamma utan unnar dig nya träningskläder och skor det är DU värd!!! Styrkekram!!

  9. Anki

    Ja du Carola, fy vad dåligt samvete du ska ha för att du någon gång åker iväg utan barnen och roar dig själv ;-) Nej, man ska tydligen som småbarns förälder alltid göra allt tillsammans med sina barn och är det så att något som inte passar för små barnöron, ja då får man helt enkelt stanna hemma!
    Usch nä, lyssna och läs inte sådana knäppa kommentarer utan gör du som du brukar göra och fortsätt va dig själv med en helt underbar blogg! Duktiga Du!

    Kramar från Skåneland

  10. Ida

    Den bloggen har ju helt spårat ur, undrar hur länge det ska fortsätta. Hoppas det inte blir så på den här bloggen för den är så mysig att läsa.

  11. Susanne

    Hej Carola!
    Här kommer en (dum) fråga… Du ska plugga till administratör, vad gör en sådan? Är det bokföring o redovisningar o sånt? Är själv i den knepiga sitsen att jag MÅSTE skaffa mig ett jobb (lättare sagt än gjort, har sökt massor i snart tre års tid)! Kanske läge att plugga, men har känt att det borde i så fall vara utbildning som verkligen leder till jobb, har för övrigt samma problem som du, det funkar inte med sena kvällar/långa helger (pga att jag är ensamstående med 3åring + 8åring). Hur lång är din utbildning? Skulle bli jätteglad om du hinner svara mig :)
    Kram

  12. Johanna

    Ja som alla andra här…. så onödig kommentar. Känner mer vittringen av avundsjuka, att du Carola kunnat göra lite kul saker utan barnen. Den bittra personen som skrev sitter kanske i kläm och har inte den möjligheten!!! Bara en gissning som sagt :-D

    Klart man som förälder måste kunna unna sig ibland, hur överlever man annars.

    Njut och ta hand om dig Carola!!!

    Kramar Johanna

  13. Lotta m nio

    Hahaha, jag dör lite ;) Hur orkar folk lägga energi och funderingar på huruvida andra människor sköter sin familj, sitt hus eller wattewa :)

    Tycker det är skönt att läsa din öppenhjärtliga blogg. Inga krusiduller utan bara raka rör!

    Kram till dig Carola =)

  14. Emma

    Jag släcker också bränder i mitt boende. Beror på att jag inte har råd med mer än det.

    Ge människan perras nr så kan han förklara varför han inte har barnen när du för en gångs skull åker i väg.

    Lyssna inte på dumheter. Vet att du gör ditt bästa och det är absolut bra nog.

    Kram <3

  15. Jessica

    Hej! Unnar en supermamma som du att gå på Universeum och ha det roligt! Bra att barnen fick gå på lite nöjen som inte kostade något! Hoppas nu att din bil håller till vintern. Tack för en rolig blogg!!

  16. Ida

    Den som skrev den där kommentaren borde skämmas. Antagligen någon som har problem med sig själv och som har behov av att hitta fel på andra. Jag är ganska säker på att man blir en bättre mamma om man också tar hand om sig själv och gör saker enbart för sin egen skull. Även om man har barn så måste man ibland få tänka på sig själv också. Jag är väldigt imponerad av allt du hinner med hela tiden och det är många med mig som tycker du är en riktig supermorsa.

  17. Loppan

    Ja där ser man… Har man nio barn man tar hand om själv samt hus, trädgård, bil (-ar?) och husvagn så ska man inte hålla på ränna runt i träningskläder, vara vältränad, frisk och stark samt skaffa en snygg tatuering och gå på drömkonsert…. Nej, nej, vi ska hålla oss på mattan här med slitna Gekåskläder, halvtaskigt hår som behöver klipp och näring, vi ska vara slitna med lite ryggont och daller på magen. Vidare ska vi lägga all tid och pengar på barnen så de har iPads, tv-spel, cyklar och sparkcyklar av senaste modell (så vi slipper umgås med dem?) och vi ska inte prata om all säkerhetsutrustning vi måste till dem och hemmet (så de inte skadar sig när vi inte umgås med dem!). När allt ytlig sedan är putsat och tjusigt så ska vi sitta där i soffan och ruttna inifrån över hur dåligt vi mår – men huvudsaken är att barnen mår bra och vi mammor offrar oss själva precis mycket man måste för att kunna ses som en bra mamma istället för en krisande medelålders egoist. Det är Sverige det..,

  18. Hannah

    Åh, lyssna verkligen inte på sådana kommentarer. Du är en egen person och förtjänar likt alla andra att lägga pengar på dig själv. Och det framgår verkligen att du vill det bästa för dina barn. Att ställa utgifter mot varandra på det viset är fullkomligt absurt (vem skulle inte hellre göra en hel renovering av huset om möjligheten fanns?) och det är galet att lägga sig i andra människors ekonomi på det viset. Bra att du inser att det är ditt val om du vill förklara eller inte.

  19. Ida-w

    Hur orkar folk!!!?? Det är klart att du bestämmer vad som ska prioriteras i din familj och om du vill lägga lite tid och pengar på dig själv så ska du göra det! Det är du värd!

    Hade också en gammal cykel när jag var liten, fungerade alldeles utmärkt!

  20. Susanna

    Bra svar, dum kommentar osv…

    Men jag blir så sjukt irriterad, varför ska kvinnor hålla på och skuldbelägga andra kvinnor. Herre Gud, du har tolv barn och har gett hela ditt liv till dom. Skulle kunna skriva en hel uppstats, men avstår och suckar….

  21. Johanna, 21

    Men vilken korkad kommentar! Som att alla skulle ha råd att renovera ett helt hus bara för att toaletten går sönder! Och du borde vara värd många fler konserter och nöjen med tanke på hur mkt av din energi och kärlek som du lägger på dina fina barn!! :-)

  22. maria

    Lailas kommentar, radera den och glöm för sjutton i mig vad fel hon har! Som tidigare sagt, hur sjutton orkar du allt? Och hur hinner du? Och vilken kunskap du har om saker och ting. Att plugga behöver du verkligen inte vara orolig över med den energin och finurligheten du har!

  23. cecilia

    Du är strong tycker jag som drar hela lasset.Får man träna och får man egentid så blir man en bättre mamma:-) Go girl:-) kram

  24. Eva

    Håller med Karin, du är min idol, och hann och orkade jag en bråkdel av vad du gör skulle jag vara sjukt stolt över mig själv.
    Jag gillar att läsa om dig och dina barn, du skriver så fint om dom och verkar var en ”supermorsa”. Heja dig.

  25. Eva

    Ta och förklara om Perra när du ändå är i farten :) snälla gör de så slipper du få en sån blogg som Madde Ilmrud (spekulationer HEJ VILT!)

  26. Karin

    Så otroligt korkad kommentar!
    Du behöver aldrig nånsin förklara nånting, du är min idol och kommer så vara!
    Heja dej!

Comments are closed.