Familjen Annorlunda

Åh aj aj aj….!

Vaknade i morse av att telefonen burrade till, skulle vända mig om för att svara…och det var ju inte ens möjligt…

Herregud vilken träningsvärk jag har!  I hela kroppen, kanske inte i tårna, men annars :)

Givetvis så eskalerade det under dagen, och varenda gång jag suttit still en liten stund är det som att börja om från början, det stelnar till direkt.

Jag älskar det!

Fast kanske att det inte känns som att jag vill träna i morgon igen…;) just nu iaf….Få se hur det känns i morgon .

 

Eftersom jag inte fick uträttat hälften av det jag skulle igår, för alla hänvisade mig runt runt…en liten jäkla packning och en glasruta…hur svårt ska det vara?? så har jag fortsatt göra ärenden idag.

Eftersom vi har en spräckt ruta in till sovrummet (åxå, s en flera år…men det var plast på ena sidan, och tejpat på den andra-skitsnyggt…) så slog jag bort listerna på även den, ska jag nu till glasmästaren så tar man ju allt på en gång.

130816 136

Tog med en skärva av varje glas, och visade upp.

Om jag skulle ha lika glas som det var in till sovrummet kostade det nästan 1900kr kvm….eh? What??

Nej tack, aldrig i livet, ge mig ett billigare alternativ…!

Det hade de, men plötsligt så ändrade jag mig…jag kom på att jag kanske ville ha en riktig dörr in till sovrummet för jag har ju irritera mig på att det blir så ljust där inne…gillar när det är riktigt kolsvart när man sover..

Hm…kanske ska jag sätta för en skiva ist??

Den andra ska få glas, men jag fick ändå komma tillbaka på måndag, för det var ju semester..

Jo, vi vill kunna stänga den dörren mellan kök och vardagsrum, dels för ljudet, och dels för att vi brukar ha sjuka barn lite isolerade där inne vid TvN:)

Åkte vidare för att skaffa en träskiva….och blev som sagt runtvisad hit och dit, för att till sist få höra att den var slut.. Men då.

 

Packningen fick jag tag i iaf, men efter att ha frågat på alla ställen vi var på och letade skiva..Den satte jag på plats i förmiddags så nu kan man använda handfatet nere igen.

 

Så idag kom syrran över igen, sällskap är ju roligare, och så körde vi, och på vägen så såg vi att vår lilla lokala brädgård ju var öppen, så vi svängde in, och vips hade jag ett stycke måttsågad träskiva i min hand, kostade 67kr:)

Ska bara pimpa den lite, och det glömde jag bort att köpa…haha. Blir det inte bra så får det väl bli glas på den med då, men jag hoppas det funkar.

 

Vidare till Rusta för lite schampoo, men mest vajerlås till ungarnas cyklar, och sen en snabb spaning på nya träningskläder…dock hittade vi inget som var kul..Mina skor behöver snart bytas ut, och det är ju så jäkla tråkigt att köpa…men lika gott att börja spana.  Både Robban och Corrinda behöver nya gympaskor åxå..

 

Sen lite snabba ruscher in på Kappahl och H&M, innan Citygross och hemgång.

När vi klev ut på parkeringen på Citygross, så hittade vi inte syrrans bil:)

Vi stod där som två bortkomna idioter och spanade efter den…… Det händer mig typ aldrig eftersom min buss liksom syns överallt, men en liten bil som syrrans, kunde gömma sig bakom just en buss…haha.. känns bra fånigt..:)

 

Hemåt igen då, och laga delikat mat…alltså…jag har ingen inspiration öht just nu på att laga mat!  Herregud, jag trodde det skulle bli roligt att slippa stå i förtältet och krångla, men nä….Måste man verkligen äta varje dag?

Korv med bröd blev det. Hallelulja. Snart ska barnen få ordentlig mat igen :)

( vi har inte ätit dålig mat på nåt vis, bara det att jag inte ids hitta på nåt kul )

 

Jamie var så smutsig, som en riktig lortgris, så han åkte i badet, och när jag tvättade håret på honom så satt det fast nåt i hårbotten…fy fan, en stor fet äcklig fästing!!

Plockade bort den och hoppas att det inte blir nåt skit av den nu, Robban fick ju borrelia förra året.

 

När vi satt ute och drack kaffe kom Lovelia och ville ha sin cykel pumpad, så kom Trixie och ville ha en sadel sänkt, och så Corrinda som åxå behövde pumpa däck, plus att hon gnällde i allmänhet över sin fula cykel..Den är skitsnygg, en flickcykel som min mamma hade, och alltså är den 55 år eller så:)

Det var bara till att plocka fram pump och skiftnyckel, och sen svinto till Corrinda så hon fick bort lite rost, och den blev jättefin, hon skulle ha på bilvax åxå, men ledsnade, få se om vi ids i morgon för det blir nog toppen.

Hennes dynamo plus lampa var trasiga ( nähä??55 år gammalt….?) så vi meckade lite med den, men gav upp, det vete sjutton om det är mödan värt.

 

I morgon är det sista dagen innan skolan börjar. Som vanligt skjuter jag upp allt till sista sekunden, vill förtränga att det är slut, och kommer följaktligen att stå där i morgon kväll och fundera:)

Men det är ju inget viktigt som ska med första dagen, mer än det vanliga.

Jag kommer följa med Lovelia och stanna kvar, eftersom det är första dagen för henne. Blir nog bra.

 

Ni undrar om min skola :)

Jag ska läsa till Administratör. Det är på gymnasienivå, och jag har ingen aning om hur det kommer gå, jag har noll studievana eller teknik, men hoppas att det löser sig, ska gå på nån info om just det :)

Jag vill inte jobba inom vården längre, eller rättare sagt så kan jag inte det. Jag har ingen möjlighet att jobba kvällar, helger och storhelger…jag vill och måste jobba vanliga kontorstider. Det har jag velat göra länge, och eftersom det väl i praktiken är omöjligt att få jobb som barnsköterska på sjukhuset, så är det dessutom nödvändigt.

Jag gillar mitt yrke som fan, men inte lönen, eller arbetstiderna:)

 

Den här utbildningen är på distans, eller som de kallar det Närlärande. De vill gärna att man är på plats där, men kan man inte så går allt att göra på nätet.

Det är läskigt, men jag ser fram emot det.

Jag har lite funderingar inför vad jag ska bli när jag blir stor, men har inte funderat klart än… Talar om det för er då :)

Första kursen var visst Företagsekonomi….herrejesus….jag som inte kan räkna! På riktigt så kan jag inte det… ;Men det får lov till att gå:)

Jagv et hur jag fungerar, om det inte är intressant så kan jag sitta och läsa långa stycken som jag sen inte kommer ihåg ett skit av för jag har funderat på maten, städningen, hur jag ska lösa det här och det här med ungarna osv….:)

Så må det vara intressant.

Jag börjar den 26 augusti:)

 

Nu ska jag hoppa i säng, så

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Laila,det där var en otroligt onödig och korkad kommentar. Herregud. Ska Carola renovera hela huset istället för att fixa det lilla som behöver fixas? Och man kan faktiskt köpa nytt lyse till cykeln. Cykeln behöver inte vara osäker bara för att den är gammal. Angående Carolas nöjen då,jaa man får ju verkligen hoppas att hon unnar sig att ha roligt ibland!! Annars mår man ju inte bra,om man aldrig får ha kul! Gör du aldrig nåt kul? Du kanske sitter hemma och är bitter medans andra går ut och skrattar och mår bra? Om du har följt Carolas blogg så ser du att hon kämpar och kämpar och gör det mesta själv,klart hon ska få unna sig saker ibland.

  2. Anna

    Hatade företagsekonomi o gymnasiet(läste 3-årig ekonomisk), fick inte alls ihop siffrorna o fick bara 2:a i ämnet, nu jobbar jag med det sen över 14 år o tycker det är skitkul med bokslut o sånt som andra inte gillar ;). Du kommer att märka att får man bara kläm på det så är det skitkul! :)

  3. Karin ida flensburg

    Laila menar alltså att det är bättre att totalrenovera vardagsrummet eller byta ut hela köket, istället för att byta en enkel packning eller gå till glasmästaren? Självklart skulle man inte tacka nej till det, men det är liksom inte alldeles gratis. Och inte alltid nödvändigt heller.

    Även om en cykel är 55 år går det att ordna med lyse på den. Funkar inte dynamon, finns det ju batteridrivna cykellampor som går att montera på.

    Och, till sist, kan man inte få unna sig en konsert eller tatuering, om man tar så mycket ansvar i vardagen och alltid annars sätter andras behov främst?

    Liksom Laila önskar jag dig lycka till med studierna i höst och tack för att du så frikostigt delar med dig av ditt liv.

    /Karin

  4. Laila

    Skulle inte Corrinda kunna få en ny säker cykel istället för en 55 år gammal utan lyse? Beträffande huset tycker jag att du satsa på lite underhåll istället för att släcka bränder hela tiden. Men du kanske hellre vill lägga pengar på konserter, tatueringar och dina nöjen? Du har väl säkert träningskläder som skulle duga. Lycka till med studierna!!

  5. Nina

    Jag kan trösta dig med att företagsekonomi inte är matte! :-) Det är mer ett hantverk!
    Väldigt ”svart eller vitt” Siffrorna ska in på bestämda ställen och sen räknar systemet ut hur det hela hänger ihop. (bokföringssystemet, alltså)
    Jag är också usel på matte (barnen kan glömma att jag kan hjälpa dem!) men bokföring är kul! :-)
    Lycka till! Det kommer att gå jättebra!

    // Nina

  6. Ulle

    Måste du just jobba på sjukhus? Är du sjuksköterska så finns det ju massor av alternativ. Själv jobbar jag i primärvården och jobbar aldrig kvällar eller helger.
    Det är tufft att studera på ”äldre dar” men håll ut så blir det lättare efter ett tag. Annas finns ju alltid bemanningspooler som kan hitta jobb till dig….

  7. Ida

    Spännade med dina studier, distans är ju perfekt när man har småbarn. Du verkar vara en väldigt driftig person så det kommer säkert gå jättebra.

Comments are closed.