Familjen Annorlunda

Nyfikna?

Vet ni, det här är min blogg, och i den så väljer JAG vad som skrivs.

Jag kan förstå att ni är nyfikna på saker och ting, vissa av er så att det gränsar väldigt mkt till respektlöshet, och det mina vänner tycker jag är ganska jobbigt.

Jag kan inte berätta allt som händer och sker, just nu, av just respekt.

Respekt mot flera inblandade, inte minst mina barn.

Ni kommer att få veta så småningom, det kan jag lova er, men inte riktigt än. Snart!

Tills dess så vore jag oerhört tacksam om de ( få!) ganska snorkiga kommentarerna kunde få ett slut, av respekt mot mig och min familj. Gäller även på Janelles blogg, och andra forum.

Respekt, respekt, respekt! Om fler visade lite sånt skulle världen vara trevligare att leva i :)

 

Jag älskar er, och jag tror att ni gillar mig ganska mycket åxå (??)  :)  så till dess att jag känner att tiden är rätt kan vi väl bara tycka om varandra :)

Inte spekulera.

Känns det okey?

 

 

Och med det sagt så kör vi vidare :)

 

Idag var det dags att åka upp till husvagnen.. Mina föräldrar ska åka utomlands på måndag, och jag behövde hjälp av pappa för att fixa upp vagnen på stenplattor, så det var bara till att passa på nu innan midsommar.

Jag åkte till Anna och Lasse igår och lånade deras släpkärra, min syster fick äran att agera chaufför  för jag har inte kört med släp. Jo en gång, men vågade inte..Vi åkte direkt efter träningen så det var nästan på vägen ändå ;)

Så i morse packade vi in domkraft, plattor, kylskåp, en dyn-låda, och säkert nåt mer, och tuffade uppåt. Corrinda följde med som förstärkning av muskler .

Hon stoppade i lurar i öronen och somnade direkt;)

Vi kom upp till Årsunda, och lite nervöst var det ju allt att se om tältet ens stod kvar, husvagnen kanske hade sjunkit ner helt och hållet…?

Det stod där, med vatten på taket…men inte så mkt ändå.. Jag skyndade mig in, för visst är det konstigt att man får så in i bänken bråttom när man upptäcker det, oavsett om det kanske legat där i flera dygn så känns det som att det måste bort NU! :) och sträckte upp händerna, kikade ut för att se så ingen var i vägen, och så tippade jag av vattnet från tälttaket.

– Ihhhh, mammaaaaaa!!!!

Corrinda stod visst lite för nära…och blev aningens blöt ;) men det var ju solvarmt vatten, så varför klaga, hehe.

Helens tak var det värre med, lika mkt vatten som förra gången, och jag skyndade mig in till dem och tippade av det med, med hjälp av Corrinda.

 

När jag gick in i vårt tält igen såg jag att , hoppsan, vi har visst fått en swimmingpool här…vad eh..roligt. Not.

Nästa år ska vi ha ett trägolv, helt klart.  Men tills dess så får vi försöka ta reda på hur vattnet kommer in…Fattar inte helt från vart faktiskt, men nu har Corrinda fått skopat bort typ tio liter vatten, nästen en hel hink, från golvet, och så har vi torkat presenningarna så gott det går, och sen vikt upp den så gott det går så det blir en kant. Tyckte ju att vi gjorde det från början men tydligen inte.  Jag ska ta med lite brädor nästa gång och vika presenningen runt.

Det blir nog bra till slut!

Det var ena sidan som var värst, andra var det mera lite fukt bara. Så vi ställde kylskåpet, på en lastpall där det är torrt..kändes bäst så ;)

Vi lyfte upp vagnen med domkraften och sköt in en stenplatta under hjulet, och vips så rätade hela vagnen upp sig, härligt!

Förtältet sitter mkt bättre nu:)

Så  hängde vi ut de blöta mattorna på tork, och gick och åt lunch.

Då ringde Daniel på Möller bil:)

– Tjena, Daniel här! Du, din bil är så gott som klar, men….har du haft problem med elhissarna förr?

– Eh, nää, inte med dem, men du vet,,,tja, ljusomkopplaren ligger ju på sätet, så vad vet jag, det kan ju vara nåt generalknas? Fast de har aldrig krånglat förr…

– Ok, för jag skulle köra ut den ur verkstaden, och hissade ner rutan för att prata med en kollega, och tja…nu går den inte att få upp.

– Nähädu…men det fixar väl du va?

– Jajmensan, free of charge!

Nä, det sa han såklart inte, tyvärr ;) men det innebar ju att min bil, som var klar, tydligen ville ha lite mera TLC och nu får stanna kvar för felsökning. Det KAN ju vara deras fel, men antagligen inte..varför skulle man ha tur liksom?

Han frågade snällt om det gick bra , eller som han sa: Jag antar att du inte vill ha tillbaka den med rutan nervevad;)

Iofs så hade ju AC frågan varit löst då..hehe..men nä, det är väl att föredra att rutan är fast i läge stängd.

 

 

Traskade tillbaka, lämnade bilen utanför på parkeringen, och lagom tillbaka till vår plats, som är typ längst bort på hela campingen, insåg jag att tältpinnarna låg kvar i bilen…ahhh, surt, men bara att trava tillbaka :)

Slog i massa tältpinnar, grejade lite, och bestämde sen att vi var klara för idag.

Pappa tyckte att jag kunde köra hem, så det gjorde jag, med släpkärra, och det var väl inget att oroa sig för? Inte så länge man bara ska köra rakt fram iaf.

Nu kan jag det med:)

Jag kan faktiskt nästan allt.  Jag och Alfons Åberg, eller vem är det som säger så?  :)

Jag tog hem kärran till mig, så jag kan passa på att köra massa skräp till tippen, nu när jag ändå inte kommer iväg till husvagnen på söndag som jag tänkt, men kanske på måndag…eller nåt.

Kommer tillbaka med den så småningom , Anna ;)  Kanske…;)

Jag vill ha en egen släpkärra, så nån som har en som står och skräpar..hojta!  Jag får inte dra så mkt med bussen, men en halvstor funkar väl :)

 

Hemma var det lugna gatan, Patricia hade varit på promenad med småbarnen, och jag möttes av Jamie och Jordan som kom utrusande i full fart och kramades:) Det är så härligt att vara borta några timmar, för oj vad de saknar en!  Och OJ vad jag saknar dem:)

 

Vi åt lite middag, och sen satte vi fart, det är ju midsommar i morgon , och det är ju kul om det är lite ordning och reda då, så jag och barnen plockade undan på gräsmattan tillsammans, innan jag skickade in dem för att städa sitt rum, ploppade i Bon Jovi i lurarna, och drog igång gräsklipparen. Gräset har hunnit bli alldeles för långt, men det har regnat så mkt att det varit för blött för att klippa, och jag hann precis hela klar när bensinen tog slut…Konstigt, annars brukar den ta slut när man klippt halva så det ser helt sjukt ut ;)

Hur ska jag nu komma ihåg att ta med dunken, tanka ( med vad förresten??) och fylla på gräsklipparen INNAN jag behöver den nästa gång??  Det händer aldrig, jag är inte helt bäst på sånt ;)

 

Bill och Bull;)

Herrejösses vad de här två är underbara! Det är de allihopa såklart, men de här två är så jäkla roliga. Jo, de driver mig till vansinne minst en gång om dagen, men de får mig åxå att skratta gott många gånger per dag.  De är nåt så infernaliskt påhittiga att det är inte klokt.  Emil i Lönneberga gånger två  (hundra…tusen , hehe)

Jordan var bättre i sina ögon i morse, men han får full panik när det är dags för ögondroppar, så det känns sådär att hålla fast honom och droppa, men vad gör man?

Jag föredrar alltid att göra det som måste göras snabbt och konsekvent istf att dra ut på det.

Ska det droppas ögondroppar så är det av den enkla anledningen att de behövs och då diskuterar jag inte , speciellt inte med småbarn. Jag talar om vad som ska hända, och sen gör jag. Oavsett om det är droppar, sprutor eller dra bort plåster :)

Det är ju inte så att man någonsin kan övertala en två, treåring att det är bra att göra nåt som är obehagligt, så varför dra ut på det jobbiga längre än nödvändigt ? Informera absolut, men inte diskutera.

Hur gör ni?

 

Nu börjar det dra ihop sig till att sova igen, jag ska bara avsluta min konversation med min italienska kompis på chatten först, sen borsta tänderna. Känner mig lite avundsjuk på hans 30 grader och strålande sol, men det kommer förhoppningsvis hit åxå.

Helst idag :)

De där åskskurarna de hotar med vill jag gärna slippa på midsommar, det blir så besvärligt.

 

Jaja, det var det, dags att knoppa!

Ha en underbar midsommar nu, allihopa, gör det bästa ni kan av den, så blir den bra för er :)

Kram och vi hörs snart!

Natti natti :)

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Tänker på er! Hoppas att det blir bra…
    För dig, barnen och alltihop.
    Kämpa på, det KAN va värt det.
    Även om det känns lättast att bara droppa det. Ibland blir man bara less på alltihop… Förstår dig mer än väl.
    Men två människor som du o Per. Ni har nåt otroligt fint tillsammans. 9 fantastiska barn. De är ju helt underbara!!!

    Tycker om er så mycket!
    Hoppas allt blir bra! Fortsätt kämpa. (Det blir inte bra över EN natt. Det tar troligtvis lång tid. Men… Kämpa!)

  2. Pia

    Hej!

    Vet du vad Carola? Jag tycker det är lågt.
    Det är lågt att tolka dina ord, eller snarare de ord du inte skriver, bilda sig en eventuell uppfattning och sen snaska runt i nyhetsvärdet och dessutom applicera onödig oro på dina barn.

    Vi som läser din blogg ska nöja oss med det du skriver, för det du väljer att berätta är ju det vi får läsa. Att tolka ett statiskt forum som ju en blogg är kan enbart se som ens alldeles egna tolkning och ska inte appliceras på eller oroa anhöriga till bloggaren.

    Fortsätt du att välja själv det du skriver, för nöjer man sig inte med det så finns det plenty of snask-bloggar som isåfall passar bättre.
    Punkt.

    Glad midsommar förresten!

  3. Johanna

    Blev helt mållös av mångas tidigare kommentarer… att man kan med att snoka *hmmm* Skämmes… säger jag!!!

    Njut av sommardagar och familj ♥

    Kramar till er

  4. Carolina

    Jag tycker jättebra om dig Carola och hoppas att allt löser sig till det bästa. Men kan ändå inte låta bli att tycka det är väldigt konstigt att det är så många ”familjen annorlundapar” som skiljer sig. Ingen bra ”reklam” för stora familjen precis:(

  5. Hanna mamma till 4

    oj att endel bara hinner reflektera över sånt. Jag har inte ens tänkt på detta. Du brukar ju skriva mest om dig och barnen för att det blir naturligt för dig då det är ni som är hemma mest.
    Ja ja skönt att du säger ifrån, hoppas ni får en fortsatt skön helg kram Hanna

  6. Annica

    Bra Carola!! Visst är man nyfiken om allt som händer runt dig annars hade man ju inte kommit in här var dag för att läsa om dig och din familj i vardagen, men det får ju f-n finnas måtta på fräckheten!! Som flera tidigare skrivit är det ju så att du skriver precis vad du vill på DIN blogg.
    Hoppas midsommar varit bra och att ni snart får åka till er älskade husvagn. Kram till er alla och tack för en trevlig blogg!!

  7. Nettan

    Jag gillar dig, du är en bra förebild! Du har en bra blogg och jag är på din sida MEN för att slippa all tjat, all nyfikenhet och rykten så är det nog lättare att berätta. Folk kommer inte sluta prata om er förens de vet, tyvärr!
    Ha en bra kväll!

  8. Helena

    Carola ! Bra att du säger ifrån …. Allt är inte offentligt bara för att man bloggar.
    Jag hoppas dock att allt löser sig till det bästa för er familj. Glad midsommar

  9. Jeanette

    hej
    en bra blogg.Och vad som sker i ditt privatliv ska andra bara skita i rent ut sagt.Det har folk inte med o göra.
    Vill du berätta om något så gör du det sedan om det handlar om barn,matlagning,kärlek eller baciller är det ditt val.
    Ha en trevlig midsommar

  10. Annakarin

    Ha en jättefin Midsommar och Lycka till i husvagnen i sommar. Bry dig inte om såna ofina frågor och påståenden. Precis som du säger är det ert liv. Har följt er i flera år på tv och på bloggen och hoppas allt löser sig och att ni har det bra. Styrkekramar. Följer er oavsett vad det är, då jag tycker du gör det jättebra och verkar vara en härlig tjej :)

  11. Eva

    Jag fattar inte varför vissa människor alltid ska veta allt!? Har de inget eget liv? Jag brukar aldrig kommentera men nu tänkte jag iaf ge dig min stöttning! Skriv om det DU vill, det är ju DIN blogg! Mig roar den och gör den inte det så tänker iaf jag att; ”ja ja vi är alla olika och det är ju hennes val om hon gör si eller så” Jag vet hur det är att leva med en egenföretagare, och jag är det själv, vi bedriver lantbruk tillsammans med massor av arbete 7 dagar i veckan. att du fått klara dig själv mycket när du inte är delaktig i firman säger sig självt. Tur att du haft dina stora barn som hjälpt dig! o mor o far o syster :) OM det nu är så att du o Perra ska gå skilda vägar, ja då får vi väl veta det så småningom och det är inte mina bekymmer för fem öre! :) Jag tänker fortsätta läsa o roas av dina rader oavsett :)
    Trevlig midsommar alla :)

  12. Ida

    Jag läste på Janelles blogg att hon också fått nyfikna frågor, förstår att det inte känns så kul direkt. Det är bra att du säger ifrån. Hoppas ni får en trevlig midsommar.

  13. Carola P

    En bra kvinna reder sig själv oavsett om det finns en karl vid hennes sida eller ej. Din blogg är helt suverän tycker jag, du har gett mig många skratt och tips. Och dina stora barn har alltid ställt upp och passat dom mindre.
    Hoppas ni får en trevlig midsommar och helg och att du snart får bilen så ni kommer iväg till husvagnen allihop.
    Kramis

  14. Eva

    Ja BRA Carola att du sätter ner foten och visar vem som bestämmer.Det är din blogg och du bestämmer vad vill skriva om.Ha nu en Trevlig Midsommar!
    Kram/ från S-Vall

  15. Hanna

    Bra rytet! Jag är ju en av dem som gillar dig. Inga krusiduller i ditt beskrivande av er vardag, det uppskattas! Jag har skrivit det förut, men gör det igen, du har gjort mig till en bättre mamma. Ha en riktigt trevlig midsommar, kram.

  16. Anki

    Bra att du säger i från Carola!
    Önskar dig o din familj en riktigt skön midsommar!
    Kramar från Skåneland

  17. kicki

    Grymt bra att du bemöter dom som snokar med att säga ifrån ordentligt istället för att bara låta det passera…
    Bara för du synts i tv o har en blogg kan man ju minsann tycka att du ska få ha ett privatliv oxå, som du inte delar med oss jämt o ständigt….

    kram!

Comments are closed.