Familjen Annorlunda

Det kör ihop sig:)

I morse när jag vaknade hade fyra av barnen aktiviteter med sina klasser/ basketlag :)

Det ordnade upp sig rätt bra när Corrinda inte ville ha sällskap, och Robbans klassföräldrar ställde in picknicken pga det aningens ( hehe) ostadiga vädret.

Kvar var en stadsvandring med Novalie, och brännboll med Trixie.

 

Jag började dagen med att väcka småtjejerna, och sen packa ihop en matsäck till Robban som fick sovmorgon.

Igår kväll insåg jag att det var en jäkla massa utflyktsmat som skulle fixas, så jag vispade ihop en stor pannkakssmet, och sen stod jag en timme och gräddade.

Både pannkakor och plättar minsann :)

Bakom mig vid köksbordet satt en skara glada barn och ungdomar och spelade Tjuv och Polis:

Lovelia, Simon, Janelle, Corrinda och Robban.

Givetvis var reglerna bortslarvade till spelet, men allt går ju att lösa med internet, så de googlade reda på dem, och sen spelade de under tjo och tjim. Det var så mysigt att stå där och lyssna, och småprata lite med dem mellan varven:)

Klockan hann bli över läggdags för de mindre skolbarnen, så de försvann ner till sig och det blev ganska lugnt. Lovelia behöver ju inte kliva upp tidigt så hon kan vara uppe ibland. Hon känner sig såklart väldigt speciell då , som får vara med de stora barnen och spela:)

 

När jag var klar, röjde jag upp och sen var det ju nästan sovdags;)  Nja…inte helt, men jag hamnade i soffan framför datorn, eller bakom kanske är mer rätt ;)

 

I morse gjorde jag iordning alla matsäckar, och kände mig extremt nöjd med mig själv och min framförhållning.

Robban skulle till en badplats med sin skola, Lyssnaängen, men vid regn skulle de vara i skolan. De skulle samlas där vid 10.00, och eftersom han kan ta samma buss hela vägen åkte han direkt. Här hemma sken ju solen….men inte vid skolan tydligen, så de stannade kvar. Robban fick roa sig med att åka tillbaka med bussen igen, det tar sina modiga 45 min…;)

Typiskt, för även vid badplatsen sken solen… Men men, så kan det bli. Han var inte speciellt grinig, utan tog det för vad det var.

 

Sen fortsatte jag med rullgardinerna till husvagnen.

Vi köpte nya för de som satt där är, förutom att de är typ genomskinliga, inte längre funktionella, och rullar vare sig upp eller ner, utan det får man krångla med. Det har jag ingen lust med, dessutom vill jag gärna sova längre än till halv fem i sommar!

Då är det ju fullt ljus ute och solen steker rätt bra. Förhoppningsvis!

Söndagen ägnade jag åt att skruva upp dem, lite pilligt eftersom det är trångt i husvagnen, så det blev till att skruva bort listerna framför och sen borra och skruva. De fick kapas ganska mycket eftersom de var 195cm långa och det behövs typ 80cm, men då räcker det tyg som blir över till de andra två fönstren som behöver mörkläggningsgardiner :) Smart!

Det var det jag pysslade med idag, kapa av dem i rätt längd, gå ut och sätta upp dem, och gå in och klippa till de andra två.

Precis som tanken var så räckte det även till en bit tyg under takluckan, som jag klurade på hur jag enklast skulle få fast utan att använda öljetter, som jag inte hade … men när jag öppnade syskrinet så låg ju min bästa kompis kardborrebandet där!

Så tyget sattes upp med kardborre, perfekt! ( om det inte ramlar ner för att klistret var för dåligt, eller husvagnens tak för fett, för jag skurade inte av det innan…..)

Det börjar bli färdigt för uttransportering av vagnen nu!!!  Vi kör på söndag, om inget inträffar…ta i trä. På lördag hade varit ännu bättre, men då har vi gatfest på vår gata :)

Pappa hjälpte mig att flytta ner Tv- hyllan så den aningens mer moderna Tvn än den som stod där förr fick plats…den var svartvit och gick på 12 volt ;)  Måste se till att kolla så att allt funkar med Boxer! Ni som åker husvagn och tar med Robert…hur gör man?? Vi har antenn på taket..måste man ha nåt mer?

Ett delikat uppdrag har jag skjutit framför mig åxå, och det är att tömma den lilla portabla toaletten…jag är helt övertygad om att det bara är rengöringsmedel eller vad man nu har i, men ändå….brrr;)

 

Och vet ni då??

Min syrra fick en paketavi, och när hon hämtade ut det så var det en vinst!

Vi var ju på Kosläpp, och gick en tipsrunda,  jag och syrran i ett lag, och Janelle och Simon i ett , tillsammans med lite småbarn, och det var skitsvåra frågor!

Men…tjohooo, vi hade alla rätt :)

En fin bricka, i alldeles lagom storlek för husvagnen, och en mjölkkylare, så mjölken håller sig kall och fräsch!

Även den fick bo i husvagnen, perfekt att ha med ner på stranden till kaffet :)

Tack Arla!

 

Klockan rusade iväg, och plötsligt var det dags att åka med Novalie ner till stan där vi skulle samlas kl, 16.00.

Hittade parkering nära, och var väldigt noga med att betala så jag inte fick en äcklig p-bot…det felade på två minuter…men så fan att jag chansar, p-vakter är ett elakt släkte, så jag tryckte i så jag fick stå till i morgon kl. 08.06 :)

Ha ;)

Hela klassen samlades vid den här byggnaden, känner ni igen den?

Den har mirakulöst vuxit en meter på höjden, för när jag gick i skolan var den 118 meter hög…nu är den 119….? ;)

Uppsala Domkyrka, så pampig och fin:

Jag älskar min stad, även om man blir hemmablind väldigt ofta.

Jag fattar inte hur man kunde bygga sådana höga byggnader förr i tiden? Begriper inte, men imponeras stort.

 

Novalie och hennes lilla grupp guidade oss först till St Eriks källla, sen Upplandsmuseet.

Himlen är hotfullt mörk…och det föll stora tunga regndroppar mellan varven..Men vi slapp ösregn.

Hon rabblade allt utantill medan vi gick mellan de olika byggnaderna, men höll sig till att läsa innantill när det väl skulle framföras ♥

Vi har varit på en stadsvandring förut, med Patricia, och det regnade då med..fast då var det riktigt skitväder, nu var det bara halvkasst.

Vi gick via Skytteanum, till Helga Trefaldighetskyrkan:

Bara bilder från konstiga hörn, men det blåste så att vi sökte lä:)

Domkyrkan, Gustavianum, och så Universitetet:

Maffigt :)

Carolina Rediviva, och sen den lååånga, seeega uppförsbacken till Uppsala slott….Jisses, det är svintungt att gå upp där, jag begriper till fullo att de byggde det just där, ingen orkar springa upp och anfalla, utan dör liksom på vägen, smart ;)

Jag berättade för Novalie att jag spelat in en film där uppe vid slottet, och hon blev imponerad och frågade om den fanns på DVD ;)

Haha, nä. vissa filmer hör nog hemma i någons byrålåda, och den här var ett skolprojekt när jag utbildade mig till barnskötare:)

Fast lite stolt är jag, för min lärare ville att vi skulle filmatisera min uppsats, om Tom och Corrinda och Svartalferna ;)

Jajamen, det är därifrån hennes namn kommer.  Det är alltså en saga, om nu nån fick för sig nåt annat ;)

 

Sista stoppet var vid Gunillaklockan.

Hm…kyrkan och Kungen låg i fejd….därav kanonerna som riktades mot kyrkan..Tror jag :)

Botaniska trädgården…hyfsat najs visuellt:

 

Vi avslutade det hela med picknick!

Jo vi hade mat….men den var inte uppackad här .

 

Vädret var fortsatt ostadigt, men inget regn i maten, tack för det.

När vi kände oss klara, så bröt vi upp och susade vidare till Trixies brännboll :)

Hann dit lagom tills de började spela, och missade bara picknicken där. Här var inte vädergudarna lika snälla, eller de hade svårt att bestämma sig, för det ösregnade samtidigt som solen sken och värmde..? Märkligt väder!

Jag har känt av huvudet hela dagen, och vaknade utan nån röst att tala om, tur att den kom tillbaka..det är svårt att hålla truten när man är en babbelmaja ;)

Efter att vi spelat klart stannade vi en stund på Nåntunaskolans fina skolgård så ungarna fick leka lite till, innan vi åkte hemåt.

 

Här hemma hade Janelle och Simon lagat chiliconcarne! Eftersom de blev så sugna på pannkakor igår när jag gräddade dem och de inte fick äta upp dem så gjorde de egna till brunch…och ville alltså inte ha det till middag. De är inte tappade bakom en vagn direkt, utan rotade i frysen och fixade annan middag. Det funkar för mig, för då finns det lunch i morgon :)

De njuter av att vara klara med skolan, och chillar och tar det lugnt. Snart börjar allvaret, och tills dess kan de få njuta ♥

 

I morgon har Robban avslutning, han går på en friskola ( Katarinaskolan, älskar den!) och de har av nån anledning jag inte hängt med på, gjort så att de gick i skolan i fredags och slutar en dag tidigare än kommunens skolor.

Han är väldigt nöjd med att sluta före de andra ;)

 

Övriga slutar på onsdag, och i år blev det två olika avslutningar, en för Novalie och en för Trixie. Förra året hade de nog samtidigt, och nåt år har vi haft tre olika. Efter varandra i samma kyrka :)

Det är nåt speciellt med sommaravslutningar, jag vill gärna vara där och höra Den blomstertid nu kommer och I denna ljuva sommartid ..för även om de numera även innebär sorg, så symboliserar de ändå att en härlig tid står för dörren:)

Jag gråter alltid, och försöker alltid dölja det, för man kan ju inte stå och böla heller ;)

Efter avslutningarna har jag en dejt med Janelle, ett litet hemligt uppdrag ska genomföras….bambambambambambambaaaaa…!

Kommer bli skitbra!

 

Nu har jag en dejt med killarna i sovrummet, så vi hörs :)

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Neta

    Jag använder självhäftande kardborrband till mycket i husvagnen, t.ex. kan man trycka fast myggnät direkt i den om man tejpar upp den hårda delen.
    I takluckan har vi en solgardin för bil, en svart lite perforerad. Äldre modell av sån men i vagnen är den perfekt, och en fast stängning där jag trär i ett litet handtag som sitter på själva gardinen i fästet som är monterat i taket. Myggnätet (som också är svart) trycker jag fast först under den, jag har alltså en ram av kardborrband runt takluckelisten.
    Har sen lite plastkorgar som jag så klart tar ner under transport, men då vi står still sätts dom upp med kardborre på insidan av toadörren + en på väggen bredvid tvättstället. Bra till tandkrämstuben, (har så klart kardborre även på tandborstmuggshållarna) hårborstar, plåster och sånna braha-saker. Har det även till ficklampan, tändaren till köket m.m.
    Gäller ju att ha så rent som möjligt i det trånga utrymmet och då är det bra att sätta upp med det på insidan av skåp, dörrar och på väggarna.

    Vi ska också ligga i Årsunda i sommar, iaf en vecka.

  2. helen

    Jag trodde att din bästa vän var silvertejpen ;-)

    Carola: Äsch, jag har flera bästaste vänner ;)

  3. Elin

    Ja går också i en fri skolan som gör att mesans kommunala skolor ha studie dag så går bi skolan och det gör att vi kunde sluta den 5 juni :)

  4. Jenny Nordh Kleivard

    Vi har också Boxer och vanlig antenn på husvagnen funkar perfekt, vi ligger på säsong för fjärde året i Olofsbo, Falkenberg Lycka till i sommar nu håller vi tummarna för att det blir en strålande varm sommar.
    Jag och mina tjejer flyttar till husvagnen på onsdag maken kommer till helgen men kommer sen för att stanna fleraveckor till midsommar. Kramisar Jenny.

  5. Hanna

    Uppsala är en fin stad. Tänkte ta en sväng dit med barnen i sommar. Hm, undrar vad Janelle och du kokat ihop.

  6. Eva

    Hej! Åhh,härliga uppsala det är en vacker stad jag har släkt där, i slutet av juli så åker jag ner,gör så varje sommar.Jag längtar.Och i min ungdom när jag var 20 år (är nu 52 år) så bodde jag på wiiksfolkhögsskola.Vi kanske stöter på varandra på U-salas gator då:) Tack för en härlig blogg! och att du vill dela med dej av din vardag till oss läsare.! Eva/S-vall

Comments are closed.