Familjen Annorlunda

Novalie 10 år!

Min älskade lilla skruttunge ♥

Med sång och paket gick vi i den vanliga troppen, något minimerad då Janelle var på studentskiva igårkväll och inte sov hemma ( hon hade ångest inför att missa syrrans morgonuppvaktning, och hade nogsamt kollat så det var ok med Novalie) och Patricia var sjuk och hade bådef eber, huvudvärk och halsont, Jamie och Jordan sov som grisar och man väcker inte den björn som sover, speciellt inte om man kanske kan stjäla sig till en stunds vila till efter att barnen gått iväg til skolan ;)

André kompade på gitarren, och det var en stolt och nöjd Novalie som vaknade ( nåja…hon var nog vaken innan….hihi)

Hon fick ett startkit av Blingels ( nåt pyssel) En efterlängtad Skylanderfigur, två tröjor och en fin sommarklänning, till avslutningen och till Janelles student ( och sen alla andra dagar hon vill vara fin, vi använder finkläderna ofta, bättre det än att låta dem hänga i garderoben och bli för små)

Hon var snabbt på fötter, och iväg till skolan, där några av hennes kompisar gjort en stor plansch åt henne i present, jag hann inte fota den men den var fin.

Jag hoppade tillbaka i sängen, för till min fasa vaknade jag med ordentliga förkylningssymptom! WTF!? Här har jag knappt varit sjuk på hela året, och så NU?  Jag låg under dubbla täcken och frös…sov en stund innan småkillarna vaknade, och låg kvar länge och mös med dem sen.

Det kändes bättre när jag kommit upp , men lite raspigt i halsen, ont i nacken och förkyld…skit. Patricia har feber, ont i kroppen, halsen, huvudet…låter som influensa…och det har jag inte tid med, tidigast på måndag kan jag vara skruttig, och då bara den dagen ;)

 

Jag trotsade bassiluskerna, och körde ut silverbussen på gatan och sopade bort allt grus från vår uppfart, sen backade jag in den igen (en cm från husvagnens dragkrok – skills? Tur? ) och fick då plats med Mazdan som annars får stå på gatan när husvagnen är hemma.  Nu kom det inga gatsopare idag, som jag hade hoppats, enligt kommunens hemsida ska de vara klara hos oss denna vecka, men tja….mycket grus är det efter den här vintern ;)

Jag var slut som artist en stund och som tur var så kom pappa med lister till husvagnen som vi roade oss med i några timmar. Det är listerna runt dörren som är slut och behöver bytas, och eftersom vagnen är så gammal finns inga reservdelar utan man får improvisera, det är pappas specialitet :)

( jag är helt klart hans dotter, vi heter nog MacGyver i mellannamn, hehe)

 

När det var klart kom tjejerna från skolan, och Janelle hade precis hunnit hem innan, med Novalies present, en stoor godisburk. Tänk att det är så uppskattat! Hon gav samma till Robban och Corrinda och det gick lika mkt hem där :)

Novalie är så givmild och snäll, men gömde burken i ett skåp, nog inslagen i en påse med hennes namn och Rör ej, på .

Vi har skåpråttor här nämligen!  Inget får vara ifred….Tex så köper jag loka lemon pie, och ställer i kylen – de är borta när jag ska ha dem?  Chokladkakan jag gömde ? Borta! De är kräsna och sockersugna, våra råttor;)

Två av de fina!

Novalie med en av de nya tröjorna :)

Sen kom det kompisar till födelsedagsbarnet, och alla försvann ut på studsmattan. Jag passade på att ringa en vän, och sen babblade vi, länge och väl :)

Tvätt är tvättad, golv dammsuget, bänkar avtorkade…tja, det vanliga köret.

Igår lyckades Jamie skaka på en flaska flytande smör, så det stänkte ut över golvet, och jäklar vad svårt det var att få bort! Smör alltså….!Jisses.. Men med yes funkade det till sist. Idag hällde han ut lite fil, och smulade med bullen med pärlsocker på…Jag tar på foppatofflorna så känns det inte hur söligt det är överallt ;)

Haha,

När jag gick in i vardagsrummet fick jag plötsligt för mig att byta plats på vår dvd och vår sourroundgrunka, för att få rum med en stor blå låda där vi hade Wii spelet. Meckade på med det, och insåg när jag redan krånglat till allt att den blå lådan ju var alldeles för hög, det var liksom inte ens nära att den skulle få rum. Ibland alltså, funkar inte ögonmåttet öht.

Normalt får jag in saker på milimetern som jag tänkt, men ibland blir det tydligen överhettat;)

Jaja, det fick bli avtorkat från damm iaf, och Wiiprylarna fick sin plats i vår fotpall ist. Mkt bättre .

Novalie pausade lite med surfplattan, och det var visst för ljust i rummet för att hon skulle se på skärmen..

Ingen dumbom det där inte, men varmt….;)

 

Novalie hade betsällt pasta med skinksås till middag, så det fick det bli, två olika varianter, en vanlig och en med lite vuxnare smak med vitlöksost i :)

Sen blev det kvällsfika med bullar, vi hade ju släktkalas i helgen, och ingen vill ha mer tårta nu:)

JOrdan var borta, han kom inte hem till middagen, och inte när klockan blev halv åtta..(.vi åt sent, vid sju, )och de brukar bli hemkörda från grannarna då, så vi letade. Vi hade gått en runda när det var middag, men som sagt, de ränner runt på hela gatan, och missar de middagen så får de äta lite senare helt enkelt,

Men när vi letat överallt och inte hittade honom så började till och med coola jag oroa mig, och det ska mkt till innan jag blir orolig. Hans skor och cykel låg hemma, men var var han??

Efter att ha kikat i hela huset så gick vi återigen in i sovrummet, bara för att överbevisa oss själva om att det var tomt, men då låg han ju där och sov, på ena kanten av dubbelsängen..lilla gubben.

Pust! Han fick sova vidare, så jag ska väcka honom nu snart innan jag lägger mig och gå på toa med honom, han kissar sällan på sig, men det är dumt att chansa när han sovit så länge. Däremot blir det knappast nån sovmorgon i morgon ;)

 

 

Hawaii 5-O säsongspremiär ikväll så jag körde i säng alla barn till dess, eller de mindre.

Kl 21 bänkade jag mig, men fick pausa flera gånger för än det ena än det andra, och så kom plötsligt en jätteledsen Novalie upp, gråtandes, och kastade sig i famnen på mig.

Hon vill inte att jag ska berätta vad det var, men jag kan säga så mkt som att det är fan inte klokt hur vissa kan bete sig! Patetiskt, och avskyvärt. Usch, jag föraktar .

Efter att vi pratat jättelänge och hon gråtit så hon trodde att hon hade sår under ögonen , så somnade hon bredvid oss på soffan:

Det är inte alltid så lätt att vara liten, även om man fyller år. ♥

Men även om dagen inte slutade så som hon hade önskat så var de flesta timmarna bra,,  och hon är nöjd med sin dag:)

 

Imorgon är The Big Day!

Bon Jovi is coming to town:)

Jag ska hälla i mig lite honung nu och sen knoppa, och håll era tummar att jag vaknar pigg som en nötskrika i morgon, frisk och stark:)

Om jag fattat saken rätt är inte Richie Sambora med? Skrutt, men å andra sidan ska man ta hand om sig själv även om man är en superstjärna på världsturné :)

 

Nu , Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Grattis Novalie! Det är svårt med separationer, jag är själv uppe i det just nu, och ingen vet om det, men snart måste jag berätta.

  2. Amanda

    Var är Perra egentligen? Ni hade väl bröllopsdag för ett par dagar sedan? Jag har sett på din dotters blogg att folk kommenterar om hennes pappa,kanske dags att berätta hur det ligger till så kan dina och din dotters läsare sluta undra och kommentera om det hela tiden?

    1. Ester

      Per kanske inte vill att hon eller barnen ska skriva om separationen i sina bloggar?

    2. Linda Björk

      men herregud vad folk är nyfikna. Bry dig liksom. O att folk frågar barnen är så otroligt fult.

  3. Julia

    Har inte heller varit förkyld under hela året men nu har jag blivit det
    vill verkligen inte va sjuk för missar allt roligt i skolan

  4. mettemy

    Hej ! Nu känner jag mej som världens hönsmamma , när min dotter som är lika gammal som Jordan är ute går jag å tittar vad hon gör varannan minut :) ser jag henne inte på sekunden då så får jag totalpanik!

  5. terese

    Jag har inte heller varit förkyld på hela vintern, men NU är jag. Fel årstid tycker jag. Antagligen minsta grabben som smittat mig.

Comments are closed.