Familjen Annorlunda

Det var väl själva sjutton?

I säkert ett halvår har vi haft en grå klädsel på vår soffa i vardagsrummet, det har varit både slask och blask, snö och tö, sol och vackert och tja..allmänt väder.

För några veckor sen bytte Robban klädsel till den rosa ( ljusa) när han jobbade hemma på Operation Dagsverke.

Typ tre dagar efter det så kom en katt med smutsiga tassar och hoppade upp i den och gjorde fina ( hm) spår, och sen dess har det varit ett jäkla tassande där!

Jag fattar inte? Den grå är ju inte så grå att den kamoflerar allt, så varför ska katterna vara så smutsiga just när den ljusa kommer fram?

Iofs så har dörren till poolrummet varrit stängd, de går in via det för vi har altandörren där, och då ålar de sig på mage igenom ett litet hål som är grusigt…och så gosar de upp sig i soffan sen ;) men nu är den öppen, och för en timme som kom Smulan med smutsiga tassar och hoppade upp, och nyss kom Zlatan med detsamma….På bordet står en flaska rengöringsspray och en trasa ;)

Det regnar ute, det är ju en möjlig förklaring ;)

Zlatan är skitrolig, för han älskar att bli frotterad med en handduk, så han kan med vilje gå ut och bara blöta ner sig i regnet, för att sen komma in och vilja bli skrubbad med handduken :)

 

Idag har jag haft huvudvärk hela dagen, den släppte så fint när regnet kom vid 20-draget.

Trots det har jag jobbat på, med det ena och det andra, det går liksom inte att ligga på latsidan, dels är det ett helt kompani ungar att ta hand om, dels deras lämningar i form av tvättberg, disk osv ;) hehe, och sen är det så här års även en trädgård. Snart blir det en pool åxå…hujedamig ;)

Vår gräsmatta har inte vuxit så värst imponerande, men så kom det regn, och igår morse tittade jag ut och bara: Vart fasen kom alla maskrosor ifrån? Hur kan kirskålen växa flera decimeter över natten, och : jisses vad med Förgätmigej det blommar överallt :)

Igår hann jag inte med, men idag när jag stoppat Jamie i säng så stoppade jag i Bon Jovi i öronen och så drog jag igång klipparen, och klippte bort både det ena och det andra. Det blir så fint när det är nyklippt! Fast jag gillar inte att det luktar illa och låter ännu värre, så när det blir en ny klippare ska det vara el eller en gammal handjagare…Ja, det är lite jobbigt, men jag gillar att klippa så.

 

Tjejerna letade fram sina bikinis igår, och Jordan ville såklart åxå ha bikini….

Ja, här gör vi ingen skillnad på killar och tjejer ;)

Och för att förekomma – Ja, tjejerna har bikini och bikiniöverdel. Varför inte? Det är fint, och ska man verkligen hårddra det hela så blir det mindre för de eventuella ”fula gubbarna” att dregla över. Skyl det som skylas kan, liksom ;)

Men, jag gillar inte när det är riktiga Bh överdelar, och ser så gott det går till att det är ”barnsligare” toppar.

Så, skjut mig ;)

 

Jamie har blivit en linslus, när det passar honom, dvs när jag helst ser att han håller sig ur vägen;)

Här skulle jag fota Jordan i bikini bakom honom…Fet chans , morsan, JAG ska synas :)

Snoret får ni blunda för…

 

Idag har Jamie varit en riktig plåga…Jag vet att det finns folk som på riktigt tror att jag menar det på vissa internetforum, där det för övrigt florerar både det ena och det andra ryktet och allt och inget, så det är inget jag på allvar bryr mig om, men tycker att det är lite märkligt hur folk tänker.. På riktigt, det är väl ingen som på fullaste allvar tror att jag faktiskt skulle sälja nån av ungarna på Blocket?

Eller?

( Vad skulle ni ge för dem isf , hehe, allt är till salu bara priset är rätt, visst? )

Idag var Jamie billig, på gränsen till gratis, för det var ett jäkla gnällande, och så värsta solskenet mellan varven.

Hur orkar man pendla sådär i humör?

Han är lite snuvig, hostar, får lite tänder och så lite värme på det så har man en härlig kombo.

När han får göra som han vill är allt frid och fröjd, ( känner igen det där,hm?), men när han inte får det bryter tredje världskriget ut, för att lika fort klinga av:

Tramsunge, jag älskar dig!

På bänken bakom skymtar ett annat av dagens projekt,den apgamla kaffebryggaren från husvagnen…den är inte från -73 som själva vagnen, men möjligen från 80-talets början ;)

Den är avkalkad, och verkar funka, varmt som sjutton blir det iaf, jag har bränt mig:(  I morgon ska jag prova att brygga kaffe, det ska bli spännande att se hur det blir.

Jo man kan köpa en ny, eller använda mitt älskade nescafé men det är kul med retrostuff.

 

Trixies frisyr:

De vill ha håret flätat varje morgon för att slippa få löss i skolan, det rekommenderas ju att långt hår sätts upp för att minska risken, och jag vet ju inte om det stämmer, men för att mota Olle i grind så flätar vi.

De sover ofta med flätor åxå för att slippa få tovor.

Jag köpte en borste för ett tag sen:

Den heter No Tangle, och är fenomenal för att reda ut håret utan att det gör ont!

Jo, lite känns det ju såklart, men den är uppskattad av ungarna. Mig med :)

Jag hittade den här på Lyko.se, men redan för flera år sen köpte min syrra en till Patricia när vi var i London, då var reklamen att den var toppen för löshår och extensions.

 

Förutom att klippa gräs, har vi sorterat skor, det mesta som skulle kastas åkte tydligen i soporna redan i höstas, duktigt:) men det blev några par till som fick åka till tippen. Nu är ungarnas skolådor fulla till bristningsgränsen, och nåt par ska man väl alltid hitta trots att de slänger de typ överallt.

Lagade en god lax, och sen kom jag på att Karin ju hade med sig rabarber i söndags, men vart hade de tagit vägen??

Letade runt, när Patricia kom och plockade fram påsen, den hade hon tydligen lagt i den allmänna högen på skänken…jojo.

Upphittade rabarber blev en god paj, och en förhoppningsvis god kräm, jag har inte smakat än..

Jag vet inte hur jag tänkte, men insåg i samma stund som jag hällde i redningen att den var på vetemjöl..Jag brukar använda potatismjöl till kräm…har det nån betydelse?

För säkerhets skull, och eftersom den inte blev tjock, så redde jag en gång till med potatismjöl, det kanske blev värsta jellon av det hela…törs knappt gå ut i köket och kolla ;)

 

Nu ska jag snart hoppa i säng, och hoppas att alla baciller kan flyga sin kos!

Jag har inte tid med det.  Både Patricia och André är skruttiga, tyckte jag hörde nåt om feber, men ingorerade det, för det som man inte hört finns inte, visst? Inte smittar det heller ;)

Janelle verkar ha repat sig iaf, men småkillarna är hostiga och snoriga. Jag har haft ont i halsen, och är inte helt kry än, men låtsas;)  och Novalie har varit hemma från skolan för hon varit hängig och trött.

Gahh, bort baciller, bort!

Alla regnmoln kan försvinna de med på samma gång, speciellt på fredag över Stadion och på lördag över Furuvik :)

 

NU är det slut på svamlet!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. kicki

    tänkte bara tipsa om att den underbara borsten finns hos Hårboden, vid Österplan i Uppsala…. love it!!

  2. Kristina Å.

    Skulle inte för ett ögonblick tro att du ville sälja dina barn på blocket! I allt det jobbiga, för det är det ju ibland, måste man få skoja och vara lite ironiskt rolig. Det mesta går att skämta om, till och med jobbiga barn. Att vara ironisk mot barn går däremot inte hem, det är inget de fattar och kan vara väldigt nedsättande.

    Bara kaffet blir gott och varmt är väl en gammal kaffebryggare lika bra som en ny. Själv använder jag en stor och en liten pressobryggare från Bodum, den lilla när bara jag dricker kaffe. Blir jättegott kaffe dessutom!

    Hoppas på att kunna plocka lite rabarber till helgen då de borde växt till sig. Kräm är gott men det där med mjöl i vet jag inte hur det funkar, men det kanske blev gott och inte alltför tjockt?

    Operation Dagsverke hos oss idag och hoppas de följer min lista. Tyckte de kunde gå ut och skramla med bössa men se det var inte så himla aktuellt.

  3. Julia

    Har tre såna No Tangle borstar och tycker dom är jätte bra
    är André och Patricia tillsammans för om man läser på din blogg så är
    dom väldig mycket med varandra

  4. Louise

    Känner igen Jamies humör, har en liten tjej med precis samma ;) tack för tipset om muslin, köpte den i går och den var super god. Sen måste jag säga att du verkar vara otroligt stark som orkar dra runt ungar, hushåll och allt vad det innebär. Du är en bra förebild för mig :) Tack!

Comments are closed.