Pustar… – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Pustar…

Oj vilken fart den här dagen hade!

Känns som att den började nyss, jag är iaf lika trött nu som jag var när jag vaknade, hehe, och det vill inte säga lite.

Morgonen bjöd på svinkyla, och nu snöar det och är svinkallt, ska det aldrig ta slut?   Råkallt så det kryper in under skinnet, de här minusgraderna som är nu känns värre än de minus 20 som var i vintras. Men, hur jäkligt det än är just nu, så går det åt rätt håll :)

Det går mot solen och värmen, och det är så härligt att veta det att jag står ut med de här isdagarna!

 

Jag hade ju fått tid för Corrindas utvecklingssamtal kl 9.10 i morse, och det funkar ju iom att Lovelia lämnas på kyrkis kl 9.00, men det blev tajt, dock funkade det utmärkt. Jag tog med Jordan och Jamie som skötte sig strålande, förutom möjligen att Jamie målade på bordet med en kulspetspenna:/  Men det är i en högstadieskola så bänkarna kanske inte direkt är helt ovana vid den behandlingen;)

Corrinda har inga problem i skolan och ligger bra till i alla ämnen. Härligt att höra!

Susade därifrån och passade på att handla lite på vägen hem, och nu kom jag ihåg det där smöret jag glömt i flera dagar! Hur är det möjligt att gång på gång gå ut från affären utan det enda som egentligen stod på kom ihåg listan:)?

Jo, för på Citygross står smör på ett så knepigt ställe, en gång som jag inte går i eftersom jag ska ha fil i gången bakom. Helknäppt, om nån frågar mig, men övriga kunder kanske ( mest troligt!) verkar ju hitta dit …

Hem med varorna och packa upp dem snabbt innan vi åkte tillbaka till kyrkis, för en kopp kaffe och lite lek.

Janelle messade att hon mådde dåligt och var på väg hem, hon har fått tillbaka magkatarren hon hade förut, all stress runt omkring musikalen tar ut sin rätt, men vi avvaktar väl några dagar innan det blir doktorn.

 

Min lilla fina förstfödda har idag meddelat mig sina framtidsplaner! Jag både gillar och avskyr dem, för de innebär ju liksom att hon kommer att flytta hemifrån, och det är inte jag riktigt redo för än :)

Jag vet inte om de är officiella än, men återkommer. Än har hon inte flugit ur boet. Jag berättade genast för Patricia att eftersom Janelle tänker sig att flytta så innebär det att Patricia kommer få lov att bo kvar hemma till en sisådär 30-35 år….funkar väl?

Märkligt, jag som är så långt ifrån en hönsmamma som man kan vara, tycker det känns jobbigt att de blir stora och ska klara sig själva, även om jag vet att det kommer klara det galant, de är ju uppfostrade väl;)

 

Nu när hon kom hem så underlättade det min tisdag, eller kanske snarare Jamies tisdag , för då kunde han få sova klart hemma, medan jag skjutsade, hämtade, lämnade.  Tisdagarna är en meckig dag, med många aktiviteter.

Dessutom så hade de satt in ett extrapass Cirkelfys med Björn idag, som vi gärna ville gå på så det blev lite omstuvningar i schemat så det funkade.

 

Mellan alla bilturer så hackade jag lite is, härligt när det lossnar stora stycken:) Även ungarna tycker det är kul och kommer gärna ut och slåss om att få hjälpa till.  Laga middag gjorde jag med, och det blev köttfärsbiffar, till oss vuxna gjorde jag med oliver – supergott, och kokt potatis med sås. Alla älskar det, och det gör ju inget alls att det blir kvar lite till lunch imorgon.

Vissa middagar slipper man ju helst äta till lunch dagen efter, men köttfärsbiffar kan jag längta efter, bra det för då äter jag ju lunch, nåt jag är usel på annars…

 

Syrran hämtade upp mig och vi åkte och tränade, och idag gick det bra! Det KAN vara Björns förtjänst för han är så jäkla pushande :), men jag har ju gått och dragit på en liten rest av förkylningen, det där locket för örat är äntligen borta, och nu känner jag att det funkar att ta i igen, det var samma igår. Härligt!!  Jag misstänker att det kommer kännas ordentligt i morgon, för både igår och idag var det tuffa pass :)

Det är så kul att känna att det är ok att ta de lite tyngre vikterna igen!

Nu blev det inga rekord, men sving med 16kg kettlebell, knäböj med 20kg ( lite mesigt men jag får ont i handlederna av att hålla stången framför mig, och ännu värre är det att sätta stången på axlarna…gahh, tror jag är felskapt; hihi) rodd med 18kg, och allt i hyfsat tempo, plus de andra övningarna jag inte kommer ihåg:)  Armhävningar på två kuddar så man kom ner djuupt, och det vet jag känns imorgon för sist( länge sen) hade jag superträningsvärk;)

På fredag funderar jag på om jag ska våga testa Ruffie, eller vad det nu hette. Syrran var på det i lördags när jag satt på Fyrishov och kikade på gympa. Kampsportsinspirerat….hm, massa kroppskontakt med andra svettiga människor är INTE min grej, jag ogillar det starkt. Men det kan funka med syster yster, så kanske…Får se;)

Man kanske missar fredagstacosen bara…och det kan ju aldrig vara ok..Hihi.

 

När jag kom hem satt de flesta och kikade på Bygglov, de gillar alla sådana där program – Äntligen hemma, Bygglov, Sveriges Mästerkock, Halv åtta hos mig, osv… Kanske har vi några kockar och byggare i framtiden?

Själv ska jag skola om mig till rörmokare ;)

 

Stoppade i säng lite barn, kollade på The Following ( hette den så nu då?? ) och sen dusch.

Nu sover barnen, de vuxna är vakna, men inte så länge till…Mina linser skaver så det är väl dags att plocka ut dem, och hoppa i säng. Fast först måste jag fixa lite, slå igång diskmaskinen och sånt där som man gör på väg till nåt annat :)

 

Imorgon är det onsdag. Igen?  Vi är redan i mitten av mars, trots att det känns som att det var julafton nyss.

Robban och Corrinda fyller 13 år i maj, och Novalie fyller 10 några dagar senare, de har börjat tjata om att det snart är födelsedag, och jag svarar att Nej det är ju skitlångt kvar! Men det är nog så att de har rätt:)

 

Men nu ska jag sluta babbla!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lotta m nio

  Jo…visst är det jobbigt när de flyttar, de små (rätt stora!) liven :)

  Jag har ju två som dragit nu…varav en av dem bara är 17…hujedamej ;) Men de bor ju på orten o Hällefors är ju inte så stort, så visst ser man dem ofta. Men det blir konsigt tomt faktiskt. Samtidigt är det skönt för man vet att de klarar det. De fixar det och de mår bra av det. Den äldsta flyttade hem till pojkvännen o den andre skaffade egen lya som hon betalar med pengar hon tjänar då hon jobbar extra i en Ica-affär här. Hon pluggar ju fortfarande o går bara andra året. Trodde hon skulle komma “hem” o äta o lämna tvätt o så…men nädå…hon är här då o då…o smsar o frågar nåt ibland…typ “hur får du köttet si eller så…eller hur gör man den där gratängen?”. Jag känner att jag lyckats som mamma! Jag har lärt mina barn att våga. Det är skönt! =)

  KramKram!

  ps Mysigt ni verkade ha med Mirkas fina familj =)

 2. Sofia

  Hej carola,

  Ville bara tipsa om proviva till janelle, brukar själv få magkatarr och tycker verkligen att det hjälper :-)