Och så tar vardagen vid igen. – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Och så tar vardagen vid igen.

Slut på sportlov, men inte så långt till påsklovet :)

Jag blev så glad i morse när jag klev upp för det var ju LJUST ute!  Jihaaaa! ♥ Det var stor skillnad sen före lovet, och till råga på allt så har ju solen strålat hela dagen, underbart.  Fast det har ju sina nackdelar åxå, och det är ju att solen står lågt, och lyser in och verkligen belyser alla dammkorn som finns…:/  Men det är lugnt, jag kan dammsuga:)

 

Tjejerna med lusmedel väcktes och duschades, Robban fick fixa själv, och Lovelia kunde ju sova en stund till.

Kallt ute, men som sagt, strålande sol, och tjejerna var glada när de traskade iväg till skolan, lite kul är det ju att få träffa alla kompisar igen.

Trygg Hansas telefontid öppnade 8.00 och jag blev uppringd av dem 8.15.

Lite skamset berättade jag vad som hänt, men vi hade helförsäkring så det var ingen fara :) Fast en trist självrisk på 3000 loppor blir det ju, men skit samma, det kunde varit värre.

Hann äta lite frukost innan de ringde från Dicks Hushållsservice, och bestämde tid mellan 11-13.  Jag skulle ringa Möllers bil för att få en tid för skadebesiktning, men det sköt jag på och gick ner och plockade ordning i tvättstugan ist, så gott det nu går ;)

Han kan ju slippa trava i tvätthögar, tänkte jag, snällt va ;)?

Kom upp igen och såg Smulan speja på nåt:)

Jag är helt och fast övertygad om att hon var surikat i sitt förra liv:)

– Va??? Snackar du om mig??

Ahhh hon är så knasig:)  Älskar båda våra katter!

När jag skulle bädda i ordning i vårt sovrum så luktade det gammal sur välling, urk, så istället för att bara bädda så bäddade jag rent i alla sängar där inne ( Dubbelsäng, två spjälisar och en utdragssäng). Bar ut Jamies säng och skurade av den från topp till tå, men det luktade fortfarande surt…?  Dammsög, skurade och gnodde …nix, stinker fortfarande. Skurade av garderobsdörrarna, Jamies säng har stått framför dem, och de var söliga, den där vällingen kommer lite överallt.

Men vart sjutton kommer lukten ifrån?  Till sist hittade jag två stinkade gamla sura vällingflaskor under utdragssängen som Lovelia sover i ibland. Usch.

Eftersom jag länge lurat på hur man ska kunna möblera lite bättre där inne med alla sängar, så gjorde jag slag i saken och möblerade om, och det blev mkt bättre plats.  En byrå fick stryka på foten, och en skänk/skåp som stått där för att julgranen ska få rum i vardagsrummet släpade jag ut dit igen :) Inte konstigt att det är trångt när man bystar in saker där för att de inte har nån annanstans att stå, hehe.

Nu står gossarnas spjälisar efter en vägg, med en byrå mellan sig så att framför allt Jamie ska låta bli Jordan.  Jag får alltså gå runt sängen för att komma till Jamie, men vad gör det? Jag skulle ju kunna byta plats i sängen, men vi har olika madrasser, Perras är mkt hårdare än min, så det går jag inte med på, då tar jag hellre några kliv mitt i natten…:)

 

Mitt i ommöbleringen kom Mats från Dicks Hushållsservice, han var här och lagade min spis för ett tag sen, och jag inser att det är en sån här kille man ska satsa på , nåt av barnen får lov att bli reparatör av hushållsmaskiner, eller gifta sig med en ;)

Han “skällde” på mig för att jag inte gjort rent kondensorn, men det hade jag ju, bara det att det visst var ett annat håll man åxå skulle rensa…Jaja, det var inte problemet:)

Utan det var minsann äckligt blött ludd! I en jäkla lucka som jag kunnat öppna själv , om jag vetat att den Ett : Fanns där, och TVÅ : att man fick göra det.

Skit åxå. Jag ogillar att ta hit och betala för att nån ska göra ett jobb jag är fullt kapabel att göra själv. Men hur ska man veta sånt? När det inte står i instruktionsboken? Inte ens pappa visste ju :) Men nu vet jag! Och kommer rensa varje vecka, eller så.

Lycka :)

 

Corrinda ringde, hon har tappat sitt busskort, och de skulle ha 250kr på skolan för att hon skulle få ett nytt…skit åxå att folk inte lämnar in saker de hittar! Hon vet att hon tappade det på bussen,eller tror då, för hon tappade en krona samtidigt som hon tog upp, och då ramlade busskortet ut:/

Men nån hade visst användning av det….kanske samma som har Robbans mobil..?  Usch för oärliga människor.

Men det är ju bara att hosta upp för hon lär ju ta sig till skolan:)

 

Lunch, och så kom jag på att jag skulle ringa Möllers bil, så det gjorde jag, och de tröstade mig med att jag definitivt inte var ensam om att ha glidit på grindstolpar i vinter:) Det var tydligen ganska vanligt.  . Jäkla snö!

Fick en tid nästa måndag….men vill ju köra så lite som möjligt med den tills dess, så jag får väl försöka samla alla ärenden.

Det blir ju en skadebesiktning då, och sen en ny tid för lagning, när nu det blir. Jag var ju på Möllers i fredags och köpte specialglykol och det var ju liksom inte direkt tomt på fordon där…det stod bilar överallt, med plastskydd över borttagna plåtar ;)

 

Det tog tid att få i ordning sovrummet, så det var dagens projekt, och plötsligt var det dags att laga mat, detta evighetsgöra.

Igår gjorde vi en supergod gryta, och det var kvar av den som vi transformerade om till en pastasås, och så stekte jag bacon vid sidan av enligt Robbans önskemål.

Mkt gott.

Syrran hämtade upp mig, och vi åkte och tränade cirkelfys.Vi hade båda redigt med träningsvärk sen Björns grymma pass i fredags, baksida lår kändes väldigt korta…aj, men det gick bra ändå, bara man blir varm så är det ju skönt att köra igenom musklerna.  Det där rackarns knät bråkar med mig, och nån av er hade nåt tips, tack jag ska kolla upp vad du skrev:)

Det blir stelt och ont, så att det känns omöjligt att böja det ordentligt, men råkar jag bryta till det, alltså böja det hårt så funkar det ju, känns lite konstigt bara….Knäppknä!

Nu blir det ingen träning på onsdag för då ska jag se på Janelles musikal, och på torsdag var det nåt annat, men vi har bokat fredag igen :)

Janelles musikal ser jag fram emot jättemkt! Vi har delat upp oss lite för att kunna gå och ändå ha barnvakt hemma:)

Några går på onsdag och resten på lördag. Janelle har ju repat hela sportlovet, varenda dag…Det är Legally Blonde och jag tror det kommer bli asbra :)  Janelle dansar solo, och är på scen nästan hela tiden, jag kommer gråta av stolthet ♥

 

Nu fryser jag om fötterna!!  Brrr, det är kallt ute, och våra golv är alltid kalla, så jag tror jag tar och hoppar i säng istället, och ser om man kanske kan värma fötterna ;)

Ha en bra dag, jag säger:

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ewi

  Nu är det säkert 10 år sedan jag höll på med friidrott på hög nivå, men men… kan det vara möjligt att du har “löparknä”? Det kallas bara så för det är vanligast i den gruppen, men ungefär såhär: Det finns en lårmuskel som fäster i ljumsken och sen går “snett” ner och fäster neråt knät. När den där blir för spänd/stel/kort så börjar den skava mot knät och man får skarp smärta på utsidan av knät. Det är lättbotat bara man vet vad man har och skall göra åt det.

  http://www.löparknä.se/

  Den där sidan hittade jag precis, då jag googlade. Verkar vi en första blick vara helt ok. Kolla av lite om det passar in. Vore ju synd om det är lättbotat “själv”, så slipper du gå till nån naprapat och betala (ungefär som det där med märkliga luckor på tvättmaskiner. Hittade en sån själv här om dagen på torktumlaren. Fyfaen hur det såg ut, men sen funkade torken igen…)

 2. Maud Franzen Arroyo

  Jag håller med Carina, ni har nog en Surikatt kanske? Jättefina bilder på katten.

  Tråkigt med trasiga maskiner. Så bra det är när dom fungerar, men gud så tråkigt när dom strular.

  Hoppas att Musikal besöket blir en upplevelse för er alla. Jag menar även för STJÄRNAN i fråga, håller tummarna.
  Ha en bra dag .Maud

 3. Carina

  Haha, vilken skön stil hon har Smulan. Ser verkligen ut som en surikat i kattkostym. Dom är mysiga dom där katterna och ger så mycket genom att bara vara katt.

  Skönt ändå att det inte var något större fel å tumlaren men visst är det retsamt.

  Ha en skön och bra dag!