Jamie – en varulv? – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Jamie – en varulv?

I och för sig så är det inte fullmåne, men något gjorde så att lilla prinsen inte kunde sova inatt!

Han har haft sådana nätter ända sen han var en liten bebis, och det är den första ungen som jag faktiskt fått sova på soffan med för att inte störa Perra som behövt sova.  Inte för att det ens uppmärksammats, men ändå, jag har försökt ;)

Som bebis så skrek han sig igenom de här nätterna, men nu är det mera gny och böka runt, varvat med att han gråter för att han är så trött och ledsen. Inget hjälper.

Igår satt jag uppe till runt 01, kikade på en film, och strax innan jag skulle lägga mig började han krångla runt. Jag gav honom en flaska välling som han drog i sig på två minuter, och sen blev han tyst. Jag smög in, men han var ju vaken och ställde sig upp och grät. När jag lade ner honom och drog på täcket blev han skitförbannad, och sen ställde han sig upp och illvrålade. Han brukar kunna somna bara jag släcker och det blir tyst, men icke. Han skrek tills han började hosta, skrek lite till och så kräktes han såklart :(

Meh!? Gahh, bara att ta av honom kläderna, byta i sängen och springa ner i tvätteriet, allt medan han var fortsatt ledsen, sen fick han komma över till mig där han ammade lite, och sen slumrade till.

” Yes!” tänkte jag, och då vaknade han ;)

Tja, sen höll vi på sådär. Han flyttades över till sin säng, somnade, sov i kanske 10 minuter, vaknade och låg och gnydde och knölade, grät och ropade på mig.

Jag är ( nästan ) alltid konsekvent på nätterna. Så länge han ligger still får han gärna sova hos mig, men när han börjar krypa runt och klättra ner blir det spjälisen.  De här nätterna är jag inte direkt ett under av konsekvens, för till slut tar man till vad som helst för att få sova. Dessutom så tycker jag så himla synd om honom för något är ju fel.

Han verkar inte ha ont nånstans, men nåt är det ju.

Vi klev upp och bytte blöja, kollade om det kröp maskar i rumpan, det gjorde det inte, drack lite mera välling, funderade på att ge alvedon, men avvaktade, och så tillbaka till sängen. Klockan tickade på och vid fyra så slumrade han äntligen till, sittande i min famn, och jag halvsatt . Vi har sänggaveln mot fönstret så det finns inget att luta huvudet emot, så efter en kvart försökte jag sjunka ner lite, och det lyckades, men då fick jag ju ha bakskallen mot den hårde sänggaveln :/

En halvtimme sov han, sen kvicknade han till och kröp runt lite på mig , halvsovandes och helt utan koll;) men bestämde sig till sist för att det var ok att ligga på min arm. Jag låg såklart blickstilla, för det är ju vad man gör när det är såhär, och somnade i alla fall i armen, hehe, en del av mig fick sova åtminstone ;)

Han spratt till flera gånger, väckte mig som aldrig hann somna utan bara slumrade lätt, men vaknade inte ordentligt nåt mer. Dock bökade han runt i sömnen flera gånger, så han sov ingen skönhetssömn direkt.

Inte jag heller ;)

Det blev en orolig halvslummer för min del, hela natten ( haha, eller de tidiga mrogontimmarna menar jag!)  och sen skulle han ju upp vid halv nio.

Man skulle kunna säga att jag inte varit så pigg idag!

 

Inte Jamie heller, lilla gubben ♥

Det brukar bara vara enstaka nätter som är så här, så det hoppas jag innerligt stämmer även nu!

 

Dagen rullade på rätt bra ändå, så länge man gör nåt funkar det ju:) men det var en väldigt lång dag. Jamie somnade ju, vissa har det bra :)

Hos favoritsyrran kan man minsan sova:)

Han har haft aningens av feber idag, men nu kan det ju vara pga MPRsprutan åxå, och så är han fortsatt snuvig.

När Patricia ville lägga ner honom, kramp i armen;) så vaknade han till, men somnade om i sin säng och sov några timmar.

Skönt för honom.

Novalie var hos en kompis hela dagen, de hade åkt på en härlig utflykt, och Lovelia och Trixie var och ringde på hos några grannar i hopp om lekkamrater, men när de inte fick napp roade de sig ute själva länge och väl. Jordan som säkert inte sovit så gott i natt han heller, pga att lillebror tjorvat, har varit seg och mest kikat på Yohio på youtube ;)

Varvat det med SuperMario klipp.

När Jamie vaknade busade de runt som små troll, och vips hade han klättrat upp på köksön för att äta havrefras:

Jordan är precis utanför bild, och väntar på att få smaka.

 

Jag tycker om när det kan få vara lite segt och  slött, man behöver sådana dagar åxå :)

 

Men så gjorde jag misstaget att gå och sätta mig på Patricias säng, och småprata med henne och Corrinda.

Efter en stund så lutade jag mig lite tillbaka och spelade nåt idiotspel på mobilen…..och jäklar vad trött jag blev!  Som ett helt vanligt slag av en gummiklubba i skallen ;:)

Inte bra, inte bra alls.

Men som tur var kom Perra och Janelle hem med middagen, från MacDonalds, precis då så jag var tvungen att upp och hoppa;)

 

Och nu….tja, nu är jag pigg som en jädra mört!

Jag är ju en kvällsmänniska:)  Hade jag lagt mig vid sju när jag höll på att svimma, så hade det funkat, men nu kommer jag ligga och vrida och snurra. Typiskt.

Men man måste ju prova, så jag ska faktiskt göra mig klar, ska bara fixa lite först. Tvätten i maskinen, diskmaskinen ska sättas igång, måste kolla lite veckobrevsmail så det inte missas nåt, och sånt där.

 

Nu hoppas jag på en lugn natt , men Ta i trä, för sjutton , man ska aldrig hoppas för mkt!

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Michaela Lejonberg

  Guu va jobbigt med sånna nätter! Det har vi nästan alltid sluppit! Vi har mest bara problem med att få han att sova! När han väl sover så sover han! Det är just detta att komma till ro som är det stora problemet!

 2. Aneta

  Här är en till, exakt samma procedur. Min lille kille är nu 17 månader. Vet inte om det är någon utvecklingsfas??

 3. angelica

  Vet precis hur de känns . min lilla 1.5 åring har varit sån sen december, kan räkna på fingrarna de nätter vi faktiskt fått sova någorlunda bra. läste att de e vanligt vid åldern o att de e extra oroliga och att de utvecklar egen vilja. känner igen mig så väl i det du skriver..

 4. Carro

  Min lilla har haft 6 såna nätter på rad nu
  Vet inte vad som är fel men han sover 5 min, sen ska det snuttas eller bara ligga i famnen, han somnar om, jag lägger ner honom och sen börjar det om igen …