Familjen Annorlunda

Sjukling

Lilla prinsen är sjuk. Hög feber och förkyld. Han nyser en sisådär 8-10 gånger på raken och sen ser han ut exakt som Prosit i Snövit, ett litet spjuveraktigt leende från öra till öra  ♥

Efter en minst sagt stökig natt så sov han ända till halv tio, och jadå, så gjorde även jag:)   Gäller att passa på för man vet aldrig när man får sova nästa gång…

Då var han hyfsat i form även om det syns på ögonen att han är sjuk. Han lekte i Patricias rum, gömde sig bakom gardinen:

 

Tittut!!!

Jordan var lite seg och låg och kikade på i sängen, med sin tomma vällingflaska. Han har aldrig ( förutom som liten bebis) gillat napp, men den tomma vällingflaskan fungerar på samma sätt för honom. Om han är ledsen och trött kan han komma och be om en flaska:)

Och pilla på tvättrådslappen i nacken :)

 

Patricia jobbar kväll på praktiken så jag behövde inte släpa ut sjuklingen för att hämta Lovelia på kyrkis. Passade på att fika och snacka lite åxå:) Samma med det, gäller att passa på för man vet aldrig när man får tillfälle igen….jag vet ju hur vår förra vårtermin var….sjuka barn mest hela tiden..Vill inte ha det så igen, men vad man vill och vad man får stämmer ju inte alltid överens;)

Det blev av förklarliga skäl inte mkt gjort här hemma idag, Jamie hade sina pigga perioder, men sen kroknade han och ville bara vara i famnen.

Det är först då det märks….Att det även om man tycker att man inte gör så mkt hemma, sunkar ihop totalt på bara en dag när man inte kan plocka, plocka, plocka!  Jamie var så ledsen mellan varven och bara grät, och då var det ju fint att få sova en stund hos Patricia:

När hon åkte till praktiken sov han en stund till i sin säng ,men sen var han rätt pigg en stund igen, och lekte lite på rummet, med en av sina favoriter, Nalle Puh :

Fast här har han burit ut den i köket. Han gillar allt som låter och lyser:)

Igår pratade jag med Mirka i telefon, och Jamie jagade mig runt med en gris som gapskrattar och hoppar omkring, så till slut fick jag stänga in mig i badrummet för att kunna höra nåt ;)

Idag var det den här och Teletubbies Dipsy som stod för oljudet när jag babblade med mamma i telefon;)

Jag hann få undan alla gamla julblommor som blommat ut, och nu finns inga amaryllisar eller hyacinter här längre, trist för jag gilllar dem! Ska köpa de ljuvliga små pärlhyacinterna snart tror jag.. Ikea ska få besök :)

 

När jag sen skulle försöka mig på att laga middag var han såklart jätteledsen och ville bara vara i famnen, men det funkar ju inte. Jag skulle inte göra nåt mer avancerat än att skära ner biffarna sen igår, och lite kycklingrester från frysen, plus potatis till en pyttipanna, men det är ju svårt att hantera en kniv med en hand, om man dessutom har en klåfingrig Jamie på höften.

Hämtade den lilla fåtöljen från lekrummet och faktiskt godtog han att sitta där:

Filten var det Trixie som hämtade, men den åkte ju av lika fort igen, och det är ju bra för när man har massa feber behöver man ju knappast mer värme..

Jag fick ju hjälp i köket:

Lovelia rörde i såsen och Jordan i pyttipannan :)

– Jag brände mig lite på den där, mamma…!  Men det gör inget :)  ( Jordan )

Fint med hjälpredor ♥

 

Sen stack jag iväg och tränade! Cirkelfys, samma upplägg som i måndags och det var ju inte direkt mindre jobbigt idag.. Ska se om jag får lika ont i nacken nu, för då ska jag sluta med en av övningarna jag tror det kan bero på. Men hoppas ju på att det var tillfälligt.

Stod ute och snackade vid bilen en lång stund efteråt, och blev totalt genomkall, brr!  Man inser ju inte riktigt HUR kall man är förrän man sätter sig i bilen, och knappt får i nyckeln för man skakar av köld…tack och lov för rumpvärmen och fläkten på högsta:)

 

Hemma så såg ju Jamie att jag kom  och ville sitta i knät, och sen drog han och slet i tröjan för att han ville amma, så jag fick en febervarm liten mage mot min kalla mage, och så stoppade han in sin varma arm i min tröjärm, så jag fick en egen liten kamin :)

Rätt mysigt :)  Sen fick det bli en lång varm dusch, innan jag tinade upp helt.

 

Tinat har det gjort ute åxå idag! Regnat i lite olika styrkor, och vår uppfart är ju lika rolig som alltid = översvämning.

Vi har en gatbrunn utanför uppfarten, men den blir ju igentäppt av snön på vintern, så varje vår brukar vi roa oss med att försöka lokalisera den och sen hacka fram den och en ränna till den så vattnet rinner undan från oss. Det är tur att vår uppfart inte lutar in mot garaget!

Nu tyckte jag att jag kläckte en klurig idé och strödde ut en massa tösalt ungefär där jag tror brunnen är:)

Återstår att se om det hinner frysa på innan jag får undan vattnet, isf kan ungarna åka skrillor , hehe.

Det är ju inte vår än, mest troligt kommer det ju flera köldknäppar och mera snö, så det är inte mitt största prio just nu, men man vet aldrig om jag kanske behöver avreagera mig, och då är det finfint med ett tungt spett ;)

Be ware of the mad woman :)

 

Vi kikade på TV, Jamie var ledsen och ynklig men så kickade det febernedsättande in och han fick ny energi, och grejade runt några timmar. Lekte med Patricias mobil, hamrade på min dator, traskade runt i mina foppor, klappade katterna osv.

Mellan varven kröp han upp i någons famn och låg still i ungefär två sekunder:

Lilla grodan :)

Nu har jag lagt honom i sin säng och han sover, men oroligt, vaknar och gråter mellan varven.  Jag ska ta upp honom och ge en supp till när jag lägger mig och sen hoppas på lite sömn för oss båda.

Imorgon är det föräldramöte hos Robban, men det ska jag försöka lägga över på Perra, jag har ett HITpass jag inte gärna missar, och sen vill jag vara hemma med lilla fjant, kvällarna är ju jobbigast när de är sjuka.

 

Ni ska få en tävling snart åxå, så kika in snart igen !

Nu måste jag väl borsta tänderna och sen hoppa i säng.

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.