Ledsnat – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Ledsnat

Grrr, när jag bloggar från mobilen via WP appen så gör den lite som den vill! För det mesta vill den inte publicera inlägget ens i närheten av att vara lika som jag skrev det…nix, det kommer med några få ynka rader, resten försvinner ut i cyberspace nånstans, och lämnar inlägget helt puckat!

 

Igår tex så hade jag skrivit ett långt inlägg om frukosten, men det försvann, och jag fick bara med bilden….och igår när jag skrev att syrran skulle komma, så var det lika….MORR!

 

Men vet ni:)

Jag  ger er väl allt nu då:)

Igår morse så var jag stentrött. Jamie hade krånglat hela natten, först ville han inte sova, och fick massa välling, som sen kom upp…

Det funkar helt enkelt inte att stå och hoppa i sängen med en liter välling i magen, ta lärdom lille man ;)

Sanering, dusch och nya kläder, och en pigg kille såklart..Men han somnade så småningom, bara för att vakna när jag gick och lade mig. Ormade runt och kunde inte komma till ro. Inte jag heller ;)

Efter en stund gick jag upp med honom för att kolla om det kanske var så att han hade mask….och jodå:/

Klart som fan att man inte kan sova med mask som killar i rumpan!   Jag vet att många av er ryser vid bara tanken, och jag förstår er. Första gången nån av barnen hade mask var två dagar innan tvillingarna föddes, och jag fick höra av en sur apotekare att äggen minsan kan leva i upp till två år i dammet hemma, så ” – Hem och storstäda nu!”

Eh, ja, jag skurade och dammade och torkade och tvättade en hel dag, ända tills jag kroknade, betänk att jag varit sjukskriven halva graviditeten för foglossning…aouch! Två dagar senare, i v 38+2 föddes de  :)  Utstädade ;)

Hur som helst, jag gör inte så nu fär tiden. Vis av erfarenheten har jag insett, att hos oss, så blir det ingen epidemi, utan det är ett barn som drabbas, behandlas och sen är det bra. Jag vare sig behandlar hela familjen ( svindyrt dessutom!) eller tvättar alla mjukdjur eller storstädar.

Jag byter sängkläder, och petar i ungen ett piller :)

 

Hur som helst så somnade han väl så småningom, men sen var det ju det vanliga snurret på natten, men välling , byta blöja, och så nån av småtjejerna som snackade i sömnen ;)

Jagv ar alltså skittrött när ag klev upp och skickade iväg lite barn till skolan, och kröp snabbt tillbaka i sängen efter att de gått.

Novalie var hemma, frisk men en dag extra, och hon och Lovelia smög upp alldeles tysta, och så småningom även Jordan. Jamie vaknade och då hämtade de honom åxå . Jag sov som en stock :) ( fast med ett öga öppet ;)  )

När de så ville att jag skulle komma för det var en överraskning, så hade jag faktiskt fått sova nån timme till, härligt, räddade dagen :)

Och att vakna och få frukost framdukat är ju inte illa:

Fina meddelanden åxå:)

Resten av dagen blev trevlig den med, det gör faktiskt mkt hur man vaknar :)

Vi tacohandlade på CityGross, och sen grejade vi lite hemma. På kvällen kom då min syster för att sällskapa, och vi åt middag, och sen var det ju På spåret.

Det är pensionärsvarning på det programmet, precis som det är med Melodikrysset, men de flesta av mina vänner och bekanta i alla åldrar ägnar sig åt båda, så jagv et inte jag? Det kanske är jag som är barnslig ;)?

Småtrevligt är det iaf, och det är huvudsaken!

 

Idag så hörde jag hur Novalie ropade på Trixie och så tisslade och tasslade de i köket, och jaganade ju vad som var på gång, och jodå, även idag blev det frukost:

Idag hade de ännu lite mera ljus och dekorationer, så jag fick ju flytta undan lite innan det gick att äta :)

Alla kom upp och vi satt länge och åt tillsammans, mysigt!

Jag älskar Playtray brickan! Jag har sagt det flera gånger, men det tål att upprepas, den är verkligen suverän. Nu har vi iofs aldrig haft nån bricka på någons barnstol förr, men jag verkligen gillar att den är så enkel att lyfta av och göra ren, och att Jamie faktiskt håller det mesta sölandet på brickan.

Jordan är rolig, han vill att man ska fota honom och sen kan han omöjligen sitta still:

Det gäller att vara snabb, men det blir alltid suddigt ändå ;)

Han gillar sin onepiece han fick i julklapp, med Blixten .

 

Robban har tennis idag, och Patricia hade så tråkigt att hon ville följa med, dessutom var hon sugen på att köpa en mössa, så Corrinda passade barn med Janelle och Simon som backup medan vi åkte. Släppte av tenniskillen och for vidare. Vi fyndade lite på rean på Kappahl, och sen Lindex åxå. Patricia hittade förutom mössan, även två fina tröjor, och jag hittade svarta byxor, och lite halsdukar, och små tofflor till smågossarna.Totalsumman skulle gått på nästan 2000kr, men blev knappt 500kr, det är så kul att handla då:)

Jamies tofflor:

Lite för stora, men med en strumpa i så funkar de:)

 

Idag lagade jag kyckling till middag, stekte på fileer och sen ner med dem i en långpanna och på med en sås på grädde, creme fraiche och kryddor, häpp – 25 minuter i ugnen senare – deliciöst. Pommes frites till det, och två kilo kyckling och tre kilo pommes slank ner i magarna på ungarna fortare än kvickt.

Vi hamnade i nån konstig diskussion om farliga djur, och nu undrar jag om nån av er vet vad den där sköldpaddan som ser ut som en taggig elak huggtandad variant heter? Den är farlig och bits, släpper inte taget förrän den liksom slitit loss en bit….

Gahh, jag VET vad den heter, jag har sett en IRL men jag kan inte komma på namnet!!

Hjälp!

 

Patricia hittade en liten tomte som låg och skräpade, så hon stoppade ner den i en kartong och ställde undan till nästa jul :

Känns den igen?

Nu är julen bortstädad för denna gången ;)

 

Jamie tycker det är jättekul att klättra upp på ryggen på folk, men oj vad läskigt det blir om de rör sig:

Det gäller att hålla i sig riktigt ordentligt!!

 

Nu har vi röjt undan efter maten, Jamie har somnat, och övriga små är nere och kikar på Ice age 3, Corrinda gör mig sällskap i soffan här uppe och vi ska väl se om vi hittar nåt kul att se på. Robban har fastnat i Star Wars filmerna så honom är det väl ingen idé att försöka få kontakt med ;)

Han fick nya skridskor idag förresten. De ska åka på gympan, och fast vi har säkert 20 par skrillor i garaget i olika storlekar så har vi inga i de största storlekarna. Jo vita konståkningsskridskor, och det vägrade han;)

Det fick bli Biltemas för 199kr, de borde duga alldeles gott för de kanske max 10 gånger per år som han kommer åka. Storlek 43! Han har 38-39 annars, så de var ordentligt små i storlekarna. Det fanns inte vare sig 40, 41 eller 42 så vi tog det som fanns, med raggsocka i blir de perfekta.

Måste nu bara komma ihåg att slipa dem…!

 

Och just det !!

 En av de roligaste bloggar jag någonsin läst, Meekatt, är nominerad i Årets föräldrablogg!

Förutom att vara rolig är Malin supertrevlig och härlig, så jag tycker att ni ska rösta på henne :)

Hennes blogg hittar ni HÄR Meekatt, För sån e jag!

Och röstar på henne gör ni HÄR http://www.finest.se/finestawards/     Meekatt, glöm inte det .

Det går att rösta varje dag fram till 8 februari, så gör det till er dagliga rutin, efter att ni kikat in hos mig förstås ;)

När ni klickat i Meekatt, så måste ni scrolla hela vägen ner och spara, annars registreras det inte.

 

Det var nog allt jag hade att komma med idag….?

Imorgon ska jag försöka se Corrinda spela basket :)

 

Ha en trevlig lördagkväll nu ♥

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annelie Susanna

  Härliga barn du har!! <3 Jag får vara glad att jag får frukost på mors dag :)

  Var har du köpt huslyktan du har på skåpet i köket? Är precis en sån jag letat efter!
  Kram på dig!

  Carola: Jag gillar inte frukost på sängen, men gärna vid köksbordet :) Lyktan som ser ut som ett hus kommer från Rusta, inte i år dock :)

 2. atina med 3

  Vilka sköna morgnar!

  men

  nu en dum fråga, vad har ni grädde till på morgonen?

  Äter du något specielllt eller tänker på vad du stoppar i er nu när du tränar?

  Härlig familj!

  Carola: Grädden har jag i kaffet :) Jag försöker tänka lite på vad jag äter, men just nu äter jag det mesta, men ska nog kanske ta tag i det lite till våren :)

 3. Linda

  God morgon :) Såg att du skulle slipa skridskor, på xxL kostar det 49 kr att slipa.
  Ska också ge mej ut och leta skridskor, har också en hel del konståknings skridskor, men
  Linnéa vill ha hockeyrör, förstås ;))
  Ha det bra, så kanske vi ses snart, här är det just nu sjukstuga, suck!!

 4. Maggan

  Menar du snappsköldpadda? Kallas nog huggsköldpadda också (om inte jag drömt det…) De är rätt läskiga i alla fall och aggressiva som sjutton.
  Ena sonen blev depp här i veckan,stackarn. De skulle också åka skridskor på sin friluftsdag och lappar skickades hem där man skulle fylla i om barnen hade skridskor eller om de behövde låna. Skönt, tänkte jag, han har egna så då blir det inget strul. Några dagar senare levererade en deppig kille en ny lapp, det blev pulkaåkning istället. Tydligen hade bara en knapp tredjedel av klassen egna skrillor och skolan hade inte så många par att låna ut. Ishallen har ju uthyrning, men numera får ju skolbarnen inte göra något som föräldrarna måste skicka med pengar till. Synd bara att det hann komma så långt i planeringen, många av barnen blev rätt besvikna. Säger som Raskens Ida: Man sa allri drömma å räkna ut nåt, för de blir allri som man tänkt sej….

  Carola : Ja!”!! Tack, nu har jag googlat upp en bild pp sköldpaddseländet och kan äntligen släppa det :)

 5. Anette

  Vi var fast för mask för några år sedan med men då bad jag om att få den medicinen som finns på recept. Mycket bättre då den dödar äggen, det gör ju inte den receptfria… Och dessutom är den billigare!!!! Skynda och ring på måndag så har du den hemma till det är dags nästa gång…