Familjen Annorlunda

Gott Nytt År!!!!!

Även om jag är lite vidskeplig och inte riktigt gillar siffran 13 så hoppas jag på ett finfint 2013!

Det ser rätt snyggt ut i skrift, även om det känns ovant än så länge.

Vi hade våra vänner Familjen Bond på middag, och min syster dök upp åxå, trevligt!

Jag var iväg en sväng på dagen för att handla lite som vi missat, och så skulle jag ju byta Jordans onepiece, så det blev en sväng till Gottsunda. Väl där så tyckte jag att det kanske vore kul att dricka champagne och vitt vin:)

Haha, jag som typ aldrig dricker har ju ingen koll, men är det nyår så är det, och jag tror att jag ska börja dricka champagne lite nu och då, för det är väldigt gott och känns ju lyxigt:)

Jag köpte ett vitt vin, som jag vet att det röda är gott, Castillero del Diablo, och en liten flaska vitt mousserande billigt jox, och så en Bollinger, James Bond champagne:)  Fast den blev visst kvar i kylen.

 

Patricia gjorde småkillarna fina, Jamie fastnade inte på bild, men Jordan gjorde:

Vax i håret och slips och väst:) Jordan var nöjd och beundrade sig själv i spegeln.

– Åhh, Piiiin jag är:)

Han har gjort illa sig:(

På förmiddagen så sprang han, ramlade, reste sig upp och fortsatte illtjutande in i vardagsrummet. Eftersom han bryter ihop tusen gånger om dagen så reagerade jag inte, förrän Novalie ropade att han gjort illa sig jättemycket.

Han hade ett stort fult blödande jack på vänster ringfinger, och vi fattade inte hur det kunde gått så illa, förrän jag senare såg att handtaget på en kökslåda var trasigt, det är av porslin tydligen och han hade ju skurit sig på det.

Jag trodde först att han slagit i handen med sån kraft i hörnet att det sprack, men det var redigt djupt och fult…

Ahhh! Akuten och tejpa lockade ju inte!  Men jag hade steristrip ( som de tejpar med på sjukhuset) i medicinlådan, och jag kan ju tejpa själv, så eftersom det ändå sitter på handen och  inte gör så mkt om det blir ett ärr så agerade jag sjuksköterska :)

Han satt exemplariskt stilla och lät mig dra ihop såret så gott det gick och så rullade jag en bit papper som ett stöd så han inte skulle böja så på fingrarna, och så på med bandage. Eller gasbinda som legat i en skyddsrumsväska sen andra världskriget…eller om det var första? Länge iaf, men fullt funktionelig, om än inte steril då, men det behövdes ju inte eftersom det understa lagret var det. Jag har av nån anledning fått flera första hjälpenväskor från skyddsrum för flera år sen, jag minns inte från vart men det var fina förbandsgrejor i:)

Han hade ju ont såklart och var lite dämpad, men annars var det inget fel på honom.

Jamie bidrog till skadorna med att ställa sig i tripptrappen och ramla bakåt…världens största bula…

Idag när jag bytte tejp för det var alldeles blött så ser såret fint ut, lite svullet, men jag fick ihop det bra så det borde läka helt ok.

 

Dagen innan när vi var och fikade så krampade ett litet barn precis bredvid oss så jag var där och kände på pulsen och stöttade föräldrarna lite, det var en affektkramp och det hade barnet haft förr, men jag kände att jag är ringrostig, och faktiskt så längtar jag kanske lite efter att få jobba med det igen:)

Jag vill absolut inte tillbaka på de tiderna och den skitlönen, ,men JOBBET gillar jag ju:)

Dessutom är jag bra på det. Haha, egotrippat men sant. Men det får bli Sen:)

 

Jenny med familj dök upp och vi började på att laga maten tillsammans, det blev plock, det är vår special, hihi. Perfekt för då kan alla hitta nåt de gillar.

Här är förrätten:)

Och så tog vi och drack upp deras bröllopschampagne som stått till sig i fem år:)

Med diamanter på:)

Corrinda hade pyntat en bricka med champagneglas;

Och jag som stod och höll i sex glas för 9kr på Ikea men lät bli att köpa dem för jag har så många….jag hade visst bara fem kvar;)

Får väl köpa nästa gång då om jag nu ska bli en champagnelover;)

 

Själv lockade jag håret, och tänkt byta om efter att jag lagat maten…men det glömde jag…så jag hade samma t-shirt jag haft i två dagar redan…nyårsfräscht, verkligen;)

 

Fast vi inte hade så där himla mkt förrätt så nog smaskade vi i oss så vi var rätt mätta, och vi slängde in laxen och kokade potatis medan vi såg p Grevinnan och betjänten.

Man måste hålla på traditionerna:

Efter grevinnan tappade jag bort mobilen så det bidde inga fler kort…jag tryckte in den bakom en soffkudde för Jamie är helt tokig i att sno den, och sen glömde jag ju det när jag rusade ut för att sänka potatisen som höll på att koka över.

Så åt vi lite till med trevligt sällskap och massa snack:)

Sen var det fullt i magarna, och istf vår tänkta efterrrätt med chokladmousse/ chokladfontän/kladdkaka…så gav vi barnen chips som de ville ha och tog en kopp kaffe och lite chokladpraliner ist.

 

Plötsligt var ju klockan nästan midnatt!

Snabbt på med kläder på barnen och fram med den stora flaskan Pommac:)

Jordan klädde på sig, och så klädde han av sig och gick in och gömde sig i gillestugan med ett Nintendo, han gillar verkligen inte fyrverkerier och smällare lillegubben, medan Jamie sov sig igenom det hela.

Vi hade lite raketer och några fjuttsmällare och så såg vi ju en del av grannarnas, men det är så mkt skog där vi bor så vi ser väldigt lite jämfört med nere i Nåntuna.

GOTT NYTT ÅR!!!

 

Så in igen och snacka lite och röja, innan det var dags för gästerna att ta sista bussen hem 01.22.

Deras dotter skulle sova hos oss, men ångrade sig i sista stund så Novalie följde med dem ist, bestämdes typ 10 minuter innan bussen gick, men de hann ändå:)

Våra barn, förutom tvillingarna som såg en film, gick och lade sig, tonåringarna var inte hemma, men Patricia kom hem senare medan Janelle sov hos en kompis i stan. Jag följde med syrran ut till bilen för att få lite frisk luft, var så mätt, men det regnade så det var inget mysigt direkt..

Vilket skruttväder det är!!

Har ni samma? Det har ösregnat och blåst och töat, så all den fina snön är ett minne blott , kvar ligger fula svarta grusiga högar bara…

Helt meningslöst.

 

Idag sov alla länge, Jordan ända till 12!!  Jamie vaknade nog vid 10 tiden, så det blev ju lite längre, även om jag var vaken….typiskt ju;)

Vi har skruttat runt i pyamas och inte gjort så många knop, jag satte igång det nya PS3 så barnen har spelat Little Big planet. Jag fattar inte ett skit, men det verkar som att de gillar det:)

Jamie lyckades komma upp på den lilla gungdraken:

Jag tror att det är första gången, men han ser ju inte direkt liten ut på den, snarare ser den väl alldeles lagom ut.

Vid halv fyra hämtade jag upp Novalie och så tog jag henne, Trixie, Lovelia och Jordan med till pappa och mamma på födelsedagsfika, pappa fyller år.

De hade köpt en supergod moussetårta som det slank ner två bitar av.

Imorgon ska jag träna igen:) :)

 

När barnen hemma började messa om att de var hungriga for vi hemåt och värmde på rester sen igår, enkelt och bra.

Nu har jag sett på Die hard, igen, för typ femtionde gången, men den är bra än ;)  såg Pulp fiction häromdagen åxå..

 

Imorgon ska jag försöka åka till Elgiganten och köpa en gris!

LÄmnade tillbaka iphonehögtalaren jag fick och ska köpa en ny där, och den söta grisen hade ett väldigt bra ljud i sig, bättre än de som var dyrare sa säljaren jag pratade med, men hon tyckte att det kanske skulle kännas fånigt med en gris…Fast jag är ju barnslig så det passar mig utmärkt. hihi. Bara det finns kvar en nu bara:)

Amethyst iPig Dockningsstation (rosa)  Söt visst??  Och ett dunderljud!!  Man höjer och sänker genom att röra öronen:)

Ja, jag ÄR barnslig och mitt hem är inte direkt stilrent;)

 

Jag hoppas att ni alla firade nyår precis som det passar er, och att det blev bra på alla sätt och vis:)

God fortsättning!!

 

Natti natti ♥

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Hej Carola!
    Kan du inte knäppa en bild och lägga upp
    på din lockpinne/locktång.
    Det verkar bli så härligt fina lockar med den,
    så jag är nyfiken vad du har för nån.
    Kram från mig

  2. AnnikA

    Jag har köpt grisen till min dotter, och en annan figur med hjälm åt mig själv! Både kul och bra.

Comments are closed.