Familjen Annorlunda

Om att ta ansvar…

Patricia hade vanlig skoldag idag med en liten fika som avslutning bara. En av tjejerna j klassen som låg hemma igår och spydde hela dagen kom glatt till skolan …!
Lite bubblig i magen nu bara….

Jag blir så in i helvete förbannad att jag skulle vilja ruska om tjejen, som jag fö gillar, hennes föräldrar och läraren som var för flat för att skicka hem henne.
Hur fan tänker folk?
Patricia smsade med henne igår och sa att hon smittar i 48 Tim men det struntade hon i, sista gången av oräkneliga kräkningar var vid 18 i gårkväll ….

Jävla skit om Patricia blir sjuk nu!
Jag messade henne och sa att hon skulle resa sig och gå hem men det gjorde hon inte tyvärr.

Vad var det som var så viktigt att komma till skolan just idag då??
Inget.
De såg på film och fikade lite.

Jag begriper inte? Varför vill man utsätta andra för magsjuka? Det kan ju inte vara en endaste människa som njuter av att ha det? För egen del önskar jag inte ens min värsta fiende det och skulle inte ens komma på tanken att släppa iväg en unge som kräkts igår! Jag har ju hållit dem hemma från viktiga grejer flera gånger med gråt och tandagnisslanson följd!

Eller tror man på fullaste allvar att ens egna baciller inte smittar? Bara andras ?
Eller skiter man så fullt i andra människor att man inte bryr sig?

Jag fattar inte !
Men hur vore det om alla skärpte till sig och tog sitt ansvar för att inte sprida smittor !

Ta i trä nu då!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ella

    Glömde, vi håller hårt på 36h… Äldsta har diabetes och vi vet att det kan bli allvarligare än äckligt och torka golven för en del med sjukdomar…

  2. Ella

    Åh usch! Kom direkt att tänka på en grej från när äldsta var liten… Var till öppna förskolan, och där satt en mamma: – ja, hon var sjuk och kräktes inatt, men jag tänkte vi kunde gå hit och umgås lite, har ju så nära hem om något händer (hon bodde i grannhuset till öf)
    Min son blev smittad, var väldigt sjuk i en vecka. Jag var sur på den mamman länge….

  3. Anna

    Vi kör också med 48h regeln. Men inför förra skolstarten hade skolsyster på barnens skola lite info. om löss och magsjuka. Hon informerade om att HANDSPRIT INTE är tillräcklig när det gäller VINTERKRÄKSJUKA. Det är mycket viktigt med ”vanlig” tvål och vattentvätt. Vinterkräksjukan kan för övrigt smitta upp till 2 veckor men så länge kan man ju inte vara hemma efter man blivit symtomfri. Kan vara bra att veta. Tvål + handsrit=bäst.

    Ja, ja!
    Egentligen ville jag ju bara passa på att önska Carola och hela fam Wetterholm en
    RIKTIGT GOD JUL!!!

  4. Lotta m nio

    Jag reagerade starkt inne på Ica idag (ja, det var ju inte bara idag, händer väl jämt!)då folk faktiskt står o nyser o hostar rätt över grönsaker o frukt. Å de ska klämma o känna på varenda grönsak och t.o.m LUKTA på dem när de väljer! Vidrigt!

    Vi har haft tur o inte haft magsjuka i huset på över fem år…men förra veckan blev det vår ”tur”…blä…

  5. maria

    Vad som förvånar mig mest är att allt för många tycker det är okej att passa på att handla mat medans man är hemma för VAB…. men hallå….???

  6. Lena

    Här måste jag tycka till:) Visst för en vanlig familj så innebär oftast inte magsjuka några större problem .Men de fins familjer som inte fixar de utan att hamna på sjukhuset vi är en sån familj .Nåja vi har en son som har diabetes å för han innebär de att får han magsjuka måste han läggas in med dropp.OM man sen har en stor familj så kan de med otur bra gå runt å man blir aldrig av med skiten.

  7. lillys mamma

    urs vilket folk de finns som inte bryr sig om andra.. dotter provade på dagis för ett år sen, men där lämnades barnen till dagis även om dom va lite sjuka, och vi höll dottern hemma i 2ånader för dom hade inte en hel vecka utan magsjuka, å personalen va för mesig för å säga ifrån att fler skulle hålla barnen hemma så dom fick bli av med skiten -tex alla 15timmars ban kan ju hållas hemma ett tag och låta dom andra hinna bli friska, och kanske sanera dagis lite över helgen eller så.. finns ju faktiskt rätt lätta lösningar, tex luftrenare med ozon som inte kräver nå extra tid av fröknarna, den slås på tex fredan eftermiddag, går på timer och allt är rent sen på måndagen.. kostar inte mkt att hyra.. att syskon som just nu är friska går till skola och dagis är sjukt de med.. längtar inte till dotter börjar i skolan..

  8. paula

    något jag blir förvånad över är att hon ens hade orken att ta sig till skolan…menar hur många är pigga efter en magsjuka??

    men f.ö så håller jag mina hemma inte bara 48 timmar utan 72 … eftersom det tar 3-4dygn oftast innan man är 100 på att inget syskon blivit sjukt… ja jag håller alla mina hemma om ngn är magsjuk. Varför ska jag 1: utsätta att mina ungar ska bli sjuka i skola/dagis?
    2: utsätta andra?

  9. Katia

    Håller med! Totalt respektlöst! Har jobbat inom barnomsorgen i flera år nu och ser detta som vanligt tyvärr. Att vi som pedagoger försöker påpeka detta till föräldrar verkar ibland inte hjälpa för barnen kommer likaväl tillbaka allt för tidigt. Och så går smittan bara runt runt….

  10. Pernilla

    Håller med övriga som skrivit om faran med magsjuka. Det handlar inte om nån hysteri kring detta utan det faktum att en del människor faktisk inte klarar av att få en sådan infektion. Där jag jobbar har vi diskuterat om huruvida 48 timmar verkligen räcker eftersom vi märkt att det kan, i vissa fall, ta upp till 72 timmar innan smittan bryter ut. Sen dessutom, som nån skrev, är det ju kul att få en sån julkapp. Nej, fram med fler ansvarsfulla människor som håller sig och sina barn hemma när dem smittar. Jag hoppas ni klarar er från att bli smittade. Kramar

  11. Cattis

    Håller helt med dej! Blir såå arg på folk som inte fattar att det är minst 48 tim som gäller. :( Här var det ju även ett föräldraansvar men även lärarens. På dagis tar de ju inte emot förrän minst 48 tim friska o så bör det ju vara i skolan med. Många människor som är nedsatta pga sjukdom eller äldre kan ju drabbas jättehårt av smitta.
    Om alla lärde sig tvätta o sprita sig o barn med sä…

  12. Natalie

    Maries kommentar var riktigt bra, håller fullständigt med henne. Jag undrar också vad det är med folk, att de inte kan förstå bättre och ta ansvar, och det där med handhygienen är det inte många som har fattat riktigt. Tänk om alla kunde ta och tvätta sina händer bättre samt stanna hemma de där 48 timmarna så att vi kunde undvika den där äckliga hemska kräksjukan, som vissa dock verkar tycka är rolig!? Men det är som många menar, de tror inte att just deras baciller smittar. När jag hör talas om att något kräkts vill jag absolut inte att mina barn ska vara i närheten av dessa, har själv tre stycken. Då förstår jag Carola helt och hållet som har nio. Det är så det bubblar i mig också när jag hör hur grisaktiga vissa människor faktiskt är. Hoppas verkligen att ni slipper detta nu inför julen och allt.

  13. Cecilia

    Det är helt klart befogat att vara hemma 48 timmar efter en magsjuka. Det handlar inte om skräck om för magsjuka. Det handlar till stor del om att många i vårt samhälle blir allvarligt sjuka pga magsjuka. Äldre människor, barn och vuxna med svårbehandlad diabetes, barn och vuxna under cancerbehandling etc. På sjukhus ställs operationer in pga magsjukespridningar och på äldreboenden ställer de in underhållning etc för att stoppa spridningen. Alla som hoppar över dessa 48 timmar, bidrar till att människor får lida svårt. Då inte bara av att besöka toan ett par timmar. Det kan leda till så mycket mer.

    ( Jobbar i äldreomsorgen och har sett människor som kunnat leva ett litet tag till stryka med pga magsjuka. För att det var sista droppen när de redan var väldigt dåliga sedan innan. )

    Tänk på era medmänniskor!

  14. Marie

    Men fy tusan! Vad är det med folk!?! Det kanske borde finnas en stående informationsfilm som sändes på tv varje dag, typ som en reklamfilm, som tar upp hur man ska hantera smitta, hur man tvättar händerna (nej, det finns massor av folk som tyvärr inte vet hur man tvättar händerna ordentligt), hur man sanerar efter smitta osv. så att alla dessa oupplysta människor förhoppningsvis skulle få informationen intryckt i skallen!

    Till er som tycker att ”lite magsjuka/influensa/vattkoppor etc. är väl inget att vara ”rädd” för” vill jag säga: grattis till er att ni har en sån avslappnad inställning till infektioner. Antagligen har väl inte ni känsliga familjemedlemmar, immunsupprimerade, åldringar eller bäbisar i er närhet, eftersom ni inte tycks fatta detta att det finns massor av människor i samhället som riskerar att bli allvarligt sjuka eller tom. dö av det som ni inte tycker är nån fara att dela med er av. Bara för att du kanske bara behövde tillbringa ett par timmar på toa när du var kräksjuk och sen kände dig pigg, betyder inte det att andra människor klarar sig lika lindrigt undan. Carola har en stor familj- kan ni tänka er hur tex. magsjuka slår i en sån familj? Jag kan inte fatta att det finns folk som är så respektlösa att de bara tänker på sig själva! Inte konstigt att alla smittor bara blivit fler och värre på senare år!

    Ni som går ut och smittar andra med era sjukdomar- tänker ni inte på att ni därmed ökar er egen risk att få tillbaka skiten också? När smittan gått runt i ert barns klass ett varv är det kanske er tur igen, men det är kanske bara kul?

  15. Sara

    Jag tror att en del helt enkelt inte fattar det där med smitta utan tycker att förkylningar och influensor är en del av livet. Många ” moderna ” människor är inte mer upplysta än 1800-talsmänniskan.

  16. Katia

    Håller med dig till fullo. Jag själv håller mina egna barn hemma. Men tyvärr så är detta vldigt vanligt inom barnomsorgen. Vare sig det är skola eller förskola.

  17. Jessica

    Hoppas alla ni som nu hoppar på denna tjej bär munskydd varenda gång ni går på stan. Jag tycker ärligt talat att denna skräck för magsjuk börjar bli sjukligt. Ja, man ska hålla sig hemma om man är sjuk, helst i 48 symptomfria timmar men hysterin över skräcken för magsjuka är löjlig.

    1. Helena

      Men skräcken just för magsjuka är ju pga att den sjukan är helt vidrig, bara rent praktiskt med kräk överallt om en barnfamilj blir smittad. Och magsjuka är ju en sådan sjukdom som dessutom smittar väldigt lätt. Så jag förstår verkligen att man är mer rädd för att få den än andra sjukor. Och som sagt, särskilt nu tilll jul..

    2. Lisbeth

      Jo, det kanske man kan tycka. Men har man som jag en mycket infektionskänslig dotter tänker man på annat sätt. Hon kan inte åka kommunalt, utan jag får köra henne pga smittorisken – hur kul på en skala är det när man som hon är 22 år..? Smittor finns överallt, men hade folk tänkt till hade även de som redan är utsatta också kunnat leva hyfsat normalt.
      Dessutom – vem vill ha kräksjuka i huset under julen? Eller någonannangång heller?

    3. Anki

      Jag som är diabetiker o har bla en svår diabetes, ställer magsjuka till med så jobbiga konsekvenser. jag måste stå i kontakt med sjukvården under hela tiden som jag spyr o inte kan äta som jag bör för att insulinintag och mat/motion ska stämma. Har skräck för denna sjuka och sväljer pepparkorn så fort jag hör att sjukan finns i närheten eller om mina barn/kompisar får det. Så snälla Hanna, prata för dig själv ang maginfluensa
      Önskar alla en riktigt frisk o God Jul!
      Kramar från Skåneland

  18. Hanna

    Men urrk. Jag som hållit mig hemma hela veckan pga rädsla att smitta andra med min rinnande näsa (förkylning). Kul att sprida baciller så nära inpå jul. Kul julklapp liksom. NÄ, hålla sig hemma om man är sjuk ska man (om man nu inte måste typ ha mat och medicin).

  19. Linda

    Hoppas ni klarar er! Håller med fullständigt, blir tokig på människor som inte tänker på att andra kan bli smittade.

  20. Viktoria

    Åh, trevligt :-( Lite kräksjuka i huset lagom till jul nu då? Jag hoppas verkligen att ni slipper!!

Comments are closed.