Familjen Annorlunda

Good Enough!

Jag har fått möjlighet att lotta ut en härlig bok, Good enough för föräldrar:

Med både humor och allvar beskriver Elizabeth Gummesson sina egna erfarenheter som perfektionistmamma, som ambitiös klassförälder, engagerad fotbollsmamma och supermorsa och hur hon lyckades förändra sin situation. Good enough för föräldrar som är hennes femte bok sträcker sig från graviditet till myndighetsåldern, 0-18 år, och bjuder på inspiration, motivation, handfasta tips och fungerande råd för alla föräldrar! Tryggare föräldrar som tar livet lättare och sig själva på större allvar ger sina barn en mer harmonisk tillvaro.

Boken handlar om hur du släpper din perfektionism som förälder och på så sätt får ett gladare liv och faktiskt – blir en bättre förälder. Boken tar upp barnets alla åldrar – den startar vid graviditeten och sträcker sig fram till 18 år.

 

Det låter väl himlans bra? Alla behöver vi släppa lite på perfektionismen! Tja, eller inte jag då eftersom jag redan avslöjat att jag är både lat, grinig och gormar på ungarna, plus att jag avskyr att laga mat, städa och leka i sandlådan! Men till er andra, som ännu inte avslöjat er , hehe.

Den 9 januari släpps boken, men tre av er får möjlighet att få den redan nu :)

För att den kanske ska hinna fram redan till julafton, så kör vi en kort snabb variant, lämna en kommentar under detta inlägg senast på tisdag den 18/12 kl 24.00!!

 

Lycka till!

 

Ps: Modigvinnarna dras snart, så håll utkik efter det:) DS

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carita

    Jag vill gärna vara med och tävla om att vinna en bok. Ibland känns det som man inte riktigt räcker till och man har så stora krav på sig att allt ska vara så perfekt trots att barnen inte kräver det. Att lära sig vara good enough skulle nog göra att jag inte ständigt behöver ha dåligt samvete i livet med mina fem godingar.
    *kram* från Carita

  2. Tina

    Gud vilken bra bok det verkar! Jag är yngst av 8 barn, och mamma städade jämt!!
    Och gjorde hon inte det, så strök hon, ALLT strök hon, kallingar , trosor , jamen!!??
    Vad vi hade uppskattat om hon istället läste nattisaga, bakade ihop med oss, mm mm
    Inget ont om henne, men vi kommer inte ihåg om hon bonade köksgolvet kvällen före jul-
    afton, vi kom ihåg nåt vi gjorde tillsammans!!
    Den här boken är perfekt för min äldsta dotter, hon är så himla pedant, så det är sjukt,
    LEV istället, brukar jag säja till henne. Såna här böcker är bara sååå bra!
    God Jul, med bonade golv eller inte;)

  3. malin

    Älskar böcker av alla slag! Denna bok känns som jag skulle kunna lära mig ett o annat av :-)
    Så jag är med o tävlar!
    Mvh Malin

  4. Mathilda

    Hej! Hittade precis hit, skoj då jag såklart tittat på familjen anorlunda och eran familj :)
    Har själv bara en son, men tycker de räcker för nu, han fylld 1 nu i december! Kommer fortsätta läsa din blogg och tycker de skulle va jätteskoj med en välkomst gåva :)
    Kram Mathilda

  5. Anna-Karin

    Efter tre barn och två förlossningsdepressioner så vore detta en liten önskan till mig själv…. Att få på pränt att jag inte alltid behöver vara och göra perfekt!
    Lycka till till mig! :)

  6. Maria

    Hej Carola:)
    Att vinna denna boken vore för mig perfekt, då jag i morse hade en fruktansvärt trotsig 2.5 årig son hemma som inte alls ville iväg till dagmamman. Jag fick böka länge och tårarna bara sprutade på pojken. Då kände jag bara vad gör jag för fel?? Fick en bild i huvudet om det där programmet ”nannys” ursäkta stavning. Där dom pekade ut allt jag behövde korrigera för att det skulle gå så smidigt som möjligt.
    jag vet att jag är en bra mamma, men ibland skulle det vara skönt att ha en bok att kunna läsa. Få lite tips och ideer. Men framförallt få se att man inte är ensam om trotsiga barn. Sen så skulle ju det vara den perfekta födelsedagspresnten då jag fyller år den 9 januari:) mÅnga kramar

  7. Therese

    Är gravid med nr 5 och har fått dem tätt.
    Det är underbart mysigt men långt ifrån lätt.
    Jag skulle behöva en bok som denna.
    För att mindre stress och fröken duktig känna.

  8. Johanna

    Jag skulle verkligen vilja/behöva läsa denna bok.
    Som ”duktig” flicka försöker vara perfekt på alla plan när det gäller mina fyra barn
    så är man lite lätt stressad ibland.

  9. Beata

    Hej hej Carola! I sista stund skickar jag in att jag gärna är med i tävlingen! Är så sugen på att läsa någonting annat än jobblitteratur. M.V.H. Beata

  10. Lina Johansson

    Nybliven mamma med många bollar i luften. Finns det ett bättre sätt att slappna av på och dessutom få med lite matnyttigt:) Håller tummarna!!

  11. Milla

    Jag är perfektionist ut i fingertopparna och vill helst inte överföra detta på min äldsta dotter som redan visat tendenser. Det är ju inget man vill eftersträva eller föra över på sina barn, iaf inte jag, aå jag är gärna med och tävlar o boken, Mvh Milla

  12. Louise Andersson

    Hej.Den här boken skulle nog vara något för mig.Är trebarnsmamma,inklusive tvillingar.Vill gärna vara med och tävla.God jul.

  13. Therese

    Jag vill väldigt gärna vinna denna bok!
    Tror att det är precis vad jag behöver lära mig, att slappna av :)
    Men när mannen jobbar borta och endast är hemma på helgerna och man själv ska jobba heltid plus sköta barn och hus….vad gör man? Stressar!
    Hoppas verkligen jag vinner boken! :)

  14. Viktoria Lundh

    Jag tävlar gärna om boken:) jag väntar mitt första barn så kan behöva alla tips jag kan få:) trevligt med en bok som man kan ha och läsa i väntan på bebben:)

  15. Sarah - BF 130210

    Vill gärna vara med och tävla! Låter som en nyttig bok för mig som alltid försöker vara ”perfekt” i allt jag gör… :P Skulle behöva lära mig att släppa på kraven ;)

  16. Kristin - Tvillingmamma

    Jag vill vara med o tävla :)
    Låter som en bra bok som ksn bara nyttig för mog att läsa både för privatlivetsskull o för min framtida yrkeskarriär inom socialt arbete med föräldrar o barn.
    Kram kram

  17. Maria F

    Hej och hå! Hur kan en bok bli mer rätt än så för mig?? Trött, arbetande fyrbarnsmor med alldeles för orimliga krav på mig själv…. Ständigt detta gnagandet med att känna att det aldrig är good enough! Har även nyligen fått en kronisk magsjukdom diagnos på min minsta dotter så det mesta känns orimligt just nu. Skulle bli jätteglad om jag vann ett ex av boken!

  18. Åsa Jenssen

    Med tre söner på 1, 6 & 7 år så känns det ibland som om dygnets 24 timmar inte räcker till. Det skulle vara otroligt bra om man fick lite tips på vad man skulle kunna ”strunta” i och ändå vara en fantastisk mamma:)

  19. Lotta

    Hej! Är gärna med o tävlar. Som adoptivmamma har jag många gånger känt ”folks” ögon på mig så jag försöker nog hänga Good enligt. Efter drömmen om stor familj som ung har vi nu våra härliga ungar på 17, 14 och 5. Kramar!

  20. Anneli

    Den behöver jag!!! vet ju att jag är långt i från perfekt men finns fortfarande mycket att lära ;-)

  21. Ami

    När det gäller det här är du och jag ganska lika tror jag… ;)
    Men den kan nog vara roliga att läsa!

  22. Jema

    Åh jag som aldrig tävlar kände mig ändå tvungen. Lite mer ”good enough” skulle nog inte skada. Det enda jag är bra på just nu är det jag absolut inte ska vara bra på :(

    Kram!

  23. Sabina Fällgren

    Åååh jag vill vara med och tävla :D:D Min stora syster väntar familjens ”första barnbarn” så jag blir moster i maj :D Och det vore en perfekt julklapp till henne :D
    Sedan försöker jag själv bli gravid också så då kan jag låna den av henne :D
    Hoppas jag har turen på min sida denna gång :D

  24. Eva

    Jag skulle vilja vinna boken och ge den till min dotter i julklapp, hon blev mamma för 3 månader sen till en liten tjej och jag tror att många unga tjejer som får barn har alldeles för höga krav på sig, allt som oftast från sig själva. Kunde vara bra att se att man ”good enough” räcker långt.

    Måste säga att jag gillar att följa din blogg.
    Eva

  25. Elin A

    Denna är jag gärna med och tävlar om, en egen julklapp till mig själv:) Har mest läst böcker som jag behöver när jag pluggar till usk så en annan hade varit trevligt när jag och de 3 barnen ska ha jullov!

  26. Sandra

    Precis vad jag behöver idag! Just idag är jag världens sämsta mamma.. Har tvillingar på 6 mån som vaknat om vartannat under natten (= tröööött mamma) och två grabbar på 3,5 och 4,5 som jag vägrar lämna på förskolan då de går magsjuka som bara den (vilket vi redan haft en ordentlig omgång av). Jag har skrikit och varit helt sämst hela dagen, kanske kan hitta lite tips på vad man kan göra såna här dagar =) Imorgon är en bättre dag! Tack för en kul blogg!

  27. Jessica Carlsson

    ambitiös klassförälder – check!
    fotbollsmorsa (tränare) – check!
    lägg sen därtill att jag är en morsa som har svårt att hålla mig ifrån alla andra aktiviteter till de tre barnen, dagis/skola aktiviteter…:-)
    Vill gärna vinna den här boken för att lära mig att varva ner lite!
    //Jessica

  28. Elin

    Jösses vad jag vill vinna denna bok, har två flickor på 1,5 och snart 3 och tjaa den skulle verkligen behövas helt enkelt!!
    Med vänlig hälsning, elin

  29. Louise

    Den skulle jag vilja vinna! Skulle pigga upp mig lite (vi har åkt på magsjukan 2 ggr på 3 veckor nu) gravid är jag också så tycker lite extra synd om mig själv ;) Skulle nog behöva ha en sån bok då jag har förstått att jag visst blivit ett kontrolfreak…hehe.
    God jul på dig och din familj!

  30. Linda

    Hej Carola! Det där låter verkligen som boken för mig, jag är jämt stressad över att jag inte är tillräckligt bra mamma enligt mig själv, fast andra tycker att så inte är fallet. Jag behöver verkligen läsa en bok som kan få mig att spänna av lite. Har en son på 4 år och en dotter på 3 månader.

  31. Anette Wikström

    En bok som ger god underhållning med många igenkännande situationer som man kan skratta åt efteråt :) Den skulle jag vilja vinna.

  32. Johanna Lövgren

    Pliiis, denna kanske kan hjälpa mig att bli en Good enough till min bångstyriga tonårsson :-)

  33. Cecilia H

    Hej Carola!
    Verkar vara en vettig bok tycker jag. Jag och min familj har så smått ocså släppt på alla ”måsten” så det skulle vara roligt att få bra råd och tips i den boken.Har 4 barn i åldrarna från 9månader till 16 år.
    God Jul och gott nytt år!

  34. Becca

    Hej!
    Den där boken är ett måste.. Inte för att tid finns å läsa men jag får väl passa på i bilköerna till heltidsjobbet på morgnarna i Sthlm….
    3 ungar i ålder 1,3 å 8… 2 tjejer å den yngsta en busig pojke..
    Och min stora tjej på 8 påtalar varje dag å tillfälle att jag är då en väldig elak mamma.. Som tvingar henne till skolan, göra läxor, städa rummet, vara snäll mot sina syskon…
    Kanske jag är elak men kanske bara good enough oxå..;-)
    Bra läsning i af både för mig å dottern….

    Ha det gott!
    //Becca

  35. Camilla

    Den boken skulle jag verkligen behöva läsa, förstår att jag inte kan fortsätta vara pedant längre med tre barn, villa, vovve och katt. Kommer gå under ;(

  36. inger

    Hejsan! Jag tycker bokens titel säjer allt, och om jag vann den så skulle jag ge den till min son o hans fästmö, som fick sitt första barn i förrgår. Dom är båda väldigt ambitiösa och nogranna och skulle säkert ha stor nytta av den. God Jul önskas från västkusten!

  37. Maria Westerberg

    Jag skulle gärna vilja vinna! En bok med både handfasta tips och humor lät som en mycket bra och lite annorlunda kombination i en bok om att vara förälder!

  38. Li med fyra kids

    Jag vill vara med och tävla! Har fyra barn i olika åldrar. Skulle vara intressant och lärorikt att läsa lite om de olika åldrarna. :)

  39. Helena

    Åhhh, jag behöver denna.
    Har en 3-åring hemma som är som dr jekyll och mr hyde…ändrat sig från en dag till en annan känns det som. Jag behöver kunskap om 3-årstrots(!?)

  40. Rebecka

    När jag läste om denna bok i bloggen kände jag att jag ville läsa den. Har två barn och springer för tillfället som en skållad råtta mellan skola/dagis/gymnastik/Kung-Fu träning/fotbollsträning. Igår var jag så trött att jag bara la mig ner i sängen och lipade, på en Söndag – när man egentligen ska vara fulladdad av energi för en ny vecka. Skulle uppskatta att få läsa boken, kanske hjälper den mig att omstrukturera lite…

  41. Malin

    Jag har 3 flickor. 13, 6 och 2,5 år. Det skulle ju vara alldeles underbart att få ett ex av denna bok där jag kanske kan få reda på lite allt möjligt om alla mina flickor i varierande åldrar som de är. Tack för en underbar blogg!

  42. Malin

    Jag har 3 flickor. 13, 6 och 2,5 år. Det skulle ju vara alldeles underbart att få ett ex av denna bok där jag kanske kan få reda på lite allt möjligt om alla mina flickor i varierande åldrar som de är. Tack för en underbar blogg!

  43. Monia

    Haha denna skulle ja verkligen behöva. Skulle behöva lugna ner perfektonerverna lite. Juletid o allt o jag håller på att gå i taket med allt som ska göras o gnälliga ungar som jag ibland inte förstår hur de tänker:-) lägg på lite gravhormoner på det också. En bra bok o fötterna i högläge skulle vara härligt under ledigheten:-) kram från mig

  44. Katarina

    Den här boken skulle verkligen min syster behöva läsa. Hon är en supermorsa men inser inte det utan har hela tiden dåligt samvete för både det ena och det andra vilket hon absolut inte behöver. Kram

  45. Erika

    Jag skulle verkligen behöva denna boken. Jag har tre barn och endel med sina speciella förutsättningar. Som mamma har jag redan kraschat för att jag vill kunna ge mina barn allt vad de behöver så de klarar sig här i livet men jag klarade inte av det och att inse det är ganska jobbigt. Boken kanske skulle kunna ge mig hopp om att jag duger som jag är och mina barn klarar sig ändå.

  46. Elin Falk

    Jag vill gärna vara med och tävla om en bok, känns som att jag verkligen skulle behöva läsa den =)

  47. Sabina björkman

    Känns som en bok som skulle passa mig helt perfekt. Min stora är 14 och det börjar dyka upp saker som jag är lite osäker på. Hur är det med killar, tider, aktiviteter och liknande. Den yngsta är 8 och hon är en handfull. Lite tips och råd för att göra vardagen lite enklare, och trevligare, är precis vad jag behöver just nu!
    Kram

  48. Carola Nilsson

    Har inte läst en enda bok sen jag blev mamma för snart 5 år sen, just för att jag har fullt upp att ”va den perfekta mamman” :p Boken hade varit toppen till mig ;)

  49. gabriella wahlberg

    Jag vill gärna vinna denna bok älskar böcker är en riktigt bokmal läser allt har själv 3 barn och just nu är min 8 åring inne i en väldigt jobbig period….mycket trots….suck

  50. Karin

    Hej! Jag tävlar gärna om denna bok. Har en pojke på 3 år och en pojke på 1, så mitt kontrollbehov får sig rejäla törnar emellanåt. Då kan det vara bra att ha något att luta sig mot och kunna känna att det är OK att inte vara perfekt eller ha koll på precis allt. God jul och tack för en underhållande blogg!

  51. Ulrika

    Hej vill gärna vara med o tävla om boken . Har fyra barn ,den minsta är 1 mån gammal o älsta 5år. Ha det bra.

  52. Ann-CharlotteLarsson

    Åh den boken vill jag gärna vinna och ge till min 21-åriga dotter som precis har fått barn själv.

  53. Camilla

    Den här boken skulle min sambo älska att jag läste och kanske lyckades få lite tips ifrån. Att bo med en perfektionist är nog lika jobbigt som att vara en själv ;)
    Nyblivna föräldrar till världens finaste flicka och jag skulle må bra av att hinna njuta lite av det oxå!
    Håller tummarna

  54. Maria Wittbom

    Nu håller jag tummarna hårt! Jag vinner aldrig men jag känner att detta är något flr mig!

  55. Elvira

    Min bäste vän har efter mycket strul äntligen blivit gravid. Skulle va jättekul att vinna denna bok och ge till henne.
    Jag vill alltså tävla jag med =)

  56. Irene

    Jag har 3 barn och den minsta är diabetiker typ 1. Nu har hans stöd i skolan tagit slut när han är 10 år och hans beteende har förvärats nu när han måste själv sköta sin sjukdom. Jag finns på mobilen men lek på rasten lockar mer än mina råd till diabetesbehandlingen. Hoppas boken ger tips så jag får honom tillbaka på banan.

  57. Charlotte

    Åhhh, jag vill, jag vill (eller snarare behöver tror jag ;-))!
    Jag har två killar, 6 & 2 år och min stora kille har alltid varit så lätt, att uppfostra, säga till, ha med sig mm men våran lille kille, pjhu! Vi vet inte riktigt vart han kommer ifrån, han har ett humör som inte är från denna värld och så går han inte att säga till så nu blir det oftast att vi drar oss för att ha med honom någonstans. Jomen, du hör, jag behöver handfasta tips och råd!

  58. Ewi

    Oh ja! Jag vill jättegärna vinna! Om det alltså går att lära sig att vara icke-perfektionist så är jag garanterat en kanditat. Jag som redan konstaterat att det inte kan bli fler barn, eftersom perfektionist-stressen blir värre för varje (stökande) barn, och jag därför en allt sämre mamma.

  59. Ann Johansson

    Å jag skulle jättegärna vinna den boken, kunna sänka kraven på sig själv och kunna ägna mer tid åt min 5 barn.

  60. Jessica Olsson

    Den skulle jag behöva läsa, vill att allt ska bara perfekt runt omkring mig , har två barn 10 och 4 år. Pluggar heltid till lärare och det skulle vara skönt att ha en bok där man kan läsa att det man gör är bra och det kan vara lite dammråttor i hörnen och leksaker.

    Kram

  61. Therese Karlsson

    Vill gärna vara med och tävla om boken. Kan behövas i dessa stressiga tider när man vill hinna med allt och när man vill att allt ska vara perfekt.

  62. myran83

    Jag vill super gärna vara med och tävla om den. Skulle sitta bra med en bok nu och dricka lite te när det är kallt ute på kvällarna.

  63. Mia Snygg

    Jag vill gärna tävla. Behöver en bra bok att läsa i jul. Good enough jo ibland men visst är jag alldeles för duktig för det mesta. Tack för en trevlig blogg!

  64. Martina

    Denna skulle jag nog verkligen behöva läsa, jag är en nybliven mamma, och min mamma har varit och är ännu utbränd sen många år tillbaka, just för att hon har varit en perfektionist. Hemma, på jobbet, överallt helt enkelt. Har dessutom nu börjat se sådana tendenser i mitt eget beteende också så skulle kunna behöva lära mig att ”slappna av” mer och inse att allt kanske inte måste vara perfekt alltid.
    *hoppas hoppas*

Comments are closed.