Familjen Annorlunda

Lördag hela veckan lång..:)

Eftersom vi varit sjuka och barnen varit hemma hela veckan så känns det lite så;)

Jag funderade länge på vilken dag det var i onsdags, och både i torsdags och nu i morse var jag övertygad om att det var lördag.

Men imorgon så är jag i fas, för då ÄR det lördag på riktigt:)

 

Vi har ju isolerat oss här hemma för att vänta ut och inte bjuda våra smittor vidare, så i går fick ju jag vackert avstå en fika med alla mammor i Robbans klass:(  Eftersom jag ju inte känner egentligen nån av dem, så var det väldigt tråkigt, men vad gör man? Jo, jag kan ju göra som folk i allmänhet gör och skita i det, gå och smittas, men nix, så jobbar inte jag. Jag var ju över mina 48 timmar med besked, men Corrinda hade inte kommit så långt, och eftersom det verkade vara en smitta som inte lämnade några överlevande ( nåja) så stannade jag hemma.

I ärlighetens namn kände jag mig rätt nöjd med det beslutet, för jag är fortfarande lite snurrig? När ska det ge sig tro? Det är ju inte så att jag på nåt vis var jättesjuk utan det var några timmar med ett toabesök, och sen sov jag ju i två dygn, men yrslig flera dagar efter det? Inte jätteyr, men så där lite ”lightheaded”. Älskar det ordet för det beskriver så bra:=)

 

Jag har iofs inte vilat utan jag hat städat, röjt och tvättat. Min tvättstuga är ett jäkla inferno av smutstvätt, och hela poolrummet är fullt av saker som ska tvättas. Inte äckliga, men de ligger på vädring —–> tvätt just in case.

I vår säng har jag inte mindre än tre dubbeltäcken som överkast, så man kan bädda sådär katalogtjusigt ni vet;) med lager på lager. Det blir iofs inte alls lika snyggt, men vaddå, jag försöker iaf!

Kuddar, täcken, överkast, filtar, plädar..osv i mängder.

Inte blev det ju bättre av att Robbans lusepedimi orsakde så att hela hans säng och soffa åkte ut där i väntan på tvätt..;)

Bara för att översvämma ännu lite mer så har jag plockat tvätt både här och var, sorterat massa kassar som ungarna ställt överallt. Urvuxna kläder som antingen ska ärvas eller skänkas…och så lite mera smutstvätt.

Nu äntligen börjar det bli fullt i sängklädeslådorna! De har gapat tomma, och det tar ju sån tid att tvätta!

 

Igår hamnade jag i klädkammaren i flera timmar…där ställer alla in diverse jox, så att det blir överbelamrat. När Perra sen skulle ha ut en madrass som stod längst in,till kräkungarna att sova på här uppe…tja då typ rasade allt;)

Nu har jag hyfsad ordning där!  Idag var det bastuns tur, där har jag åxå klädförråd, och hänger tvätt och det tenderar att liksom fylla på sig, egentligen är det inte oordning från början, men det räcker med att en kasse välter så byggs det på.

Suck.

Kläder alltså. Vi har sådana extrema mängder! Ja, det blir mkt med många i familjen, men vi har nog minst dubbelt så mkt som vi behöver.. På riktigt. Men det är kul med nya kläder, och folk kommer ofta med kassar mer urvuxet till oss så vi kan välja och vraka:)

Men, om några dagar borde jag vara i kapp med tvätten, om tvätt och tumlare håller! Ta i trä!

 

Jag har återigen den stora turen att få en hushållsassistent:

Jamie älskar att dammsuga!

  Noga ska det vara:)

 

Och ingen ska ju tro att det går att lura honom..Dammsugaren måste vara PÅ!

 

Ja?  Och?

Så det är goodbye lugna stunder, här är ljudnivån hög:)

Speciellt kul är det när han slår av och på den….med två sekunders intervall;)

Till slut gick jag och drog ur sladden, för att kunna samtala lite med övriga familjen..hihi.

Han drar runt på leksaksdammsugaren hela dagarna, och jag ska köpa batterier till den så den åxå låter, det ljudet är rätt ok jämfört med den stora.

För övrigt hittade jag ett filter på den, min alltså, som jag nu har tvättat. Det kanske kan vara anledningen till att den blir supervarm och ibland stänger av sig för den blir överhettad? Jag har bara haft gamla skruttar förr, alltså skitgamla dammsugare efter typ min mormor, dock en Miele så det är ju inget skräp, och de håller ju verkligen vad de lovar!  Men på dem har det inte funnits nåt sånt filter, vad jag kan minnas. Det här trodde jag först att man skule köpa nytt men så provade jag tvätta det och det höll ju iaf;)

Jag avskyr det här munstycket! Köpt på Citygross och det är ju kopia på Twinner…och det REPAR golvet som fan!

Jag byter remsorna på den men det hjälper ju i en dag typ, sen sätter jag på möbeltassar;) som funkar jättebra, men lossnar när man dammsuger mattor… som jag inte har så många av iofs.

Måste köpa nytt, men eftersom dammsugaren verkar lite skruttig så kanske jag behöver en helt ny sån, och då vill jag inte lägga pengar på nytt munstycke..åh dessa problem man har ;)

 

Janelle fotade Jamie tidiagre idag:

Han har en trasig telefon, som han kastat i golvet en gång för mkt….hm…, som han går runt och pratar i:)

Och ja, han borde klippas, jag vet ! Men jag vill inte!  Klipper jag lugg på honom ser han ju ut somtyp Gustav Vasa;) och snagga honom i en pojkfrisyr är jag inte redo för än…:)

Han brukar ha en tofs:)

 

Hörrni!

Jag och barnen är så sugna på att julpynta!   Hur tidigt som helst ju.

Vi brukar pynta en del till advent, men inga tomtar brukar få komma fram förrän dagen innan julafton, som jag nu reviderat till dagarna innan, vis av erfarenheten att det inte alltid blir som man planerat;) men nu känner jag nästan att jag vill ha full jul direkt. det kommer inte ske , för jag vill ha det där magiska i att hela huset förvandlas över en natt :)

Men imorgon tror jag att jag ska köpa lite amaryllisar och kanske några fler julstjärnor! Vädret är ju fördelaktigt för att ta hem dem, de är ju så kinkiga med kyla.

Och vi ska kika på ny belysning utomhus i veckan, om jag inte skiter i Perra och tar ett eget beslut imorgon….jag får se:)  Barnen och jag har redan klurat ut hur det ska vara, och det gör ju inget om det blir klart det med.

 

Imorgon skulle jag varit på Stockholms Central tillsammans med Tassimo, men vågar inte utsätta oss för alla resenärers virus och baciller….vi är ju lite mer infektionskänsliga just nu. Tassimo kommer ha lite rimstuga där bästa rimmet vinner en Tassimoapparat!! och dessutom bjuder de på sina goda drycker:)

Så har ni vägarna förbi, passa på att rimma lite!

Photo: Det går inte att missa att vi intagit Stockholms T-central. :) Photo: På plats anordnar vi även en tävling där man kan vinna en sprillans ny maskin från oss. Photo: Fritt fram att prova!

Photo: Precis som tävlingen här på Facebook så är det en "rimstuga"!

Och jag kan rekommendera Latten, eller cappuccinon, eller sunset lava…eller…äsch, allt är gott!

 

Nu ska jag krypa mer mellan lakanen i det kalla sovrummet där fönstret står öppet, här vädras det :)

Natti natti ♥

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nettan

    Vi fick förra året en dammsugare i julklapp av min mormor (kanske inte så kul men nödvändigt) slog då till på en Miele då hon tyckte vi skulle ha en riktgit bra.
    Vi slog till på 3 paket med dammsugarpåsar direkt, vilket försäljaren sa var en årsförbrukning, men vi har 2 förpackningar oöppnade fortfarande. Med varje föpackning så medföljer ett filter, detta ska bytas ut i maskine. Våran stannade pga. överhettning, bytte ut filtret och dammsugaren var som ny. Så funderar du på en ny dammsugare så kan jag verkligen rekomender en ny Miele, de är verkligen bra!

  2. Ida

    Hej hopp. Jag köpte ett liknande damsugarmunstycke på Jula som hade små hjul istället för glidtassar. Funkar fint och slits inte ut.

  3. Frida

    Möbeltassar under twinnern, eller låssastwinnern, läst i husmorsspalten på en eller annan damtidning. Funkar som bara den!

  4. Ewi

    Var försiktig med elektroniken i gamla telefoner, de kan läcka kemikalier och metall i mun på barnen. Gå in på ert telefonförsäljarställe och be att få ett av deras gamla utställningsexemplar istället! För att undvika stölder är de där modelltelefonerna de har framme att hitta på faktiskt bara moderna varianter av en målad träbit!! Alltså bara skal utan nått i. Men de ser ju ut som, och känns som riktiga. Vi fick en åt sonen från 3, då jag köpte my telefon efter att han dreglat sönder den gamla… De hade en hel låda under disken med dylika falsktelefoner.

  5. Anki

    Stackare för fy vilken vecka ni har haft :-( Hoppas att ni får pigg och kry helg med en massa ny energi ;-)

    Kramar från Skåneland

Comments are closed.