Familjen Annorlunda

Stepfather:)

Kikar på filmen Stepfather på trean, det är väl en ny variant av den gamla godingen jag sett förr, med han i Lost som styvpappan:)

Minns ni? Eller är det bara jag som ser konstiga filmer;)

I går var vi ju på middag hos Annelie och Per, och det var som vanligt väldigt trevligt ♥

Fast inte kom ju Perra efter inte, för Corrindas sista match blev kl 20.00 i Södertälje:/ men det är ju hans förlust, för maten var ljuvlig:) och sällskapet bäst:) Han å sin sida fick ju hänga med Corrinda :)

Inspirerad av Halv åtta hos mig, hade de gjort en smarrig fisksoppa, och eftersom min familj ( barnen) inte äter soppa, så är det nåt som serveras typ aldrig här hemma, men jag älskar det…Men orkar ju inte koka egen till bara mig, och ev Perra, utan köper nån färdig tetra mellan varven;)

Den här ska jag däremot absolut göra! Till efterrätt en variant på cheesecake, som inte var svår att peta i sig flera bitar av, mums.

Barnen leker fint med varandra, fast Jordan sabbar ju…hm:) De har två tjejer som är som Novalie, och så mitt emellan Trixie och Lovelia, och de gillar varanda skarpt, men Jordan hamnar ju lite utanför. Och det accepterar inte min lille man;)

Så det blir lite illvrål och gap och skrik, och så Jamie som klättrar överallt sen då, hihi, fullt ös, medvetslös.

Vi stannade kvar framåt 22 tiden, dansade lite Wii…:) och det var trötta barn jag packade in i bilen, och jag gav stränga order till tjejerna att hålla Jamie och Jordan vakna…det blir katastrof om de somnar en sväng i bilen sådär..Mina kids är nämligen inte som de flesta andra verkar vara, nämligen sådana där som när de väl somnat kan man klä av, lyfta i och ur bilar och bära fram och tillbaka utan att de vaknar…Nix, de här, ( ALLIHOPA!) vaknar hur lätt som helst och sen är de piggelina och kan omöjligen somna om…:/

( Ja, jag menar ju när de var små, nu får ju de större ta sig in för egen maskin även om de råkar somna, hehe)

Så hela vägen hem lekte Trixie tittut med Jamie, som höll sig vaken, men det var tunga ögonlock när jag lyfte ur honom ur bilen ;)

 

Idag har de lekt med lego!

Hihi:)

De älskar de här Lego friends:)  och de har fått några mindre förpackningar förr, men den här var stor och de har hållit på med den i flera dagar.Nu står den nere hos dem, på bordet, och de leker flitigt med den.

Ingen av ungarna har varit några legofantaster, men det här är tydligen annorlunda. Det kallas ju lite för ”Tjejlego”, men då skriker ju folk om genusblaha, så det sa jag inte högt,;) men det ligger nog nåt i det. Tjejerna älskar att leka rollekar, med Barbie, Pet shops, de där hamstrarna osv…och det här legot är kanske lite enklare att leka just rollekar med?

De bygger upp en scen, och sen leker de hur många timmar som helst.

Jag vet vad jag ska ge dem i julklapp :)

 

Janelle, min stora fina, åkte med sina tjejkompisar till Delsbo idag, till en av tjejernas sommarstuga. Några av tjejerna har tagit körkort så det var allt lite nervöst att släppa iväg henne. Jo, jag litar på att de kör försiktigt, såklart det är kloka sansade tjejer det här, men ändock.Nytaget körkort innebär liten rutin av att köra…men det gick ju finfint. Såklart:)

De har kört Halv åtta hos mig ( de med) och Janelle som har lite svårt att kunna vara hemma, eftersom jag ogärna släpar iväg en bunt småbarn så sent på kvällen…hon har haft sin bjudning ikväll:)

Jag hoppas att det gick bra, men det tror jag. Hon har bara ringt en gång, och nu borde de väl ätit färdigt:) Hoppas hon fick höga poäng :)

De stannar där till på tisdag, härligt för dem att bara hänga!

 

Vi här hemma ska väl hitta på lite av varje under lovveckan. Corrinda ska iväg med en kompis hon med, Robban och Patricia lär vända på dygnet, och de små och jag ska försöka hinna med både Pelle Svanslös, Leos lekland, Ikea och lite annat.

Det ska bli skönt med lite ledighet, nog för att jag är ”ledig” hela tiden,(alla hemmaföräldrar gapskrattar här*s*) men att inte ha några av de vanliga aktiviteterna för barnen, inga skjutsa/hämta, och framför allt att få ha dem hemma lite :)

Jag kommer sura ur över att jag får röja köket flera gånger än vanligt per dag, ni vet, när de första kommit till lunchen så är de segaste inne på frukosten, så det är konstant en smörbytta och ost på köksön;) men det är ändå kärt besvär ♥

 

Nu ska jag se färdigt på filmen, och sen hoppa i säng.

Ha en bra måndag :)

Natti natti

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katarina

    Skriv din kommentar här! Hej! Följer din blogg slaviskt, gillar den otroligt. Bor för övrigt i Delsbo vi med. ( Hälsinglands pärla)

  2. Nettan

    Min dotter på snart 8 år har inte varit så intresserad av Lego, men kan ibland sätta sig och hjälpa lillebror att bygga.
    Hon fick ett sett med Lego Friends när det kom ut och det väckte intresse :) Nu är det friends legot som står högt på önskelistan.

  3. Anna

    På tal om hemmaförälder. Jag har valt att ha min 3-åring hemma. Alltså inte på allmän (gratis) förskola. Här omkring har jag inte hittat en enda 2, 3, 4-åring som är hemma. Tråkigt! För det blir svårt med jämnåriga kompisar. Det är ju det enda jag inte kan ge henne. På alla öppna förskolor är det bara bebisar. (Syskonen är 10mån, 9,12år)
    Hon går på kyrkis en gång i veckan och där är det såklart jämnåriga.
    Carola: Har dina gått på allmän förskola (15-timmar) när du varit hemma? Har fått för mig att Jordan åtminstone är hemma?
    Finns det någon annan som är hemma med sina 2,3,4-åringar?

    Carola: Ja och nej:)
    Jag har haft Robban&Corrinda på allmän förskola, av den anledningen att logopeden absolut rekommenderade det…de pratade inte ens dåligt..Men jag gjorde som jag blev tillsagd:)
    Efter dem har ingen gått på dagis. Just nu är Jamie, Jordan och Lovelia hemma med mig, förutom de timmar de går på kyrkis. Inte Jamie då:) Det finns fler som är hemma, men de är inte många :(

  4. Elsa

    Hej, oj vad skönt att höra att det också finns andra som har barn som INTE går att bara bära in ur bilar sovandes direkt till sängen :-). Så har aldrig våra ungar heller varit, har de lyckats somna, har de alltid vaknat när vi kommer hem o sen har det varit gallskrik o icke sovande ungar… Ja frustrerande är det, jag vet! Så vi har också sysslat med sånt som att försöka hålla dem vakna… Tur att de är äldre nu o lättare iaf :)

  5. Karin Frid

    Beundrar dig o ditt arbete, för det är ett arbete att vara hemmaföräldrar, jag är med i en grupp som heter hemmaföräldrars nätverk på facebook, där vi som valt att ha våra barn hemma en längre tid kan bolla tankar o idéer, där skulle du vara med! Du är en förebild!