Lite mätt nu´rå….;) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Lite mätt nu´rå….;)

Vilken härlig dag!

Solen sken, och riktigt belyste all bråte i trädgården som bara ligger och dräller överallt…Jag har väntat på en fin dag för att röja, men det har bara regnat så det ser verkligen ut som fan, men det var ju ingen man behöver imponera på som kom idag, utan bara folk som känner oss :)

Och bara solen skiner blir jag på bra humör, så vem bryr sig om stökig trädgård..!

Vi hade nästan kunnat sitta ute idag, men det hade jag ju aldrig trott så det var inte min planering.

Jag röjde inne ist, det fick liksom vara nog så.

Vi klev upp strax efter 9, och sjöng för Patricia, och hon fick öppna paket. Med hela sängen full av syskon, och en kompis, såg det himla mysigt ut:)

Sen stökade jag i köket, fixade småkillar, frukost och sånt där som alla dagar, innan jag monterade ihop prinsesstårtan som Lovelia önskat sig:

Visste ni att det ingick en ros i de där färdiga marsipanlocken?? Det har jag aldrig sett förr. Locket  var skitdåligt:( Det fastnade i plasten och var rätt torr och trist…men väl på tårtan mjuknade det lite, men blev rätt fult..Jaja.Lovelia var nöjd, och det är huvudsaken.

Hon hade hittat en tröja som det är en femma på, och den skulle hon ha idag, eftersom hon ju nu är fem år ♥

Jag vet att barnen vill blåsa ljus på sina tårtor, och det ska de ju få göra även om vi slår ihop deras firande, så jag hade gjort fyra tårtor:)

Ohlallaaaaaa:)

Ljusen på Lovelias tårta lutar misstänkt, men de gick inte att få att stå rakt. Trixies 7:a är ett återbruk sen Novalie fyllde sju;)

Patricia börjar få trångt på sin;) medan Jordans lilla tåg saknade lok…det var spårlöst( hehe) försvunnet.

 

Trixies tårta är en After Eight kladdkaka, hur god som helst, och mäktig…. Patricias är Blueberry Cheesecake och supergod!

 Det var den jag glömde i ugnen på eftervärmen igår, men den tog ingen skada av det:)

Jordans är nåt så simpelt som en chokladbollstårta.

Ja, precis som det låter så är det vanliga chokladbollar som man plattar ut i en form, och sen penslar mörk choklad över.

Det är godare med pärlsocker på, men med kokos slipper man jaga sockerpärlor i hela huset ;)

 

Det var inte så många gäster idag, men de är naggande goda:)

Anna&Lasse, Matilda,Farfar& Enny ,, mamma&pappa, syster yster.

Och så vi då, så det blev 18 personer :)  Himla lagom.  Med lite “finns det hjärterum så finns det stjärterum” så klämde jag ner 16 st runt vårt köksbord och två vid köksön. Ungarna var glada att slippa sitta i vardagsrummet, och det var trevligt att ha dem vid samma bord:)

 

Jag har ätit av alla tårtor…Buuuurp! Hua, så nu mår man som man förtjänar…lite sådär tjyvtjockt;)

 

Ungarna fick så fina presenter, bla presentkort på Leos lekland, så vi ska väl dit och leka snart igen:)

Jag måste kolla lite mer noga, för jag inser nu att jag inte har nån direkt koll på vad de egentligen fick….men det vet de själva… Jordan fick ett Cars spel till nintendot iaf så han var själaglad och sysselsatt i många timmar framöver:)

Anna& Lasses lilla söta fina hund, Vilma, är så ljuvlig att det är inte klokt, jag tror att jag har bestämt att ska vi ha en hund nån gång får det bli en sån, en cockerpoo. :)

 

Jamie sov mest hela tiden ute i poolrummet, men hann vara med en liten stund på slutet, han gillar när det är fart och fläkt, och han kan få gå runt och greja lite bland alla människor som pratar med honom.

 

Gästerna droppade av efter några timmar, och syrran hjälpte mig röja lite innan jag gjorde köttfärssås och makaroner, enkelt och behändigt, och alla äter. Efter maten försvann alla barnen ner, och kvar blev jag och Jamie som fixade köket en sista gång för idag.

 

Jag har köpt ett nytt armband:

Fint va??

Från barnavdelningen på KappAhl:) 39 kr. Fanns i multifärg åxå, men jag gillar ju rosa.

 

Nu är de flesta barn i sina sängar, imorgon är det skoldag igen. Novalie ska med Friends till Pelle Svanlöshuset..hm, för vissa är det visst öppet på måndagar, hihi.. och sen är det föräldramöte på basketen på kvällen, men det hoppas jag att Perra kan ta.

Annars får jag stressa lite från träningen, det funkar det med:)

 

Veckan som kommer är rätt full, både av plikter och nöjen, bland annat har jag en trevlig dejt på onsdag ;) och sen ska jag till Robbans skola på fredag för att vara med i klassen. Fasen, jag skulle frågat pappa om han ville låna mina barn då….!? Pappa, har du lust att hänga med mina tre minsta på fredag :)  ?

 

Nu ska jag se färdigt en film, jag har sett den flera gånger, men den är lite rolig, med Tom Cruise. Knight and day:)

 

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ann

  Skriv din kommentar här!Men jag ÄLSKAR tårtfatet som prinsesstårtan är på… Vill haaa!!
  Vart har du köpt d?!
  Carola: Det är inte mitt…jag har köpt det till min syster, på Åhlens, för några år sen, men sen lånade jag det…och det råkade visst bli kvar ;)

 2. Anna

  Oh, vilka goda tårtor! Har du fått hålla i kalasandet helt själv, arbetande make alltså? Du verkar så stark och självgående (hittade inget bra ord, men du fattar säkert).

  När ni har släkt-kalas, bjuder ni på något matigt också eller räcker det med tårta? (och kaffe!)

  Brukar varje barn ha ett barnkalas också, eller hur gör ni med sånt?

  Hm, blev så sugen. Det får nog bli lite bak med 3åringen här hemma idag! (får se det som pedagogiskt!)
  Carola: Jajamensan, han har jobbat medan vi kalasat…det är ju inga större problem att vara ensam, men nog kräver det lite mer planering, så man inte behöver koka kaffe och duka samtidigt som man ska dammsuga;)
  Tack :)
  Nej, vi bjuder bara på fika, det får räcka:) De större barnen har egna barnkalas, men det är lite olika, ibland vill de inte.