HellooooMadaaam!! – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

HellooooMadaaam!!

Svarade i telefon i förmiddags, lite fundersam eftersom jag såg på displayen att det var från utlandet..?

Mamma och pappa är ju ute och reser, på väg hem, men ändå, jag trodde att det kanske var de , fast egentligen vet jag ju att det står “Pappa” när de ringer:)

Vi hade Jay Smith på hög volym, Jamie dansade:) och Jordan spelade Nintendo medan Lovelia sjöng och diskmaskinen slurpade så ljudvolymen var rätt hög, och att det var en kass linje gjorde inte saken bättre..

I andra änden var en kvinna, engelsktalande som sa: Hellooooo madam, I´m calling you from Windows Service Department Center, we have recived an Error message from your computer and thats why Im calling you, to let you know, okey?! You must turn on your computer and I will help you. Do you understand???

What??  Jag hörde först inte var hon ringde ifrån så hon fick upprepa det tre gånger, jag var ju inne på att det var mamma och pappa..

Hon pratade med indisk (edyl) brytning, och det lät så roligt för det var som en parodi på film…;) Helloooo Madaaaam!

Så värst roligt var det ju inte att hon var väldigt pushig och ville ha mig till att slå på min dator för att kunna hjälpa mig, med vad det nu var som drabbat min stackars dator… Jag är ju inte helt korkad utan begrep ju att det var bluff, men ändå….jag höll på med datorn i går kväll och kunde inte riktigt få den att göra som jag ville….? Hm… Nej, jag var övertygad om att det var bluff. Trots det är jag för väluppfostrad för att bara slänga på luren, så jag pratade vidare, på engelska:)

Jag insisterade på att lämna in min dator till min lokala datakille, men då svarade hon ivrigt: Nooo madaaaam! They will charge you, I ´ll do it for free…

Jag sa att jag aldrig hört talas om att Windows ringer upp sina kunder, men fick svaret att jag ju aldrig drabbats av detta förr och det var såklart därför….*s*

Jag frågade var hon ringde i från och hon svarade : Sweden, men det gick inte att uppbringa någon som talade svenska när jag bad om det, för då var  min engelska utmärkt..

När jag satt jag skulle kolla upp detta så hon fick återkomma i morgon sa hon: Noooo madaaaaaam! Thats impossible!!!  We must do this now, otherwise your computer is in danger, do you understand that..!?

Vad jag än sa så hade hon ett svar :)

Till slut bröt en Steven in, och var även han väldigt gåpåig, och ville absolut ha mig till att slå på dator, och var rätt ilsk när jag ifrågasatte och så sa han att : Your computer can burst at any time!!

Och jag fräste ” What do you mean with Burst?? Like in flames and explosions or what??

– Goodbye madaaaam!  Klick.

 

Haha, jagv ar inte helt säker så jag ringde till Anna, och kollade, och hon skrattade och sa att det ju såklart var bluff :)

Vilka galningar! Ringa upp och försöka få tillgång till folks datorer!!

De ringde en gång till, samma nummer, och en man denna gång, några timmar senare, och när han började med sitt : Helloooo Madaaaam! Your computer is….

Så avbröt jag med ett F**k off….( nä, inte riktigt, men nästan , hihi) och sa att jag skulle kontakta polisen…. `

Klick.

 

Jag ringde faktiskt polisen, för att upplysa om att det härjar sådana här människor, och de var tydligen helt galna, ringde överallt och ingenstans, polisen hade själv fått dessa samtal hem..

Grejen de gör att när de får tillgång till ens dator, hur fattar inte jag för jag kan inte sånt där, men det är säkert lätt, så planterar de in ett virus, som de sen ska ha dyra pengar för att ta bort..

Svin!

Så passa er. Beware :)

Hade de talat svenska hade jag funderat lite längre på om det var äkta, men engelska med indisk brytning….nää.

 

Idag har vi varit på kyrkis på förmiddagen ( Lovelia) ,på eftermiddagen ( Jordan) ,senare på eftermiddagen ( Novalie) och det blir några timmar där :) Novalie går ju själv såklart, men med Jordan sitter jag kvar där, idag fick Lovelia vara med dem inne så jag hade bara Jamie sovandes i vagnen utanför..Zzznark :)

Jag fick en filt av fina husmor, och satt under den och drack kaffe och läste tidning :)

Robban har tennis, men åkte för första gången bussen dit, och det funkade bra, jag hämtade dock av oklar anledning, tror att jag tyckte det var snabbast så…och Novalie har gympa på kvällen direkt efter kyrkis.

 

Jamie har en ny grej för sig, han leker alien;)

Eller kanske snarare astronaut??

Han drar ut en låda och tar fram en glastallrik som han sen trycker näsan mot ;)

 Sötsmurfen :)

 

Mellan alla bilturer idag så fotade jag Vemod:

HUa, det här gör mig så vemodig ända in i själen! När flyttfåglarna samlar ihop sig och flyger till varmare länder..Jag vill breda ut vingarna och följa med!

Det är ju ingen hemlighet att  jag inte gillar kyla och mörker direkt, och jag stretar emot så länge det bara går, korta jackor och foppatofflor finns fortfarande i hallen, och jag vill helst snabbspola fram till mars, när livet liksom återvänder:)

Blä.

Jo, det är skitmysigt med mörka kvällar och tända ljus, mys under en filt i soffan och allt såntdär, men iaf jag sitter ju bara där en bråkdel av vintern!  ;) Vet inte hur ni andra gör, men nog är merparten en transportsträcka fram tills det blir varmare igen :)

 

På söndag ska vi ha kalas!

Det är några barn som har fyllt år – Jordan, Lovelia, Patricia fyller på söndag, och så Trixie i oktober, så vi kör en gemensam tårtätning :)

Jag funderar på att kanske baka nåt, men vi får väl se, det finns finfint fikabröd i affären åxå.. Men infinner sig lite inspiration så kanske det blir hembakt. Lovar inget :)

Ett år slog jag på stort och bakade i flera dagar, det blev en finfin fika buffé och det var så himla roligt!

Det inlägget med massa bilder på goda bakverk kan ni läsa om ni klickar HÄR  och jag blev lite sugen på att baka nu faktiskt….få se om det håller i sig..;)

 

Nej, nu ska jag kolla lite mail, det har varit lite strul med den, så har ni mailat och inte fått svar, så kommer det!

 

Ha det gott!

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mathilda

  hände här oxå., förra veckan.. Blir genast på min vakt och berättade att jag inte är intresserad ;) slängde på luren, fruktansvärda människor som har mage att jobba med att lura folk,.. Minsta lilla man säger eller gör, kan bli dyrt.. Hemska!

 2. Anna A

  SHIT! Jag hade nästan glömt bort den där buffén…. New York Blueberry Cheesecake var helt grym, Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm =)

  Kör “köbekagor” (som vi säger i Skåne), det blir jättebra!

 3. Maria

  Jag fick ett sådant samtal i våras, av en man som pratade engelska med indisk brytning. Jag pratar flytande engelska och upplyste honom om att jag inte var intresserad av hans bedrägerier, att vi är fullt kapabla att själv fixa datafel, sa adjö och lade på luren;)
  Maria i Skåne

 4. Eva

  Jag har oxå råkat ut för ett sånt där samtal. Det var i somras när jag hälsade på hos min faster som är 86 år och inte ens har nån dator. De ringde till henne och jag svarade. De sa samma sak, att det var problem och att de skulle hjälpa mig (min faster) med datorn…
  Tack och lov har jag sluppit såna samtal hemma hos mig. Än så länge i alla fall, men det står väl inte på förrän de ringer hit oxå. ;)

 5. Anna J / Ansan

  Kör på hembakat! Eller köpebröd med inslag av hembakat. Den där kak- och tårtbuffén du ordnade för några år sedan såg otroligt inbjudande ut. En sån skulle jag vilja ha på min egen födelsedag!

 6. Emma

  Jag jobbar ju hela dagarna, sen hem och laga middag och diska undan, tvätta en maskin tvätt osv. Sen blir det tända ljus och Bolibompamys med barnen. Tror att vädret spelar så stor roll för dig eftersom du är hemma med barnen och vill kunna vara ute och hitta på saker.

 7. Josefin

  Vi blev också terroriserade av dem. De ringde flera gånger om dagen och det höll på i många veckor.
  Bad dem dra åt h-e första gången de ringde med de gav sig inte.
  Hoppas de inte är lika envisa med att ringa till er…

 8. Jessan

  Haha, har också fått ett sånt samtal. En engelsktalande man med indisk brytning som var väldigt påstridig. Hört fler som råkat ut för samma sak.