Familjen Annorlunda

Tack Smulan :/

Vi bakar så det yr i köket, chokladbollar och bullar och på det en drömtårta som står på svalning.. När jag ska ställa en plåt bullar på bordet för jäsning så hoppar Smulan, vår ena katt, upp på bordet. ( Ja de får vara på bordet, och ja det kanske inte är helt som det ska, men det är rätt mysigt , för det mesta…)

Precis intill drömtårtan hoppar hon upp och jag sjasar undan henne för jag vill inte att hon kliver på den…och vad får jag se då, tro?

Jo en f***ing jäkla fågel som ligger halvdöd på min drömtårta!!

Smulan ville visst hjälpa till lite med baket…;)  Brrrr.

Hon gick alltså hela vägen in med fågeln i munnen, utan ett ljud, annars brukar hon jama på ett omisskännligt sätt, och droppade den mitt i , som ett litet bidrag.

Tack. Verkligen.

 

Jag har ett jätteproblem, som nån kanske kan säga nåt klokt om?

Jag har ju haft hårddiskkrasch på datorn och fått byta ut den, och nu kan jag inte få datorn att hämta de senaste bilderna från Iphonen, utan den ska liksom importera alla 10.000 bilder VARJE gång….känns inte riktigt tidseffektivt kan jag meddela…

Jag försöker ändra så att den ska importera via Mina bilder, eller Utforskaren eller nåt annat basic, men då händer inte ett skit.

Via Picasa går det, men då enbart varenda jädra bild som finns på telefonen. Det är på allvar nästan tiotusen bilder eftersom telefonen  i sin tur importerat dem från datorn…:/

Jag kan ju välja att inte importera de som redan finns, men det tar alltså minst en timme….

Hjälp!!  På bebisnivå tack:)

 

Idag klev vi upp 6.30, och gjorde oss iordning för att sjunga för Jamie som låg och snusade med rumpan upp i vädret mitt i vår säng, där han snurrat halva natten så jag omöjligen kunnat sova…sov nån timme, jippie.

Hämtade upp Jordan precis innan vi gick in, och han sov som en stock stackarn, men annars hade han ju trott att det var han som fyllde år;)

Jamie kvicknade till och sträckte förvånat på sig, gnuggade ögonen och gäspade stort, och det syntes att han funderade på hur vi tänkte nu? Vaffor gör di på detta viset ;)

Han var helt nöjd med att sitta i mitten, omgiven av alla syskonen och bara titta på sina paket. Corrinda hade slagit in dem efter mina önskemål, och det var mer en insvepning i papper, med nån liten tejpbit bara, så han skulle kunna öppna enkelt själv.

Han fick hjälp till slut och plockade fram kundvagnen med massa varor i, och sen lekbordet och så bollen med koner.

En liten telefon hade Corrinda hittat och slagit in åxå…den har funnits i huset länge, men vad gör det;)

Jordan var eld och lågor över leksakerna, och så småningom kröp Jamie ner från sängen och började dra runt vagnen, och sparka lite på bollen. Som jag trott var konerna roliga att bära runt på:)

 

Janelle blev hämtad och Perra åkte till jobbet och kvar hemma blev en bunt morgonsega ungar och jag, färdiga och klara före 8 på morgonen hör inte till vanligheten…

Corrinda ville åka till Pelle Svanslöshuset, så det bestämde vi, men det öppnade ju inte förrän 10..:)

Jordan hamnade i onåd efter en stund och åkte i säng för en liten powernap, och vi kom iväg runt halv elva. Betalade parkering i tre timmar, och sen viftade jag med årskortet och kände mig omåttligt nöjd med att redan ha tjänat in det rejält:)

Jamie hade somnat i bilen, så vi satt ute en stund, men han vaknade efter en kvart och sen traskade han runt runt, medan övriga barn lekte. Det var betydligt fler hos Pelle idag, märks att det är semestertid på riktigt nu.

Efter en fikapaus så röjde de en stund till innan vi åkte hemåt, och satte igång med baket.

Fast först gick jag och lade mig en stund medan Jamie och Jordan sov i bilen, jag var så galet trött efter flera nätter med skruttig sömn att jag var nästan vimmelkantig…Åskan i luften gjorde ju sitt till kanske.

Corrinda röjde hela köket på egen hand, eget initiativ. Dammsög, torkade, plockade i en diskmaskin och körde den, plockade ur, och höll koll på killarna i bilen :)

Hon tycker att det är så roligt att hjälpa till ♥

 

När jag kvicknade till så blev det ju några timmars jobb i köket, småtjejerna gjorde chokladbollar och några bullar, men sen gav de upp och gick ner till sig, men Corrinda är outtröttlig, och bara fortsatte – bullar, diskade plåtar, torkade bänkar, stekte korven till middag…Vi skulle grillat, men det började regna, Perra blev sen och vi var jättesena pga bakandet så det fick bli stekpannan.

Inte så glamourös middag på ettårsdagen, men han tycker om korv, och kan äta det själv så det var genomtänkt:)

Vi åt oxfilé och entrecoute igår så det känns ok;)

 

Efter middagen dukade vi av och dukade på för fika, och det blev bullar, chokladbollar och drömtårta med grädde och strössel ( skar bort halva där fågeln legat….med råge..)

Jamie fick en egen bakelse med ljus i, och den smaskade han i sig, plus några chokladbollar gjorda för honom, små som stenkulor:)

Sen blev det bad för kladdbarnet, och nu sover han sött, jag tror han är nöjd med sin dag:)

 

(Jag har svurit ve och förbannelse nu över dessa jäkla bilder så jag struntar i dem, och försöker på nytt imorgon…!!!  )

 

Ha det bra!

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Pia

    Jag öppnar min iPhone-mapp via ”Den här datorn” och för över de bilder jag vill ha till en mapp på hårddisken. Ska jag använda dem i nåt program sen så tar jag bara därifrån. Mycket enklare än att låta ett program ’sköta om’ saken på sitt sätt. :-)
    Lycka till.

  2. J

    Mmmmmmm vilken drööööm tårta….:-) Vad snällt av smulan att dela med sig…!!! Tycker hon kan komma hit o plocka ngr fjäderfä.. Uppskattar inte deras kvitter varje morgon kl 04…. Min Maja plockar bara små Möss och ormar…skrämma iväg fåglarna lyckats hon inte med ..! :-(
    Och ja tänk att våra små redan är ett år!!?!
    Ha det gött