Man ska ha husvagn ..:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Man ska ha husvagn ..:)

Idag har jag gnott som en iller mest hela dagen . Igår målade syrran och jag husvagnen på insidan för varför inte skjuta upp saker till sista sekunden ;) ?
Och idag har jag ägnat mig åt att försöka tänka klokt vad som behövs för en veckas campande :)
Lite nödlösningar såsom en skruv för att hålla upp rullgardinen och i och med det är det inte längre en Rull gardin utan en gardin som man får ta loss och snurra upp / ned för hand och antagligen kommer surna ur på innan veckan är slut ;) men det får funka.
Lite funderande på vad saker och ting är och hur det fungerar . Att lamporna gick på batteri och inte på el var en nyhet för mig.. Tur pappa kom och visade innan jag haft sönder alla lampor … Nu visade det sig att Alla lampor som jag trodde var sönder lyste :)
En gång när jag kom in i vagnen hörde jag en tung suck och hoppade högt , jag trodde jag var ensam men :

20120625-000959.jpg

Jordan hade valt sovplats ;)
Jag som alltid undrat hur de här våningssängarna funkat , hehe .

20120625-001138.jpg

Som grädde på moset vet man ju var man har honom på morgonen … Ingen risk att han kan ta sig ut därifrån obemärkt ;)

För er som inte har en aning om hur husvagnar funkar så är det här alltså förvaringen under sitsarna som man bäddar till sängar på natten :)

Vi planerar att åka på tisdag och vädret planerar att vara skit så det blir spännande .
Janelle åker till Peace and love imorgon, Perra skjutsar henne och fyra kompisar medan jag försöker få klart husvagn och tvillingar som ju drar till Thailand på tisdag .
Corrinda är fortfarande dålig :(
Fyra doser antibiotika har hon tagit och känner sig bara lite bättre men har fortfarande ont i magen . Hur lång tid tar det innan det vänder ?? Nån som vet ??
Hon är så ledsen för hon har ju sett fram emot den här resan så länge :(

Jag hoppas att hon vaknar piggelin imorgon men vi ska försöka få tid på vår vårdcentral , Perra ska ringa när de öppnar så håll tummarna att hon får en tid ..! Det är nämligen inte alla säkert..
Det kanske behövs ett annat pc?

Jag har noll erfarenhet av uvi !
Ingen av ungarna eller jag själv har någonsin haft det tidigare så det känns onödigt att få det nu, på en av de ungar som ska åka längst bort .
Det finns utmärkta läkare i thailand det vet jag, både mamma och syrran har fått uppsöka akutvård där, men det känns inte optimalt .
Lilla gumman !!

Janelle är inte helt pigg hon heller.. Vad är det med familjen ?
Bort med alla bakterier och virus!
Jag är övertygad om att det är bristen på sol och värme som gör det , grrr

Nu är det en sista sväng i tvättstugan innan jag skuttar i säng :)
Natti natti på er :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anne

  Tänkte bara nämna att Thailand har ju hög andel multiresistenta bakterier (som ej svarar på antibiotika) så man bör undvika att söka vård, speciellt inneliggande på sjukhus om det inte verkligen behövs. Risken är ju annars att man blir bärare av dessa (man kan vara frisk men koloniserad) , som kan gå runt i familjen och så kan flera i familjen bli bärare. Det är ju farliga bakterier om man sedan skulle få en infektion med dessa, som inte går att häva med antibiotika.

 2. Ulrika

  Skulle gissa på att hon behöver ny antibiotika. Det brukar vända efter ett par dagar, fyra låter mycket. Och be om en odling, så ni får rätt antibiotika den här gången. Hoppas hon bättrar på sig snart! Kram från mikrobiologen som jobbar med uvi:er (eller iaf resistens- och artbestämningarna) :)

 3. Pernilla

  Jag skulle gå upp med henne idag igen om hon inte känner sig bra. Vet att det brukar vända efter ett par doser antibiotika. Tog dem en odling på henne? Annars be dem göra det om hon inte är bra. Annars har du fått superbra tips av dina läsare. Transbärsjuice (den koncentrerade sorten, inte den sötade, finns på hälsokost) sura drycker. Det där med att kissa efter varje dopp var ett jättebra tips. Hoppas det löser sig.

 4. Viktoria

  Åh vad jobbigt för Corrinda :-( Jag hoppas verkligen att det hinner vända innan resan! Det är inte roligt vare sig att åka bort när man har ont eller för den delen att skicka iväg ett barn som inte mår toppen.

 5. paulastankar

  tycker ni ska åka upp till samariterhemmet. Sen be de göra en resistent odling. Vad fick hon för pencillin? Har en dotter som haft över 20 UVI under 4år och pencillinet har funkat ganska så omedelbart,men hon är sån, där det biter m en ggn, däremot, så har hon ofta fåt tbx samma uvi,pga de INTE skickat på odling…

  TRANBÄRSJUICE! och dricka mycket surt !!! c vitamin brustablett oxå..

  ett tips till thailand resan, KISSA efter varje dopp !
  tips nu? kissa o drick mycket !!

 6. Anna A

  Matilda hade uvi fööör många gånger och med rätt pc brukar det vända nästan direkt. Åk till börskursen på Samariterhemmet om ni inte får tid på VC. Den bästa pc:n hon fick var ceriserosa och smakade gott (kommer inte i håg namnet) :)

 7. Frida

  De gånger jag haft UVI har PC:t hjälpt i stort sett från första dosen.. Ont nån dag men inte längre.. Så ring VC så det kollas upp ordentligt igen..

 8. Camilla mamma till fyra mellan 15-20

  Sulfa brukar jag få och blir klart bättre inom ett dygn,tranbärsjos är också bra att dricka,är hon inte klart bättre i morgon så gå tillbaks.

 9. Anki

  Håller verkligen tummarna att Corrinda för en ny tid på vårdcentralen och då hon kanske behöver ett nytt penicllin. Detta får ju inte sätta stopp för hennes resa. Håller tummarna hårt för henne!
  Ge henne en stor Skånelandskram från mig

 10. Cilla

  Jag har haft UVI många gånger både som barn och vuxen och ibland så har inte pencillinet jag fått första gången inte hjälpt utan jag har fått återvända till vårdcentralen och fått ett annat pencillin utskrivet och då har jag blivit frisk igen. Det kan ta ett par dar innan magvärken och sjukdomkänslan försvinner så är det för mig iaf.