Jamie har lärt sig lite för bra.. – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Jamie har lärt sig lite för bra..

För här sitter jag och längtar efter att han ska vakna ;)

Först så tog Perra honom i morse och lät mig sova, och som jag sov!! Ihh, vaknade klockan halv ett! Halv ett liksom…. Men , det var första gången sen han föddes som jag faktiskt sov utan honom precis intill mig mer än en timme i sträck. Han vill ju ligga nära, helst på mig, och så snutta hela tiden, och i ärlighetens namn så sover man ju inte jättebra då:) Sen har jag väl inte sovit speciellt bra de senaste veckorna iom att det varit sjukt lite här och var, jag kan inte sova då utan kvicknar till av alla ljud. Men halv ett….;)

Jaja, skönt var det och jag ber då rakt inte om ursäkt för det, jag var i behov att att sova, fick sova och då gjorde jag det :)

Och gör gärna om det !

Då åt han ersättning, och sen fick han nog amma lite innan jag åkte på tennis med Robban, klockan halv två så det var ju nästan så man försov sig, hehe..

Jag släppte av Robban och åkte till Gottsunda centrum precis intill, och skuttade in på Klippoteket och fick tid för klippning direkt:)

Så nu är det avkapat, uppklippt och tillsnyggat. Frisörskan rekommenderade lite försynt att det vore bra om jag klippte mig liiiite oftare än med två års intervall…;) Jag frågade hur ofta man bör klippa det för allra bästa resultat och fick svaret “Var sjättevecka, men absolut inte mer än 5 månader imellan…”  Jaha…jaja, lite skamset lovade jag att försöka bättra mig. Ni får påminna mig helt enkelt!

Någon av er är säkert bra på sånt där och har klippt sig nu precis, så säg till när ni går nästa gång! :)

Nångång runt midsommar kanske blir lagom då??

Hon sänkte stolen på det allra lägsta men ändå fick hon stå på tå och sträcka armarna rakt upp i luften när hon skulle kamma och dra håret rakt upp, så nog är det långt alltid :) Det tänker jag ju inte på när det hänger längs ryggen.

Sen gick jag därifrån till skoaffären mitt emot Deischmann, och där köpte jag två par nya pjuck, bäst att slå på stort när man nu ändå spenderar liksom. De här:

Inte så höga för de som kan gå på klackar, men för mig är de skyhöga:)

De satt på bra och jag tyckte de var sköna, iaf en stund…Perra bara ruskade på huvudet och frågade om jag på allvar trodde att jag skulle kunna ha dem på en hel kväll, jag som får ont i fötterna av att sitta still;) Jag har ju den där förbaskade hälen som gör så ont, och kan nog klaga rätt bra på ont i fötterna…Men jag har en vecka på mig att öva upp de rätta musklerna, för attans så ont i vader och ljumskar? jag fick…Men vill man vara fin får man lida pin, eller?  Jag har traskat runt i dem nu en stund i kväll, och tja…ni får inte skratta åt mig när jag stapplar runt sen;)

Sen ett par mer promenadaktiga, som jag glömde fota, ni får se sen.

Jag har gympaskor eller tråkiga sandaler, och vinterstövlar, thats it, så jag tror jag ska utöka mitt skoupplag. Perra fattar ingenting av sånt heller, men så är han man och har foppatofflor och strumpor, eller gympaskor eller snyggdojor till fest så han begriper inte sånt där;)

Robbans tennis hann sluta så han kom till mig och satt suckande och väntade i skoaffären och muttrade sådär som alla killar gör;)

” Jag fattar inte, det är väl bara att ta ett par? Måste du prova de där åxå!? De är ju typ likadana? är du inte klar snart??”

Han fick ett par han med, så han blev nöjd:)

Sen hem, och då åt Jamie precis ersättning igen, efter att ha vaknat precis…

Så gulligt!

Sen åt vi mat, och då sög han i sig ett vitlöksbröd, och sen ville Janelle att vi skulle övningsköra lite med Mazdan som laddat upp sitt batteri, och nu startar på ett kick, fasiken vilken mysig bil att köra det är! Gammal och skruttig, inga finesser, men man får verkligen KÖRA bil:)  Jag ammade Jamie lite först, men då var han inte så intresserad utan åt bara lite snabbt..

Janelle hade lite svårt med att plötsligt ha växlar och koppling att ta hänsyn till, men det lossnade snabbt, dock körde vi bara på en grusplan för säkerhets skull….Med automatbussen kör hon utan problem på vägar, men nu får hon öva lite enskilt först igen.

Jaha , men givietvis hade ju Jamie blivit hungrig och ätit ersättning IGEN när jag var borta…Och därför längtar jag nu efter att han ska vakna, och helst vara skithungrig! Jag ökar i byststorlek för varje minut känns det som ;)  Det gör ju inte alls nåt, synd att det inte är beständigt bara, men jag har inte allt för svårt för att få mjölkstockning …

Jag ska inte glömma pumpen nästa helg.

Det känns supertoppenbra att Jamie fattat hur man gör med flaska, och verkar tycka om ersättningen :)

( gör bara lite ont just nu då…*s*)

 

Igår var det en strålande sol-dag, och jag flyttade ut…..Ihhh nu vaknar Jamie!!!  Back in a minute! :)

…………………………………………….

20 minuter senare…:

Sådärja, nu fick jag slagsida ist då….;) Men det rättar väl till sig under natten, han lär väl äta snart igen kan jag tro.

Hur som helst, så sken solen igår och temperaturen steg till över 20 grader!

Så skönt att kunna ha dörren öppen, och ungarna ute:)

Mindre kul att Smulan, den grå katten, jamade uppfodrande åt mig när jag satt och åt lunch med ryggen mot fönstret, när jag vände mig om så satt hon där med en stor fet talgoxe i munnen…De är ju roliga att de vill visa upp sina byten, för hon vet ju samtidigt att jag säger åt henne att släppa..:)  Nu var nog talgoxen inte i skick att flyga vidare, så jag sa bara åt henne att släppa den och sen gick jag in igen. Tänkte att hon kunde slutföra det hon påbörjat, för jag kan inte utföra barmhärtighetsmord..

Hörde henne jama en gång till sen, men såg henne inte.

Novalie kom hem och gick ner i deras rum, och ropade: – Mamma?? Varför är det massa fjädrar här??

Jomenvisst….Smulan hade ju tagit med sig fågeln in, och sen bitit av huvudet och käkat upp, men resten låg kvar, urk.

Robban gjorde en insats och tog bort fågeln och småtjejerna dammsög fjädrar, teamwork:)

Jordan spillde fil på sina byxor när han skulle äta mellis ute, gick in och bytte både byxor och blöja (!) och kom ut och välte hela filskålen över de nya byxorna…Fick lite irriterat skäll av mig och ansåg att det var bäst att inte ta på nya byxor igen som man kunde smutsa ner….

Gummistövlar, pike´tröja från Mysmyran.se

och skidstavar, som jag ställt undan typ 15 gånger..

Vi tog en promenad:

  Mest för att Jamie skulle somna och det gjorde han efter tjugo meter, men vi traskade runt en halvtimme eller så. Lovelia cyklade och fick bestämma vägen, och hon frågade vid varenda vattenpöl: – Mamma, får jag cykla i den?

Jordan snappade ju upp det där, och vid nästa vattenpöl så ville han kliva ur vagnen och så frågade han om han fick cykla i den där;)  Han hade ju gummistövlar på så visst fick han väl gå genom dem, de var ju inte djupa.

Jamie sov gott när vi kom hem och fick stå kvar ute.

 

Barnen fick lunch, och när jag röjde köket så passade jag på att göra nåt väldigt sällan förekommande hemma hos oss:

Koka nappflaskor!

Det gör jag nästan aldrig, vi diskar de som vanligt bara, men  nu har det varit så mkt sjukt hos Jordan så jag tänkte att det var lika så gott. Aj så jag brände mig när vattnet stänkte när jag skulle plocka upp dem sen bara…Om jag inte skulle ammat utan gett ersättning till små bebisar, så hade jag nog införskaffat en såndär apparat där man steriliserar flaskorna, för orka hålla på och koka ( och bränna sig…)

Kaffet drack jag ute, och barnen lekte på studsmattan. Underbara härliga vår!!

Patricia introducerade jamie för gungan:

Jättekul tyckte han :)

Efter maten så kom Perra hem, sent eftersom det varit marknad, och strax efter åtta så åkte Robban och jag till bion.

Var ju nästan en timme tidiga, och fick vänta, men det var ju trailers att kika på och nu har jag massa filmer jag vill se:)

Gick på toa, och förundrades återigen över sunkiga Filmstaden, där det är sjukt äckligt inne på toan, och saknas alltid toapapper? Vad är det för usel service?  Tur man är småbarnsmamma med en välutrustad handväska;)

Köpte en stor popcorn och vanlig size på snacks, och två cola. 99kr…:/

Alltså, nog för att det är onödigt att gnälla, men när jag betalar svindyrt för popcorn så vill jag att de ska vara ljuvligt goda, stora och välpoppade, inte småfjuttiga och lite halvsega..Tacka vet jag egenpoppade:)

Vi hade ju lyxplatser och jag lutade bak min stol, och drog jackan som en filt och sen kikade vi på filmen.

Hungerspelen. Från 11 år, och jo, jag tycker att den var bra! Jag ska låna böckerna av Janelle och läsa dem:)

Den var lång, 2,22 och jag brukar ledsna då eftersom de oftast känns rätt onödigt, det är massa tjafs instoppat som utfyllnad liksom, men här var det bra hela vägen. Ja, den har en del våld i sig, men inga splatterscener och inget som jag kände var obehagligt att se vare sig för egen del eller för Robbans. Själva grejen med hungerspel är ju rätt makaber, en kamp på liv och död där man till slut måste döda även sina vänner för att stå som ensam segrare….men jag håller nog med i att den är ok för 11 åringar.

Dock skulle jag inte låta tex Novalie se den, som fyller 9 snart, hon skulle inte bli rädd, men hon skulle  inte fatta storyn.

Robban och jag pratade mkt om filmen på vägen hem, han hade ju lite funderingar om olika saker, och sen hoppade vi i säng rätt snart, vi var hemma vid halv ett…

Och sen sov jag ju till halv ett:)

Och nu ska jag gå och sova igen, så vi hörs när vi hörs!

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lillys mamma

    jag har en sån an kör i micron då ja har lite bacillskrck, och ja bnner mig på den med, för oftast så behöver ja köra den minst två gånger, och då hinner de ju inte svalna emellan, och dom torkar så mkt bttre när man tar ur dom varm.. ja kokade nappar i den med, för ja ammade iaf till 10mån, sen bet hon så ja klarade inge mer.. även om ja hade velat amma längre.. köpte min billigt i ullared! och en till kompisen som väntade tvillingar.. babyproffsen har en som inte ska va så dyr med..

  2. Johanna:)

    Hungerspelen är fantastiskt bra, men håller med dig om att man måste nog vara 11 om man inte läst böckerna. Egentligen borde alla ha läst böckerna..