Hungerspelen – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Hungerspelen

Någon av er tycker att man inte ska låta 12 åringar se våldsfilmer som Hungerspelen.
Vår filosofi är som följer :
Ingen film kan vara värre än verkligheten och den konfronteras barn med från det att de är små. Våra barn vet skillnaden på film och verklighet och ingen av dem har någonsin drömt mardrömmar eller blivit rädd för nåt de sett på film, utom kanske när tonåringarna såg på Paranormal activity 3;)
Ofta är de här fantasyfilmerna så oerhört överdrivna att det inte ens går att översätta till verkligheten .
Hungerspelen har 11 årsgräns och det räcker för mig eftersom Robban snart fyller 12 år:)
Jag har hört lite löst från Janelle vad den handlar om och den låter ju rätt obehaglig men har den nu bedömts som tillåten från 11 år så går jag på det.

Jag tycker att det är värre att de ser på nyheterna många gånger faktiskt, där det visas bilder på döda och sargade människor från olika katastrofer eller våldsdåd… Där kan man inte bortförklara det med att det inte är på riktigt…
Nyheter ingår ju i allmänbildningen och det är nåt de pratar mkt om i skolan så även om vi skulle försöka skydda dem från tex de här skolskjutningarna som varit så tas det ju upp i skolan.

Barn behöver förberedas för verkligheten och inte leva i skyddade bubblor och genom att se på nyheter och filmer som väcker frågeställningar så tror jag att deras förståelse för olika saker ökar . Bara man finns där när de vill diskutera sina funderingar :)

Självklart vill jag skydda mina barn från allt ont som kan ske men att se en film med våldsinslag känner jag inte är speciellt farligt.
Så länge det inte handlar om rena massakrar eller väldigt realistiska dokumentärer så har vi en hög tolerans.

Sen är det svårare när man som vi har barn i många olika åldrar, det är svårt att hindra de mindre från att se det som de större vill se, en del barnprogram kan ju vara lite läskiga.
Å andra sidan så finns det alltid ett större och lite klokare syskon att ty sig till om det blir otäckt :)

Jag vet att många kommer gå i taket nu och protestera ;) men som vanligt så är det här vårt sätt som är rätt och fungerar för vår familj, medan det för andra är helt galet och inte ens kommer på fråga. Inget rätt eller fel bara olika åsikter :)

20120427-154157.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hyrestanten

  När en av mina söner var i mellanstadieåldern och tittade på motorsågsmassakern hemma hos en kompis pratade jag med kompisen och frågade om hans föräldrar visste det. Han sa att mamman också brukade titta och jag som naturligtvis inte trodde honom ringde till mamman för att berätta om vad de såg. Mamman, rätt mycket äldre och med flera barn, skrattade och sa att hon brukar själv titta på de där filmerna och gillade sånt. Min tro, att det skulle vara skadligt, förkastade hon helt och sa att inget av hennes barn blivit våldsamt eller otryggt.
  Nu efter många år och med vuxna barn, är jag inte alls lika säker på att jag hade rätt…

 2. Ida

  Jag tycker inte det är konstigt att låta en 12-åring se en film där det är 11 årsgräns. Ser inget fel i det, men alla kan inte tycka lika om allt och man gör ju det som man själv känner är rätt. Det är ju upp till var och en att bestämma. Jag håller med om att det inte går att skydda barnen från allt och tror inte det är meningen heller att man ska göra det.

 3. paulastankar

  vet inte ens vad det är för film ni surrar om… men man känner sina barn själv bäst.. vet man att man har ett barn som blir lättpåverkat osv, inte fasen sätter man det barnet framför en “vålds” film? man måste nog kunna se skillnader och rätt och fel.. och ja håller med ulle, barn matas med mycket våld och skit som alla reality serier osv osv och om filmen nu har en djupare mening så ska man nog tänka om.. det som är lite sjukt i detta m åldersgräns är att en film från 11år kan ses av en 7åring med vuxet sällskap?

 4. Ulle

  Kommer aldrig att hålla med dig och det står jag för. Barn matas med våld för att vi vuxna tillåter det. Om du nu tycker att nyheterna är värre, varför låter du de se på dem? Denna film har en djupare mening som inget barn som är 12 år någonsin kan begripa, våldet blir just bara våld, inget mer…. kanske fanns en anledning till varför ingen kompis ville följa med. Men det är som du säger ditt val, ditt barn.

 5. Linda

  Det finns en scen i filmen som jag själv upplever lite otäck, och jag är snart 30 år, men jag tror nog att barn fixar det mesta. Och om de inte gör det så har de mardrömmar i flera år framöver – och får faktiskt skylla sig själva lite grann ;-)

 6. Emma

  Håller med dig o är det 11 årsgräns så får han ju titta på den . Vi va o såg Alvin o gänget med vår 2,5 åring o han satt fint o titta, Han älskar dem filmerna. Och det var åldersgräns från 7 år. Men han har inte farit illa av det även om den inte alltid va på en 2,5 årings nivå. Hoppas ni gillar filmen!:)

 7. Sandra

  Jag förstår inte alls vad som skulle vara fel med att låta en 12-åring (snart) se på en film som har 11 års åldersgräns. Sen kan man ju inte skydda sina barn mot allt heller.