Familjen Annorlunda

När solen skiner..

..blir jag så glad:)

Jag hinner med hur mkt som helst, fastän jag sitter i solen och njuter åxå, jämför det med när det är grått och trist och jag suckande sitter på en stol och inte får nån fart… En kompis sa det så bra ” Det är som att man trampar vatten”  Även hon känner som jag, att det är seeeeegt nu. Man behöver sol på näbben och att bara få sitta och bli bestrålad, den långa vintern som vi har här i Sverige tar ut sin rätt så småningom, och det märks ju inte minst på mina sjuklingar här hemma…De klarar hela hösten utan några större åkommor, självklart blir nån sjuk, men inte som det är efter nyår, framåt februari, mars..april…hm;)

 

Idag började jag med att inte alls vilja kliva upp, jag sov som allra bäst när det var dags att vakna, konstigt det där? Låg kvar en stund och funderade på om jag kanske skulle skicka iväg Perra med Jamie på musikleken..? Fast nää, jag har längtat efter att få komma ut, så bara jag gnuggat sömnen ur ögonen var jag snabb på att göra oss i ordning. ( Lite nödvändigt att vara snabb iofs eftersom jag sov så länge jag kunde och bara hade knappt 45 minuter på mig, hehe)

Fixade mig medan Jamie sprang och jagade Jordan, och de skrattade så det kvillrade, helt underbar start på dagen ♥. Möjligen skulle jag önska att Jordans tonläge inte var som en kvinnlig operasångerskas högsta toner…men man kan inte få allt ;)

Åt frukost, och sen gjorde jag klar Jamie och sen drog vi, medan Jordan vinkade av oss, lite ledsen för att inte få följa med..men han och Perra hade kikat på Pistvakt, så han var glad när jag kom hem igen ;)

Vi sjöng, och på slutet är Jamie alltid supertrött, så han somnade nästan i bilen på väg till affären, det tar ungefär 1 min;) men han hann inte riktigt utan var vaken när jag snabbhandlade lite lunch och middagsmat. På vägen hem tvärslocknade han, det tar ju hela 4 minuter om man kör långsamt…;)

Han fick stå kvar och sova i bilen för vi skulle ju hämta Lovelia en halvtimme senare. Jag tog med babyvakten så jag behövde inte ta ut honom ur bilen ens vid kyrkis, och sen fick han sova klart i bilen hemma.

Lovelia och Jordan fick ravioli till lunch, det är alla barns favorit, jag tycker det är superläskigt…hu. Ibland försöker vi köpa nån dyr ravioli, men nix, det ska vara den billigaste, den heter väl Ica basic eller nåt sånt nu för tiden;)

Jag åt en bit omelett sen igår och så min senaste passion- lättkesella, några valnötter, hallon och kanel….men åhhhh så gott det är!

Sen satte jag Jordan i badet, han var smutsig efter att ha lekt i sandlådan och hade dessutom inte duschat sen han var sjuk…ja lite småäckligt, men han blev så akut trött igår kväll så det hanns inte…

Sen var han så här galen:

   Hans fina skjorta med huva köpte jag förra våren, tror det är Lindex, och byxorna Draken & Juvelen, strl 86-92…de har passat utmärkt tills alldeles nyligen, men han måste ha ränt iväg på längden för plötsligt idag var de korta? Solen göder även småkillar tydligen;)

Det är fint att jag bara kan flytta över kläderna till Jamie när de blivit urvuxna.

När Jordan badat klart så skurade jag av badrummet, dammade ( det blir så löjligt dammigt i vårt badrum??) torkade av handfatet, skurade toan, bidén och bytte handdukar. Plus att jag kastade alla gamla schampoflaskor, toarullar,plåsterbitar, gamla tandborstar osv….Sist med inte minst så skurade jag blöjhinken som inte luktade rosor. Nu gör den det eftersom jag använde Ajax röda, som luktar nån blomma;)

Jamie vaknade, Patricia kom från skolan, och jag tog mig an nästa lilla projekt: Att ladda batteriet i lilla Mazdan.

Jag har fått låna pappas batteriladdare, så jag letade reda på bilnyckeln och öppnade huven, hittade batteriet, och lokaliserade plus och minus, men sen blev jag så osäker, skulle man verkligen sätta de där nyporna rakt av på den där mutterliknande grunkan? Kan det verkligen funka?  Bäst att ringa pappa:)

Han konfirmerade att så skulle det vara, så nu sitter det och laddar. Få se om det funkar eller om batteriet är slut.

Novalie, Trixie och Robban kom från skolan och dukade upp mellis ute, så jag satte mig en stund i solen med lite kesella och njöt, Jamie satt på marken och pillade med små barr:)

Novalie var ledsen för det är hål i hennes cykelsadel så hon blir alldeles blöt i rumpan…men eftersom vi har ett smärre skrotupplag på baksidan så gick jag dit med skiftnyckeln i högsta hugg och letade reda på en lämplig utbytessadel, som jag sen bytte ut mot hennes trasiga. Få se om den var bättre nu bara, den var inte den nyaste direkt, men borde inte läcka in vatten iaf. * hoppas*

Lovelias är åxå trasig så jag ska väl åka till Biltema nån dag:)

Plötsligt var det dags att packa in Novalie och Jamie i bilen för hennes utvecklingssamtal, och en minut innan de före oss var klara stod vi och väntade utanför, perfekt tajming.

Fröken har bara gott att säga om Novalie:)  Som alltid, men hon är en underbar unge med ordning på sig själv och sina saker, som kan koncentrera sig fast hon ibland får agera stötdämpare mellan pratiga stökiga elever:) och gör det hon ska, alltid med ett leende :) Svårt att inte bli omtyckt då liksom.

På vägen ut träffade vi en av fritidsledarna, som har hand om barnen vissa lektioner, och även han hade bara lovord ♥

Lilla Novaliegumman ♥ ♥ ♥

 

Till Ica igen för att hämta paket och så hem, packa i ordning lite fika, och ta med Lovelia och Trixie, samt Novalie såklart, på gympaavslutningen. Jordan fick stanna hemma igen, den här gången med Corrinda och två av hennes kompisar:)

De lekte på studsmattan när jag åkte, och de lekte fortfarande när vi kom hem 1½ timme senare.

 Han ser ut som en Beatleskille i håret….men jag tror jag ska ta fram trimmern nån dag, kan ju inte springa och klippa håret hela tiden för att ha det fint..;)

Novalies grupp visade upp lite av vad de kan, matta, plint och trampett, och även här är ju min lilla unge superduktig.

Svårt att fota bara…så det fick bli bilder på de trogna åskådarna:

  Janelle kom åxå och kikade:)

 

För sista gången den här dagen åkte vi hemåt, Jamie somnade i bilen igen och fick sitta där, medan ungarna lekte ute, och Janelle hängde med mig i köket medan jag gjorde köttfärsbiffar och ris till en sen middag.

Efter mat, undanplockning, läggning av liten Jordan och pyamas på Jamie så fick Janelle mata:

   Jamie illvrålar först, för att efter en tio sekunder hugga tag och suga:) Det tar sig, 90 ml på en grisblink. Det hade gått i mera i gossen, men det var vad som fanns kvar i tetran, och vitsen är ju att han ska få in lite rutiner samt öva sig, så det är inte så noga.

Janelle har nog aldrig matat en ”bebis” förr, och hon tyckte det var ganska mysigt, när han inte skrek då…;)

 

Nu ska jag snart gå och sova, men jag måste ju berätta först.

Jag är så stolt att det är inte klokt, för jag och fina Eva har fått den stora äran att bli lilla ♥ Älvas♥ gudmödrar:)

Ett hedersuppdrag av rang som jag såklart hoppas klara av:) Tackar Mirka och Peter för förtroendet!

Nu, sovdags!!

Natti natti :)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annette

    Vilken dag :)) Du är bara så inspirerande och jag bara älskar din blogg. Den är en höjdpunkt varje dag! Måste ju bara gratulera till förtroendeuppdraget att vara Älvas gudmor. Såg det på Mirkas blogg igår och förstår att du blivit ombedd. Det är du så passande till och det kommer du att klara med bravur är jag säker på: lilla Älva kommer att få underbara gudmödrar och är lyckligt lottad . Född i en stor härlig familj och får tillskott av fantastiska gudmödrar!
    kram