Familjen Annorlunda

Jo tjena..

Jamie KAN INTE suga på nappflaska. Jag kan bara konstatera det, och så försöka lära honom , aka ”tvinga” hehe…

Att det ska vara så jäkla svårt då? Han är inte den första av barnen som inte fattat, ingen av sönerna har gillat vanliga nappar, medan alla döttrar älskat den från första stund, ingen av ungarna har fattat galoppen med nappflaska direkt, men ändå begripit att svälja när det runnit ur välling…oavsett om det var gott eller inte;) men Jamie han storknar och drunknar och spottar och fräser och vrålar som att jag gjorde illa honom…När han lugnade ner sig så smaskade han lite på vällingen, men blotta åsynen av flaskan så gallskrek han..

Nytt försök imorgon, och jag tror jag ska ta ännu en tripp till Barnens Hus och köpa en dinapp med lite mindre hål, idag köpte jag den med störst hål av alla, och den tokrinner det ur…Jag tänkte att han då skulle vara tvungen att äta…men det kanske inte är så kul att dränkas..Litet hål måste han ju suga hårt och det begriper han ju inte, så en med lagom stort hål ska vi ha :)

Jag köpte två olika flaskor:

   Den till vänster svindyr, typ 90 spänn….Ihh, och den rosa 39kr, mkt bättre ;)

 

Novalie har våruppvisning med gymnastiken imorgon, och ska ha svarta tights, de hon hade har hon haft sönder..Hm.

Jag tvättade dem förra helgen och lade dem i hennes låda så de skulle finnas på rätt plats, men hon tog dem till skolan och lyckades ha hål på knäna..typiskt. När jag skjutsade till tennisen så passade jag på att skutta in på Lindex och leta nya. Det fanns inte ett enda par i hennes storlek, men jag tog en storlek mindre, Novalie är så tunn  och smal :)

Det var tag 3 betala för 2 på alla barnkläder, så då kände jag att det var alldeles nödvändigt att shoppa lite, barn bidraget kom ju igår och allt…;)

Så det blev de här T-shirtarna till Jamie och Jordan, jag har kikat på dem ett tag nu…:

  De ska få matcha lite :)

Och så en Bamse klänning till Lovelia som är den enda som är liten nog, de andra har vuxit för mkt, tyvärr för jag älskar de här:

Trixies nya fina tuffa tunika:

Och såklart fick ju Novalie nåt med, en cool tröja:

Alla tjejerna är nöjda och glada över sina nya kläder, och Jordan skulle ju sin vana trogen byta tröja direkt, men kom av sig och slängde iväg den under en stol..

Tänk att jag alltid tror att det ska bli så billigt när det är Tag 3 betala för 2….hehe, det blir det ju inte i slutänden ändå.Jag skulle ha ett par tights, och de kostar ju inte över 400 spänn direkt;)

Men men, så kan det bli, och det är alltid lika roligt att se hur glada ungarna blir.

 

På vägen hem körde vi om Barnens hus och köpte flaskorna, och så hem .

Jamie somnade i bilen och fick sitta kvar, jag var ut med babyvakten så jag skulle höra honom, och sen ringde jag syrran som ringt mig. Hon ville ha smakråd gällande en bebispresent, och tyckte att jag borde vara rätt person att fråga :) Hon bestämde sig nog för det hon tänkt på från första början…Hon hade minsann svingat kettlebells på morgonen, så då var jag tvungen att hoppa i träningskläderna och göra det samma :D

Ett svettigt kettlebellspass senare så hade Jamie vaknat och det var dags att börja med middagen, Patricia hade hämtat lillskrutt i bilen och på eget bevåg provat att ge honom lite käk..det funkade inte med nån annan som matade heller ;)

Jag gör som jag vill!

 

 

Perra hade köpt skinkschnitzel som jag bara stekte på och kokade en stund i en sky, serverades med tagliatelle….riset var slut.. Jag var helt hundra procent säker på att vi hade det, men nope. Men det gick i ungarna ändå.

Sen fick de göra sina städområden, och jag tjafsade med Jamie och majsvälling, Novalie gick och lade Jordan, det gillar de båda två:)

Han är aldrig så snäll som när nån av systrarna ska lägga honom. Han är sällan några problem att få i säng iofs, men extra enkel när de hjälper till. Han kom intassande med pyamas på och välling i handen: – Sov gott, mamma ♥

Så fick de större tjejerna lördagsgodis och kikade lite på TV för att sen självmant gå och lägga sig strax efter nio.

Robban har suttit med mig i soffan och tittat på en värdelös skräckfilm, bara massa förutsägbart trams, han åt godis och jag en skål med hallon, jordgubbar, blåbär pch ananas..mmmmm, jag älskar:)

Nu ska jag surfa vidare, försöka svara på lite mail, och sånt, samtidigt som jag har ett halv öga på The wedding crashers.

Ha det gott!!

Bye bye:)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lillys mamma

    testa å ge han sempers pärondryck i flaskan då? så han vnjer sig vad flaskan med nå sött och gott (men iaf nyttig med järn,vitaminer och utan tillsatt socker.. ) håller med om att tetrorna va populärare än pulvret!! men.. ja skulle inte ge majsvälling till en som bajsar så sällan… mild havre från 6mån är ild och go för dom små -och större.. men om han verligen inte fattar sugtekninen finns de bara en flaska, edelas nyaste. den ska ha samma teknink som ett bröst.. innan va de ju tomee tippee som va mest lik.. jag är lite allergisk för sala flaskor, speciellt efter ha sett flaskbarn blivit helt fel i hela bettet av dom, en 2åring nära till oss kan inte ens bita ihop helt :(

  2. Angelica

    Prova med vanlig pipmugg istället för nappflaska. En av mina vägrade också flaska, men tog gärna välling och annan dryck i mugg med ”tung” botten och pip, så han kunde äta själv. Möjligen var han ngt äldre än Jamie, men inte så mycket.

  3. Sara

    MAM’s nappflaska med den ”platta”, är ju som att snutta på en tutte :) Hoppas du finner en lösning o skriv gärna ut den ifall man råkar ut för samma!

  4. paulastankar

    mitt tips ä’r att hoppa alla de där runda napparna, ta esskas eller mams ”platta” .. de har alla mina ungar tagit i början pga det inte funkat å snutta på de andra… menar en bröstvårta blir ju ”platt ” i munnen..=)

  5. Johanna

    Hej, undrar hur du går tillväga när de minsta har mahsjuka? Min lilla sexmånaders fick det i helgen, samtidigt som mig å min sambo. Stora syster hade det tidigare i veckan. På 1177 sa dom en sakl hetsa oss att åka in till barnakuten men där hade dom en helt annan syn på det. Vätskeersättning? Amning? Han är redan bättre men man blir ju förvirrad..

  6. Bex

    Du, jag har tänkt på det där länge nu, men är det inte dags för en ny header?? Jordan är ju inte så liten längre och Jamie är ju inte ens med… :)

  7. Linda

    Ha ha ser att det är fler än jag som har en dotter som anmärker på ord ;)) Skön kommentar :))) Lycka till med flaskan , går nog bättre med mindre hål. Tyvärr är den lite dyr :((((
    Kram

  8. Kicki

    Hej!

    Jag har haft exakt samma problem med min Nilas, även min stora pojke Love krånglade med flaskan i början (honom ammade jag i 1,7år:-). Vi fick då rådet att spetsa vällingen med lite messmör, blir ju sötare då. Och efter lite meck så funkade det. Har även hört att man kan ta en sked vaniljsocker. Sugtekniken kom ju inte av sig själv direkt men viljan att dricka vällingen för att den var god uppfann sig, och då blev ju vällingstunden genast mycket trevligare:-) .
    Lycka till!

  9. Sara

    Våra killar ska ha gula tröjor och vita shorts i år fast de hade också svarta ifjol vill jag minnas vilket ju var lättare att fixa men nu har farmor hittat iaf. Får se om vi ses idag då skymtade er ifjol!

  10. Alva

    Hejsan! Angående bäbispresent tycker jag att du ska ge förslaget en födelsetavla med längd,vikt,tid och namn… Sedan tycker jag att hon ska ge ett personligt kort, där bebisen kan vara med på bild och text om den:)… Vill du veta vart det finns maila mig [email protected]

  11. Anki

    Så söta barnkläder du hittade! Hoppas att det löser sig inom det snaraste på Jamies vällingdrickande…. Lycka till!

    Skånelands kramar

  12. åsa

    Kan ju bara hålla med om att det är jätteroligt att köpa barnkläder.
    Jag gjorde samma som föregående att jag lurade min son med bröstet först och bytte mot flaskan.
    Hoppas det löser sig för er.
    Kram

  13. Theres

    När jag försökte ge min dotter välling var hon likadan. Det släppte först när vi gav henne flaskan på natten när hon inte riktigt vaknat till. När jag började amma gjorde maken välling som vi sedan lirkade in när jag tog ut bröstet. Efter några nätter tog hon flaskan utan problem. Lycka till.