Familjen Annorlunda

Jämställdhet in absurdum

Alltså jag må vara en bakåtsträvande hemmafru med nio ungar runt benen och kanske inte den bästa att prata om jämställdhet i andras ögon ( vi själva vet ju att vi är det ) men kom igen?
Vad fasiken pysslar de med när det prompt ska vara jämställt ända upp i trafikskyltarna ?
Jag pratar såklart om övergångsskyltarna där Herr Gårman för nåt år sen fick sällskap av Fru Gårman och höll på att få mig att köra av vägen när jag vred huvudet ur led för att kolla ;)

Herr Gårman är ju en ordlek!
Här går man.
Det funkar inte med Fru Gårman.
Skitlöjligt.
Vem bryr sig på riktigt om det är en gubbe eller tant som går över vägen ?
Ja nån bryr sig ju uppenbart eftersom det lagts ner tid och pengar på att göra nya skyltar… Kunde man kanske lagt på nåt annat ? Viktigare?

I Uppsala Nya Tidning läser jag idag att Fru Gårman fått för kort kjol och för stor byst av misstag …

20120223-104540.jpg

Och undrar nu: är folk inte kloka ? Vem tycker att skylten till höger är för sexig ? Sexig liksom?? Det är en jäkla skylt med en svart profil av en kvinna!
Tjejer ser ut sådär.
I jämställdhetens namn ska vi ha en övergångsskylt med tjejer på MEN ve och fasa om de ser ut som en tjej?

Det var visst bara i Uppsala som det blivit fel och de ”sexiga” skyltarna satts upp lite här och var, men de ska väck och tur är väl det för sådana där utmanande skyltar skulle ju störa trafiken å det grövsta .. Eller. ? ;)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annelie Susanna

  ha ha ha ha, så löjligt!! vem f-n orkar bry sig! Japp då var det mer pengar helt bortkastat!

 2. Annelie Susanna

  ha ha ha ha, så löjligt!! vem f-n orkar bry sig! Japp då var det mer pengar helt bortkastat!

 3. Amanda

  Förstår inte vad det är att haka upp sig på att de har lagt till en gående tjej? Det är ju både tjejer och killar som går över gatan.. eller?

  ”Vem bryr sig på riktigt om det är en gubbe eller tant som går över vägen ?” skriver du. Pttja, uppenbarligen bryr du dig eftersom att du upprörs när de lägger till en tant. Det är väl inget att störa sig på, som du själv skriver?
  Carola: Fast jag stör mig ju inte på att det är en tjej på skylten, utan på att denna tjej anses för sexig! Och sen fattar jag itne vem som orkar sitta och fundera och lägga fram ett förslag på att vi ska ha en fru gårman, eftersom det ju som jag sa är en ordlek Här Går Man, det fick man ju lära sig i trafiskolan när jag gick på lekis:) Fjantigt, och onödigt.

 4. Amanda

  Förstår inte vad det är att haka upp sig på att de har lagt till en gående tjej? Det är ju både tjejer och killar som går över gatan.. eller?

  ”Vem bryr sig på riktigt om det är en gubbe eller tant som går över vägen ?” skriver du. Pttja, uppenbarligen bryr du dig eftersom att du upprörs när de lägger till en tant. Det är väl inget att störa sig på, som du själv skriver?
  Carola: Fast jag stör mig ju inte på att det är en tjej på skylten, utan på att denna tjej anses för sexig! Och sen fattar jag itne vem som orkar sitta och fundera och lägga fram ett förslag på att vi ska ha en fru gårman, eftersom det ju som jag sa är en ordlek Här Går Man, det fick man ju lära sig i trafiskolan när jag gick på lekis:) Fjantigt, och onödigt.

 5. Viktoria

  Personligen känner jag mer igen mig i den ”sexiga” varianten :-) Förstår inte varför den skulle vara olämplig faktiskt. Den andra kan man ju säga är diskriminerande mot oss storbystade :-D
  Carola: Haha, ja så kan man ju se det ;) Jag tycker att den godkända ser ut som nån slängt en säck över en stackars figur….

 6. Viktoria

  Personligen känner jag mer igen mig i den ”sexiga” varianten :-) Förstår inte varför den skulle vara olämplig faktiskt. Den andra kan man ju säga är diskriminerande mot oss storbystade :-D
  Carola: Haha, ja så kan man ju se det ;) Jag tycker att den godkända ser ut som nån slängt en säck över en stackars figur….

 7. Anki J.

  Håller med dig! Sånt här kan man lägga pengar på när det finns så mycket annat som jag tycker är viktigare. Vem bryr sig vilket kön snubben på skylten har? Inte jag i alla fall och ”Herr Går man” har skylten hetat i alla tider och något annat är ju rent ut sagt, löjligt!
  Hälsningar från Skåneland

 8. Anki J.

  Håller med dig! Sånt här kan man lägga pengar på när det finns så mycket annat som jag tycker är viktigare. Vem bryr sig vilket kön snubben på skylten har? Inte jag i alla fall och ”Herr Går man” har skylten hetat i alla tider och något annat är ju rent ut sagt, löjligt!
  Hälsningar från Skåneland

 9. Frida med 6 barn

  Ha ha ! Detta var roligt!!! Vi får väl lägga till lite snygga muskler på Herr Gårman med..=)

 10. Frida med 6 barn

  Ha ha ! Detta var roligt!!! Vi får väl lägga till lite snygga muskler på Herr Gårman med..=)

 11. TuvaLiten

  HAHAHAHAHAHAHAHHAAAA *skrattar så jag nästan ramlar av stolen* Hade ju passat som aprilskämt eller nåt, är de inte kloka nån stans?! VEM bryr sig liksom, för sexig vägskylt??? Herregud, bäst de ser över sina ”varning för gupp” skyltar oxå för nån kan ju bli stött av dessa liggande bröst som säkert är i D-kupa ;o)

 12. TuvaLiten

  HAHAHAHAHAHAHAHHAAAA *skrattar så jag nästan ramlar av stolen* Hade ju passat som aprilskämt eller nåt, är de inte kloka nån stans?! VEM bryr sig liksom, för sexig vägskylt??? Herregud, bäst de ser över sina ”varning för gupp” skyltar oxå för nån kan ju bli stött av dessa liggande bröst som säkert är i D-kupa ;o)

 13. Marie

  Skriv din kommentar här! Hur ORKAR dom???? Herr Garman ar ju som sagt en ordlek oxa. Ar det datta vara skattepengar gar till. TRAMS! Tycker for overigt att du har varldens gossigast barn!

 14. Marie

  Skriv din kommentar här! Hur ORKAR dom???? Herr Garman ar ju som sagt en ordlek oxa. Ar det datta vara skattepengar gar till. TRAMS! Tycker for overigt att du har varldens gossigast barn!

 15. Monica

  Man kan bara skratta åt saken o jag tycker PRECIS som du!Hur orkar folk hålla på o jaga jämdställdhet hela dagarna..Brist på annat o göra tycker jag..vi är OLIKA o vrf ska allt va så förbaskat jämt,vi kan olika o de har ju inte med kön o göra men vissa saker ligger mer för de ena könet men säger man de så sågar ju folk en vid anklarna…

 16. Monica

  Man kan bara skratta åt saken o jag tycker PRECIS som du!Hur orkar folk hålla på o jaga jämdställdhet hela dagarna..Brist på annat o göra tycker jag..vi är OLIKA o vrf ska allt va så förbaskat jämt,vi kan olika o de har ju inte med kön o göra men vissa saker ligger mer för de ena könet men säger man de så sågar ju folk en vid anklarna…

 17. Sara

  Nu är jag en sådan där feministflata som gärna ryter och skriker och är jobbig och försöker få folk att vidga sina vyer utanför dualism och invanda idéer om hur saker och ting ska vara. Men alltså, jag kunde inte bry mig mindre om HUR Fru Gårman-skyltarna ser ut (hur stor byst respektive hur hennes kjol ser ut). Huvudsaken är väl ATT de finns, eftersom de hjälper till att motverka synen på mannen som norm.
  Carola: Japp, där satt den :) Håller med:)

 18. Sara

  Nu är jag en sådan där feministflata som gärna ryter och skriker och är jobbig och försöker få folk att vidga sina vyer utanför dualism och invanda idéer om hur saker och ting ska vara. Men alltså, jag kunde inte bry mig mindre om HUR Fru Gårman-skyltarna ser ut (hur stor byst respektive hur hennes kjol ser ut). Huvudsaken är väl ATT de finns, eftersom de hjälper till att motverka synen på mannen som norm.
  Carola: Japp, där satt den :) Håller med:)

 19. Hannah

  Att bryta traditionen av mannen som norm är rätt viktigt tycker jag! (och hur stora pengar tror du att det handlar om?)

 20. Hannah

  Att bryta traditionen av mannen som norm är rätt viktigt tycker jag! (och hur stora pengar tror du att det handlar om?)

 21. Lisa

  Haha alltså det är ju humor på hög nivå! För det första säger jag som dig, det är ju för tusan en ordlek. Inget jävla genusdravel. För det andra, det är väl upp till var och en att tolka den ursprungliga skylten som man eller kvinna. En kvinna kan väl också ha kort hår och byxor? Vi kan väl säga att det är en hen?

 22. Lisa

  Haha alltså det är ju humor på hög nivå! För det första säger jag som dig, det är ju för tusan en ordlek. Inget jävla genusdravel. För det andra, det är väl upp till var och en att tolka den ursprungliga skylten som man eller kvinna. En kvinna kan väl också ha kort hår och byxor? Vi kan väl säga att det är en hen?