Familjen Annorlunda

Familjen Annorlunda :)

Såklart bänkade vi oss allihopa, minus tonåringarna som inte vill se när inte vi är med ;) framför Familjen Annorlunda ikväll.

Mirka är ju våran favoritfamilj eftersom vi ju känner dem, men de andra två var härliga de med :) Jag gillade gnabbet mellan värmlänningarna i synken, och skrattade så gott när Mirkas dotter sa: I förra huset hade vi bara två toaletter….här har vi….hm…*tänka tänka*  ..Hur många toaletter har vi egentligen?  ;)

Ja, det är ju lite skillnad på två och åtta, eller vad de nu kom fram till att de hade :)

Vi var glada efter att ha sett programmet, vilket ju är hela idén med det, det ska vara feel good stämning, även om jag anar att det var ihopklippt lite väl mkt bus från Ikea…för att få det till ett kaos..:)

För övrigt vill våra barn åxå ha en mjölkmaskin nu….;)

 

Före Tv soffan så var jag och tränade på Friskis, ett jättekul cirkelfyspass, med roliga övningar, men skitjobbiga som vanligt. Killen som ledde idag har TRX band med, och faaan vad svårt det är, det blir så vingligt åt alla håll och kanter när man ska göra armhävningar i band från taket…Tar fint:)

Jag lagade mat innan jag for, men hann inte äta, för det gick en propp igen,….känns det igen? Börjar kännas tradigt att skriva om det ju…Men för omväxlings skull så var det en annan än sist…Det ligger väldigt mkt på våra olika faser, så det är inte så konstigt kanske..men surt.

Perra kom precis samma sekund så jag lämnade över elen till honom:)

Middag idag var tre olika varianter…Fiskpinnar och mos till fjantbarnen, fiskgratäng på lax till de mindre kräsna, och så gjorde jag en egen bit till mig utan moset :)

Fiskgratäng gör jag såhär: Tar lax i portionsbitar och lägger i en ugnsfast form, vispar ihop pulvermos, vi äter inte hemgjort mos;) och klickar ut det runt om fisken, häller på nån färdig Keldasoppa, idag blev det sparrissoppan, och toppar med några räkor eller kräftor.

In i ugnen en 20 minuter eller så.

Häpp, fusk som bara den, men gott  och det är det som räknas:)

 

Ni vet väl att ju mer man gapar ju gladare och lyckligare är man??

Jamies filosofi:)

 

 

Jordan som ju hade en period av att vägra vara med på kort för ett tag sen, har nu blivit linslus igen, och kommer springande så fort det ska fotas. Oftast ställer han sig först, i vägen för det man egentligen ville ha på bild ;)

  Men ska jag fota Jamie så kryper han bara nära :)

 

Corrinda bad om ett till syskon idag :) Hon vill ha en lillasyster till. Kul att de inte är less :) Robban älskar Jamie och  har jättefin hand med honom, kan gå runt i evigheter med honom om han är ledsen, bara för att han ska vara tyst och nöjd.

Ofta så ber jag Robban ta upp Jamie ur vagnen när han gråter så jag hinner göra klart det jag höll på med, och så glömmer jag bort att han vaknat eftersom han är så nöjd hos Robban:) Ibland får han ligga bredvid när storebror spelar tv-spel, och då är han supernöjd, är väl spännande med allt blipp och bloppande förstås…

Överlag så är alla barnen väldigt lugna och harmoniska just nu, det går ju lite i perioder det där, men för ögonblicket så trivs de bra ihop allihopa :) och det är inga större konflikter. Om man räknar bort Jordan då, som är en pain in the ass av största rang ;) men han är 2½ och då är man ju sån..Han är ljuvlig ändå:)

 

Imorgon är det musiklek för Jamie, vi missade förra gången eftersom Perra var borta då så jag hade ingenstans att göra av Jordan. Jag tror iofs att jag hade kunnat ta med honom, men vi avstod , det kändes enklast just då, ibland blir jag lite bekväm :)

Sen är det gympa för Novalie och det är de fasta aktiviteterna, sen får vi väl se hur det blir.

 

Nu ska vi hoppa i säng.

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Neta

  Hörde att man numera måste återgå i arbete för att få föräldrapeng för barn 2 och uppåt, arbeta minst 6 mån emellan annars får man bara det som iaf förr kallades hemmamakepenning eller nåt sånt. Är du drabbad av det redan, ska gälla fullt ut från 1 juli enligt förslaget.

  Såg också fam Annorlunda, var kul att återse Norrströms, läser ju hennes blogg också o va kul få se huset. Dom andra familjerna behöver man nog vänja sig lite vid…

 2. Neta

  Hörde att man numera måste återgå i arbete för att få föräldrapeng för barn 2 och uppåt, arbeta minst 6 mån emellan annars får man bara det som iaf förr kallades hemmamakepenning eller nåt sånt. Är du drabbad av det redan, ska gälla fullt ut från 1 juli enligt förslaget.

  Såg också fam Annorlunda, var kul att återse Norrströms, läser ju hennes blogg också o va kul få se huset. Dom andra familjerna behöver man nog vänja sig lite vid…

 3. Ida

  Jag tycker faktiskt att Familjen Annorlunda är ganska tråkigt numera, känns som alla familjerna ser ut på samma sätt och de gör samma saker hela tiden. Var ju mycket roligare när er familj var med, då var det ju lite mer omväxling och ni verkar ju vara en underbar familj på alla sätt och vis.

 4. Ida

  Jag tycker faktiskt att Familjen Annorlunda är ganska tråkigt numera, känns som alla familjerna ser ut på samma sätt och de gör samma saker hela tiden. Var ju mycket roligare när er familj var med, då var det ju lite mer omväxling och ni verkar ju vara en underbar familj på alla sätt och vis.

 5. Ronja

  Hejsan, gud va mysig familj du har. Men är rätt ny med denna damiljen Annorlunda, så skulle du inte kunna fota alla barn och skriva va dom heter och hur gamla dom är :)

  Kramar // Ronja

 6. Ronja

  Hejsan, gud va mysig familj du har. Men är rätt ny med denna damiljen Annorlunda, så skulle du inte kunna fota alla barn och skriva va dom heter och hur gamla dom är :)

  Kramar // Ronja