Lördagsbubbel, fast på en söndag:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Lördagsbubbel, fast på en söndag:)

Mitt i natten, som vanligt, sitter jag här med en bebisJamie i knät och har det bra:)

 

Först lite glädjande nyheter till en vinnare….* trumvirvel*

Marina!  Du vann det fina legot :) Jag har mailat dig, så snälla maila din adress så kommer det på posten så fort jag hinner med :)

Grattis!

Som vanligt använde jag en slumpgenerator.

 

Sen skriver Therese så här:

“Hej,

Här kommer kanske en lie konstig fråga, men jag ställer den ändå :)

Var på hindersmässan i Örebro igår och köpte hjortronsylt av din man (de är dem som har mest procent bär i sin sylt, barnen älskar den)

Efteråt funderat jag på hur säljarna bor under dessa dagar.

Ha en bra dag!

//Therese”

 

Och Therese, jag är så glad att nån mer än jag undrar över sånt här “konstigt” :) När jag var mindre så tyckte jag synd om alla knallar som stod och frös och som fick bo där i sina husvagnar och bussar och vad det nu var, för jämnan. Jag trodde att de inte hade nånstans att bo på riktigt ;)

Men sen min svärmor och sedemera även min man konverterat till Knalle-folket, så har jag fattat att de är som alla andra människor, med hem och familj och kanske till och med andra jobb :)

I Örebro så bor iaf Syltkrukan på nåt hotell:)  Det är lite olika hur folk gör, en del bor ju i husvagnar, medan andra väljer hotell, vandrarhem eller släktingar, medan ytterligare andra åker över dagen bara, det beror på hur långt man åker på marknader.

Det här är en av de få, om kanske enda numera, som Syltkrukan sover kvar, de allra flesta marknader de är på är inom köravstånd och då åker de fram och tillbaka.

Hoppas du fick svar :)

 

Sen måste jag säga att ni är så söta som vill se vår familj i Familjen Annorlunda igen :)  Tusen tack för det, det värmer.

Vi är oerhört stolta över att vi fick vara med, och hade absolut blivit glada över om de valt att följa oss fler säsonger, men nu blev det inte så. Det är inget vi deppar över, utan det är ju roligt att se fler familjer:)

Att ställa upp i Familjen Annorlunda var en stor ära, vi fick vara med om så mkt roligt, och vi fick ju se hur det går till bakom kamerorna. Det är massa fusk hela tiden;) men ändå hela sanningen.

Med fusk menar jag att det tex ska filmas ur flera vinklar, så går man in genom en dörr till en affär, så får man sen gå ut igen och låta filmteamet springa in före och så gör man entré igen. Det ser bäst ut på så vis, att de följer en först bakifrån när man går in och sen nästa klipp så kommer man genom dörren och in , men det skulle ju behövas dubbla filmteam till det om man inte gjorde så här.  Konstigt i början, men sen lärde man sig ju vad de ville ha :)

Vårt liv ser ut som det gjorde på TV, även om det klipptes ihop lite mer dramatiskt än det var ibland, men det är ju för att det ska vara kul att se på :)  Vi är som sagt stolta. Det är vår familj och vårt liv.

 

Stolt skulle jag INTE vara om jag eller nån annan jag kände var med i tex Sveriges värsta bilförare, eller ännu värre Big Brother…

Att det finns folk som kör bil så fruktansvärt illa som i det programmet är ju rent galet! Att det finns bilförare som har nedsatt förmåga pga alkohol, droger odyl, det vet man ju, och det är hemskt, men att det finns folk som kör som idioter i sitt normala tillstånd, det är sjukt obehagligt…Brr.

Big Brother sen då, det är ett program jag önskar att jag kunde radera specifikt från vårt tv-utbud, för vad är underhållningsvärdet på att se folk bete sig som svin inför kameror? Det är så låg klass på det programmet att det är pinsamt, och inget av mina barn får se det. Jag jublar inte direkt över reklamsnuttarna de visar heller…Fyyy .

Sådana program skulle jag skämmas över att bli tillfrågad att vara med i…Tur att jag kör bil så jäkla bra då ;)

 

Vad hade jag mera på hjärtat då?

Jo, logistiken idag funkade :)

Världens bästa Janelle tog sig en promenad med Trixie bort till isbanan, eftersom Novalie inte ville gå på bandykul utan hellre åka pulka med en kompis. Att lämna Trixie ensam på isen i tjugo minuter kändes taskigt, men då räddade syrran situationen :)

  Det här är gulligt! Janelle bär Trixie skridskor:)

De ville inte ha skjuts även om jag skulle iväg  så jag körde om dem halvvägs…

Tog med Jamie, Jordan och Lovelia, samt varma kläder, till tennisen, och medan Robban spelade så handlade vi, de ville ha fikabröd till Wieneraftonen så de fick köpa munkar och bullar, lite festis blev det åxå, och så mellis, som vi intog på bänken utanför affären.

Innan vi klev in i bilen så klädde jag på de varma kläderna på ungarna, hämtade Robban och så åkte vi till isbanan för att se så Trixie var ok och ville vara kvar. Det ville hon, så då åkte jag hem med Robban som inte ville åka, och med varorna, innan vi for tillbaka. Packade ur ungar och vagn och bebis och så stod vi där i nästan två timmar.

Corrinda fick skjuts till basketen av en kompis, och så hämtade jag dem efteråt.

Janelle hade påbörjat maten, och slutförde den åxå, medan jag fick roa mig med att leta trasig propp IGEN, nu börjar jag ledsna…fick åka till Ica och köpa proppar åxå…Vi måste kolla upp det där, så här ofta ska man inte behöva byta sina säkringar helt plötsligt.

Efter middagen så tog jag det där crosstrainingpasset åxå, och det var skitjobbigt, men man känner sig hyfsat nöjde med sig själv sen, och så kan man med gott samvete koka ihop chokladmousse som man äter med vispgrädde :)

 

Sen blev det lite kris och panik när Jamie var tokledsen samtidigt som jag skulle röja köket, Gladiatorerna började, lördagsgodis skulle tas fram, barn som frågade tusen saker, och Jordan som skulle i säng…men det löste sig det med.

Jag ghade sällskap här uppe i soffan av tre elvaåringar, två mina och en lånad, och det var mysigt.  Perra kom äntligen hem, och alla blev glada. Han gav småtjejerna varsin prinsessklänning och Novalies kommentar var: Åh vad bra, jag samlar på såna!

:)

De har säkert en tio stycken. I VAR  ;) men det gör inget  för de älskar dem, och jag med för de är i princip oförstörbara, man bara tvättar och hänger upp dem så är de som nya.  Ska visa er sen:)

 

Nu är ordningen återställd, alla familjemedlemmar är hemma, och vi har en sovaöver kompis åxå.

 

Imorgon ska jag träffa syrran och så ska vi köpa nya träningskläder! Kanske….men jo..det kan man väl belöna sig med när man gått ner alla kilon man ska, så man orkar ta tag i själva formateringen av muskler och former och sånt ;)?

Ja det är en himla bra belöning:)

 

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Viktoria

  Vi har inte följt familjen Annorlunda sedan er familj var med. Jag såg något avsnitt säsongen efter men jag tyckte det var så rörigt i de familjerna att man bara blev stressad av att se det. Jag saknade en familj som fungerade som en “standardfamilj” utan det där hektiska kaoset för jag kände inte igen våra vardagar alls. Kanske det blev bättre senare i programmet, det vet jag inte.
  Vår äldste har bett att få följa nya säsongen nu och jag tror han har insett att det inte är helt vanligt att ha fem småsyskon när man går i femte klass och han är lite stolt över det.
  Carola: Ja, jag kände åxå så det första avsnittet förra säsongen, att de framställdes som kaos..säger inget mer om det sen ;) Vi saknade åxå oss :) haha, Din söta son är stolt med all rätt :)
  Janelle och Patricia tycker det är kul att träffa folk som inte köänner de och få berätta hur måna syskon de har ;) Corrinda bad om en lillasyster idag…så hon är inte less hon heller ;)

 2. Linnea

  Vi hade problem med proppar som gick hela tiden och det berodde på att kontakten till torkskåpet hade blivit svart och piggarna som sticks in i väggen hade lossnat från kontakten och satt kvar i väggen. Så ett tips är att dra ut och kontrollera kontakterna på maskiner ni inte ser kontakten på.

 3. Cecilia

  Som vanligt blir man alldeles varm i kroppen av att läsa om din vardag. Du är fantastisk som får ihop all logistik och dessutom hinner träna och ta hand om dig själv! Fina och hjälpsamma barn på det. Vilken rikedom :)

  Ja, kan man beställa sylt från sylkrukan online? Skulle gärna göra det isåfall!

 4. Karin

  Hej där!
  Du verkar ha löst veckan på ett nytt sätt, trenden verkar bruten :-P

  Appropå Familjen Annorlunda, självklart förstår man ju att programmet vinklas en del, men nåt jag undrar over är, Glömde ni verkligen dopklänningen hemma då, eller vart det nåt tv-teamet ville? =)

  Kramis

 5. Mamma Marina

  Oj vad glad jag blev för jag trodde att jag vunnit legot, men det var tydligen inte jag denna gång. Men grattis till andra Marina, fint namn du har.
  Ha en bra dag!
  Carola: Förlåt! Jag tänkte inte på att det kunde vara fler med samma namn….!! Men du, jag kör en ny tävling snart igen:)

 6. Anki J.

  Du verkar ha hur mycket ork som helst och hinna med en del om dagarna fast du verkligen har att göra med en sån stor familj som ni är. Och endå hnner du med att sköta bloggen- Beundrar dig verkligen!
  Tänkte på en sak när jag läser om hur mycket du kör och skjutsande av barn det blir på en dag.Ni måste få en rejäl bensinräkning varje månad…. Bor själv på landet så vet vad det innebär och då är vi bara en tredjedel av er familjestorlek….

  Kommer att sakna er i årets upplaga av Familjen Annorlunda men tycker det är så härligt att man kan läsa om er här i din blogg!
  Hoppas att Jamie sover lugnt i natt så att du oxå kan få de där välbehövda timmarna!

  Många kramar fr Skåneland