Familjen Annorlunda

Morr

Jag har ledsnat på Jamies nattsuddarfasoner :(

Han somnar och sover så gott mellan åtta och framåt tio , halv elva, när han vaknar och tycker det är tjosan att vara vaken, glad och pigg som en mört.

Gissa vem som har första tjing på att ha honom i famnen? Eller förresten….gissa vem som inte får välja, utan får ha honom där oavsett?

Ja juuuust det ja. Jag.

Jag hatar en mening och det är: Jamen, jag kan ju inte amma….

Det är Perras svar på varför jag ska sitta med en bebis hela kvällarna och han inte kan ha honom, och fast jag verkligen älskar att ha Jamie hos mig, så blir det till slut lite småirriterande att aldrig få skriva ett inlägg med TVÅ händer,aldrig kunna springa ner i tvättstugan och fixa det där sista, aldrig kunna lägga sig i tid eftersom det inte är nån ide´med en klarvaken bebis som då bara ligger och bubblar intill mig..

Och Perra går och lägger sig och sover ….så egentligen är det ju honom jag är irriterad på och inte Jamie.

Det är ju faktiskt inte så att Jamie ammar hela tiden..man kan ju hitta på nåt annat…Nä, fan, jag är skitsur på massa saker, och så pyser det över för nån skitsak.

En sak som jag blev skitarg på i förmiddags var att jag fick en lapp från posten, nån har skickat nåt till mig och frankerat lite för lite, typ några kronor, tror det frankerats med 24 kr och borde varit 36…bara ett misstag alltså, men nu ska JAG betala 22 kr för att få det där jäkla brevet hem! ( porto + administrativa avgifter…grrr)

Jag vet ju för fasen inte ens vad det är? Kanske är bara skräp? Eller så är det nåt jag köpt och betalat för, och då vill jag ju knappast att det skickas till nån jäkla sopstation..Grrrr, jag var arg så jag svor långa ramsor.

Vad är det för trams? Ja, Posten vill ha betalt, men de tar ju fan så bra betalt ändå kan jag tycka…JAG som mottagare har ju inte gjort nåt fel, men ska ändå betala bara för att de inte kan sätta dit avsändaren eftersom det inte fanns nån…. Skit.

Sen är jag arg för att granen barrar, på ena sidan…?

Och ilsk för att jag inte vet vart jag ska köpa ett knappcellsbatteri? Det finns ju en miljon olika, och vart går man för att hitta just precis det jag behöver?? Vart köper ni sådana?

Sur över att Corrindas basket tar över hela vårt liv, det är matcher och trams var och varannan helg, och nu ska de träna tre gånger i veckan, två gånger i stan, på olika skolor, för att de får inga träningstider här, och varför inte det då?? Jo för att KILLARNA ska ha tider…! Hatar att killarnas träning, och matcher för den delen prioriteras när de är 11 år!

Avskyr att de ska satsa så hårt redan som så här små. Jag är verkligen ingen morsa som pushar mina barn att prestera i idrott, tvärtom , jag tycker man ska kunna idrotta för att det är kul, men nää, det ska satsas redan i späd ålder för annars är det för sent.

Sen är jag irriterad över att ha fått terminens tennistider, och inse att Robban inte är med….nu blir det väl nåt tjafs så han inte kan spela förstås…

Bah, ja, jag är grinig i största allmänhet, faktiskt….Av ingen egentlig anledning heller, men det är en massa småsaker som staplas på varandra och så blir det nån droppe för mkt.

 

* skakar av mig alla negativa tråkiga griniga grejor*

 

Så! Jag börjar om :)

Sorry för pyset , men det känns så himla bra att få öppna ventilerna ibland.

Nu blir det andra bullar:)

Idag var vi på BVC, vägde lillprinsen, vågen stannade på strax under 9 kilo :)  och en läkarundersökning gav OK stämpel.

Sen den inte allt för roliga vaccinationen, men det blev bara ett litet pip från Jamies håll och sen var det bra :)

Jag bad Eva ta bort steristripsen på Lovelias haka, tänkte att det var lika bra att göra det där så de fick kika på det, och det tog typ 15 sek att ta bort, och såret ser så fint ut . En anteckning i hennes journal blev det åxå, fint det. Ska väl anmäla till Trygg Hansa med.

Lovelia ville först inte att Eva skulle ta bort tejpen, men efter löfte om att få köpa ny tandborste på apoteket vid utgången så gick det bra :) Har man lyckats då eller? När man kan muta med nya tandborstar :)

Jag köpte på mig lite steristrips, alltså små tejpar för att tejpa småsår, det är superbra att ha hemma, och lite panodil, tandborstar även till övriga barn och tandkräm.

Sen åkte vi hem, och stoppade ner småpojkarna i vagnen och tog en promenad. Kallt som sjutton fast det bara visar -6 på termometern..brrr. Jag vill faktiskt inte ha nån vinter nu, den kom inte till jul och då kan det vara. Det lilla vita som ligger på backen nu räcker, det blir ljust och det slaskar inte:)

  Här har vi då nattmarodören, den snart 9 kilo tunga, snart halvårsgamla bebisen Jamie :)

Han är ljuvlig trots att han tramsar. Jag älskar honom innerligt och skulle aldrig vilja vara utan honom, han är perfekt trots allt:)

Den andra terroristen i hushållet är ju Jordan, som inte fjantar på samma vis med sömnen, men har väldigt många hyss för sig;) Det syns ju hur det lyser BUS i ögonen på honom:)

 

Mina fina gossar ♥

 

Tjejerna har valt att vara inne hela dagen, de håller på med nåt bygge i sitt rum, ett hus är det , och består av böcker på högkant och diverse annat. Sen har de spelat det där dansspelet på Wii, och lekt kurragömma…

Ut ville ingen gå för det var så kallt.

 

Jag åkte på cirkelfys, hämtade upp syster yster som är hemma från Chile nu:) och sen var det hård träning.

From idag kör jag igång på riktigt med kosten igen, har slarvat en del under julhelgerna, men nu är det slut på helger, och med det slut på fusk. Här ska trimmas :)

Det är alltid svårare att få till träning hemma när det är massa ungar som springer runt överallt, det är ju dessutom massa kompisar till barnen här, och då drar jag mig lite för att svinga en kettlebell eller göra massa burpees ;)

Imorgon ( ja eller idag då..) är det sista lediga dagen, och dags för barnen att hoppa i säng i tid.

Det är ju då himla käckt att jag sitter här, mitt i natten, med en klarvaken bebis om jag ska försöka väcka dem lite tidigare imorgon…;)

Sov nu Jamie, lilla gubben…snälla:)

 

:

Natti natti :)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nathalie

    Heej, vilken kanon härlig blogg du har!

    Jag har också haft det problemet med min tös som snart blir 5 månader..
    Förr försökte jag inte låta hon somna efter 17, för att hon skulle somna vid19 tiden, men hon sov 2-3 timmar sen klar vaken till 00-01…
    Men nu får hon en powernap vid 18-19, sen låter jag hon vara vaken till 20-21 och då sover hon som en däckad säl *inte för jag vet hur dom sover, men…* fick det tipset att dom kanske ibte är redo att sova förens lite senare…

    Hoppas det löser sig, det är små jobbigt när kvällen blir så lång…

  2. Neta

    Finns inte det knappcellsbatteri du ska ha på CO kan du kolla på Kjell&Co, båda finns ju på Gränby.
    Sen tycker jag faktiskt det är dags att ta itu med maken, så där ska du inte ha det.

  3. Cecilia

    Jadu, en nattsuddare har vi här också! Han somnar ibland runt 20:00, vaknar runt 22:00 och blir så arg om vi inte tar upp honom dvs han tänker inte somna om! Sen är han vaken ett par timmar för att somna lagom till midnatt. Vad är det för fasoner??? Att han därefter ammar varannan-var tredje timme på natten, knappt äter på dagen, gör lillkillen till en liten parasit ;D Såklart han är finast på jorden men ingen av de andra har haft så struliga kvällar/nätter. Skriv gärna hur det går för Jaimie, så kanske jag kan ta efter dina tips ;)

  4. Svante

    Jag tränar 5dagar/vecka + 1match = 7-8pass/v.
    Carola: Bläää;)Men kanske att du är stor nog att ta dig fram och tillbaka själv?? *Hoppas*

  5. Karin

    Halloj!
    Knappcellsbatterier köper vi på Claes Olsson, där är dom alltid så hjälpsamma, så det blir alltid rätt =)
    Kram

  6. Viktoria

    Knappcellsbatterier köper jag på Maxi när jag ändå handlar mat.
    Ett tips är att skriva upp någonstans vilken sort som går till vilken sak så slipper man hålla på och skruva loss batteriluckor för att kolla om man har rätt sort hemma eller inte.

    Vissa dagar behöver man bara få vräka ur sig lite och så känns det bättre sen.

  7. Carola Nyström

    De är väl klart att man får pysa! Konstigt vore de ju om man som mamma aldrig skulle koka över, pys på om det känns bättre! Håller tummarna för att gossen börjar sova!!! ´Själv har jag vänt helt på dygnet :(

    Clas Ohlson köper jag mina knappisar, där finns även listor man kan kolla nummer på. Här där jag bor fick man även bra hjälp av personalen. Lycka till!

    Posten ja, hetl otroligt att dom bara kan göra så, dess utom kan det röra sej om att brevet var några mm för stort. Vet när jag skickar ibland (säljer hundprylar) så testar dom på ”posten” i en särskild ram, går den inte i genom där måste det vara ett märka till. Då kan det röra sej om luft :( Så jag förstår dej!!

    Ha en super dag, och tack för din blogg!

  8. Robbans kompis V:s mamma

    Tips: Batteriexperten.com, det är ju så svårt att komma ihåg att köpa de där eländiga små batterierna, bättre att köpa hemma från soffan :). Jag tror att det är basketen överhuvudtaget som har svårt att få tider. Killarna har ”bara” två tider varav den ena på stan. Visst är det drygt att man behöver börja skjutsa. God fortsättning!

  9. Elsa

    Tack för en jättebra blogg! Gillar att läsa bloggar där inte allt är jämt ’gull gull’ o jättebra:))). Även om jag inte gillar att du förstås haft en dålig start på dan. Men vissa dagar är ju bara såna!

    Är Jordan förresten den busigaste av era barn hittills?

    Inte gillar jag kylan heller, men bättre än allt slask o mörker;). Snart har vi ju vår!!

  10. Elsa

    Tack för en superbra blogg! Ja, vissa dagar är ju bara såna att man tycker att allt är skit! Men jag gillar att läsa bloggar där inte allt är bara gull gull och jättebra hela tiden:))).

    Är Jordan förresten den busigaste av era barn hittills? Har alla flickor varit ’lugnare’. Hur var Robban i 2-års åldern?

    Inte gillar jag kylan heller, även om detta nog är bättre än allt det mörka och slaskiga! Men våren är ju på kommande så småningom får vi hoppas;).

  11. Sussan

    Trist när allt går emot, hoppas du får bättre dag idag.
    Batterierna köper jag på ica, här har de en sk förbutik direkt när man kommer in, o där går o köpa alla olika storlekar på såna batteri. Hoppas du hittar några, o ha en bra dag