Vad sägs om lite… – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Vad sägs om lite…

… tecken på liv, kanske ;)

Jag hade så mkt att skriva igår, och vad hände? Jo men heja, en släng migrän bara sådär…Jaja.

 

Perra och Corrinda åkte iväg till Södertälje för den däringa basketcupen, ganska så tidigt på lördagmorgonen, ingen annan hade vaknat iaf, och alla sov länge efter att de åkt.  :)

Väl uppe så var det sol och fint ute och Novalie, Trixie och Lovelia som pratat om en picknic(!) var ivriga att komma iväg, men de bestämde sig för att vänta tills Jordan sov middag för att slippa ta med honom ;)

Eller…. de ville ha honom med, men jag tyckte det var onödigt att de skulle ha ansvar för honom, rätt var det är så ska ju han gå på egna äventyr.

De packade ihop en korg med fika och gav sig iväg:

– Hej då, mamma!

Vi går nu!!

Inte en chans att hinna med med kameran där inte :) så det blev en bild där blixten gör så fönstret ser jättesmutsigt ut…det här är väl typ den enda rutan vi putsar mellan varven ;)

När jag körde förbi dem en liten stund senare, så satt de på en gräsplätt strax bortanför oss, och hade svept in sig i en stor filt alla tre och mumsade på småkakor. Det såg så härligt ut!

Robban och jag åkte på tennis och sen var det lite röj hemma innan det var dags att börja med maten, och det var där nånstans, mellan skivandet av falukorven och kokandet av quinoan, som jag plötsligt insåg att jag inte såg så himla bra, utan att det var störningar i ytterkanten av synfältet….och efter en minut så flimrade det ännu lite mer, så jag hastade till medikamentlådan och stoppade i lite huvudvärkspiller. Det börjar så, och sen blir det dunkade migrän :( om jag inte hinner stoppa i värktabletter, för då blir det ingen huvudvärk, utan bara synbortfall, och yrsligt, svårt att beskriva!

Alla barnen var med vid bordet, men Jordan och Lovelia som satt till vänster om mig såg jag inte när jag tittade rakt fram, vidvinkelseendet försvinner…det är direkt olämpligt när man har en slabbig 2 åring där, kan jag meddela ;)  och plötsligt så hade Patricia smugit sig fram och satt sig vid andra änden av bordet, och henne såg jag inte heller…

Jaja, det blev aldrig mer än snurrigt, men det är obehagligt så det räcker. Efter att jag plockat undan efter middagen så satte jag mig i soffan, med Patricia bredvid som hade Jamie i famnen, och blundade, slumrade lite av och till, och när Perra och Corrinda kom hem så var det värsta snurret borta och jag halvkikade på 17 again.

Det hade gått bra för Corrinda och hennes lag så hon var trött men nöjd, och när filmen var slut så gick vi och lade oss.

Jag ställde om min mobil, Jordan hade ju ställt om väckarklockan för flera dagar sen;) så äntligen var den i fas med den riktiga tiden ..och sen sov jag i många timmar, inte ostört, och inte superbra, men i 10 rackarns timmar. ..

 

Jamie räcker ut tungan, det är hans senaste partytrick, Corrinda och hennes kompisar skrattar så de gråter :)

 

 

I morse så åkte Corrinda och Perra inte förrän strax efter 10, och kom hem vid 16.

De vann inte, men de hade spelat bra:)

 

Här hemma så kändes det som att man hade oceaner av tid, iom vintertiden, även om jag sov länge så var det ju inte så långt gånget på dagen :)

 

Kyrkan har tema Indien, de skänker och samlar in pengar dit i år, och idag hade de en Indien dag.

Novalie, Trixie och Lovelia ville absolut dit, och eftersom tonåringarna och Robban var hemma, så lämnade vi stackars Jordan hemma igen :)

Han missar en del nu, men han är så rasande intensiv att det är skönt att han får sova middag, annars blir han ett minimonster framåt eftermiddagen…och det undviker man ju GÄRNA :)

Jag inser att det låter som att vi mer eller mindre bor i kyrkan ;) men det är otroligt sällan som vi är där på helgerna, men när de ordnar familjegrejor så är det alltid så välordnat att det är toppen att gå dit och pyssla och fika några timmar. Lite Guds ord på köpet får man ju tåla ;)

Jag kände av huvudet, det var luddigt och lite snurrigt, men jag talade om för tjejerna att om det blev som igår så fick de lov att komma direkt så åkte vi hem, och  eftersom de är så kloka så lovade de det :)

 

Tjejerna gjorde varsin drake, och sen var det teater som vi såg, och efter det fika, och sen en trumkonsert…med några indiska trummor som jag inte minns namnet på…kabbala?? Hur som helst så hade jag fyra barn som  storögt kikade och lyssnade :)

Det hela avslutades med att de skickade upp en WishLight, en såndär rislampa med eld i :) och givetvis önskade vi oss alla saker :)

 

Hem, och då hade Perra och Corrinda precis kommit, Jordan sov fortfarande och det var väldigt mörkt för att vara bara klockan fyra……Vet inte om den där vintertiden är så mycket att ha jag …

Corrinda och jag gjorde en pumpalykta, hon fick göra den själv, jag hjälpte bara till att ta av toppen, och ni ska få se den i morgon, på Halloween.

AV pumpamojset gjorde vi en kaka, tar samma recept som på vilken morotskaka som helst :) blir alldeles deliciöst :)

Skräp att ungarna inte tyckte den var så god bara, för det innebär ju att jag får alldeles för mkt för att det ska vara nyttigt för omgånget ;) men det går finfint att frysa.

 

Efter middagen så stod Perra och jag i köket och röjde när det knackade på dörren, och ja just det ja …. Vi hade ju beställt en såndär matkasse :)  Jag hade inte glömt det, bara tappat det lite ur minnet .

Vi valde ju Middax,  av den anledningen att de gjort en beställning på Syltkrukans svartvinbärsgelé :)

Det var spännande att packa upp den, även om jag ju kikat på recepten i förväg på nätet.

 Hm…. vad är det här??

En …eh..pinne av nåt slag?  Jag har inte en susning, men det klarnar nog, antingen så står det i receptet att man ska ha ett stycke pinne, eller så står det nåt annat och då kommer jag till insikt :)

Längst fram står vår svartvinbärsgele´ som jag ( schhhh…) inte tycker om :D

Men jag är inte så värst förtjust i vare sig gelé, eller sylt, om sanningen ska fram, det är ju så det är “Skomakarens barn har inga skor”

Ungarna däremot älskar den , och det går lätt åt en burk varje gång det är sån mat.

 

Imorgon ska jag laga Thailändska kalkonköttbullar, och det ser jag fram emot.

 

Nu ska jag ta min klarvakna bebis och gå och sova….

Han sitter såhär:

   och har inte den minsta lust att sova :)

Men jag vill, så vi gör ett försök:)

Natti natti :)

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Annelie Susanna

  Nämen se där, Perra är med på bild, kul att se!

  Åh, vilken liten tuff gobit Jamie är!! Man smälter ju! ;-)

  Det var någon som sa att det blir billigare med matkasse, har du räknat på det?

  För då kan jag tänka mig det också nån gång ;-)

  Ha det så gott!
  Carola: nej inte billigare….absolut inte.. men inspiration är guld värt ibland!

 2. Annelie Susanna

  Nämen se där, Perra är med på bild, kul att se!

  Åh, vilken liten tuff gobit Jamie är!! Man smälter ju! ;-)

  Det var någon som sa att det blir billigare med matkasse, har du räknat på det?

  För då kan jag tänka mig det också nån gång ;-)

  Ha det så gott!
  Carola: nej inte billigare….absolut inte.. men inspiration är guld värt ibland!

 3. Katie

  Äntligen ett riktigt Carola inlägg ;) haha skojja =) hihi!
  Ser ut som ni har haft en fin helg =) Roligt att det gick bra för Corrinda och hennes lag, att de spelade så fint :)

  Hoppas starten på veckan blivit fin!
  Kramar,
  Katie!

 4. Katie

  Äntligen ett riktigt Carola inlägg ;) haha skojja =) hihi!
  Ser ut som ni har haft en fin helg =) Roligt att det gick bra för Corrinda och hennes lag, att de spelade så fint :)

  Hoppas starten på veckan blivit fin!
  Kramar,
  Katie!

 5. Helen Wallman

  Jösses vilken trevlig blogg du har!
  och vilken charmig kille längst ner i inlägget;)

  Ha det bäst!