Klar med Princess Leia:) – Familjen Annorlunda
familjenannorlunda

Familjen Annorlunda

Klar med Princess Leia:)

Mitt i natten….igen..:)

Idag har Jordan fått följa med till jobbet igen, och T kom och lånade honom :) Hon åker hem till Thailand nästa vecka, och jag tror att hon skulle vilja ta med honom. .. Ibland är jag frestad att föreslå det ;) men så kommer den där lilla guldlocken och säger: Hej mamma! och då finns det ju inte en chans i världen att jag skulle vilja vara utan honom!

Men en dag ibland är väldigt skönt .

 

Jamie och jag sov länge i morse, jag har en eländig hosta som höll mig vaken inatt så det var välbehövligt, och jag hade ställt mobilen en timme innan jag skulle hämta Lovelia, just in case… Vaknade en timme före larmet och så gick mobilens larm igång?? Jag fattade inte ett dugg, tills jag insåg att Jordan ställt om min klockradio:D

Det hade ju kunnat bli kul….

Jag kom upp iaf och utan större stress så var jag vid kyrkan en kvart innan de slutar, men innan det var färdigt så fick jag åka hem utan Lovelia, för hon följde med J och W hem . Vi skulle tillbak senare på Öppet hus så hon fick följa med och leka en stund,

:)

Hemma så påbörjade jag då projekt: Star Wars, princess Leia.

Jag började med ett stycke gardin som vi köpte på Röda korset i måndags:

  Den är i ett underbart material, tung och lite blank och det tog emot lite att klippa i det….

Men det måste man ju om det ska bli nåt!

Det har sina fördelar att hitta sånt här tyg med färdiga kantsömmar och stagkanter, blir inte lika mkt att sy då.

Första provningen…

 Inte ihopsydd .

Jag är inget StarWars fan, har sett filmerna, men tycker de är rätt trista…sorry :) så jag har inte så bra koll på hur hon ser ut, men googlade och det här är vad jag hade som förebild:

Men Janelle , som klänningen är till , ville ha den mindre vid i kjolen.

Jag gjorde som hon ville, och hon är supernöjd!

Resultatet:

 Leias klänning har polokrage men det orkade jag inte ens försöka tänka hur man gjorde, det skulle ju ta en evighet, så det fick bli en sånhär ringning ist.

Det är två delar, en kjol som jag sytt som en omlott och den fäster man ihop med kardborreband :)

Sen är det som en tunika under som går strax nedanför knät så hon inte behöver flasha bara ben ;)  Slitsen ska sitta mer på sidan.

 

Så imorgon ska jag kliva upp och göra Leias håruppsättning:

  Hohohoho  :)

 

Anledningen till att Janelle vill ha en klänning öht är att de på hennes skola har nåt som kallas för Spirit week, när hela skolan ska klä ut sig i olika teman, i måndags var det pyamas, tisdags antiken, idag pirat ,imorgon Si Fi och fredag valfritt/Halloween.

Janelle älskar att klä ut sig, och jag ska se om jag får låna bilder på henne från veckan..

 

N ej, nu måste jag hoppa i säng och sova lite innan det är dags att göra stora bullar av hår :)

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
familjenannorlunda

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ulrika

  Jättefint! Du är duktig du! Kan jag låna dig när det är maskeradpartyn eller temadagar i skolan. Jag är totalt värdelös på att fixa utklädningskostymer och tycker det är så himla tråkigt. ;)
  Carola: Jag är till salu som maskeradfixare:)

 2. Ulrika

  Jättefint! Du är duktig du! Kan jag låna dig när det är maskeradpartyn eller temadagar i skolan. Jag är totalt värdelös på att fixa utklädningskostymer och tycker det är så himla tråkigt. ;)
  Carola: Jag är till salu som maskeradfixare:)

 3. Missan

  Du kan ju visst sy! :) Jag gjorde på samma sätt till min syster när hennes kör skulle ha en konsert med Afrika-tema. Dock med lite skrikigare tyg :)

 4. Missan

  Du kan ju visst sy! :) Jag gjorde på samma sätt till min syster när hennes kör skulle ha en konsert med Afrika-tema. Dock med lite skrikigare tyg :)