Familjen Annorlunda

Kalasdag :)

Johopp, kalas för fem av familjemedlemmarna idag , och det gick ju finfint.

Vi började med att sova länge, Jordan vaknade 9 och då var Perra uppe…Jamie och jag sov vidare en stund, men sen klev vi upp och gjorde oss i ordning.

Jordan hade själv valt kläder idag och när jag klev upp så trodde jag att Perra tagit på honom Jamies nya body, men nix, vi hade en likadan tydligen … och när jag fick tänka efter en stund så kom jag ju ihåg det :)  Precis den bodyn hade jag lagt fram till Jamie så idag var de ”tvillingar”  , hihi, så säger tjejerna…. . De kan ringa en kompis och komma överens om att ha lika kläder i skolan, så de kan vara tvillingar :)

Våra riktiga tvillingar har ju aldrig haft lika kläder, dels för att de är kille/tjej , dels för att det skulle vara jobbigt att byta på både om den ena sölar ner sig, och mest för att jag tycker det är lite fånigt.

Det kan absolut vara gulligt på särskilda högtider, då matchar ju jag mina barn åxå, som tex Robban och Jordan på dopet, men inte i vardagen.

Det kan säkert vara smart att ge enäggstvillingar en speciell färg, så folk kan skilja på dem om de är väldigt lika, men om jag tänker på mina tjejer…vem skulle fått vara rosa och vem skulle inte fått ha rosa? Det hade ju blivit kalabalik :)

Tur kanske att våra tvillingar är pojke/flicka :) så Corrinda fick vara rosa och Robban ljusblå, jag som tycker om de där bebisfärgerna :)

 

Igår påbörjade jag ju en marängtårta, och den gjorde jag klart idag och resultatet??

Ser trist som sjutton ut , men den var löjligt god! En bit, för efter bit nummer två så blev det lite väl äckelsött och man fick dricka massa kaffe för att spä ut den ;)

Faktum är att nästa gång ska jag inte göra den dubbel utan bara ha en botten, sen chokladkrämen, grädden och sen toppa det hela med massa hallon…det kommer bli ännu godare !

Jag ska ge er receptet snart.

Sen gjorde jag de två tårtorna ni såg i förra inlägget:

Oblatbilderna har jag beställt från PictureOnCake

Jag hade fått för mig att jag beställt en bild med Teletubbies på, och en med My little pony, jag var så säker, men när jag sen hämtade kuvertet så var det ju inga hästar där..och då kom jag på att jag tänkt beställa dem sen..och såklart glömt.

Men då fick bilden på Jamie hamna på tårtan ist då, även fast det inte var hans kalas. Nu tycker jag iofs det är lite läskigt att skära i en bebisbild, men måste säga att det blir rätt fint. Man kan ju ta en annan av sina favoritbilder :)

I Teletubbiestårtan hade jag ett lager grädde, och ett lager grädde blandat med dajmOboy och krossade chokladpuffar….Jo det är gott :)

I den andra min gamla favoritfyllning, ett lager marsankräm och ett lager grädde blandat med Syltkrukans Drottningsylt, den är suveränt god.

 

Nån av er undrade om det räckte med två tårtor, och nu var det ju en till som inte fick vara med på den bilden, men jo, det räcker. Ingen  av ungarna tycker om tårta sådär jättemkt.

Vi var 12 vuxna och 10 ungar som åt, och min marängtårta gick åt nästan hela, Teletubbies skickade jag med Janelle som skulle till en kompis, den var 3/4 kvar, och den med Jamie är halva kvar. Marängtårtan var MÄKTIG.

Barnen trycke i sig tre påsar kanelgifflar, det älskar de, och sen lite andra köpeskakor.

 

Gästerna var punktliga, och på slaget 14 droppade de in. Barnen och Perra fick massa presenter av olika slag.

Anna gav Jordan ett stooort paket med orden: – Din mamma kommer hata mig :)

 En stor ambulans som både blinkar och låter :)

Jag , 0ch Anna, har alltid klagat på leksaker som låter, det ska ju vara så höga ljud, och gärna falska, men den här var faktiskt helt okey :)

Den låter, men inte galet illa och inte falskt. Jordan älskar den! Det finns en bår som man ska ha i bilen, men Jordan har en egen variant:

Nämligen bilen som han fick av mormor och morfar, den passar fint där i ambulansen.

Ser ni tröjan???

Cool va`?

Min syster har varit i Paris, och passade på att shoppa i nån Disneyland shop :)

Jamie fick en jättefin tröja han med, men den kommer det bild på sen.

Jordan fick byxorna av mormor och morfar, och de kom fint till pass när unge herrn blötte ner sig.

 

Vi fikade och hade trevligt, och sen började gästerna dra sig hemåt, och då beställde vi lite mat till barnen.

Själva åt vi rökt kycklingfilé, potatisgratäng och en ljuvlig sås. Det var mamma och pappas present till Perra, och det var fantastiskt gott !

Han hade önskat sig ” nåt gott” min käre man, och det fick han ju . Syrran gav honom en stor och fin stek  så de tog honom på orden :)

 

 

Efter middagen skjutsade Perra ner Corrinda och en kompis på bio, och jag fixade iordning i köket, medan Jamie helst ville att vi skulle mysa i soffan, men till slut var det klart.

Nån frågade om jag menade allvar när jag sa att vi kanske struntade i att städa före kalaset eftersom det ändå blir stökigt…och jo, :)

Vi försöker ju hålla efter hela tiden, dammsugaren får jobba minst en gång om dagen, ofta flera, men det är ju inte för att vi är pedanter direkt utan för att det sunkar ihop totalt annars, och det är så pestigt med smulor under fötterna ;)

Vid kalas så plockar vi ju undan sånt som annars ligger och dräller – tidningar, post, småsaker, och så får det liksom vara bra så, det är ju ändå bara känt folk som vet hur vi är :)

En duk på bordet och det är klart.

 

Gästerna går in i hallen, så där får barnen plocka undan sina skor, sen går de ut i köket och där blir de kvar, så varför lägga en massa tid och energi på att städa och feja i övriga huset?  Badrummet försöker jag ju fräscha till, tänder ofta ett doftljus, bara för att det är så mysigt, men det är så gammalt och slitet så det går inte att få snyggt hur man än jobbar, så rent får räcka :)

 

Vi har det ju hyfsat för det mesta.

(Och de  orden trodde jag aldrig att jag skulle skriva :) Det finns nog ingen större slarver än jag …eller Fanns, för jag har fått lov att skärpa mig med antalet ungar som kommit, och oväntade besök var en fasa…)

 

Jag läste i en tidning nån gång, om hur man undviker stress och panik inför julen, och det radades upp massa saker, som att skita i att lägga in egen sill eller rulla köttbullar för det finns på närmaste affär , och så det bästaste tipset ever:

Om man släcker takbelysningen och ist tänder en massa stearinljus så märks det inte att det är lite stökigt och dammigt :)

Stämmer, allt blir vackert i sterainljussken :)

 

Idag var det inte mörkt nog för att gömma nåt i ljussken men ni fattar grejen .

Fusk funkar :)

 

Nu har vi vårt efterlängtade soffhäng, jag och Jamie, och snart är det sovdags så jag säger väl som vanligt

Natti natti :)

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annika

    Ser att du fått tipset om citronkräm! Jag gör jämt den där marängtårtan (fast som du kommit på är den bättre med endast ett lager maräng), och blev less på cholkadsmeten, hittade recept på citron istället och den är suveränt god! Sen går det ju att hoppa över det helt och hållet och bara ha bär och grädde, det funkar oxå bra!

  2. Rebecka

    Inte illa menat alls, men när svarar du på frågorna du får på din andra blogg? :)
    Carola: Jag svarar på dem lite då och då, men inte om det är samma fråga jag redan svarat på , då får man leta lite :) Är det nåt speciellt du vill veta så fråga här:)

  3. Viola

    Mitt bästa ”fusk städtips” , jag är lite som du vad det gäller städning – försöker hålla en acceptabel nivå oftast, men inför besök med kort ”varning” så åker Ajax clean wipes fram, ser ut som de man hade vid blöjbyten – men doftar Ajax, eh…Yepp, ingen bra förklaring, men de doftar otroligt gott och efter att man har swoochsat runt lite och dammat, så doftar det iaf rent…

  4. Bex

    Den tårtan är verkligen helt magiskt! Vi har ett recept där det är en slags gul kräm, istället för chokladkrämen, som består av typ bara onyttigheter. Som smör, vaniljsocker, socker och lite äggulor :D Inte nyttigt, men otroligt gott!!!

  5. Lotta

    Mmm den tårtan ärjättesmaskig. Men jag har även gjort en variant med citronkräm och den blev nästan ännu godare just för att det inte blir så sött. Googla så hittar du receptet :)

  6. Maria

    Inte nog med att man får dela kalas med fyra andra, en som inte har kalas ska vara på bild på tårtan! :D
    Carola: Hehe, ja visst är det lite taskigt :)